Φιλιππίνες Προτάσεις για Φιλιππίνες...

Apostolosm

Member
Μηνύματα
154
Likes
654
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική!
υπαρχει καποιο κοντινο, αλλα ωραιο σημειο στο palawan που να ειναι κοντα στο αεροδρομιο της P. Princesa για να κανουμε την τελευταια διανυκτευση?
Θεωρειται μακρια το να μεινουμε στο port barton και να κανουμε τη διαδρομη για αεροδρομιο το πρωι της πτησης? (Νομιζω ειναι 3 ωρες μακρια) Το ρωταω με την εννοια του απροβλεπτου/καθυστερησεων που παιζει στις φιλιππινες, μηπως δε βρισκουμε βανακι, μηπως εχει τρελη καθυστερηση κλπ
Βανάκια θα βρείς αρκετά όπου και να είσαι!
Εμείς κάναμε την διαδορμή με βαν el nido - puerto princesa, ντάξει φτάσαμε 2-3 ώρες νωρίτερα από την πτήση μα για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο,αλλα γενικά κινουμάσταν σε άνετους δρόμους καθόλη την διαδρομή!

Το port barton βλέπω είναι πιο κοντά στο puerto princesa όποτε θα είστε μια χαρά με βανάκι!
(για να αισθάνεστε safe απλά υπολογίστε να είστε στο αεροδρόμιο ένα 3 ώρο πριν την πτήση και θα είστε μια χαρά)
 
Μηνύματα
109
Likes
605
Θα σας παρουσιάσω αρχικά κάποιες φωτο και αργότερα ίσως μοιραστώ και τις σκέψεις μου και τις εντυπώσεις μου για τις όμορφες Φιλιππινες!


Μανιλα

IMG_1406.jpeg
IMG_1417.jpeg
IMG_1439.jpeg
IMG_1462.jpeg

El Nido
IMG_1526.jpeg
IMG_1532.jpeg

Coron
IMG_1558.jpeg
IMG_1563.jpeg
IMG_1565.jpeg
IMG_1555.jpeg

Bohol/ Panglao
IMG_1590.jpeg
IMG_1609.jpeg
IMG_1604.jpeg
IMG_1623.jpeg
IMG_1637.jpeg

Siquijor!!!!!!
IMG_1663.jpeg
IMG_1668.jpeg
IMG_1695.jpeg
IMG_1690.jpeg
IMG_1683.jpeg
IMG_1706.jpeg
IMG_1715.jpeg

O slob/Παλι διαγώνισμα στο σχολείο!
IMG_1745.jpeg
IMG_1761.jpeg

Cebu
IMG_1809.jpeg
IMG_1810.jpeg
 
Μηνύματα
109
Likes
605
21μέρες/19 νύχτες. Πέταξα με Kuwait airways.
Mονος και χωρίς γκρουπ/πρακτορείο.
Το ταξίδι κόστισε 1800 ευρώ συμπεριλαμβάνεται και το ταξί για/απο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Είχα αρκετές πτήσεις {4} εντός στις Φιλιππίνες με Air Asia ,Cebu Pasific kai Air Swift.
Ηταν οικονομικά τα αεροπορικά{3 μήνες πριν} αν και σχετικά εύκολα θα βρίσκατε σε καλές τιμές τα εισιτήρια και αν κλείνατε τελευταία στιγμή.
Αρκετές μετακινήσεις με πλοίο και δυο μόνο με λεωφορείο.
Τα ξενοδοχεία παρότι μόνος πλήρωνα σχεδόν όλα σε δίκλινα αλλά πάλι φτηνά ωστόσο τα δωμάτια μου ήταν καθαρά,με αρκετό χώρο σχεδόν σε όλα με 2 ξενοδοχεία στο Σεμπού ήταν με πρωινό. Και να τονίσω σε υψηλό επίπεδο φιλοξενίας και εξυπηρέτησε απο προσωπικό και οικοδεσπότες.
Γενικώς οι Φιλιππίνες είναι ενας εξαιρετικός οικονομικός προορισμός με φιλικούς προς τους ξένους επισκέπτες. Πέρυσι το 2023 την επισκέφτηκαν μόνο 5.000.000 τουρίστες.

Καλούτσικο το φαγητό αδιάφορα όμως τα γλυκά τους.Με εξαίρεση Ιαπωνία δεν ξέρω γιατί η Ασία έχει διαφορετική κουλτούρα στη παρασκευη γλυκών που εμένα δεν με συγκινούν. Αλκοολ δεν ήπια παρά μόνο 2 μπύρες {αδιάφορες} και φτηνές. Αν δεν με απατά σε μια παραλία ενός τουρ στο Ελ Νιδο και σε ενα καφε στο Πανγκλαο πλήρωσα μόνο 1.5 με 2 ευρώ περίπου η κάθε μια. Απίθανους χυμούς και διάφορα κοκτέιλ χυμών ήπια..{χωρίς αλκοόλ έτσι}. Τέλεια.

Ασφαλής θέλω να πιστεύω είναι. Την συνιστώ κυρίως σε νέους να πάτε. Κορίτσια φανταστείτε τον εαυτό σας σε μια παραλία στις Φιλιππίνες να απλώνεται την θεική κορμάρα σας στην άμμο και να κάνετε ηλιοθεραπεία Φλεβάρη Μάρτη?Τέλεια δεν θα ήταν? Και το νερό ήταν ζεστό!!!! Και στη θάλασσα και σε ποτάλια και σε λίμνες. Τροπικός ο καιρός.

Στη πρώτη μέρα μπήκα γρήγορα για να μην το χάσω σε βαγόνι τρένου στη Μανίλα. Εκεί είδα μόνο γυναίκες/κορίτσια . Αρχικά δεν μου είπε κανείς τίποτα ούτε με κοίταγανε περίεργα. Βέβαια θυμόμουνα οτι λόγου χάρη στο Τόκιο οτι υπάρχουν βαγόνια μόνο για τις κυρίες αλλά δεν πρόσεξα κάποια επιγραφή. Το τρένο δεν αναχωρούσε.Καποια στιγμή τράβηξε την προσοχή μου μια νεαρή απο μια άλλη πλευρά που μου εξήγησε οτι απαγορεύοτανε να ήταν άχρηστα αρσενικά στη συγκεκριμένη σειρά βαγομιών. Ζήτησα συγνώμη και βγήκα και μετά είδα μια φύλακα που έτρεχε αλαφιασμένη στη θέση της έξω απο τρένο που εμποδίζει περίεργα αρσενικά να μπαίνουν σε κάποιου τύπου βαγόνια και να μετακινηθώ στο διπλανό.Με εξαίρεση εκείνη τη στιγμή σε όλους τους σταθμούς βρίσκονται πάντα φύλακες για να ελέγχουν την κατάσταση.

Ωραίες οι Φιλιππινέζες. Σε αντίθεση με Ιαπωνία που είναι ταμπού αλλά και Νότια Κορέα είδα αρκετούς λευκούς{Αμερικανους+Αυστραλούς} να βγαίνουν συνοδευονται με Φιλιππινέζες. Ισως με τη βοήθεια καποιων εφαρμογών dating app ή ακόμα και για γάμο.Οχι και λίγοι είχαν αποκτήσει μωρα.
Λευκές με ντόπιους όχι δεν είδα αλλά εσας τις κοπέλες δεν πρέπει να σας ενοχλεί. Στην Ελλάδα υπάρχουν τα κορυφαία αρσενικά. χαχαχα.{Ιως και άστοχος}.

Αλήθεια οι Φιλιππινέζοι είναι πολύ συνεργάσιμοι και εξυπηρετικοί. Μόνο εύχομαι να βελτιωθεί η οργάνωση τους ώστε να βελτιώσουν την δικιά τους ποιότητα ζωής.

Το ημερολογιο μου
3 νύχτες Μανίλα {συμπαθητική}
7 ωύχτες Παλαουάν{δηλαδή 2 Πουέρτο Πρινσέσκα,3 Ελ Νίντο και 2 Κορόν}
------εξαιρετικό απλά να σημειώσω εγώ πήρα στο Ελ νίντο το τουρ Α οι Ασιάτες πηγαίνανε πάντως στο τουρ C κυρίως. Πολύ καλό το ultimate tour στο coron.Σε όλο το Παλουαν έχετε την δυνατότητα για πολλές και ποικιλες δραστηριοτητες.
2 νύχτες Μποχολ και 1 νύχτα Πανγκλαο.{Αξίζουν}
2 νύχτες Siquijor. Κρίμα που είχα πολλά χρόνια να οδηγήσω σκούτερ/μοτο και δίσταζα πολύ.Έτσι έχασα το μισό νησί. Ισως για εμένα να είναι το καλύτερο νησί. Καταρράκτες, παραλίες, ζούγκλες. Μποέμικο. Το αγάπησα το μέρος.
1 νύχτα Οσλομπ.
3 νύχτες στο Σεμπου σε δυο δόσεις . Δεν ήταν και άσχημα.

Να κατεβάσετε εφαρμογές Grab Οικομομικό το ταξί τους με εξαίρεση μια φορά που πλήρωσα 30 ευρώ!!! απο το αεροδρόμιο Μανιλά στο ξενοδοχείο ενώ με το Grab το αντίστροφο πλήρωσα 7 ευρώ.
Τουκτουκ όχι και τόσο φτηνά για τους λευκούς. Διαπραγματευτείτε .

Κάποιοι επαγγελματίες μου είπαν οτι το Σιαργκάο είναι καλύτερο απο το Siquijor. Αλλά δεν το μετανιώνω.
Δεν πρόλαβα αλλά ενδιαφέρον είναι και βορράς{Βίγκαν,Σαγκάδα κ.α.}
Έχει ενδιαφέρον σημεία και άγνωστα σε εμένα σχετικά με το δευτερο παγκόσμιο πόλεμο. Σε αυτό το ταξίδι εγω δεν....
Δεν το έκανα αλλά να πάτε σε ένα πολύ μικρό νησάκι που δεν κυκλοφορούν αμάξια και να διανυκτερευσετε. Πρόταση διότι μπορείτε να βρείτε για όλα τα πορτοφόλια κατάλυμα το Darocotan islans στο Παλαουάν.
Ενδιαφέρον μου φάνηκε αλλά δεν πήγα στο Roblon island και στο Γκαλαπαγκος της Ασίας to Sibuyan island.Χρονοβόρες μετακινήσεις.

Αυτά.
 

agmi

Member
Μηνύματα
503
Likes
2.448
'Κεντάς' αναμένω συνέχεια! Γυρίζω 50 χρόνια πριν που βλέπαμε στην τηλεόραση τον "Παραξενο Ταξιδιωτη", 1 καναλι υπηρχε η ΥΕΝΕΔ βλεποτανε μονο το καλοκαρι με καλο καιρο, περιμεναμε πως και πως το επομενο επεισοδιο.
Ασπρομαυρη τηλεοραση, ειχανε κοροιδεψει οι ψευτες οτι με το κατω πληκτρο θα γινοτανε εγχρωμη. Το'χε πιστεψει ο γερος, με τα χρονια συνηδειτοποιησα οτι το πληκτρο αυτο ηταν το "LOUDNESS"😪
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.367
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom