Πορτογαλία Προτάσεις για Πορτογαλία

thch81

Member
Μηνύματα
92
Likes
70
Λοιπόν μια και μάλλον ήμουν ο τελευταίος που γύρισα απο Πορτογαλία(την περασμένη εβδομάδα) απαντώ σε όσα μπορώ.

1)Δεν νοίκιασα αυτοκίνητο και μετακινήθηκα μέ τραίνο και λεωφορείο.Λισσαβώνα-Πόρτο μέ τραίνο,Πόρτο-Aveiro τραίνο,Λισσαβώνα-Sintra τραίνο,Sintra-Estoril λεωφορείο και Cascais-Λισσαβώνα τραίνο.Εμεινα πολύ ευχαριστημένος τα τραίνα στην ώρα τους και καθαρά με κλιματισμό.Επίσηε και τα λεωφορεία το ίδιο.Οπτικά οι δρόμοι ήταν σε καλή κατάσταση και οι οδηγοί πολύ προσεκτικοι(π.χ κοκαλώνουν όταν πλησιάζουν σε διάβαση πεζών).

2)Εγω πήγα Bairro Alto ψάχνοντας το μαγαζι που πρότεινε η anny.Ηταν κλειστό και κατέληξα σε ένα άλλο.Δές εδω:

http://www.travelstories.gr/%F4%E1%...4%E1%EB%E3%E9%EA%FC-%F4%E1%EE%DF%E4%E9-4.html

3)Ο μπακαλιάρος που δοκίμασα σε 2-3 εκδοχές μου άρεσε.Οι σαρδέλλες ψητές ήταν άνοστες.Οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τα ζαμπόν τους και τα τυριά τους.

5)Πήγα μόνον Aveiro με τραίνο εύκολα.΄Αξιζε.

7)Εκτπώσεις υπήρχαν ήδη.Διεθνείς μάρκες νεανικές σε τιμές φθηνότερες απο Ελλάδα.Στα εμπορικά κέντρα π.χ Βάσκο ντε Γκάμα στο πάρκο τών Εθνών.Δεν ξεχώρισα πορτογαλικές μάρκες.Σε αντίθεση με παπούτσια και τσάντες που είχαν δικές τους μάρκες σε καλές τιμές/ποιότητα.

8)Ο καιρός ήταν ευχάριστα δροσερός.Ενα ψιλό μπουφάν ή φούτερ αρκούσε.

9)Στο Πόρτο(στήν πόλη) είναι μόνον τα κελάρια.Τα οινοποιεία είναι στην κοιλάδα.Πήγα μόνον σε ένα κελλάρι(Calem) και μετά στο Ινστιτούτο για δοκιμές(π.χ με 4-5 Ευρώ δοκιμάζει 3 πόρτο).
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου!!Απογοηυεύτηκα ότι στο Πόρτο είναι μόνο τα κελάρια. Είχα την εντύπωση ότι υπήρχαν και μερικά οινοποιεία στην άκρη της πόλης.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.393
Likes
14.315
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου!!Απογοηυεύτηκα ότι στο Πόρτο είναι μόνο τα κελάρια. Είχα την εντύπωση ότι υπήρχαν και μερικά οινοποιεία στην άκρη της πόλης.
Μπορεί να υπάρχει κάτι.Δν το έψαξα και πολύ.Δίνω δύο χρήσιμα sites.

www.ivdp.pt

Ειναι η σελίδα του Ινστιτούτου με (2) παραρτήματα στο Πόρτο και ένα στην Λισσαβώνα.Για δοκιμές και αγορές από όλους τους παραγωγούς.

Επίσης

www.aevp.pt

Ειναι η σελίδα των παραγωγών(quintas).

Γίνονται εκδρομές στην κοιλάδα και στα οινοποιεία από τοπικά γραφεία στο Πόρτο.Φεύγεις γύρω στις 9.00-10.00 το πρωϊ και γυρνάς κατά τις 7.00 το βράδυ.Μία διαδρομή με καραβάκι και επιστροφή με τραίνο.Νομίζω οτι το κόστος είναι 60.00-70.00 Ευρώ και πρέπει να έχει και φαγητό.Υπάρχουν αρκετά γραφεία στο Πόρτο.Πρόχειρα θυμάμαι 2-3 γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Sao Bento.
 

travelina

Member
Μηνύματα
425
Likes
818
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία [√]
Απαντώ και γω στα ερωτήματα του thch81, τώρα που τα έχω φρέσκα, μήπως και φανούν χρήσιμα στους μελλοντικούς επισκέπτες της Πορτογαλίας.

1. Αξίζει να νοικιάσουμε αυτοκίνητο για να πάμε μονοήμερη από Λισσαβώντα στη Sintra, στο Cascais και στο Cape Roca ή θα μας εξυπηρετούσαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία; Ποια η κατάσταση του οδικού δικτύου και της οδικής συμπεριφοράς των Πορτογάλων;
Αξίζει 100%. Το οδικό δίκτυο είναι πάρα πολύ καλό και οι Πορτογάλοι είναι άψογοι οδηγοί. Όταν νοικιάσαμε αυτοκίνητο περιμέναμε να αντιμετωπίσουμε κάτι παρόμοιο με την ελληνική πραγματικότητα αλλά τελικά έχουν βορειοευρωπαϊκή συμπεριφορά. Και αυτό ισχύει σε όλα τα μέρη που οδηγήσαμε (βόρεια μέχρι Guimaraes και νότια μέχρι Beja).

2. ¨Εχετε να προτείνετε μαγαζιά στη Λισσαβώνα για να ακούσουμε fado; Διάβασα σε ένα άρθρο ότι στο Bairro Alto τα περισσότερα είναι τουριστοπαγίδες και τα πιο αυθεντικά είναι αυτά της Alfama.
Εμείς ευχαριστηθήκαμε fado στο γνωστό μαγαζί με την πασίγνωστη ξανθή κυρία, στο Bairro Alto.

3. Τι έχετε να μας προτείνετε για τοπικές σπεσιαλιτέ τόσο για φαγητό όσο και για γλυκά; Έχω διαβάσει τον οδηγό της Λισσαβώνας που υπάρχει στο site και είχε πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Απ΄ότι είδα θα δοκιμάσουμε σίγουρα μπακαλιάρο και σαρδέλες. Κάτι άλλο που σας άρεσε; Έχετε να προτείνετε κάποιο εστιατόριο-ταβέρνα για φαγητό;
Συμφωνώ με όσα έχουν γραφτεί. Όσο για τον μπακαλιάρο θα αφήσω να μιλήσουν άλλοι, που έτρωγαν σχεδόν καθημερινά... Αυτό που συνιστώ πάντως είναι να δοκιμάζετε τα μεζεδάκια που φέρνουν από μόνοι τους (συνήθως 2 πιάτα). Δεν είναι ακριβά και σου δίνουν την ευκαιρία να δοκιμάσεις τοπικές λιχουδιές.

4. Όσο αφορά τη βραδυνή διασκέδαση έχω διαβάσει ότι η Λισσαβώνα έχει καλή νυχτερινή ζωή σε αντίθεση με το Πόρτο. Αν και είμαι της άποψης βολτάρουμε και όπου μας αρέσει μπαίνουμε, περιμένω πληροφορίες για bars και στις 2 πόλεις.
Στη Λισαβόνα έχει πολλά μπαράκια στο Bairro Alto, κάποια με τζαζ μουσική. Στο Πόρτο βρίσκονται στην περιοχή του Δημαρχείου. Γενικά θυμίζουν ελληνικά νησιά γιατί είναι σε πλακόστρωτους δρόμους ή πεζόδρομους με τον περισσότερο κόσμο να κάθεται έξω. Ενώ όμως στη Λισαβόνα ακουγόταν μουσική και μετά τις 12, στο Πόρτο κάθονταν στα βουβά μέχρι τις 2-3 (μπορεί και αργότερα). Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι ότι τα ποτά σερβίρονται σε πλαστικά ποτήρια, μάλλον επειδή ο κόσμος κάθεται αρκετά μετά το κλείσιμο των μπαρ.

5. Από το Πόρτο σκεφτόμασε να κάνουμε 2 μονοήμερες. Μία στο Αveiro kai sto Costa Nova και άλλη μία στο Guimaraes και Braga. δεν ξέρω αν θα ήταν προτιμότερο να επισκεφτούμε την Coimbra, την κοιλάδα του Douro ή το Viano de Castelo. Είναι εύκολη η μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς;
Εμείς πήγαμε μια μέρα βόρεια (Guimaraes και ακτές), μια στο Douro valley και κατά την επιστροφή προς Λισαβόνα σταματήσαμε στην Coimbra για λίγες ώρες. Και οι τρεις προορισμοί είναι must, ειδικά η κοιλάδα του Douro έχει μαγευτικά χωριουδάκια και υπέροχα τοπία.

6. Από Λισσαβώνα όπως ανέφερα και πριν θα επισκεφτούμε Cascais και Sintra. Εχουμε τον χρόνο για άλλη μια μονοήμερη. Πού λέτε να πάμε; θα θέλαμε κάπου κοντά για χαλάρωση και όχι στην Evora.
Στη μονοήμερη για Sintra θα μπορούσε να προστεθεί, αν υπάρχει χρόνος, και το Obidos με τα στενά σοκάκια και τη μεσαιωνική ατμόσφαιρα.

7. Μας έχουν πει ότι η Πορτογαλία διαθέτει αξιόλογα καταστήματα με νεανική ανδρική και γυναικία μόδα σε λογικές τιμές. Ισχύει αυτό; Έχετε να προτείνετε κάποια καταστήματα ή πορτογαλικές μάρκες νεανικής ένδυσης σε λογικές τιμές (δηλ. μην κοστίζει μια καλοκαιρινή μπλούζα 100 ευρώ). Τον Αύγουστο που θα είμαστε εκεί, είναι εποχή εκπτώσεων;
Δε νομίζω να το' χουν με το ντύσιμο, εκτός και αν μας ξέφυγε...

8. Τις προάλες κάποιοι γνωστοί μου που είχαν επισκεφτεί τη Πορτογαλία Αύγουστο μου είπαν ότι τα βράδια του Αυγούστου από τη Λισσαβώνα και πιο βόρεια είναι σχετικά κρύα (15-18 C). Επειδή στη παρέα μας τα 3 άτομα είναι ''κρυουλιάρικα'' να τους συνιστούσα να έχουν μαζί τους και φούτερ πέρα απο ένα λεπτό μπουφάν;
Στη Λισαβόνα μέσα με τέλη Ιουλίου είχε ένα ευχάριστο αεράκι και το βράδυ φοριόταν άνετα το μπουφάν ενώ στο Πόρτο είχε καύσωνα (32-35).

9. Γενικά απ αυτά που έχω διαβάσει, λογικά θα αξίζει να επισκεφτούμε κάποιο οινοποιείο στο Πόρτο. Κάπου είχα διαβάσει ότι υπάρχει ένα με δωρεάν είσοδο και ότι είναι πολύ ωραίο. Μπορείτε να με βοηθήσετε πως ονομάζεται;
Και ένα και δύο και τρία και... Ναι, τα οινοποιεία αξίζουν. Νομίζω ότι ένα από τα δωρεάν είναι το Croft. Πολύ καλό κρασί στο Offley (είσοδος 2,5 ευρώ με ξενάγηση και δοκιμή λευκού και κόκκινου). Απ' ότι είχαμε δει κάποια είχαν ξενάγηση με ολίγη κρουαζιέρα, νομίζω γύρω στα 6 ευρώ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.790
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom