Προτάσεις για βιβλία

georgi d

Member
Σκέφτομαι να αγοράσω αυτό εδώ.
Από την Πολιτεία θα δεν θα το αγόραζα γιατί βάζουν ένα αυτοκόλλητο και μετά όταν θα το βγάλετε θα υπάρχει σαν σημάδι. Σε κάποια βιβλία βγαίνει χωρίς πρόβλημα.
Βιβλία από Πέτρος Πέτκας | Protoporia.gr νομίζω το έχουν και εδώ.

Εδώ κάτι μας γράφουν για αυτά τα αυτοκόλλητα
"Κακομεταχείρηση" βιβλίων στα βιβλιοπωλεία
Εκεί κάποιος έγραψε μια καλή συμβουλή.
Ένας εύκολος τρόπος αποκόλλησης του αυτοκόλλητου της τιμής, γίνεται με το πιστολάκι στεγνώματος των μαλλιών. Από κοντινή απόσταση θερμαίνουμε για λίγο το αυτοκόλλητο. Η θερμοκρασία ρευστοποιεί την κόλλα και με ένα απλό τράβηγμα το αυτοκόλλητο αποκολλάται από το εξώφυλλο χωρίς την παραμικρή συνέπεια για το βιβλίο. Αν τώρα παρεπιπτώντος παραμείνουν ίχνη κόλλας με λίγο καθαρό οινόπνευμα σε μία μπατονέτα τα καθαρίζεται εύκολα.

(Επίσης η μέθοδος με το πιστολάκι χρησιμοποιείται γενικώς για την αποκόλληση καθε είδους αυτοκόλλητου όπως επι παραδείγματι τα αυτοκόλλητα των αδειών τελών κυκλοφορίας που συνήθως κάθε χρόνο κολλάμαι στα μηχανάκια ή στα αυτοκίνητα μας!)

Last edited:

kabamarou

Member
Από το πρωτοπορία εχω κακή εμπειρία από την εποχή του lockdown. Παράγγειλα και πλήρωσα βιβλίο (γιατί με υποχρέωσαν να προπληρώσω) που ενώ φαινόταν να το έχουν, δεν το είχαν στην πραγματικότητα και μετά έπρεπε να μπω σε μια διαδικασία περίπλοκη και να περιμένω να πάρω πίσω τα χρήματα. Έπαιρνα τηλέφωνο και μου λέγανε δεν μπορούμε να σας απαντήσουμε για αυτό το θέμα, μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε μόνο μέσω mail. Στην διάρκεια διαπίστωσα ότι δεν ήταν τυχαίο το ότι δεν είχαν το συγκεκριμένο βιβλίο. Ήταν συνηθισμένη πρακτική τους το να παρουσιάζουν βιβλία για πώληση ενώ δεν τα είχαν στην πραγματικότητα στο βιβλιοπωλείο. To κάνανε μάλιστα ακόμη και για τα μεταχειρισμένα βιβλία. Μπορεί βέβαια να βελτιώθηκαν από τότε

Last edited:
Από το πρωτοπορία εχω κακή εμπειρία από την εποχή του lockdown. Παράγγειλα και πλήρωσα βιβλίο (γιατί με υποχρέωσαν να προπληρώσω) που ενώ φαινόταν να το έχουν, δεν το είχαν στην πραγματικότητα και μετά έπρεπε να μπω σε μια διαδικασία περίπλοκη και να περιμένω να πάρω πίσω τα χρήματα. Έπαιρνα τηλέφωνο και μου λέγανε δεν μπορούμε να σας απαντήσουμε για αυτό το θέμα, μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε μόνο μέσω mail. Στην διάρκεια διαπίστωσα ότι δεν ήταν τυχαίο το ότι δεν είχαν το συγκεκριμένο βιβλίο. Ήταν συνηθισμένη πρακτική τους το να παρουσιάζουν βιβλία για πώληση ενώ δεν τα είχαν στην πραγματικότητα στο βιβλιοπωλείο. To κάνανε μάλιστα ακόμη και για τα μεταχειρισμένα βιβλία. Μπορεί βέβαια να βελτιώθηκαν από τότε
Μια ζωή τα ίδια με αυτό το βιβλιοπωλείο. Τα χρήματα επιστρεφονται μετά από λίγες μέρες αλλά δεν είναι λύση αυτή.

annoula

Member
Παιδιά, δεν έχω αποφασισει απο που θα το αγοράσω. Απλά στο site της πολιτείας είχε τα περιεχόμενα και μου τράβηξαν πάρα πολύ την προσοχή. Γι αυτό ρωτάω πως σας φαίνεται.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Παράγγειλα και πλήρωσα βιβλίο (γιατί με υποχρέωσαν να προπληρώσω)
Όταν κάνεις παραγγελία on line στη Πρωτοπορία προπληρώνεις πάντα, είναι στους όρους παραγγελιών αυτή η προϋπόθεση, οπότε δεν σε υποχρέωσε κανένας απο το βιβλιοπωλείο να το κάνεις. Αν δεν συμφωνείς με αυτούς τους όρους δεν αγοράζεις.

Έχω κάνει άπειρες αγορές απο Πρωτοπορία, ακόμα και πριν ανοίξει τον on line βιβλιοπωλείο για παραγγελίες διαδικτυακά. Δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα και τουλάχιστον στο κατάστημα της Θεσ/νικης οι υπάλληλοι είναι πάρα πολύ εξυπηρετικοί! Όσες φορές δεν υπήρχε κάποιο βιβλίο η επιστροφή των χρημάτων γινόταν άμεσα όταν πλήρωνα με κάποια κάρτα Eurobank και σε 2-3 μέρες αν πλήρωνα με κάρτα Άλφα. Για τις υπόλοιπες τράπεζες δεν γνωρίζω το χρόνο επιστροφής χρημάτων. Δεν θεωρώ πρόβλημα τη καθυστέρηση των 2-3 ημερών. Πάντως δεν έχασα ποτέ χρήματα και έχω στο ενεργητικό μου αρκετές επιστροφές χρημάτων.

Όταν κάνεις μία παραγγελία συνήθως αναφέρει αν είναι άμεσα διαθέσιμο το κάθε βιβλίο ή βρίσκεται σε περιορισμένη διαθεσιμότητα. Θεωρώ οτι η διαθεσιμότητα των βιβλίων αλλάζει σχετικά συχνά, οπότε δεν μου φαίνεται παράξενο κάποιο βιβλίο που βρίσκεται σε περιορισμένη διαθεσιμότητα να μην υπάρχει τελικά κατα την ετοιμασία των διαδικτυακών παραγγελιών.

Και κάτι τελευταίο. Την περίοδο των lockdown όλες οι εταιρείες λειτουργούσαν με μειωμένο προσωπικό (άλλες και με καθόλου προσωπικό!) και ειδικά οι εμπορικές επιχειρήσεις είχαν να αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο όγκο παραγγελιών (όλοι έκαναν διαδικτυακές παραγγελίες). Δείξτε και λίγο κατανόηση...

kabamarou

Member
Ε ναι αυτό εννοώ ότι με υποχρέωσαν. Δεν υπήρχε η επιλογή να παραγγείλω χωρίς να πληρώσω όπως υπάρχει σε άλλα καταστήματα. Με τι άλλο τρόπο θα μπορούσαν να με υποχρεώσουν;

Θα μπορούσαν από την στιγμή που δεν έχουν απόθεμα από ένα βιβλίο να κάνουν αλλαγή στην σελίδα τούς και να αλλάζουν την κατάσταση από διαθέσιμο σε εξαντλημένο. Αν υπάρχει υπάλληλος που πληρώνεται για αυτήν την εργασία γίνεται. Δεν είναι κανένα παρανοϊκό σενάριο το να είναι πραγματικά τα στοιχεία αποθέματος μιας επιχείρησης.

Για παραγγελίες από το ίντερνετ έγραψα και όχι για το κατάστημα.

Υπάρχουν θέματα με τις παραγγελίες από το ίντερνετ γενικότερα και σε περίοδο εκτός lockdown. Υπάρχουν πολλά αρνητικά σχόλια για παραγγελίες μέσω internet στο google. Τα θετικά σχόλια είναι κυρίως για το κατάστημα.

Προσωπικά δεν μου αρέσει να ξοδεύω χρόνο και να μπαίνω σε μια διαδικασία να αγοράζω κάτι και μετά να μπλέκω σε μια δεύτερη διαδικασία να πάρω πίσω τα χρήματα μου και όλο αυτό να γίνεται ενώ θα μπορούσα να το αποφύγω. Αν αρέσει σε κάποιον να το κάνει κανένα θέμα. Απλά για να βοηθήσω όσους διαβάζουν αυτή την σελίδα ενημέρωσα και εσύ με βάση την δική σου εμπειρία ενημερώσεις και όλα καλά. Δεν χρειάζεται να πάρει άλλο επέκταση το θέμα

Last edited:

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ε ναι αυτό εννοώ ότι με υποχρέωσαν. Δεν υπήρχε η επιλογή να παραγγείλω χωρίς να πληρώσω όπως υπάρχει σε άλλα καταστήματα. Με τι άλλο τρόπο θα μπορούσαν να με υποχρεώσουν;
Αυτό δεν αποκαλείται "υποχρέωση". Στο έγραψα και πριν. Αν δεν συμφωνείς δεν αγοράζεις. Και σιγά την "υποχρέωση"... Οι περισσότερες εταιρίες σήμερα έτσι κάνουν τις πωλήσεις τους διαδικτυακά.

Δεν είναι κανένα παρανοϊκό σενάριο το να είναι πραγματικά τα στοιχεία αποθέματος μιας επιχείρησης.
Ποιος είπε οτι είναι παρανοϊκό σενάριο. Απλά είναι ένα πιο σύνθετο σενάριο απο αυτό που έχεις στο μυαλό σου μάλλον (αν κρίνω απο το "απλοϊκό" τρόπο που το θέτεις), ειδικά σε περιόδους lockdown.

Για παραγγελίες από το ίντερνετ έγραψα και όχι για το κατάστημα.
Ναι, γι αυτές σου μίλησα και εγώ.

Υπάρχουν θέματα με τις παραγγελίες από το ίντερνετ γενικότερα και σε περίοδο εκτός lockdown
Εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα και δεν έχω σταματήσει να κάνω παραγγελίες. Βέβαια έχει σημασία και τι θεωρεί "πρόβλημα" ο καθένας μας. Εσύ ξέρεις καλύτερα για σένα.

Απλά για να βοηθήσω όσους διαβάζουν αυτή την σελίδα ενημέρωσα και εσύ με βάση την δική σου εμπειρία ενημερώσεις και όλα καλά. Δεν χρειάζεται να πάρει άλλο επέκταση το θέμα
Ναι αυτό κάνουμε, συζήτηση για να ενημερώσουμε. Για ποια "επέκταση θέματος" μιλάς εσύ;... Είμαστε και εντός θέματος στο νήμα.

Καλή συνέχεια

Για το βιβλιοπωλείο της πρωτοπορίας στη Θεσσαλονίκη δεν έχω άποψη αλλά της Αθήνας είναι χειρότερο και πιο απροσωπο και από τις μεγάλες αλυσίδες τύπου public. Καμία διάθεση εξυπηρέτησης ή έστω στοιχειωδους ευγένεια και διάθεσης από τους πωλητές.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Δεν υπήρχε η επιλογή να παραγγείλω χωρίς να πληρώσω
Δεν υπηρχε η αντικαταβολη; Να παραγγελνεις ετσι κι αν αργησουν (εκαναν 1 μηνα σε μενα) αστους να σε ψαχνουν.
Υπάρχουν πολλά αρνητικά σχόλια για παραγγελίες μέσω internet
Ειναι μεχρι να αναλαβει ο αμαζονικος κολοσσος.

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Ερώτηση: Γιατί δεν προτιμάτε τα βιβλιοπωλεία της πόλης σας; Εκεί μπορείτε να ελέγξετε το βιβλίο που θέλετε, να ρίξετε μια ματιά και σε άλλα και τελικά να ενισχύσετε μια επιχείρηση που συντηρεί μια ή δύο οικογένειες.
Οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο μπορεί να σας εξυπηρετήσει το ίδιο και με τα μεγάλα διαδικτυακά.

paefstra

Member
Ερώτηση: Γιατί δεν προτιμάτε τα βιβλιοπωλεία της πόλης σας; Εκεί μπορείτε να ελέγξετε το βιβλίο που θέλετε, να ρίξετε μια ματιά και σε άλλα και τελικά να ενισχύσετε μια επιχείρηση που συντηρεί μια ή δύο οικογένειες.
Οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο μπορεί να σας εξυπηρετήσει το ίδιο και με τα μεγάλα διαδικτυακά.
Γιατι στις μικρες πολεις τα βιβλιοπωλεια εχουν αποθηκη που δεν συγκρινεται με ενος μεγαλου. Σοβαρα τωρα μπορεις να βρεις τα χιλιαδες βιβλια που εχει ο καταλογος της Πολιτειας πχ στην Κοζανη? Και το μικρο απο την ιδια αποθηκη θα το παραγγειλει και θα βαλει καπελο για να βγαλει κερδος.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.300
Μέλη
39.971
Νεότερο μέλος
manolol20

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα