Προτάσεις για βιβλία

xalara

Member
Μηνύματα
217
Likes
665
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ταξίδι-Όνειρο
Bora-bora
Ολοκλήρωσα το The Happiest Man on Earth (Eddie Jaku) που το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Αυτόβιογραφικό βιβλίο απο εναν Γερμανό-Εβραίο που περιγράφει την πορεία του ιδιου και της οικογενειας του απο την ανοδο των Ναζι και πως επεζησε το ολοκαύτωμα στο Άουσβιτς. Συγκλονιστικες ιστορίες επιβίωσης που έρχονται σε πλήρη αντιθεση με τον τίτλο του βιβλίου. Η γραφή του λιτή και απέριττη (μηχανικος που δεν είναι και english native speaker) αλλα το βιβλιο σε βοηθα να συνειδητοποιήσεις οτι το να βρίσκεις και να πιανεσαι απο μια θετική πλευρά της ζωης ειναι εξαιρετικά σημαντικό στην επιβιωση (και ευτυχία) του ανθρώπου.

Εδω μπορείτε να δειτε το Ted talk του Eddie
A Holocaust survivor's blueprint for happiness
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.659
Likes
50.481
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Διάβασα το Red Notice: How I became Putin's No1 Enemy, του Bill Browder.
Μάλλον δεν ήταν και πολύ έξυπνη ιδέα που το πήρα μαζί μου στη Ρωσία, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Πρόκειται για την πραγματική ιστορία του Bill Browder και μία από τις (ατελείωτες) ιστορίες κατάχρησης εξουσίας, κλεπτοκρατίας και διαφθοράς της ρωσικής κυβέρνησης, που οδήγησε και στον περίφημο Νόμο Μαγκνίτσκι μετά το βασανισμό και τη δολοφονία του ομώνυμου δικηγόρου. Εύκολα διαβάζεται και ως αστυνομικό θρίλερ και απορώ που δεν έχει γίνει ταινία. Page turner.

ΥΓ: αν κάποιος ενδιαφέρεται για κάποιο από τα βιβλία που έχω αναφέρει στο παρόν νήμα, ας μου στείλει ένα πμ. Δεν μπορώ πια να τα διαθέσω στους βιβλιοφάγους Κουβανούς και δε χωράνε στο σπίτι μου, χάρη μου κάνετε να σας τα δώσω. Αρκεί να έχετε πρόσβαση στο μετρό της Αθήνας.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.129
Likes
20.372
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Τι δοτικός που είσαι ρε Γιώργο! Για αυτό σε αγαπάνε όλοι

Θα αναφερθώ σε βιβλία αυτοβελτίωσης που με βοήθησαν να αλλάξω.

Ξεκινάω με το Να σου πω μια ιστορία του Αργεντινού ψυχολόγου Χόρχε Μπουκάι. Είναι ένα βιβλίο με ιστορίες που αφηγείται ένας ψυχαναλυτής σε έναν φοιτητή πελάτη του που ψάχνει απαντήσεις σε ερωτήματα για την ζωή. Δεν έχω και την καλύτερη μνήμη αλλά ακόμη μετά από χρόνια θυμάμαι ιστορίες του βιβλίου από έξω παρότι δεν θυμάμαι καν τίτλους βιβλίων από αλλά βιβλία που έχω διαβάσει. Πολλές ανησυχίες μου ακόμη κατευνάζονται με την θύμηση αυτών των ιστοριών που δίνουν μαθήματα ζωής με έναν καταπληκτικά αποδοτικό τρόπο.

Το Ξυπνήστε τον γίγαντα μέσα σας του Αμερικανού Αντονι Ρόμπινς το τελείωσα πριν λίγες εβδομάδες. Έχοντας κάνει τις ασκήσεις που αναφέρει μέσα και προσπαθώντας να εφαρμόσω αυτά που γράφει ένιωσα σαν να αποφοίτησα από κάποια σχολή τεράστιας αλλαγής στο τελείωμα του. Εγχειρίδιο ζωής και ίσως το καλύτερο στο είδος του. Ο Αντονι Ρόμπινς θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος life coach του πλανήτη αλλά και σαν συγγραφέας τα πήγε άψογα έδω. Πάνω από ένα εκατομμύριο πωλήσεις εδώ και 30 χρόνια το εν λόγω σεμιναριακού περιεχομένου βιβλίο. Χρησιμοπιεί πάρα πολλά παραδείγματα από ανθρωπους διαφορετικών τάξεων που από μόνα τους σου δίνουν πίστη ότι μπορείς να βελτιωθείς.

Το The-World-Changer’s-Manifesto έχει γραφτεί από τον Καναδό Robin Sharma. Για αρκετούς ο καλύτερος συγγραφέας σε βιβλία αυτοβελτίωσης. Ο Robin έκανε το απίστευτο. Συγκέντρωσε γνώσεις από βιβλία του που έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα (το club των 5 π.μ, ο μοναχός που πούλησε την Φεράρι κτλ.) τις μάζεψε σε ένα βιβλίο και το δίνει δωρεάν για κάποιο διάστημα μέσω της σελίδας του αν του δώσεις απλά το mail σου. Γραμμένο στα Αγγλικά. Μεγάλη προσπάθεια να το κατανοήσω μέσω ηλεκτρονικής μετάφρασης αλλά άξιζε. Πολύ ενθαρρυντικό και πολλές γνώσεις που έχει χρησιμοποιεί σε επιχειρήσεις και διάσημους για να πετύχουν. Αυτά που γράφει ωστόσο μπορούν να βοηθήσουν κάποιον να επιτύχει οτιδήποτε θέλει και δεν σχετίζονται μόνο με τον πλουτισμό.

Τελειώνω με κάτι πιο ελαφρύ για αυτούς που ψάχνουν κάτι που να έχει μέσα την Ελληνική κουλτούρα. Το βιβλίο Το δώρο του Στέφανου Ξενάκη. O Ξενάκης έκανε μια τεράστια καινοτομία για τα Ελληνικά δεδομένα. Ενα βιβλίο που πλησιάζει κοντά στις 200000 πωλήσεις το ανέβασε το μισό δωρεάν σε μορφή audio book στο youtube. Ιστορίες γραμμένες με υπερβολικά χύμα τρόπο για ορισμένους αλλά που έχουν να δώσουν πάντα ένα όμορφο δίδαγμα. Το ακους από το youtube και αν δεις ότι σου αρέσει το αγοράζεις κιόλας. Αν όχι δεν έχασες και τίποτα :). Εγώ μέσα από την περαιτέρω αναζήτηση πάντως και από ομιλίες του στο youtube νιώθω ότι κέρδισα πολλά
 
Last edited:

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Καλησπέρα διάβασα πρόσφατα το βιβλίο : Η γενετική σε δύσκολους καιρούς και τόπους Θάνος Καψάλης, εκδ Σαββάλας. Δεν γνώριζα τίποτα για την ιστορία που αφηγείται, παρόλο που ανήκω σε αυτόν τον επαγγελματικό χώρο. Είχε ενδιαφέρον για πολλους λόγους, όμως με κούρασε η πλήρης καταγραφή της επαγγελματικής πορείας των πρωταγωνιστών (υπήρχαν πολλές σελίδες που αφηγούταν τα συνέδρια, τα ταξίδια, τις θέσεις, τις δημοσιεύσεις των πρωταγωνιστών. κάποιες από αυτές ήταν ενδιαφερουσες και πραγματικά βοηθούσαν να καταλάβει ο αναγνώστης τον χαρακτήρα το έργο και την αξία των πρωταγωνιστών, κάποιες όμως ήταν κουραστικές ) Βέβαια Θετικό πρόσημο από μένα για το βιβλίο!!!
Απο το οπισθόφυλλο : Το βιβλίο αυτό αφηγείται την ιστορία της ζωής, του έργου και των διώξεων που υπέστησαν οι τρεις σπουδαίοι Νικολάι της ρωσικής βιολογίας, ο Κολτσόφ, ο Βαβίλοφ και ο Τιμοφέγιεφ-Ρεσσόφσκι, ιστορία που έχει ξεχαστεί από τον Έλληνα αναγνώστη ή δεν του είναι γνωστή στην έκταση που της αξίζει.
Ένας δευτερος λόγος για την έκδοση του βιβλίου είναι ότι τα επιμέρους χαρακτηριστικά του λυσενκοϊσμού, δηλαδή οι πολιτικές παρεμβάσεις στην επιστήμη, η απόρριψη θεμελιωδών επιστημονικών αρχών και μεθόδων, η ίδια η ψευδοεπιστήμη, είναι εδώ και -ποιος το περίμενε;- ευδοκιμούν, όχι μόνο εντός ολοκληρωτικών καθεστώτων, όπως αυτό της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ, αλλά και στο περιβάλλον των σύγχρονων ανεπτυγμένων δημοκρατιών. Μια ματιά σε κάποια από τις ομιλίες του Ντόναλντ Τραμπ ή τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την κλιματική αλλαγή και τον κορωνοϊό, αλλά και η δημοφιλία του αντιεμβολιαστικού κινήματος αρκούν για να το επιβεβαιώσουν. Ότι οι παρεμβάσεις της πολιτικής εξουσίας στην επιστήμη, η καχυποψία απέναντι στους «ειδικούς» και στις πνευματικές ελίτ, ο λαϊκισμός εντέλει, που οδηγεί στην αποδοχή παράλογων αλλά απλουστευτικών δοξασιών, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη ίσως να είναι η απόδειξη πως τα εκπαιδευτικά συστήματά μας απέτυχαν να διδάξουν στους πολίτες πως οι παράγοντες αυτοί αποτελούν τους θανάσιμους εχθρούς της επιστήμης και της συνεισφοράς της στην πρόοδο των κοινωνιών.
Αν λοιπόν εκδίδουμε το βιβλίο αυτό, είναι για να δείξουμε τις οδυνηρές συνέπειες που πληρώνουν οι κοινωνίες που απομακρύνονται από τη μεθοδική σκέψη και τον ορθολογισμό. Είναι όμως και για να προβάλουμε -ειδικά στους νεότερους- ως απαράμιλλο πρότυπο ανθρώπινης και επιστημονικής αξιοπρέπειας τη θαρραλέα στάση που τήρησαν απέναντι σε ένα αυταρχικό καθεστώς οι τρεις Νικολάι της ιστορίας μας.
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Επίσης διάβασα αυτό. Ε εντάξει σουρεαλιστικό. Γενικά δεν είναι πολύ προβεβλημένη η ιστορία της Ανατολικής Γερμανίας. Το βιβλίο το έχει γράψει μια Αυστραλέζα που έζησε στην ενωμένη πια Γερμανία και αποτελεί συρραφή ιστοριών που της της αφηγήθηκαν ανατολικογερμάνοι, πακέτο με κάποιες γενικές πληροφορίες. Ε μόνο ως σουρεάλ μπορεί να χαρακτηριστεί. Από πώληση των αντιφρονούντων στην Δυτική Γερμανία με κόστος ανάλογο της χρησιμότητας του επαγγέλματος (τους παπάδες τους έδιναν δωρεάν!), μέχρι αποθήκευση βάσης δεδομένων (βάζα με κουρέλια ρούχων σε ντουλάπες) σχετικά με ανθρώπινες οσμές(!!) για την αστυνομία, έως το να σου λένε από τον ΟΑΕΔ που περιμένεις για εύρεση εργασίας οτι αποκλείεται να είσαι άνεργος γιατί κανένας δεν είναι άνεργος στην Ανατολική Γερμανίας και αν θυμάμαι καλά ότι 1 στους 3 κατοίκους ήταν εν δυνάμει κατάσκοποι του κράτους (ποσοστό μεγαλύτερο της Ναζιστικής Γερμανίας και της Σταλινικής Σοβιετικής Ένωσης).
Μου κίνησες την περιέργεια και τώρα το διαβάζω και εγώ !!!! Ευχαριστώ για την πρόταση.
ΥΓ Υπάρχει και στα ελληνικά Εκδ. 8 οκτώ
 

dimaq

Member
Μηνύματα
630
Likes
1.908
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΔΡΙΤΗ
Πριν λιγες μερες τελειωσα το Σκοτεινο Βερολινο του Gilbers Harald, πρωτο μερος της Τριλογιας.
Ωραιος συνδυασμος αστυνομικου μυθηστορηματος με απεικονιση της εποχης,λιγο πριν την καταρευση του 3ου Ραιχ. Ευκολοδιαβαστο και με ιστορικες αναφορες.
Οι περιγραφες της βομβαρδισμενης πολης ειναι βασισμενες σε αρχεια της εποχης.Επισης, ταξιδιωτικα σε εξιταρει να επισκεφτεις καποια σημεια που δεν τα γνωριζεις, σε μια πολη ειδικα,που κατα τη γνωμη μου, ειναι πολυ ενδιαφερουσα.
Εχω ξεκινησει το 2ο που ειναι μια αντιστοιχη ιστορια με φοντο το Βερολινο, στο οποιο οι συμμαχοι ειναι προ των πυλων: Οι Γιοι του Οντιν.

Μια μικρη συνοψη:
Τον Μάιο του 1944, στο βομβαρδισμένο Βερολίνο, ο Εβραίος πρώην επιθεωρητής της δίωξης κοινού εγκλήματος Ρίχαρντ Οπενχάιμερ, ο οποίος είναι σε διαθεσιμότητα εξαιτίας των φυλετικών νόμων του Τρίτου Ράιχ, ανακαλείται στην υπηρεσία για να συμβάλει στην εξιχνίαση μιας σειράς φόνων, τα θύματα των οποίων είναι γυναίκες ελαφρών ηθών που σχετίζονται με διαφορετικούς τρόπους με το Εθνικοσοσιαλιστικό Kόμμα. Τα θύματα, τα οποία έχουν βασανιστεί και θανατωθεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο, ανευρίσκονται τοποθετημένα τελετουργικά, κοντά σε μνημεία πεσόντων του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Οπενχάιμερ δίνει διμέτωπο αγώνα: από τη μια, αγωνίζεται να εξιχνιάσει την υπόθεση, και από την άλλη, να σώσει την ίδια του τη ζωή, αφού γνωρίζει ότι μόλις τελειώσει με την υπόθεση θα είναι στο έλεος των Ες Ες…
 

tkaramp

Member
Μηνύματα
161
Likes
1.229
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μου κίνησες την περιέργεια και τώρα το διαβάζω και εγώ !!!! Ευχαριστώ για την πρόταση.
ΥΓ Υπάρχει και στα ελληνικά Εκδ. 8 οκτώ
Χαίρομαι! Ελπίζω να σου αρέσει, περιμένω εντυπώσεις.
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Χαίρομαι! Ελπίζω να σου αρέσει, περιμένω εντυπώσεις.
Καλημέρα, το διάβασα σε ενα Σαββατοκύριακο και μου άρεσε !!! Στις πρώτες σελίδες μου φάνηκε περίεργη η γραφή όμως τη συνήθισα γρήγορα. ... Το βιβλίο το προτείνω σίγουρα σε όποιον έχει διάθεση να διαβάσει κάτι τέτοιο.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.370
Likes
14.271
Πριν λιγες μερες τελειωσα το Σκοτεινο Βερολινο του Gilbers Harald, πρωτο μερος της Τριλογιας.
Ωραιος συνδυασμος αστυνομικου μυθηστορηματος με απεικονιση της εποχης,λιγο πριν την καταρευση του 3ου Ραιχ. Ευκολοδιαβαστο και με ιστορικες αναφορες.
Οι περιγραφες της βομβαρδισμενης πολης ειναι βασισμενες σε αρχεια της εποχης.Επισης, ταξιδιωτικα σε εξιταρει να επισκεφτεις καποια σημεια που δεν τα γνωριζεις, σε μια πολη ειδικα,που κατα τη γνωμη μου, ειναι πολυ ενδιαφερουσα.
Εχω ξεκινησει το 2ο που ειναι μια αντιστοιχη ιστορια με φοντο το Βερολινο, στο οποιο οι συμμαχοι ειναι προ των πυλων: Οι Γιοι του Οντιν.

Μια μικρη συνοψη:
Τον Μάιο του 1944, στο βομβαρδισμένο Βερολίνο, ο Εβραίος πρώην επιθεωρητής της δίωξης κοινού εγκλήματος Ρίχαρντ Οπενχάιμερ, ο οποίος είναι σε διαθεσιμότητα εξαιτίας των φυλετικών νόμων του Τρίτου Ράιχ, ανακαλείται στην υπηρεσία για να συμβάλει στην εξιχνίαση μιας σειράς φόνων, τα θύματα των οποίων είναι γυναίκες ελαφρών ηθών που σχετίζονται με διαφορετικούς τρόπους με το Εθνικοσοσιαλιστικό Kόμμα. Τα θύματα, τα οποία έχουν βασανιστεί και θανατωθεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο, ανευρίσκονται τοποθετημένα τελετουργικά, κοντά σε μνημεία πεσόντων του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Οπενχάιμερ δίνει διμέτωπο αγώνα: από τη μια, αγωνίζεται να εξιχνιάσει την υπόθεση, και από την άλλη, να σώσει την ίδια του τη ζωή, αφού γνωρίζει ότι μόλις τελειώσει με την υπόθεση θα είναι στο έλεος των Ες Ες…
Είναι στο ίδιο στυλ με τα βιβλία του Philip Kerr και τον Γκούντερ;Αν τα έχεις διαβάσει και αυτά..
 

dimaq

Member
Μηνύματα
630
Likes
1.908
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΔΡΙΤΗ
Δεν τα χω διαβασει,αλλα λιγο που εριξα μια ματια, νομιζω πως ναι
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.746
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom