Προσωπικος αριθμός του πολίτη.

georgi d

Member
Μήπως θα ήταν καλό να έχουμε ένα νήμα για τις αποφάσεις που περνούν γιατί αυτό αφορά όλους μας από την στιγμή που ταξιδέψουμε.

Έτσι για να "φαγωθουμε" μεταξύ μας αυτό δεν το θέλω και δεν είναι σωστό.

Όμως να έχουμε μια εικόνα τι είναι ο Π.Α και διάφορες γνώμες που υπάρχουν μεταξύ αυτών και της εκκλησίας και του Αγίου Όρους καλό είναι να τους γνωρίζουμε.

Διαβάζω ότι στην μικρή Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) έχουν πάρει την απόφαση και μας λένε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Όμως στο Άγιο Όρος έχουν άλλη γνώμη που από ότι βλέπω και αυτήν προσπαθούν κάποιοι να της τους αλλάξουν(λίγες μονες του Αγίου Όρους) .

Τώρα βρήκα την γνώμη του Μητρόπολη Κέρκυρας που τους γράφει ότι για αυτήν απόφαση πρέπει να μαζευτούν όλοι οι Ιεραρχία και μετά να βγάλουν απόφαση.

Ο Μητροπολίτης Κερκυρας για τον προσωπικό αριθμό
News. tv4e. gr

Προσωπικός αριθμός: «Δεν εγείρονται θεολογικές επιφυλάξεις» λέει ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής - iefimerida.gr εδώ μας γράφουν μην φοβάστε δεν είναι τίποτα μόνο κάποιοι αριθμοί και τίποτε άλλο. Βρες μετά άκρη.

Μπορει να είναι λίγοι όμως έχουμε καλούς Ιεραρχες.
Μου αρέσουν πάντα αυτοί που αντιδρούν και δεν πάνε με τις συμβουλές κάποιων.

gusboc

Member
Για να ανάψω την κουβέντα, θα ρωτούσα τι διαφορά έχει ο Π.Α. από όλους τους υπόλοιπους αριθμούς που έχουμε (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ)? Δε μας έχουν φακελωμένους ούτως ή αλλιώς?
Να μην αναφέρω ότι ποστάρουμε, από μόνοι μας, στιγμές από τη ζωή μας σε facebook, instagram, tiktok, twitter κτλ
Μέρος του Π.Α. είναι το ΑΦΜ μας, ένα νούμερο που διαλέγουμε εμείς κι ένα check digit...

georgi d

Member
Ολοκληρωτικά δεν μας έχουν φάκελωσει
Νομίζω για αυτούς που ταξιδεύουν δεν τους συμφέρει να υπάρχει Π.Α
Γιατί να γνωρίζουν που και σε κρατοι εγώ έχω πάει;
Όταν τα γράφουμε στο φόρουμ η αλλού είναι διαφορετικά.
Βλέπω ότι κάπου το έχουν εφαρμόσει και τώρα μπαίνουν σε άλλη φάση στο καθολικό έλεγχο του πολίτη. Από ότι έχω καταλάβει όπως στην Κίνα.

Και εγώ λίγα γνωρίζω απλώς προσπαθώ να βρω άκρη γιατί νομίζω δεν είναι τόσο αγαθά όσο μας το παρουσιάζουν.

Ιδικά αυτό ότι έναν δεν πάτε να τον πάρετε θα σας τον δώσουμε υποχρεωτικά.
Γιατί δεν το κάνουν όπως στην Γερμανία, όποιος θέλει πηγαίνει και το παίρνει οποίος δεν το θέλει δεν το παίρνει.
Δεν νομίζω να είναι καλύτεροι αυτοί από εμάς.

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Βλέπω ότι κάπου το έχουν εφαρμόσει και τώρα μπαίνουν σε άλλη φάση στο καθολικό έλεγχο του πολίτη. Από ότι έχω καταλάβει όπως στην Κίνα.

Και εγώ λίγα γνωρίζω απλώς προσπαθώ να βρω άκρη γιατί νομίζω δεν είναι τόσο αγαθά όσο μας το παρουσιάζουν.

Ιδικά αυτό ότι ένα δεν πάτε να τον πάρετε θα σας τον δώσουμε υποχρεωτικά.
Γιατί δεν το κάνουν όπως στην Γερμανία, όποιος θέλει πηγαίνει και το παίρνει οποίος δεν το θέλει δεν το παίρνει.
Ενώ όταν ταξιδεύεις δεν γράφεται ο αριθμός ταυτότητας ή ακόμη περισσότερο σκανάρεται ένα διαβατήριο! Προφανώς και αν κάποιος κρατικός θέλει να ασχοληθεί μαζί σου, θα βρει και που έχεις πάει, μέχρι και τι χρώμα βρακί φοράς.

Επιπλέον η εκκλησία που κολλάει σε αυτές τις αποφάσεις; τι τους αφορά ακριβώς και γιατί πρέπει να πάρουν θέση οι παπάδες;

Γνώμη μου είναι ότι είναι ακατάλληλο το θέμα για το φόρου, θυμίζει τις ατέρμονες συζητήσεις μεταξύ εμβολιασμένων κ ανεμβολίαστων κ απλά αργά ή γρήγορα θα κλειδωθεί.

nick07

Member

Ιδικά αυτό ότι έναν δεν πάτε να τον πάρετε θα σας τον δώσουμε υποχρεωτικά.
Υποχρεωτικα δινεται διοτι απ οτι φαινεται ο προσωπικος αριθμος θα αντικαταστησει αφμ, ταυτοτητες, αμκα κλπ. Οποτε στην περιπτωση αυτη χωρις προσωπικο αριθμο δεν θα μπορεις να κανεις πολλα πραγματα. Κατα τα λοιπα, φακελωμενοι ειμαστε ηδη απο το διαβατηριο, την ταυτοτητα, το αφμ και τους λοιπους αριθμους οπως και απο τη χρηση του κινητου τηλεφωνου που αν θελουν σε ακουν κ σε βλεπουν χωρις να το παρεις χαμπαρι. Μην κανετε λες και κοιμηθηκατε το 1990 και ξυπνησατε το 2020. :)

alma

Member
Να μην αναφέρω ότι ποστάρουμε, από μόνοι μας, στιγμές από τη ζωή μας σε facebook, instagram, tiktok, twitter κτλ
Καλά αυτό δεν έχει κάποια σχέση με κάτι που θα γίνεται υποχρεωτικά και καθολικά.Σόσιαλ έχουν όσοι θέλουν κι εδώ στο φόρουμ έχουμε μέλη που δεν έχουν καθόλου ή έχουν μόνο για επαγγελματικούς λόγους, οπότε δεν ποστάρουν τίποτα προσωπικό.
Τα σοσιαλ είναι προσωπική επιλογή καθενός αν θα έχει και τι ανεβάζει..
Για την ουσία του θέματος δεν θα απαντήσω, εξάλλου θεωρώ και εγώ πως θα κλειδωθεί όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω..

arabickostas

Member
Η μόνη ένσταση που εγώ θα είχα στον αριθμό πολίτη αν έμενα μονιμα στην Ελλάδα, ειναι το γεγονός ότι θα δίνεται αδρά παντού σε συνδιαλέξεις με κάθε υπηρεσία την ιδια στιγμή που θα είναι συνδεδεμένος με οικονομικά δεδομένα του ατόμου αυτού (ακόμα και αν δεν περιλαμβάνει αυτούσιο το ΑΦΜ δε πάυει να φέρει σύνδεση με αυτό). Γιατί σε μια κοινωνία διαφθοράς, ειναι διαφορετικό πράγμα αυτό απο το γενικό μας φακελώνουν, ξέρουν που ταξιδέυουμε, που είμαστε κτλ. Έτσι το βλέπω εγώ.

Επίσης θα ήθελα καποιο μέλος, αν γνωρίζει, τεκμηριωμένα να μου αναφέρει με πιο σκέπτικο η εκκλησια εισχωρεί στην συζήτηση για τον π.α σε τέτοιο βαθμό, λες και δεν έχει άλλα θέματα να ασχοληθεί. Τι διακυβέυεται από πισω για την εκκλησία;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.177
Μέλη
39.910
Νεότερο μέλος
Drosophila

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom