Που θα πάτε τα Χριστούγεννα 2008

KatieVLS

Member
Μηνύματα
17
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Τσεχία τα Χριστούγεννα
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία
Καλά να περάσετε όλοι παιδιά! Να γυρίσετε όλοι, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για μας που θα παραμείνουμε "εντός"....:D
 

Vitonas

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Γερμανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ναμίμπια
Θα πάμε Γερμανία με τον φιλό μου για 3 βδομάδες (17/12 - 08/01), σε ένα χωριό κοντά στο Mannheim. Δεν μας βγήκε κατι καλύτερο σε ταξίδι, ένεκα οικονομικής κρίσης. Στη Γερμανία θα μείνουμε σε σπίτι συγγενών, έτσι ελάχιστα έξοδα και το μόνο που θα κάνουμε είναι να κόβουμε βόλτες στις γύρω περιοχές (και χώρες) με το αυτοκίνητο (καιρού επιτρέποντος).
Περιμένω πώς και πώς να ξαναγευτώ την ωραία και ζεστή ατμόσφαιρα των Χριστουγεννιάτικων αγορών (gluhwein και wurst)
Εντυπώσεις και φωτογραφίες με την επιστροφή.
 

MIAT

Member
Μηνύματα
417
Likes
1.125
Ταξίδι-Όνειρο
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα
Γεια σας κι από εμένα σκέφτομαι να πάω ή Σόφια ή Βουκουρέστι κοντά στα Φώτα αλλά έχω ακούσει για Βουκουρέστι ότι είναι επικύνδινο να κυκλοφορείς ειδικά τη νύχτα.Αν έχετε ακούσει κάτι please help..
 

rania

Member
Μηνύματα
38
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
Δύσκολη ερώτηση
εχω κανονισει ηδη για 17 μερες για περου. φευγω στις 20 Δεκ και γυριζω 5 Ιαν. Πιστευω οτι θα περασω τελεια
Τέλεια ,όταν επιστρέψεις με το καλό θέλω πολλές πληροφορίες ! Θα πας με γκρούπ ή μεμονομένα ?
 

ptsingan

Member
Μηνύματα
30
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι χωρίς προορισμό
Περίοδος διακοπών. Τότε που μπορούμε να ταξιδέψουμε. Αλλά πού; Ε, κάτι δε μου κολλάει, ειδικά όταν πρόκειται για την περίοδο των Χριστουγέννων και, με όλο το σεβασμό προς όλους και τον καθάνα / -μιά σας, θα ήθελα να το καταθέσω.

Υπάρχει μια μαζικότητα, ένα "κλίμα" ταξιδιού αυτές τις μέρες. Οι εφημερίδες γεμίζουν με διαφημιστικά φυλλάδια, οι τηλεοράσεις το ίδιο. "Συνωστισμός" ταξιδιωτών για καμιά εικοδαριά προορισμούς. Κάποιοι εποφθαλμιούν το 13ο μισθό μας ή ιδέα μου είναι; Δημιουργούν το "κλίμα" που ήδη ανέφερα, υποχρεώνοντάς μας τρόπον τινά να τους ακολουθήσουμε.
"πού θα πάτε, χρυσή μου; Βιέννη; Α, είχαμε πάει πρόπερσι. Φέτος θα πάμε τα μικρά στο χωριό του Αη-Βασίλη (σσ. τρομάρα μου). Εχετε πάει; Οχι; Γιατί δεν έρχεστε; Η Κωσνσταντίνα που πήγε πέρσι μαζί με την κουμπάρα του ξαδέρφου μου, του Ανέστη... Τον ξέρεις τον Ανέστη, δεν τον ξέρεις; Ναι, ναι... Μετά, έχουμε κλείσει ένα σαλέ... Ναι, του αρέσει πολύ του ανδρός μου κλπ. κλπ."

Ειδικά αυτό το φολκλόρ με τους χοντρούς Αγιο-Βασίληδες τής Κόκα-κόλα, το "απαραίτητα" χιονισμένο τοπίο, τα έλατα με τις φάτνες και τους ταράνδους (ωιμέ!), τις "αγιες νύχτες"' και τα κιτσάτα λαμπιόνια στους δρόμους και τα σπίτια (μέσα-έξω), όλα αυτά τέλος πάντων που είναι "των ημερών" και μας μπουκώνουν "χαρά" και "ευτυχία" εμένα μου κάθονται στο λαιμό. Πολλώ δε μάλλον το να "ταξιδέψω" (να μεταφερθώ, σωστότερα) σε έναν άλλο τόπο για να βρω μια πιο ορίτζιναλ εκδοχή του κίβδηλου και να την καταναλώσω με αδηφαγία. Κάτι σαν shopping-therapy.

Εχουμε (ξε)χάσει το νόημα της γιορτής γενικά. Αναζητούμε στερεότυπο για να ακολουθήσουμε, μπουλούκι για να ενταχτούμε. Ας θυμηθούμε τα χρώματα, τις μυρουδιές, τις γεύσεις. Ας ταξιδέψουμε στους εαυτούς μας. Δεν είναι κακό.

ΥΓ. Συγνώμη αν είναι off-topic. Απλώς, η άποψή μου.
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
Με την οποία άποψή σου μάλλον συμφωνούν πολλοί..μεταξύ των οποίων και εγώ (φανατικά..)
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Κι εγώ αποφεύγω να ταξιδεύω την περίοδο των εορτών. Προτιμώ να περνάω αυτές τις μέρες με την οικογένεια (που ούτως ή άλλως μένουμε μακρυά οπότε είναι μια καλή ευκαιρία πάντα να ανταμώσουμε).

Από την άλλη...σε κάθε πόλη που επισκέπτομαι, προτιμώ να ανακαλύψω την καθημερινότητά τους, να παρατηρήσω τις κανονικές τους συνήθειες...και να πάρω την πραγματική εικόνα της.
 

marikaki

Member
Μηνύματα
131
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
νησια ειρηνικου
ποτε δεν ξερεις για πιο λογο ο αλλος φευγει αυτες τις μερες,ειναι πολλοι που αυτες τις μερες μπορουν και περνουν αδεια λογο δουλειας οποτε πηγαινουν τωρα ενα ταξιδι,
επισης γνωριζω πολυ κοσμο που σε αυτη την ομαδα ανηκω και εγω που δεν εχουν παιδι και προσπαθουν πολλα χρονια να αποκτησουν και τους τη δινει να ειναι στο σπιτι μονοι τους αυτες τις μερες,θα μου πεις γιατι να ειναι μονοι τους ας πανε σε συγγενεις και φιλους,αλλα και αυτοι κανουν τις ιδιες ευχες καθε χρονο"αντε και του χρονου με ενα μωρακι"και τον επομενο χρονο το μωρακι δεν υπαρχη και εσυ συνεχιζεις να εχεις τον καημο σου,γι'αυτο και εγω τα τελευταια χρονια φευγω παντα αυτες τις μερες ετσι ξεφευγω λιγο και απο τις σκεψεις μου.:rolleyes:
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Κοίτα...εγώ μίλησα για μένα προσωπικά που είναι και από τις λίγες δυνατότητές μου να δω την οικογένειά μου συγκεντρωμένη. Αν ζούσα κι εγώ με τους δικούς μου πιθανότατα να ταξίδευα λίγος και αυτές τις περιόδους σε προορισμούς ειδικά όπου έχω ήδη πάει.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
ποτε δεν ξερεις για πιο λογο ο αλλος φευγει αυτες τις μερες,ειναι τα τελευταια χρονια φευγω παντα αυτες τις μερες ετσι ξεφευγω λιγο και απο τις σκεψεις μου.:rolleyes:
μα τι λές marikaki? τι πράγματα ειναι αυτά που σκέφτεσαι? όρεξη να έχεις και θα κάνεις μιά ντουζίνα παιδια. ταξίδευε γιατί γουστάρεις και όχι επειδή σε πρήζουν.μην το επιτρέπεις σε κανέναν αυτό! και να σου πώ και κάτι,όταν θα περιμένεις το μωρό σου μην το πείς σε κανέναν! κανετο έκπληξη!:p
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Περίοδος διακοπών. Τότε που μπορούμε να ταξιδέψουμε. Αλλά .
εδώ και ή άλλη φανατική που συμφωνεί απόλυτα μαζί σου..και όχι μόνο! φροντίζω να δουλεύω οπωσδήποτε όλες αυτές τις μέρες ...να τις περνάω στο ντούκου δηλαδή..
αυτά.:p
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.013
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom