Προτάσεις για βιβλία

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.544
Likes
8.159
θα διαφωνισω στον*.νομιζω οτι ειναι τοποθετημενος κατα της ηγεσιας του Κομουνιστικου Κομματος ιδιαιτερα μετα το επισημο περας του πολεμου και κατα την διαρκεια του εμφυλιου. τα βιβλια και τα τρια τα βρηκα εξαιρετικα. με ταραξαν τοσο ωστε ενω τα δευτερο και τριτο βιβλιο τα αγοραζα με την εκδοση τους "φοβομουν" να τα διαβασω γιατι γνωριζω οτι καθε περιστατικο απο μονο του ειν αι περα για περα γεγονος και η ιστορια ζωης ανθρωπων γυρω μας.

τωρα ομως θα ηθελα να διαβασω κατι που να με κανει να γελασω .καμια προταση;
Έχεις δίκιο, το διατύπωσα λάθος!
Δυστυχώς δεν έχω κάποια πρόταση βιβλίου που θα σε κάνει να χαμογελάσεις!!! :(
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Tom Robins (Τρυποκάρυδος -προσωπικό αγαπημένο, Το Άρωμα του Ονείρου κλπ) ιδιαίτερο χιούμορ και ευφάνταστη γραφή
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.988
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
διάβασε την υπογραφή μου. να σου δώσω μερικά ακόμα δείγματα;:

"Η ιστορία κάθε γαλαξιακού πολιτισμού τείνει να περνά από τρεις διαφορετικές και ευκρινείς φάσεις. Αυτές είναι η φάση της Επιβίωσης, η φάση της Έρευνας και η φάση της Επιτήδευσης, που είναι γνωστές και σαν φάσεις Πως, Γιατί και Που. Για παράδειγμα η πρώτη φάση χαρακτηρίζεται από την ερώτηση Πως μπορούμε να βρούμε φαγητό; Η δεύτερη από την ερώτηση Γιατί τρώμε; Και η Τρίτη από την ερώτηση Που θα πάμε να φάμε;»"

"Οι Βρετανοί προσπαθούν να εξιλεωθούν για τις όποιες εθνικές τους αμαρτίες τρώγοντας σάντουιτς σε παμπ τα μεσημέρια του Σαββάτου. Το ποιες ακριβώς είναι οι αμαρτίες αυτές δεν είναι ξεκαθαρισμένο, και ούτε θέλουν να το ξέρουν. Κανείς δεν θέλει να ξέρει τίποτα για τις αμαρτίες του. Όποιες και να ‘ναι πάντως, εξιλεώνονται απολύτως με το είδος των σάντουιτς που υποχρεώνουν τον εαυτό τους να φάει.
"

"Κατ’ αρχήν δεν προσπαθώ ν’ αποδείξω τίποτα. Είμαι επιστήμονας και ξέρω τι αποτελεί και τι δεν αποτελεί απόδειξη. Ο λόγος που χρησιμοποιώ το παιδικό μου όνομα είναι για να θυμίσω στον εαυτό μου ότι ο επιστήμονα πρέπει κι αυτός να είναι σαν το παιδί. Εάν δει κάτι, πρέπει να πει ότι το είδε, ανεξάρτητα από το αν είναι ή όχι αυτό που νομίζει ότι θα έβλεπε. Πρώτα βλέπε, μετά σκέψου, και ερεύνησε αργότερα. Πρώτα απ’ όλα, όμως, βλέπε. Αλλιώς κινδυνεύεις να βλέπεις μόνον αυτό που περιμένεις. (…) ο άλλος λόγος που αυτοαποκαλούμαι Γουόνκο ο Λογικός είναι για να νομίσουν οι άλλοι ότι είμαι ανόητος: αυτό μου επιτρέπει να λέω αυτό που βλέπω όταν το βλέπω. Δεν μπορείς να είσαι επιστήμονας όταν φοβάσαι μη σε πουν οι άλλοι ανόητο.
"

"Ήρθες για να πάρεις τη συμβουλή μου, αλλά δεν μπορείς ν’ αντιμετωπίσεις τίποτα που δεν το αναγνωρίζεις. Χμμμ. Θα πρέπει λοιπόν να σου πω κάτι που το ξέρεις ήδη, αλλά με τρόπο που να σου φανεί καινούριο, έτσι; Όπως συνήθως, δηλαδή."


"Κοίταξε τον ουρανό, που ήταν βαρύς και μαύρος και τον έσκιζαν αστραπές, και σκέφτηκε πως ήταν από εκείνους τους ουρανούς που οι Τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης θα μπορούσαν να εμφανιστούν χωρίς να αισθάνονται εντελώς ηλίθιοι.
"


όλα παρμένα από την πενταλογία "Γυρίστε τον γαλαξία με ωτοστοπ του Douglas Adams... αιχμηρό και ευφυές
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Μήπως διάβασε κανένας "Το άγριο τριαντάφυλλο", που είναι το τρίτο βιβλίο μετά "το τριανταφυλλάκι" και "το τριαντάφυλλο του χειμώνα";Τα άλλα δύο μου άρεσαν πολύ και θέλω να δω αν αξίζει και το τρίτο.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.544
Likes
8.159
Μήπως διάβασε κανένας "Το άγριο τριαντάφυλλο", που είναι το τρίτο βιβλίο μετά "το τριανταφυλλάκι" και "το τριαντάφυλλο του χειμώνα";Τα άλλα δύο μου άρεσαν πολύ και θέλω να δω αν αξίζει και το τρίτο.

AΞίζει! ;)
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.406
Likes
17.236
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Για άφθονες δόσεις γέλιου που αναφέρετε παραπάνω, ανατρέχω πάντα στον αγαπημένο Terry Pratchett, νομίζω ότι είναι μεγάλη μορφή στο χώρο αυτό, αν και τα βιβλία του διαβάζονται μόνο στα αγγλικά (στις μεταφράσεις χάνουν το μισό χιούμορ τους από τα λογοπαίγνια).

Εδώ και λίγες μέρες έχω πάρει μονότερμα τον Μαύρο Πύργο του King, τόχει διαβάσει κανείς; είμαι στο 2ο βιβλίο.
 

damasta

Member
Μηνύματα
194
Likes
396
Επόμενο Ταξίδι
ιού επιτρέποντος ΠΑΝΤΟΥ
βγηκε το τεταρτο και τελευταιο βιβλιο του Θ.Παπαθεοδωρου "οι καιροι της μνημης".αντε για να δουμε ποσο θα σφιχτει η ψυχη μας παλι.
 

maraki86

Member
Μηνύματα
168
Likes
102
Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιο φόρουν ή κάποιο site αποκλειστικά μόνο για βιβλία;
 

the Lycan

Member
Μηνύματα
215
Likes
90
Επόμενο Ταξίδι
Βοστώνη...10 και σήμερα..
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
επίσης να αναφέρω ότι τόσο η Πρωτοπορία όσο και η Πολιτεία που από όσο γνωρίζω είναι και τα πιο φθηνά βιβλιοπωλεία στην ΑΘήνα, έχουν δικά τους site όπου μπορείς να δεις βιβλία, να τα καταχωρήσεις στην δική σου e- βιβλιοθήκη και να παραγγείλεις μέσω internet πληρώνοντας ακόμα και με αντικαταβολή!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.270
Μηνύματα
885.831
Μέλη
38.948
Νεότερο μέλος
Stella_r

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom