Τσεχική Δημοκρατία Πράγα απορίες...

maraki86

Member
Μηνύματα
168
Likes
102
Καλησπερα ξανα και απο μενα. Θα μεινω 5 και μιση μερες Πραγα και εχω βγαλει ενα προγραμμα και θελω την αποψη σας.
Πρωτη μερα φθανουμε απογευμα οποτε και κανουμε βολτα στην νεα πολη οπου και μενουμε.
Δευτερη μερα Παλια Πολη και Εβραικη συνοικια και απογευματακι παλι Νεα Πολη οπου μενουμε κιολας.
Τριτη Μερα Μικρη Συνοικια ,Καστρο και Χρατσανι
και τις υπολοιπες δυο μερες εντελως ελευθεροι να ξαναπαμε οπου μας αρεσει.Πως το βλεπετε?
Θα συμφωνήσω με του προλαλήσαντες. Επίσης μπορείς να κάνεις και μία εκδρομή στην Δρέσδη. Μπορείς να κλείσεις εισητήρια είτε με τρένο https://www.cd.cz/en/ είτε με το λεωφορείο https://www.flixbus.com/
 

World Nomad

Member
Μηνύματα
142
Likes
208
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα Μπόρα
Θα σου πρότεινα και εγώ κάποια ημερήσια εκδρομή από Πράγα, οι μέρες είναι υπεραρκετές. Εμείς πήγαμε Κάρλοβυ Βάρυ και στην εκκλησία των οστών (Bone Church) στην Kutna Hora.
 

tzotzos

Member
Μηνύματα
23
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
λισαβονα
Ταξίδι-Όνειρο
βραζιλια,νεα υορκη
ευχαριστω πολυ παιδια.θα τα σκεφτω πολυ σοβαρα και για μια μονοημερη
 

koutsavaki

Member
Μηνύματα
183
Likes
57
Επόμενο Ταξίδι
ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ - ΓΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ
ευχαριστω πολυ παιδια.θα τα σκεφτω πολυ σοβαρα και για μια μονοημερη
Μπράβο θα συμφωνήσω και εγω με την Δρέσδη, όντως είναι μια πολύ ωραία μονοήμερη εκδρομή στην γειτονική χώρα!!!!!!!!!
 

alma

Member
Μηνύματα
3.718
Likes
15.051
Και το Olomouc είναι από τα πολύ ωραία μέρη της Τσεχίας και μάλιστα δεν είναι γεμάτο από ορδές τουριστών όπως η Πράγα.Και το ρολόι του αρκετά εντυπωσιακό!!!
 

tzotzos

Member
Μηνύματα
23
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
λισαβονα
Ταξίδι-Όνειρο
βραζιλια,νεα υορκη
Καταρχην να πω αλλη μια φορα ευχαριστω για την βοηθεια. Ενα πργμα που μας απασχολει ειναι τα ανταλακτηρια.Σκεφτομασταν να αλλαξουμε στο αεροδρομιο γυρω στα 150-200 ευρω και μετα να πληρωνουμε με καρτα πντου.Ηθελαν να ρωτησω αν π.χ αλλαξω 100 ευρω ποσο μπορουν να μου κρατησουν τα ανταλακτηρια? (σε ευρω παντα). Γενικα απο ποσο μεχρι ποσο κρατανε. Επισης θα μεινουμε στο 7 days στην οδο zitna και σκεφτομαστε να μας κανουν transfer απο το ξενοδοχειο.ποσο λετε να πηγαινει?ευχαριστω εκ των προτερων
 

World Nomad

Member
Μηνύματα
142
Likes
208
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα Μπόρα
Στο αεροδρόμιο πάντα έχει τις χειρότερες ισοτιμίες. Το καλύτερο είναι να αλλάξεις ένα μικρό ποσό για τα πρώτα έξοδα, και μετά στην πόλη να βρεις ανταλλακτήρια με συμφέρουσες ισοτιμίες. Στην χρήση κάρτας σκέψου ότι παίρνει προμήθεια και η τράπεζα.
 

Elena2508

Member
Μηνύματα
1.112
Likes
3.739
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Καταρχην να πω αλλη μια φορα ευχαριστω για την βοηθεια. Ενα πργμα που μας απασχολει ειναι τα ανταλακτηρια.Σκεφτομασταν να αλλαξουμε στο αεροδρομιο γυρω στα 150-200 ευρω και μετα να πληρωνουμε με καρτα πντου.Ηθελαν να ρωτησω αν π.χ αλλαξω 100 ευρω ποσο μπορουν να μου κρατησουν τα ανταλακτηρια? (σε ευρω παντα). Γενικα απο ποσο μεχρι ποσο κρατανε. .
Επειδή η ανταλλαγή συναλλάγματος εγκυμονεί κινδύνους και εγώ την πάτησα πρόσφατα πολύ άσχημα, έχω να σου προτείνω τα εξής:
1. Ρώτα στο ξενοδοχείο σου να σου υποδείξουν έγκυρο κοντινό ανταλλακτήριο και μην βιαστείς να βγάλεις συνάλλαγμα όπως εγώ προκειμένου να εκδώσεις εισιτήρια για το μετρό ή το τραμ…
2. Μην διαβάσεις μόνος σου τους πίνακες με τις ισοτιμίες γιατί θα την πατήσεις εύκολα! Πολλές φορές η τιμή που γράφουν ότι σου δίνουν αναφέρεται σε εξαργύρωση μεγάλης ποσότητας ευρώ π.χ. 1000. Αυτό δεν γίνεται αντιληπτό αμέσως από την ανάγνωση του πίνακα.
3. Μην υπογράψεις τίποτα βιαστικά σε χαρτί που θα σου δώσουν εάν δεν το διαβάσεις προσεκτικά! Μετά δεν μπορείς να κάνεις πίσω και σου δίνουν ότι έχεις ήδη υπογράψει…
4. Ζήτα να σου δείξουν στο κομπιουτεράκι τους πόσες ακριβώς κορώνες θα σου δώσουν για 100 €.

Εάν τα κάνεις όλα αυτά τότε μάλλον δε θα χάσεις μέσα σε δέκα λεπτά το 40% των χρημάτων που επιθυμείς να ανταλλάξεις, όπως την πάτησα εγώ…

Δύο καλά ανταλλακτήρια στην Πράγα που μου πρότειναν τον Αύγουστο του 2017 και μου έδωσαν την καλύτερη ισοτιμία από άλλα που ρώτησα, ήταν αυτά στην διεύθυνση Panska 1 που είναι το 2o κάθετο δρομάκι στην εμπορική λεωφόρο NA Prikope, η οποία ξεκινάει από τον Πύργο της Πυρίτιδας. Έχουν και τα δύο 0% προμήθεια και σου δείχνουν σε κομπιουτεράκι πρώτα πόσες κορώνες σου δίνουν.
Panska 1_Excange shops.JPG
 
Last edited by a moderator:

escursione

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
4.503
Σκέφτομαι στα μέσα Ιουλίου ένα δεκαήμερο στη Πράγα με ημερήσιες Τσέσκυ Κρούμλοφ, Κάρλοβυ Βάρυ και Δρέσδη) και επιστροφή από Νυρεμβέργη (με ημερήσιες Ρότενμπουργκ και Μπάμπεργκ) - ή το αντίθετο. Την Πράγα την είχα επισκεφτεί Άνοιξη και την Νυρεμβέργη Χριστούγεννα και θέλω να επικεντρωθώ κυρίως σε ημερήσιες εκδρομές.
Η ερώτησή μου είναι αν αξίζει σαν προορισμός το καλοκαίρι και επιπρόσθετα προτάσεις για ημερήσιες εκδρομές
 

Eurotraveler

Member
Μηνύματα
464
Likes
1.767
Επόμενο Ταξίδι
Γκντανσκ
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
@escursione Το πρόγραμμα αυτό είναι πολύ ωραίο! Τον Αύγουστο του 2015 είχαμε κάνει κάπως παρόμοιο ταξίδι. 3,5 γεμάτες μέρες στην Πράγα, μια μονοήμερη στο Κάρλοβυ Βάρυ και μια στη Δρέσδη και στην κοιλάδα του Έλβα. Συνολικά κάναμε στην Πράγα 6 διανυκτερεύσεις. Μετά πήγαμε Νυρεμβέργη για μια μέρα με διανυκτέρευση και την επόμενη γυρίσαμε στην Αθήνα από Φρανκφούρτη.

Το καλοκαίρι η Πράγα είναι γεμάτη από τουρίστες, αλλά και τους υπόλοιπους μήνες σχεδόν γεμάτη είναι. Για τις ημερήσιες όμως νομίζω ότι το καλοκαίρι είναι μια χαρά. Θα πρότεινα μαζί με τη Δρέσδη να δεις και την κοιλάδα του Ελβα-Σαξονική Ελβετία. Εμείς θέλαμε να ανέβουμε στην Basteibrücke, αλλά είχα μπερδευτεί στον προγραμματισμό και τελικά δεν καταφέραμε να πάμε. Στην προσπάθειά μας να πάμε στο Bastei κατεβήκαμε σε ένα χωριό δίπλα στον Ελβα. Πολύ όμορφη τοποθεσία. Για λίγη ξεκούραση ή πικ νικ είναι ό,τι πρέπει. Θα ψάξω τις φωτογραφίες μου, γιατί δε θυμάμαι πώς λέγεται. Την ίδια μέρα κατεβήκαμε και στη στάση της πόλης Pirna, για να κάνουμε μια μικρή βόλτα, αλλά μετά συνειδητοποιήσαμε ότι ο σταθμός δεν ήταν στο κέντρο της πόλης και δε θα μας έβγαινε ο χρόνος. Όπως καταλαβαίνεις, εκείνη τη μέρα δε μας βγήκε καλό το πρόγραμμα, γιατί μέχρι το προηγούμενο βράδυ δεν μπορούσαμε να αποφασίσουμε αν θα πηγαίναμε Τσεσκυ Κρουμλόφ ή Δρέσδη.

Μπάμπεργκ και Ρότενμπουργκ δεν πήγαμε, αν και θα ήθελα πολύ να είχαμε ακόμη μια μέρα και να πηγαίναμε. Η Νυρεμβέργη το καλοκαίρι δε με ενθουσίασε, αλλά η επαρχία της Φραγκονίας πρέπει να είναι πολύ όμορφη.
 

pavlos1985

Member
Μηνύματα
412
Likes
235
Επόμενο Ταξίδι
???
Από το μουσείο προς το αεροδρόμιο κάποια πληροφορία για μέσο οικονομικό; Όχι ταξί πλιζ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.744
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom