Αυστρία Γερμανία Ουγγαρία Τσεχική Δημοκρατία Πράγα-Βουδαπέστη-Αυστρία-Γερμανία..5000 χιλιόμετρα

marianna k.

Member
Μηνύματα
186
Likes
534
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κoύβα
Ξημερώνει μια από τις πιο όμορφες και γεμάτες μέρες της εκδρομής μας. Φάγαμε στα γρήγορα από έναν από τους υποδειγματικούς γερμανικούς φούρνους γεμάτος με κάθε είδους πίτες, γλυκά και οτιδήποτε μπορεί να φάει κανείς για πρωινό.
100_3233.jpg
Κάναμε μια τελευταία βόλτα στην παραμυθένια μας πόλη
100_3231.jpg

100_3234.jpg



και την αποχαιρετήσαμε. Επόμενος προορισμός η λίμνη Starnberger.

Σε αυτή τη λίμνη βρέθηκε πνιγμένος ο Λουδοβίκος ΄Β της Βαυαρίας. Βρίσκεται νοτιοδυτικά του Μονάχου και όταν ήμασταν πολύ τυχεροί γιατί την είδαμε στα καλύτερά της!
100_3246.jpg

Σαββατοκύριακο και με το θερμόμετρο να έχει αγγίξει τους 27 βαθμούς όλα τα μαγαζάκια δίπλα στη λίμνη ήταν γεμάτα κόσμο! Η λίμνη είναι αρκετά μεγάλη και κατά μήκος της ακτής υπάρχουν καφετέριες, εστιατόρια, μαγαζιά για να νοικιάσεις καραβάκι ή μαγαζιά για να κάνεις εκδρομή με καραβάκι στη λίμνη. Όλα τους ήταν γεμάτα από κόσμο που απολάμβανε τη θεσπέσια μέρα, ενώ κάποιοι άλλοι έκαναν ηλιοθεραπεία στο γρασίδι. Σταματήσαμε σε ένα τυχαίο σημείο και απολαύσαμε τη μπύρα μας κάτω από τη σκιά ενός δέντρου χαζεύοντας το μπλε της λίμνης.


Συνεχίζουμε για το Garmisch-Partenkirchen μέσα στο καταπράσινο αλπικό τοπίο.
100_3252.jpg

Πρόκειται για δυο χωριά που ενώθηκαν εξαιτίας χειμερινών ολυμπιακών αγώνων. Χειμερινό θέρετρο και πανέμορφο μέρος για ηρεμία και χαλάρωση. Δεν μείναμε πολύ αλλά προλάβαμε να κάνουμε μια βόλτα στον κεντρικό δρόμο με τα ζωγραφιστά σπίτια
100_3265.jpg

100_3260.jpg

και τους ντυμένους με την παραδοσιακή ενδυμασία Βαυαρούς,
100_3258.jpg

ακόμη και οι ταξιτζήδες ήταν ντυμένοι! Πέρνουμε ένα παγωτό στο χέρι και ξεκινάμε για τον επόμενο χωριό, το Oberammergau, διάσημο για τα ζωγραφιστά σπίτια ζωγραφισμένα με την τεχνική Lüftlmalerei, τα ξυλόγλυπτα και την ανπαράσταση των Θείων Παθών που γίνεται εδώ κάθε 10 χρόνια από το 1634 εξαιτίας ενός τάματος των κατοίκων. Τα σπίτια εδώ είναι πιο όμορφα ζωγραφισμένα


100_3281.jpg

100_3287.jpg

ενώ έξω από το καθένα είναι σκαλισμένες στο ξύλο διάφορες μορφές ζώων.
100_3276.jpg

Τρώμε στα γρήγορα ένα σάντουιτς με βαυαρικό λουκάνικο και τρέχουμε για να προλάβουμε το ραντεβού μας στο περίφημο κάστρο του Λουδοβίκου ΄Β, το Neuschwanstein.

Το εισιτήριο κόστιζε 12 ευρώ αλλά επειδή εμείς είχαμε κάνει προκράτηση μας χρέωσαν 1,80 επιπλέον το άτομο. Η είσοδος για άτομα κάτω των 18 είναι δωρεάν. Πήραμε τα εισιτήριά μας από το Hohenschwangau και ξεκινήσαμε για το κάστρο. Μπορεί κανείς να ανέβει ή με τα πόδια ή με λεωφορείο ή με άμαξα. Εμείς είχαμε αρκετή ώρα στη διάθεσή μας οπότε επιλέξαμε να πάμε με τα πόδια. Η διαδρομή είναι ανηφορική και διαρκεί 40 λεπτά. Μας κούρασε είναι η αλήθεια γιατί ήμασταν ακόμη εξαντλημένοι από το περπάτημα όλων των προηγούμενων ημερών...! Τελικά ανεβήκαμε στο κάστρο.
100_3294.jpg

100_3299.jpg

100_3301.jpg

100_3303.jpg

Κατασκευάστηκε από το Λουδοβίκο ΄Β της Βαυαρίας, θείος του ήταν ο γνωστός μας βασιλιάς Όθωνας αλλά έμεινε ημιτελές.
100_3305.jpg

Η ξενάγηση διαρκεί 40 περίπου λεπτά. Οι φωτογραφίες απαγορεύονται αλλά κάτι καταφέραμε να τραβήξουμε με το κινητό μας...Γενικά, το κτίριο εξωτερικά μοιάζει πολύ καινούριο,
100_3304.jpg

εσωτερικά έχει ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες από έργα του Βάγκνερ, έργα ξυλογλυπτικής και πολλές επιρροές από τη βυζαντινή τέχνη. Η θέα που προσφέρει είναι εκπληκτική! :D
100_3314.jpg

Από κάθε δωμάτιο φαίνεται η θέα προς τις δύο λίμνες και τα γειτονικά ανάκτορα.
100_3320.jpg


Πολύ κουρασμένοι τελικά κατεβήκαμε από το κάστρο ψάχνοντας κάτι να φάμε. Επειδή όμως ήμασταν το τελευταίο γκρουπ της ημέρας όλα τα μαγαζιά, καφετέριες και εστιατόρια είχαν κλείσει εκτός από μια μικρή καντίνα με έναν πολύ γρήγορο ροκά Γερμανό.
100_3333.jpg

Μας ετοίμασε πατάτες, λουκάνικα και σάντουιτς ενώ χόρευε! Φάγαμε, ήπιαμε τη μπύρα μας,
100_3330.jpg
απολαύσαμε το καταπράσινο τοπίο και μπήκαμε στο αυτοκίνητο για να συνεχίσουμε. Ο δρόμος μέχρι το Innsbruck ήταν ό,τι ομορφότερο...πανύψηλα χιονισμένα βουνά, καταπράσινα δάση, κρυστάλλινες λίμνες και όλα αυτά δίπλα μας με μικρά χωριουδάκια ανάμεσά τους...απερίγραπτη ομορφιά. Όλη η κούραση της μέρας μας έφυγε στη στιγμή και συνεχώς σταματούσαμε το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου για να βγάλουμε φωτογραφίες! Το Αλπικό τοπίο πανέμορφο..!
100_3342.jpg

100_3361.jpg

100_3363.jpg

100_3368.jpg


Βράδυ λοιπόν φτάσαμε επιτέλους στο Innsbruck μετά από μια πολύ γεμάτη μέρα...Το ξενοδοχείο μας :http://www.booking.com/hotel/at/gol...id=806a8e7e055b41e973649237fcbac376ed300b2bX1 συμπαθητικό και σχετικά κεντρικό, δίπλα στην αψίδα Triumphal. Εξαντλημένοι πέσαμε για ύπνο...
 

Attachments

marianna k.

Member
Μηνύματα
186
Likes
534
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κoύβα
Ευχαριστώ πολύ Villi! Αναμένω να διαβάσω και για το δικό σου ταξίδι!! :)
 

marianna k.

Member
Μηνύματα
186
Likes
534
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κoύβα
Άλλη μια γεμάτη ξημερώνει αλλά δυστυχώς από τις τελευταίες του ταξιδιού...Πήραμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο και διαπιστώσαμε ότι ήμασταν η μοναδική οικογένεια! Όλοι οι υπόλοιποι ήταν ηλικιωμένα ζευγάρια με αθλητικά ρούχα και παπούτσια έτοιμοι για πεζοπορία! Ξεκινήσαμε λοιπόν να δούμε και το Ίνσμπουργκ.
100_3375.jpg

Διασχίσαμε την οδό της Μαρίας Θηρεσίας με τα όμορφα κτίρια και το αλπικό τοπίο από πίσω. Φτάσαμε στην καρδιά της Παλιάς Πόλης
100_3379.jpg

100_3385.jpg

100_3409.jpg

με τη Χρυσή Στέγη του Τιρόλο , συνεχίσαμε με τον Καθεδρικό ναό και βγήκαμε στον ποταμό. Γυρίσαμε λίγο ακόμη στα στενά της Παλιάς Πόλης, είδαμε το Hofburg και αποχαιρετήσαμε την πόλη. Τελευταία στιγμή αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το Swarovski Crystall World! Πρόκειται για έναν πολύ όμορφο χώρο με δώδεκα δωμάτια και έργα κατασκευασμένα από Swarovski. Όμορφη εμπειρία που άξιζε πραγματικά τον κόπο αν ακι το εισιτήριο λίγο τσιμπημένο...11 ευρώ το άτομο.
CAM00833.jpg

CAM00849.jpg

CAM00853.jpg

Είδαμε το κρυσταλλοσκόπιο, τον κρυστάλλινο θόλο, το δρομάκι του πάγου, το κρυστάλλινο δάσος και πολλά πολλά άλλα που μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό...
CAM00873.jpg

CAM00876.jpg

όλα αυτά με έναν ελληνικό μίνι οδηγό που μας έδωσαν μαζί με τα εισιτήρια...
CAM00884.jpg

Περιπλανηθήκαμε λίγο ακόμη στο Πάρκο με το Λαβύρινθο
CAM00886.jpg

και τα κιόσκια και γρήγορα μπήκαμε στο αυτοκίνητο για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας!

Επόμενος προορισμός: Hallstatt! Ακολουθώντας το Gps ίσως κάναμε και βλακεία γιατί προσθέσαμε μια επιπλέον ώρα διαδρομής στο ήδη επιβαρυμένο μας πρόγραμμα, η διαδρομή όμως απίθανη...μέσα στη φύση! Ο δρόμος δεν χωρούσε άλλο αυτοκίνητο!
100_3421.jpg

Φτάσαμε μεσημεράκι παρόλα αυτά πολύς κόσμος και η θέα του χωριού σου κόβει την ανάσα...μοιάζει σαν να κρέμεται πάνω από τη λίμνη.
CAM00892.jpg

CAM00895.jpg

Περπατήσαμε κατά μήκος της λίμνης και βγάλαμε άπειρες φωτογραφίες με τα ξύλινα σπιτάκια,
100_3424.jpg

τα αναμνηστικά
100_3430.jpg

και τα κρυστάλλινα νερά.

100_3436.jpg
Φτάσαμε μέχρι την πλατεία
100_3450.jpg

και ανηφορίσαμε για την εκκλησίτσα. Τα λόγια είναι περιττά γι'αυτό το χωριό...
100_3464.jpg

100_3467.jpg

τελικά επειδή ο χρόνος μας πίεζε φάγαμε στα γρήγορα σε μια καντίνα και φύγαμε χωρίς να προλάβουμε να επισκεφθούμε τα γνωστά αλατορυχεία, αλάτι πάντως αγοράσαμε!
CAM00893.jpg


Ο δρόμος της επιστροφής λοιπόν ξεκινά με ενδιάμεσο προορισμό το Ζάγκρεμπ για διανυκτέρευση. Διασχίσαμε την Αυστρία και λίγο πριν τα σύνορα για Σλοβενία βρήκαμε κάτι σαν διόδια και πληρώσαμε 10 ευρώ παρόλο που είχαμε τη Vignetta. Έλεγε και κάτι για Vignetta Σλοβενίας στα γερμανικά αλλά δεν πολυκαταλάβαμε οπότε συνεχίσαμε κανονικά χωρίς να αγοράσουμε vignetta στη Σλοβενία. :p Όποτε περνούσαμε μπάρα η αλήθεια είναι ότι πήγαινε λίγο πιο γρήγορα η καρδιά μας αλλά ευτυχώς δεν μας σταμάτησε κανείς, ούτε και μας ήρθε κανένα πρόστιμο στην Ελλάδα! :D Τελικά φτάσαμε Ζάγκρεμπ βραδάκι, λίγο μετά τις 11. Το διαμέρισμα που κλείσαμε κεντρικό και πολύ άνετο: http://www.booking.com/hotel/hr/cen...king_confemail;pbsource=conf_email_hotel_name . Δυστυχώς ήταν βράδυ και δεν είδαμε και πολλά από την πόλη..μόνο περπατήσαμε στον πεζόδρομο και φάγαμε εδώ: http://www.goodfood.hr/ . Κάτι σαν φαστ φουντ αλλά ήταν το μόνο ανοιχτό που βρήκαμε και είχε μεγάλη ποικιλία, σάντουιτς, τοστ, σαλάτες, χυμούς, τοστ...τα πάντα και όλα πολύ οικονομικά!

Επιστροφή στο διαμέρισμά μας και ύπνος!

Δυστυχώς το πρωί μας περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη γιατί παρόλο που είχαμε όλη την καλή διάθεση να δούμε την πόλη δεν τα καταφέραμε λόγω δυνατής βροχής! Απογοητευμένοι μπήκαμε στο αυτοκίνητο για Σερβία. Βροχή λοιπόν, τα διόδια ακριβά από και προς το Ζάγκρεμπ αλλά φτάσαμε αρκετά νωρίς Σερβία, τόσο που σκεφτόμασταν να πάμε αμέσως Ελλάδα! Ένα περιστατικό βέβαια μας έκοψε τον αέρα...Στο δρόμο πριν το Βελιγράδι, καμιά ώρα πιο πριν, μας κάνει σήμα αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες να σταματήσουμε..καλοπροαίρετα σταματάμε. Βγαίνει λοιπόν ένας Τούρκος έρχεται στο παράθυρό μου και μου λέει: <<Γεια σας κάνω εξαγωγές αυτοκινήτων από Γερμανία αλλά δεν έχω λεφτά...δεν μπορώ να βάλω ούτε βενζίνη κι έχω την οικογένειά μου. Δώστε μου 100 ευρώ και σας δίνω ό,τι έχω..!>> . Και ξεκινάει να βγάζει αλυσίδες, βραχιόλια, δαχτυλίδια..σοκ εμείς! <<Μαριάννα φεύγουμε!>>. Βάζουμε προς και δρόμο! Τρομαγμένοι ακόμη φτάνουμε Νις. Άλλη μια γκαντεμιά..άντε να βρεις ξενοδοχείο ή μάλλον άνθρωπο να μιλά αγγλικά. Όποιον σταματούσαμε για να ρωτήσουμε απαντούσε στα σέρβικα...στο τέλος από την απελπισία μας, μας έπιασε νευρικό γέλιο! Μετά από μιάμιση ώρα περίπου βρήκαμε το ξενοδοχείο μας, πολύ ωραίο, πολύ φθηνό και πάνω απ'όλα ασφαλές γιατί είχαμε ανησυχήσει λίγο από τη γυφτιά...http://www.booking.com/hotel/rs/the...king_confemail;pbsource=conf_email_hotel_name .

Αφήνουμε λοιπόν τα πράγματά μας και πάμε για φαγητό. Συμπαθητικός ο πεζόδρομος της πόλης, αρκετός κόσμος πηγαινοερχόταν και το φρούριο αρκετά εντυπωσιακό. Φάγαμε πίτσα λοιπόν σε ένα από τα πολλά μαγαζιά και πληρώσαμε ελάχιστα σε σχέση με αυτά που παραγγείλαμε. Αφού πήραμε πίτσα και στο κουτί για το βράδυ. Κάναμε μια βόλτα, πήραμε καρασιά μπύρες και τα λοιπά για το βράδυ και επιστροφή! Τελευταίο βράδυ λοιπόν φάγαμε, ήπιαμε, είδαμε μουντιάλ και ουσιαστικά ξαπλώσαμε γιατί πεθάναμε τόσες ώρες μέσα στο αυτοκίνητο. Ξημερώνει η τελευταία μέρα και σιγά σιγά χωρίς απρόοπτα φτάσαμε στην Χαλκιδικάρα μας!

Γενικά, οι εντυπώσεις από το ταξίδι μας ήταν οι καλύτερες! Όμορφα τοπία, ακόμη πιο όμορφες πόλεις, εμπειρίες κι επίσης ένα από τα πιο φθηνά ταξίδια εξωτερικού που πραγματοποιήσαμε. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε η Γερμανία είναι η αλήθεια γιατί αλλιώς την περιμέναμε....πολύ ευγενικοί όμως όλοι, άψογη οργάνωση, όλα τέλεια! Αυτά λοιπόν, ευχαριστώ όλους όσους διάβασαν την ιστορία μας :) και ελπίζω με τις πληροφορίες μου να βοήθησα ή να βοηθήσω όποιον θέλει να ταξιδέψει...Καλά ταξίδια σε όλους!! :clap::clap:
 
Μηνύματα
257
Likes
685
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Πολύ ωραία η περιγραφή σου και οι φωτογραφίες καταπληκτικές.Συμφωνώ για την Γερμανία, κι εγώ εντυπωσιάστηκα και νομίζω ότι οι περισσότεροι αλλιώς την περιμένουν και εκπλήσσονται ευχάριστα.Σχεδιάζω και εγώ ένα οικογενειακό roadtrip από Θεσσαλονίκη-Ζάγκρεμπ-Βιέννη-Πράγα και επιστροφή από Βουδαπέστη.Η διαδρομή Θεσσαλονίκη-Ζάγκρεμπ μπορεί να γίνει σε μία ημέρα?Με πολύ πρωινή αναχώρηση τι ώρα φτάνει κάποιος Ζάγκρεμπ?Επειδή Βιέννη και Πράγα έχουμε ξαναπάει, σκεφτόμαστε να μείνουμε από 1 βράδυ και 3 Βουδαπέστη οπότε 7-8 ημέρες είναι αρκετές?Πόση ώρα περίπου διαρκεί ο έλεγχος στα σύνορα κάθε χώρας?Συγνώμη αν κούρασα και ευχαριστώ εκ των προτέρων.Καλά ταξίδια σε όλους μας!
 

marianna k.

Member
Μηνύματα
186
Likes
534
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κoύβα
Ευχαριστώ πολύ...! :) Λοιπόν η διαδρομή Ζάγκρεμπ-Θεσσαλονίκη είναι περίπου 11 ώρες δηλαδή ούτε πολλές ούτε λίγες...αν οδηγείτε δύο άτομα και δεν έχετε μόνο έναν οδηγό σίγουρα μπορείτε να κάνετε τη διαδρομή κατευθείαν! Νομίζω 7-8 μέρες είναι τέλεια, εμείς σε 12 μέρες σκέψου ότι φτάσαμε μέχρι Γερμανία και μείναμε και Πράγα και Βουδαπέστη! Στα σύνορα έλεγχος Αυστρία-Τσεχία δεν υπάρχει καθόλου...καθυστερήσαμε μόνο στα σύνορα Ουγγαρίας γιατί άνοιγαν και αυτοκίνητα, περίπου μισάωρο...Εδώ Βαλκάνια τα τυπικά, διαβατηρια κτλ, αυτοκίνητο πάντως δεν μας άνοιξαν ούτε Κροατία ούτε Σκόπια...Να περάσετε τέλεια!! :)
 
Μηνύματα
257
Likes
685
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Καλημέρα marianna και ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.Είναι 11 ώρες με τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό?και κάτι άλλο.Έχω διαβάσει σε ιστορίες μελών του φόρουμ ότι σε όλα τα Βαλκάνια πηγαίνεις με νέα ταυτότητα, εσάς σας ζήτησαν διαβατήρια?
 

marianna k.

Member
Μηνύματα
186
Likes
534
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κoύβα
Είναι 11 ώρες με μια μισάωρη στάση...Δίναμε παντού διαβατήρια γιατί τα είχαμε μαζί μας οπότε δεν χρησιμοποιήσαμε καθόλου ταυτότητες..από αυτά που έχω διαβάσει νομίζω όντως δεν χρειάζεται παντού διαβατήριο...

Ευχαριστώ για τη μεταφορά!! :)
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.114
Μηνύματα
880.827
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom