Samion
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Παλέρμο
η ομορφια του φορουμ. να υπαρχουν διαφορετικες οπτικες, γουστα, προτιμησεις. θα πω τα δικα μου. να διασκεδασω κιολας.1.οι προτάσεις που σου έγιναν όπως να πας 3 μέρες στην Cefalu, ή να μην περάσεις από την Catania "ούτε απέξω" είναι τελείως λάθος.
2. Πήγα προχθές στην Cefalu και από την πολυκοσμία δεν άντεξα να κάτσω ούτε μισή μέρα!
3. Αρχικά να σου δώσω μια γενική συμβουλή. Καλοκαίρι, ΜΗΝ πάτε στη Σικελία. Είναι λάθος.
4. Εν πάση περιπτώσει, έχε υπόψη πως το Παλέρμο είναι ωραίο, αλλά χαοτικό. Για μετακινήσεις με αυτοκίνητο, ούτε λόγος, δεν υπάρχει θέση για παρκάρισμα ούτε για δείγμα. Τα λεωφορεία είναι μια λύση αλλά πάσχουν από συνέπεια στις ώρες, και δεδομένου πως θα είσαι με παιδιά, δεν μου φαίνεται καλή ιδέα. Στο Παλέρμο μετακινείσαι με τα πόδια. Την προηγούμενη βδομάδα, περπάτησα στο Παλέρμο 50χλμ με τα πόδια! Δεν γίνεται αλλιώς αν θέλεις να δεις πολλά αξιοθέατα.
5. Πάντως, οι 3 μέρες μου φαίνονται λογικές για το Παλέρμο
6. Θα έβαζα 1-2 μέρες στην Κατάνια. Έχει αρκετά ενδιαφέροντα και δεν καταλαβαίνω γιατί τρώει τέτοιο "Χ" στο φόρουμ.
7. Αν σας κουράζει η πολυκοσμία και η υπερτουρισμός, το χειρότερο μέρος είναι η Ταορμίνα.
1. αντιθετα τις βρισκω πολυ σωστες κ το καλυτερο προγραμμα ειναι του jimp. τελη ιουλιου να γυρνας με 40ρια σε πολεις εκατομμυριου το συνιστω στους εχθρους μου μονο.
2. γουστα. αλλοι τρελλαινονται. η παραλια υποψη ειναι σχεδον 2km. αστειο να λεει καποιος οτι δεν βρισκει άπλα. περπατα λιγο παραπανω. στην πλατεια του καθεδρικου γινεται χαμος. αν πας 10 μετρα πιο πανω δεν υπαρχει ψυχη. μονο γατες. η πολη ειναι πολυ μεγαλυτερη απο Ταορμινα υποψη, δεν ειναι 1 δρομος που κανει η μαζα μονο.
3. ειναι αντιθετα λαθος να μην παει καποιος 1η φορα καλοκαιρι. ολα ανοικτα, μεγαλες μερες, φως, ηλιοβασιλεματα, σταθερος καιρος. ο ρομαντισμος του βροχερου καιρου ανηκει στη Βενετια. στη Σικελια φερνει μονο προβληματα.
4. ξεχνας 2 βασικα ΜΜΜ. τραμ κ τραινο που στον αστικο ιστο εχει ρολο μετρο. κ για τα ΙΧ υπαρχουν παμπολλα παρκινκ, ιδιως περιξ του σταθμου, μακρια μονο απο τη ZTL.
5. ιδιως τελη ιουλιου. θα κανουν πολλα μπανια. στον ιδρωτα.
6. σε 10ημερο στο νησι ειναι η απολυτη σπαταλη χρονου. ειναι αριστη για χειμερινο ΣΚ αν βαλει παλι η ραιαν πτηση.
7. το ιδιο λενε κ για την Ακροπολη. τουριστ τραπ. αλλα απολυτο μαστ.