Μεξικό Προγραμματίζοντας το Μεξικο

agmi

Member
Μηνύματα
499
Likes
2.443
Για παραλίες απο Μεριδα έχει σε απόσταση πρπ 35χλμ το Προγρεσο και στα 69χλμ το Τελτσακ Πουερτο. Εαν λένε οτι η παραλία της Κ. Ρο είναι γεματη φύκια, δεν έχω πάει από εκεί το το 2009, του Γιουκατάν το 2017 ήταν γεμάτη.
Σα γυρίσω θα σου πω για το Γιουκατάν και μόνο. Δεν ξέρω αν κοιτάζεις σε άλλα ποστ σ'αυτο το φόρουμ για το Μεξικό, όποιος θέλει παράλια/ες εγώ προτείνω τον Ειρηνικό (Ιξταπα, Ζιχουατανεχο, Σαντα Ροζαλια, Μαζατλαν, και τόσες άλλες προς βορά, Κάβο Σαν Λούκας, Λος Μοτσις, κλπ). Βέβαια εχω παραλείψει το Π. Βαγιαρτα και το Ακαπουλκο, ο νοών νοείτε. Τα σκήπτρα τα έχουν οι κόλποι του Χουατουλκο, η Κρυφη Παραλια, κλπ. Αυτές όμως θέλουνε σχεδιασμό, εννοώ άλλες πτήσεις εσωτερικές απο τον συνήθη προορισμό, οι οποίες ορισμένες φτηνές δεν είναι. Βέβαια υπάρχει και λεωφορείο και σε 8 ώρες και βάλε, είσαι πχ στο Χουατουλκο απο την Οαχακα. Όλος ο κόσμος, μάλλον η πλειοψηφία προσγειώνετε στο Κανκουν & η παραλίες ειναι στην Ριβιέρα Μάγια. To Μεξικό ειναι 3,200χμτ, οσο πρπ Νανδη ή η Χαβρη απο την Αθήνα.

Για να τελειώνουμε, σαν τις Ελληνικές παραλίες δεν βρίσκεις άλλες στον κόσμο,όχι μόνο ομορφιά αλλά και ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ίσως στο Μπορακαϊ. Στο Μεξικό, επειδή αντιγράφουνε τους γκρινγκηδες όλοι πάνε στην πισίνα. Εσυ αν πας all in, θα κινηθείς με το ρεύμα, την ορμή του ποταμού, θα καθίσεις στις ξαπλώστρες της πισίνας, θα'χεις κανα πακο μονοδολαρα για propina & θα παραγγέλνεις μαργαρίτες, πινια κολαδας, και μπύρα, όπως όλοι οι υπόλοιποι συγκάτοικοι του ξενοδοχείου, δεν μιλάμε για μια πισίνα στο ξενοδοχείο, όλα ειναι στα Αμερικάνικα πρότυπα, θα'χει 2-3 χωρίς υπερβολή. Θα δεις εκεί το ένα μεγαθήριο πίσω από το άλλο. Τι βιομηχανοποιημένος τουρισμός στην Ισπανία λένε, το μεγαλύτερο ξεν. συγκρότημα της Ισπανίας φαντάζει σαν βιοτεχνία με τας της Ριβιέρα Μάγια.

Ο/Η ΒeUnique έχει δίκιο και το ΝΟΕ2017 είχε πολλά φύκια, οι δυο πρώτες φώτο απο το Τελτσακ Πουερτο και αυτη που ακολουθει απο την παραλία του Προγρεσο. Εκεί εχει καρέκλες, ξαπλώστρες και ομπρέλες. Οι Μεξικανοι κάθονται και πίνουν τις chelas (για να μαθαίνεις, έτσι λένε την μπύρα στις γειτονίες εκεί) και περνάει η μέρα τους στην παραλία!
Tpto.jpg

Tpto III.jpg


Και το Προγρεσο:
Pro.jpg

Όσο για τα φλαμίνγκο είναι ζαριά και ελπίζω να σαι τυχερός, τότε που πήγαμε (ΝΟΕ2007) είχαν πάει σχεδόν όλα στο Ριο Λαγαρδο, έχει να κάνει με την ύπαρξη/αφθονία τροφής. Πληροφοριακά η τροφή είναι αυτή που τους δίνει το χρώμα!
Celest2007.jpg
 
Last edited:

Polet

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Γεια σε όλους, έχει κανείς μέτρο σύγκρισης μεταξύ Χολμπος κ Τουλούμ ; Έχω 3 μέρες στην περιοχή κ θέλω να αποφύγω Κανκούν. Ευχαριστώ.
 

agmi

Member
Μηνύματα
499
Likes
2.443
Καλημέρα,

Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης, δεν είναι έτσι η γιουβέτσι! Το Χολμπος ένα είναι ενα 'και καλα νησι', παρεμφερή με το Νησί των Γυναικών, κινείσαι με golf cart, ειναι και Biosphere reserve, με φλαμιγκο κλπ, η δε Τουλουμ (υπάρχει και χωρίο πιο μέσα) είναι 10-15 κτίρια, απο taco stands μέχρι σουβενίρ και Τ-shirts στην εισοδο του ομώνυμου αρχαιολογικού χώρου! Α! και ξέχασα και ένας στύλος με voladores πριν την είσοδο. Δεν ξέρω πως κινείσαι, το λεωφορείο του ADO σταματάει και στην Πλάγια/η παίρνεις το λεωφορείο απο την Πλάγια. Εμείς είχαμε πάει από Κανκουν μέσω Πλάγιας (άλλη Αμερικανια κιαυτη). Κατω απο τα αρχαία εχει παραλία με λευκή αμμουδιά (όλη η περιοχή, μάλλον όλη η πολιτεία, εκει έχει άσπρη αμμουδιά) για να παίξεις καμμια βουτιά (ενημέρωση του 2007). Αν πας κατά την Μεριδα θα μαι κει ερχόμενος απο Βερακρουζ την 3η βδομάδα του Μάρτη. Α! Και την καταληλη εποχή 06-09 με κανα $100 κολυμπάς με τους φαλαινοκαρχαριες :).

Για διαβασμα, αν δεν εχεις κανει μεχρι τωρα:
https://www.wanderlustchloe.com/isla-holbox-mexico-travel-guide-things-to-do/
https://edition.cnn.com/travel/article/isla-holbox-mexico/index.html
https://www.telegraph.co.uk/luxury/travel/holbox-mexico-island-casasandra-hotel-review-cancun/
 
Last edited:

travel_lover

Member
Μηνύματα
156
Likes
89
Επόμενο Ταξίδι
ΙΝΔΙΑ -
viagera.
To ταξίδι στο μεξικό το έκανα δυστυχώς με πρακτορείο απο ελλάδα αλλα με 10 άτομα φίλους.
Θα σου πω κάποια πράγματα και σκεψου τα καλά.
-ήταν απογοητευτικό όσον αφορά.
το τεράστιο πρόγραμμα που ήταν παράλογο για τις 15 μέρες.στην ουσία 13 και ούτε!!
Δεν θυμάμαι πολλα πράγματα και άς ήταν σχετικά πρόσφατο.
οι αποστάσεις ειναι τεράστιες για τα μέρη που θα πατε.αποτέλεσμα να συμπληρώνομε ακόμα και 12ωρο σε ένα λεωφορείο.
στους προορισμούς φτάναμε απογευμα,πηγαίναμε τροχάδην στα αξιοθέατα και μετά σαν κουνέλια κοιμομασταν για να φύγομε ξανά το ξημέρωμα.
ειναι αδιανοητο τέτοια πράγματα απειρης ομορφιάς να έχεις χρόνο 2 και 3 ώρες για να τα δείς!!
το mexico city δεν το θυμάμαι καθόλου!!
μας έλειπε η αυτονομία γενικότερα,ακολουθούσαμε σαν πρόβατα,το προγραμμα βγήκε αλλα με κανένα όφελος!
Ηταν το τελευταίο οργανωμένο που πήγα ---ποτέ πιά.
άρχισα να ταξιδεύω μόνη μου με ένα ή δύο φίλους σε πολύ πιο δύσκολες χώρες και επιτέλους ένιωσα την έννοια του ταξιδιού!!
Μην χαλαλήσεις τοσα χρήματα έτσι μονο για να πάς ...
ψάξε το και οργάνωσέ το μόνη σου..δεν ειναι μόνο για τα χρήματα αλλα το αποτέλεσμα...
Τελικό συμπέρασμα,νιώθω οτι δεν έχω πάει στο Μεξικό και θέλω να το δώ ξανά με τα δικά μου μάτια.
αν θές ρίξε ματιά στην ιστορία μου,νομίζω συμπεριλαμβάνει όλα που γράφει το πρόγραμμα σας.
Πόσο σύμφωνο με βρίσκουν τα λεγόμενα σου..
Μια φορά έκανα το λαθος να παω με γκρουπ στις δαλματικες ακτές κι μου βγήκε ξινό!!!
Απο αυτο το ταξίδι μου έχουν μείνει οι πολλές ωρες στο λεωφορείο και η ξεπέτα σε ολα τα μέρη του ταξιδιού!!!
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ παιδιά κι για κανένα λόγο με γκρουπ!! Ταξιδέψτε ακομα και μόνοι σας... μονος μου πηγα Κίνα (για 1 ολόκληρο μηνα βλέποντας 10 διαφορετικά μέρη) , μονος μου αλλο ταξίδι Ταϊλάνδη - Καμπότζη και όλα τα κανόνισα μονος μου και δεν μετάνιωσα ουτε στιγμή!! Προχωρούσα μονος μου ελεύθερος και επέλεγα οποοον δρομο και στενό μου εκανε κλικ για εξερεύνηση εκτος απο τα αξιοθεατα φυσικα που ήδη ειχα επιλέξει να δω!!
 

Nicklou

Member
Μηνύματα
23
Likes
39
Καλησπέρα!

Μετά από μεγάλη αναζήτηση (περίπου 1 χρόνο και βάλε), πολλές ώρες σε forum και σχετικά site και φυσικά μετά από πολύ δουλειά για να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα μέσα, επιτέλους το όνειρο μου να επισκεφτώ το mexico με την σύντροφό μου αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Το γενικό πλαίσιο του προγράμματος είχε καταστρωθεί ήδη από τον προηγούμενο Οκτώβριο και έτσι μετά από ορισμένες τροποποιήσεις και προσθαφαιρέσεις καταλήξαμε να σχεδιάσαμε ένα roadtrip στο νότιο μεξικό από 21/8 έως 10/9. Η συγκεκριμένη περίοδος επιλέχθηκε αναγκαστικά λόγω της φύσης της δουλειάς μας και επειδή θέλαμε να πετύχουμε whalesharks στο Holbox...
Τα περισσότερα εισιτήρια κλείστηκαν τον Ιανουάριο. Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 21/8 για Ρώμη μέσω Βελιγραδίου με Air Serbia με κόστος 110 € το άτομο (one way παρακαλώ αλλά με checked in βαλίτσα) και μετά από Ρώμη για Cancun με stopover Μαδρίτη και Mexico City με Iberia με κόστος 520 € το άτομο (roundtrip)! Δεν ξέρω πως τα κατάφερα αλλά δυσκολεύτηκα πάρα πολύ λόγω των ημερομηνιών να κλείσω το Θεσσαλονίκη - Ρώμη σε πιο νορμάλ τιμή...
Η ενοικίαση του αυτοκίνητου από την Avant για 19 ημέρες με κόστος περίπου 550 $ με πλήρη μικτή ασφάλεια. Η επιλογή της συγκεκριμένης εταιρίας έγινε επειδή έχει πολύ καλές κριτικές, καλές τιμές, προσφέρει πλήρη μικτή ασφάλεια στο βασικό πακέτο και τα αυτοκίνητα της δεν φέρουν το σήμα των ενοικιαζόμενων που έχουν τα αντίστοιχα της america πχ, το οποίο δίνει στόχο σε καλοπροαίρετους μπάτσους και κλέφτες.
Το πλάνο του ταξιδιού είναι να χαλαρώσουμε 3 μέρες στην αρχή, μετά να βολτάρουμε (λίγο πιεστικά είναι η αλήθεια λόγω των αποστάσεων) για 10-12 μέρες και τις τελευταίες 5 μέρες να είμαστε πάλι αραχτοί σε παραλίες.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
[Holbox 22/8 - 25/8] Άφιξη στις 22/8 το πρωί στο Cancun και ενοικίαση αυτοκινήτου!Αναχώρηση για Chiquila (περίπου 2 ώρες) και από εκεί ferry για Holbox. Διαμονή στο Holbox για 3 βράδια και check out στις 25/8. Στόχος είναι να δούμε φαλαινοκαρχαρίες και κατά λοιπά να είμαστε 3 μέρες ξυπόλυτοι και με μαγιώ και να πίνουμε cocktails.
[Valladolid 25/8 - 27/8] Αναχώρηση 25/8 το πρωί από Holbox, παίρνουμε το αμάξι που έχουμε αφήσει σε parking στην Chiquila με κόστος 350 pesos και κατευθυνόμαστε για Valladolid με ενδιάμεση στάση στην Cenote Maya όπου προσφέρονται και activities τύπου καταρρίχηση με rapel και zip line! Από εκεί Εκ Balam και αργά το απόγευμα άφιξη Valladolid!Την επόμενη μέρα 26/8 πρωϊνό ξύπνημα για Rio Lagartos και εκδρομή με σκάφος σε las coloradas για φλαμιγκος και κροκόδειλους - διανυκτέρευση Valladolid.
[Merida 27/8 - 30/8] Στις 27/8 ξυπνάμε νωρίς και φεύγουμε για Chitzen Itza με σκοπό να είμαστε όσο πιο νωρίς γίνεται. Συνεχίζουμε για Ιzamal και άφιξη το απόγευμα στη Merida. Την επομένη (28/8) ξυπνάμε χαλαρά και πάμε για cenotes cuzama. Το απόγευμα τριγυρνάμε στην πόλη. Στις 29/8 κάνουμε το Ruta Puuc και το απόγευμα στην πόλη, που έχει και serenade στην Santa lucia..
[Palenque 30/8 - 2/9] Αναχώρηση για Palenque και ενδιάμεση στάση για φαγητό στο Campeche - άφιξη βράδυ στο Palenque. Στις 31/8 daytour με οδηγό και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Palenque και μετά στους καταρράκτες aqua azul. Στις 1/9 daytour για yaxchilan και bonampak.
[Bacalar 29/-4/9] Αναχώρηση 2/9 στις 4 το πρωί από Palenque με σκοπό να είμαστε στο Xpujil στις 9 το πρωί, όπου συναντάμε τον ξεναγό και φεύγουμε για tour στο calakmul. Το βράδυ φτάνουμε bacalar. Την επομένη 3/9 ημέρα ξεκούρασης και άραγμα στην λιμνοθάλασσα. Στις 4/9 κάνουμε βόλτα με cayak στην λιμνοθάλασσα και το μεσημέρι αναχωρούμε για Tulum.
[Tulum 4/9 - 7/9] Τρεις μέρες στο Τulum για χαλάρωση. Έτυχε πέρσι να γνωρίσουμε στο Bali - στο rafting που κάναμε στον Agung - μία κοπέλα μεξικανή που μένει μόνιμα στο Tulum και με την οποία διατηρούμε επαφή, οπότε σκοπός είναι να συναντηθούμε και να κάνουμε ό,τι μας προτείνει.
[Play del Carmen 7/9 - 9/10] Τις τελευταίες τρεις μέρες θα τις αφιερώσουμε αποκλειστικά στην παραλία, ελπίζοντας πως μέχρι τότε δεν θα υπάρχουν τα φύκια που βγαίνουν που έχουν μαζευτεί το τελευταία 2 σχεδόν χρόνια στις νότιες παραλίες.. Υπάρχει η σκέψη μία μέρα να επισκεφτούμε ένα adventure park!
Στις 10/9 αναχώρηση από cancun στις 12.00 για ρώμη μέσω mexico city και μαδρίτης. Άφιξη στην Θεσσαλονίκης στις 12/9 το πρωί με aegean από ρώμη με κόστος 70 € το άτομο με βαλίτσα.

Τα ξενοδοχεία έχουν κλειστεί όλα είτε μέσω booking είτε από τα site των ξενοδοχείων. Τα ξενοδοχεία στο Holbox, στο Τulum και στην PLC, όπου θα περνούσαμε περισσότερο χρόνο σε αυτά, τα είχα εντοπίσει από πέρσι και περίμενα καρτερικά πότε θα βγάλουν προσφορές. Έτσι κατάφερα να τα κλείσω σε κάπως πιο νορμαλ τιμές, διότι υπό διαφορετικές συνθήκες ήταν απλησίαστα (τύπου 300 $ το βράδυ). Επίσης, τα περισσότερα tour έχουν ήδη κλειστεί, καταφέρνοντας καλύτερη τιμή λόγω early booking.

Το κακό της όλης υπόθεσης είναι ότι επειδή ακριβώς έχουν όλα ήδη κλειστεί και σχεδόν προπληρωθεί δεν υπάρχει ευελιξία σε περίπτωση που συμβεί κάτι (χτύπα ξύλο!!)

Παρακαλώ οι παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες και όποιος έχει να προτείνει κάτι που μπορούμε να κάνουμε, κάποιο μέρος για φαγητό, κάποια συμβουλή, κάτι που πρέπει να προσέξουμε περισσότερο ή να αποφύγουμε, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα!!! Επίσης, έχω απορία με τα χρήματα που θα κουβαλάω, διότι δεν ξέρω τι παίζει με τις κάρτες και τις προμήθειες ανάληψης.

Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!!!
 

agmi

Member
Μηνύματα
499
Likes
2.443
Καλό σου ταξίδι, κριτική στο πρόγραμμα εφόσον όλα τα έχεις κλείσει, δεν κάνω, εσυ ξέρεις καλύτερα, για να το έχεις βγάλει. Πολύ Valadolid έχεις βάλει, μια μέρα και πολύ. Τα έχω γράψει και τα έχω ξαναγράψει, αν θέλεις pm για να επικοινωνήσουμε τηλ, εφ όσον υπάρχει χρόνος. Μου αρέσει η αισιoδοξια σου, το Μεξικό κάνει τεράστιες προσπάθειες να καταπολεμήσει το sargasso (sargazo), τα φύκια, φέτος περιμένουν 500,000 τόνους. έρχεται λενε από την Βραζιλία. Να και φρέσκια φώτο απο το Telchac Pto που τράβηξα στις 19/03. Φετος ειναι το ιδιο οπως και τον 10/2017. Q. Roo έχω να κατέβω πάνω από 12 χρόνια, βέβαια σαν τις Ελληνικές παραλίες δεν υπάρχουν άλλες. H αμόλυβδη κάνει το λίτρο πρπ 0.91€, να φανταστείς οτι όταν πρωτοπήγα το 1981 έκανε $0.25, και γέμιζα το αμάξι μου από κει αντις τις ΗΠΑ. Tωρα στις ΗΠΑ κανει $0.65/l. Ολος ο κόσμος δουλεύει για τις ΗΠΑ:(.
Telchac Pto 03192018@1408.jpg
 
Last edited:

Nicklou

Member
Μηνύματα
23
Likes
39
Καλό σου ταξίδι, κριτική στο πρόγραμμα εφόσον όλα τα έχεις κλείσει, δεν κάνω, εσυ ξέρεις καλύτερα, για να το έχεις βγάλει. Πολύ Valadolid έχεις βάλει, μια μέρα και πολύ. Τα έχω γράψει και τα έχω ξαναγράψει, αν θέλεις pm για να επικοινωνήσουμε τηλ, εφ όσον υπάρχει χρόνος. Μου αρέσει η αισιoδοξια σου, το Μεξικό κάνει τεράστιες προσπάθειες να καταπολεμήσει το sargasso (sargazo), τα φύκια, φέτος περιμένουν 500,000 τόνους. έρχεται λενε από την Βραζιλία. Να και φρέσκια φώτο απο το Telchac Pto που τράβηξα στις 19/03. Φετος ειναι το ιδιο οπως και τον 10/2017. Q. Roo έχω να κατέβω πάνω από 12 χρόνια, βέβαια σαν τις Ελληνικές παραλίες δεν υπάρχουν άλλες. H αμόλυβδη κάνει το λίτρο πρπ 0.91€, να φανταστείς οτι όταν πρωτοπήγα το 1981 έκανε $0.25, και γέμιζα το αμάξι μου από κει αντις τις ΗΠΑ. Tωρα στις ΗΠΑ κανει $0.65/l. Ολος ο κόσμος δουλεύει για τις ΗΠΑ:(. View attachment 271380
Καλημέρα,

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Στο Valladolid θα κάνουμε δύο διανυκτερεύσεις. Επιλέχθηκε ως βάση για να πάμε Rio Lagartos και να είμαστε κοντά στην Chitzen Itza, προκειμένου να την επισκεφτούμε όσο πιο νωρίς το πρωί γίνεται. Για τα φύκια δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο.. Γνωρίζεις τι παίζει με τα ΑΤΜ, αν δέχονται τις δικές μας VISA και πόσο είναι η προμήθεια ανάληψης;
 

Kyriakao

Member
Μηνύματα
239
Likes
1.275
Επόμενο Ταξίδι
Συνεχώς αυτο ψάχνω!
Ταξίδι-Όνειρο
ματσου πιτσου,περου
Μην αφήσεις απεξω την cenote Ik Kil.Είναι τοσο κοντά στο Βαγιαδολιδ,η πιο οργανωμένη αλλα και η πιο εντυπωσιακη. Στην PDC θα εχεις μεγλο πρόβλημα με τα φυκια ,δυσκολα θα μπορέσεις να ευχαριστηθεις μπάνιο αλλα σου παρέχει ολα τα αλλα Η καλύτερη παραλία με διαφορά ,χωρις φύκια και κύμα ειναι στο Isla Mujeres,playa Norte.Ήμουν
P1060070.JPG
εκει τον Φεβρουαριο ...
 

Nicklou

Member
Μηνύματα
23
Likes
39
Μην αφήσεις απεξω την cenote Ik Kil.Είναι τοσο κοντά στο Βαγιαδολιδ,η πιο οργανωμένη αλλα και η πιο εντυπωσιακη. Στην PDC θα εχεις μεγλο πρόβλημα με τα φυκια ,δυσκολα θα μπορέσεις να ευχαριστηθεις μπάνιο αλλα σου παρέχει ολα τα αλλα Η καλύτερη παραλία με διαφορά ,χωρις φύκια και κύμα ειναι στο Isla Mujeres,playa Norte.Ήμουν View attachment 271384 εκει τον Φεβρουαριο ...
Ευχαριστώ πολύ Κούλη!

Ωραία πρόταση η Il Kil και βολεύει επειδή κοντά στην Chitzen Itza, όπως είπες. Με τα χρήματα πως κινήθηκες αν επιτρέπεται;; Χρησιμοποιούσες μετρητά ή και κάρτες;; Κάποια συμβουλή για το συνάλλαγμα;; Σε ευχαριστώ!
 

agmi

Member
Μηνύματα
499
Likes
2.443
To Μεξικό είναι cash economy, πολύ περισσότερο από την Ελλάδα. Οι συναλλαγές με ΑΤΜ είναι $67ΜΧΝ (απο $32ΜΧΝ πριν/παλαιοτερα) το ευρό στην πιάτσα $21ΜΧΝ και κάτι, τον Μάρτη. Η πιάτσα είναι τα ανταλλακτήρια, δλδ casa de cambio. Κυκλοφορώ με μετρητά και δολάρια, χωρίς να λέω οτι το ευρώ δεν έχει αποδοχή. Επειδή συνορεύει με ΗΠΑ, σε όλη την Αμερικάνικη ήπειρο, , εχει το δ$λαρι$ πιο πολύ πέραση. Η propina είναι must, από τον πιτσιρικά που σου βάζει τα αγγουριά στην σακούλα μετά την ταμειακή στο σούπερ μάρκετ, μέχρι τον μπάρμπα που σου φυλάει τ'αμαζι στον δημόσιο και ελευθέρου πάρκινγκ δρόμο. Τα μονοδόλαρα είναι πιο εύκολα απο το κέρμα του ευρώ :). Βεβαία τότες θα'χεις ένα δυο πεσιτος στην τσέπη σου να σου δόσεις, αλλά μέχρι τότες, θα δώσεις στο ξενοδοχείο στο bell boy/camarero κάνα δυο δολάρια. Δεν υπάρχει μεσαία τάξη στο Μεξικό όλοι ζούνε με μισθούς πείνας και εξευτελισμού όταν δουλεύουν στα ξενοδοχεία και τον τουρισμό, οι πλούσιοι βέβαια γίνονται πλουσιότεροι. Mε debit/credit cards δεν υπάρχει πρόβλημα, contactless δεν υπάρχει, η Ελλην. τράπεζα (Πειραιώς) με χρέωνε σε καθε συναλλαγή >€50.00 από €1.50 και πάνω για έξοδα ανταλλαγής συναλλάγματος. Eχω κάρτα έκδοσης άλλης χώρας, εκεί έξοδα συναλλάγματος δεν χρέωναν, δεν ξέρω τι παίζει με Εθνική, κάπου στο φόρουμ γίνεται αναφορά για τις χρεώσεις. Οver & out καλό σου ταξίδι, εαν εχεις άλλες ερωτήσεις pm.
 
Last edited:

Kyriakao

Member
Μηνύματα
239
Likes
1.275
Επόμενο Ταξίδι
Συνεχώς αυτο ψάχνω!
Ταξίδι-Όνειρο
ματσου πιτσου,περου
Ευχαριστώ πολύ Κούλη!

Ωραία πρόταση η Il Kil και βολεύει επειδή κοντά στην Chitzen Itza, όπως είπες. Με τα χρήματα πως κινήθηκες αν επιτρέπεται;; Χρησιμοποιούσες μετρητά ή και κάρτες;; Κάποια συμβουλή για το συνάλλαγμα;; Σε ευχαριστώ!
Εγω ειχα μετρητά και εκανα συνάλλαγμα καθε τόσο οπου έβρισκα καλη ισοτιμια. Ο φιλος έβγαζε με κάρτα .Όπως σε συμφέρει και σε βολεύει εσενα. καλύτερα να μη χρησιμοποιεις πιστωτικές γιατι μπορεί να σε χρεωνουν 1,5-2 ευρω για καθε συναλλαγή. Επίσης με 5-6 δολαρια αγοράζεις τοπικη καρτα και megabytes και εισαι ανετος και απο ίντερνετ και επικοινωνία. Θα την βρεις σε ολα τα OXXO market.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.538
Likes
8.501
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Έχει κανείς καμία πρόταση για διαμονή σε mexico city; Φυσικά να είναι ασφαλής περιοχή κι αν είναι και γραφική ακόμα καλύτερα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.723
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom