Γενικά Πρακτικη ασκηση στο εξωτερικο!

jellochaos

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Θα λάβεις μηνυμα μου το ΣΚ γιατι δε θελω να αναφερω δημοσια καποια πραγματα :D
ε να μην τα μάθουμε και εμείς; τουλάχιστον λογόκρινε τα περί ου ο λόγος πράγματα να ακούσουμε τα υπολοιπα. :ρ.
Σοβαρά τώρα, είμαι και εγώ ηλεκτρονικός από το τει αθήνας (και πολύ καλός μάλιστα!), 2ο έτος βέβαια αλλά ανυπομονώ να δουλέψω στο αντικείμενο που μ αρέσει. Επίσης εχω απογοητευτεί από αυτά που ακούω, οτι στη χώρα μας οι πρακτικάριοι φτιάχνουν καφέδες. Οπότε δεν μπορώ να αφήσω την ευκαιριά που είδα εδώ, να μάθω για πρακτική σε χώρα που πλήρωνει και καλά!
Προσανατολίζομαι σε προγραμματισμό, μικρουπολογιστές και embedded systems αλλά έχω και μιά λόξα με τα ηλεκτρονικά ισχύος και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αν μπορώ να κάνω πρακτική που να ασχολούμαι με ανανεώσιμες πηγές, να προγραμματίζω uC ΚΑΙ να πληρώνομαι είναι όνειρο ζωής!
Θέλω να μάθω όσα περισσότερα γίνεται για πρακτική σε αυτές τις χώρες. Και φαίνεται πως ξέρεις πολλά..
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.715
Likes
12.595
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Για ανανεώσιμες γιατί δεν ψάχνετε και Ολλανδία; Έχω ήδη δυο γνωστούς που έκαναν μεταπτυχιακό σε Delf και Amsterdam και σίγουρα η Ολλανδία επενδύει αρκετά στο περιβάλλον και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 

lenoux

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπέρα

Είμαι φοιτήτρια στο Βιομηχανικό σχέδιο (industrial design) και ψάχνω να κάνω την πρακτική μου στο εξωτερικό.Πριν 6 μήνες γύρισα απο Φινλανδια που έκανα erasmus αλλα εκεί δεν μπόρεσα να βρώ κατί.θα μπορούσατε να μου προτεινετε κατι??
 

lef360

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Καλησπέρα. Μιας και το αντικείμενο μου ήταν η Ενέργεια μέχρι πριν λίγα χρόνια θα σου απαντήσω.

Καταρχάς πρέπει να σκεφτείς για ποιο λόγο θες να πας για πρακτική εκτός. Θα πρέπει να πας για ώστε να δεις τι ακριβώς συμβαίνει σε χώρες όπου δουλεύουν με βάση το state-of-the-art και μπορεις πέρα από γνώσεις να αποκτήσεις και χρήσιμες εμπειρίες.
Οπότε θα προτεινα αυτό να είναι το βασικό σου κριτήριο και όχι αν μια χώρα είναι όμορφη.

Θα σου έδινα πολύ καλύτερη εικόνα αν μου έλεγες για ποιον κλάδο της ενέργειας ενδιαφέρεσαι. Τότε θα μπορούσα να σου προτείνω και συγκεκριμένα τμήματα σε κάθε χώρα.

Με τις λίγες πληροφορίες που μας έχεις δώσει σου προτείνω:
1) Δανία (εστιάζουν πολυ στην αιολική ενέργεια)
2) Σουηδία (εστιάζουν σε όλα τα ήδη παραγωγής ενέργειας και είναι από τους πρωτοπώρους σε energy management και energy technoeconomics. Εδώ μιλάω φυσικά από ιδρύματα για το KTH και το Chalmers)
3) Γερμανία (εστιάζουν στα φωτοβολταϊκά αλλά από κατασκευαστική σκοπιά. Αν σε ενδιαφέρει το materials engineering Πήγαινε. Φυσικά είναι πολύ καλοί και σε energy management)

Αυτές οι 3 επιλογές είναι πολύ καλές.
Δεύτερη επιλογή Ισπανία αλλά υπάρχει κορεσμός εκεί. Να το χεις στο μυαλό σου

Τώρα μίλησες για κόστος. Το κόστος του πανεπιστημίου καλύπτεται από το Erasmus. Άρα μένει το κόστος ζωής.
Δεν ξέρω φυσικά τις οικονομικές σου δυνατότητες αλλά θα έλεγα πως επειδή είσα σε κρίσιμο σημείο να προσπαθήσεις να κάνεις το σκατό σου παξιμάδι προκειμένου να καταφέρεις να βρεις μια καλή ευκαιρία που θα σου ανοίξει μια πόρτα.

Για το λόγο αυτό ξέχνα την Τουρκία. Η διαμονή σου εκεί δε θα έχει δυνατό Impact στο βιογραφικό σου. Αν δούλευες σε άλλο κλάδο (π.χ. machine learning) θα σου έλεγα να πας αμέσως Τουρκία και σ εσυγκεκριμένο ίδρυμα. Όχι όμως για τον τομέα ενέργειας,

Για τη γλώσσα μην ανησυχείς. Όλα τα παραπάνω προσφέρουν στα αγγλικά μαθήματα. Εξαίρεση η Γερμανία που είναι έτσι κι έτσι. Αλλά μη σε ανησυχεί η γλώσσα. Τo Erasmus αν ζητήσεις πληρώνει για εντατικά μαθήματα της γλώσσας στο πανεπιστήμιο διαμονής σου. Να το κάνεις οπωσδήποτε όπου πας.

Και τώρα θα σου πω την καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις μιας και προέρχεσαι από ΤΕΙ. Τι σκοπό έχεις? Προφανώς η πρακτική στο εξωτερικό να σε βοηθήσει να βρεις μια καλή δουλειά.

Για το λόγο αυτό σου προτείνω με κλειστά τα μάτια Νορβηγία. Ασχολούνται και με υδρουλεκτρικά και με Αιολικά, και με offshore energy systems και με συμβατικές μονάδες παραγωγής και με intelligent grids και με microgrids και με τα πάντα.

Και το πιο σημαντικό. Έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ έλλειψη προσωπικού. Ζητούν απεγνωσμένα άτομα και πληρώνουν καλά. 6 μήνες εκεί για πρακτική είναι με μαθηματική ακρίβεια σίγουρο πως θα σου επιτρέψει να βρεις άμεσα δουλειά εκεί με πολύ καλά λεφτά.
Η StatoilHydro είναι ένα τεράστιο χωνευτήρι προσωπικού.
ΣΚέψου το. Είναι μεγάλη ευκαιρία. Έχει το κόστος της Δανίας αλλά πραγματικά είναι επένδυση για το μέλλον.

Αν πεις πιο λεπτομερώς με τι ακριβώς θέλεις να ασχοληθείς ή θες περισσότερες πληροφορίες για συγκεκριμένα ιδρύματα, εδώ είμαστε. Στειλε μήνυμα.

Χαιρετώ σε
Καλησπέρα Κερβερε, Επειδη ψαχνομαι για νορβηγια και οταν googlara βρηκα την απαντηση που ειχες δωσει σε ενα παιδι πριν αρκετο καιρο πηρα το θαρος να σου στειλω αυτο το μηνυμα γιατι καταλαβα οτι γνωριζεις καποια πραγματα.. "Μου δινει το τει πειραια την δυνατοτητα να κανω την πρακτικη μου ασκηση (σπουδαζω ηλεκτρολογος μηχανικος) στο εξωτερικο σκεφτομαι ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα στην ελλαδα να την κανω εξω. Επειδη διαβασα οτι στην νορβηγια ζητανε μηχανικους ηθελα να ρωτησω αν γνωριζεις που μπορω να ψαξω για πρακτικη 6 μηνων; Γιατι θελω να κανω την πρακτικη και μετα να βρω αμεσως δουλεια εκει. Επισης δεν γνωριζω καθολου νορβηγικα αλλα ελπιζω με την γλωσσικη προετοιμασια που κανει το προγραμμα erasmus να μαθω τα βασικα και αργοτερα να συνεννοούμαι, δεν εχω καθολου χρηματα στην ακρη αλλα το προγραμμα δινει υποτροφια καπου στα 800 και κατι Ευρω (φτανουν η ουτε καν; ). Mεχρι στιγμης αυτα ειναι τα ερωτηματα που εχω, αν γνωριζεις και θελεις να βοηθησεις θα το εκτιμουσα.
 

nena

Member
Μηνύματα
867
Likes
470
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
αρχικά να σου πω οτι οντως η Νορβηγία είναι πανέμορφη αλλά δεν είναι για όλους. Καλά θα κάνεις να πας πρώτα για 6 μηνες και βλεποντας και κανοντας..
τα 800 ευρω δεν φτανουν με τιποτα ενδεικτικα να σου πω οτι το αγγουρακι :p κανει 4 ευρω, το τυρι 20 κτλ σποραδικα θυμαμαι καποια.Υπαρχουν φτηνοτερες επιλογες αλλα πεφτεις τρομακτικά στην ποιοτητα και ειναι φαγητά των μεταναστών, κι εσυ αυτο θα εισαι βεβαια αλλα οκ.
οσο για τη γλωσσα ψαξου λιγο στο ιντερνετ για να δεις αν σου ταιριαζει ηχητικά και δεν γλωσσοδενεσαι!
Πλεον η θεωρια μου ειναι καλυτερα λιγοτερα λεφτα και δυσκολοτερη αρχη π.χ. uk παρα σκανδιναβικες λυσεις για Ελληνες που εχουν μάθει σε φως του ήλιου, να κοιμουνται οταν πεφτει και να ξυπνανε οταν βγαινει.Εκει απολαυστικά είναι μονο τα καλοκαιρια και κρατανε λιγο..
Είσια μικρος μπορεις να πειραματιστείς παντως!
Στα λεω αυτα καθως απο μικρη την ονειρευομουν αλλα συνειδητοποιησα μετα την επισκεψη μου εκει οτι καποια ονειρα πρεπει να μενουν ονειρα κι απλως να τρεφουν την καθημερινοτητα μας!
καλη τυχη
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.332
Μηνύματα
888.591
Μέλη
38.998
Νεότερο μέλος
Gio_Kar

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom