Γενικά Προτάσεις για νησιά Αιγαίου.

Ostvarivanje

Member
Νομίζω αυτό είναι το καλύτερο σενάριο. Εγώ προσωπικά θα έμενα μόνο σε νησιά του Αιγαίου, επειδή Ρόδο έχω πάει αρκετές φορές, αλλά είναι και απόσταση από Κυκλαδες, οπότε θα χάσετε χρόνο στο πλοιο. Κω δεν την προτείνω με τίποτα, ίσως ο πιο αδιάφορος νησιώτικος προορισμός που έχω πάει.
Η Ανδρός εμένα μου άρεσε, παντως. Ωραίες παραλιες, ειδικά άμα δεν πιάνει κύμα, καλό φαγητό, γενικά ήσυχο νησί. Τήνο και Σύρο θα πέρναγα άνετα όλες τις μέρες, ίσως με καμιά αυθημερόν σε κάποιο κοντινό νησί. Ναξος επισης καλή επιλογή, μεγαλο νησι που έχει τα πάντα. Καλές βουτιές !
Ευχαριστώ πολύ για τις εναλλακτικές.
Βασικά το πρώτο πράγμα που μάλλον θα επιλέξουμε θα είναι Κάρπαθος και μετά Σητεία, Ιεράπετρα και Ηράκλειο (δηλαδή σε αυτές τις περιοχές της Κρήτης να μείνουμε και να εξερευνήσουμε τις γύρω περιοχές).
Από την άλλη η επιλογή θα είναι μάλλον για Τήνο και Σϋρο και μετά ή Ρόδο ή Κω. Η Ρόδος είναι πολύ αγαπημένο μου νησί, όπως επίσης και η Κως μου άρεσε πολύ (παρότι πήγαμε το 15 όταν και είχαν έρθει οι πρώτοι πρόσφυγες - δεν το λέω ρατσιστικά, απλά γενικά υπήρχε μια γενικότερη αναταραχή στο νησί).
Τώρα, Νάξο όπως και Σϋρο έχουμε πάει. Αλλά δε θα λέγαμε όχι ξανά. Το ζητούμενο είναι και το κόστος των καταλυμάτων. Τώρα αν μας προκύπτει πάνω από 100 το βράδυ, μάλλον θα κινηθούμε προς εναλλακτικές λύσεις. Τα τελευταία χρόνια που κινηθήκαμε σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα (δεν αντιλέγω ότι έχει μεγαλύτερη ταλαιπωρία με το καράβι) περάσαμε φανταστικά.

marga

Member
Καλημέρα, εγώ προτείνω Τήνο και τις 10 μέρες. Έχει τόσα πολλά χωριά το νησί να δείτε που και πάλι λίγες είναι

marga

Member
Εγώ να σκεφτείς παίρνω δύο βδομαδες άδεια κ δεν προλαβαίνω να πάω σε όλα τα χωριά που θέλω κάθε φορά, τώρα που θα πάρω πρώτα ο Θεός τρεις ελπίζω να προλάβω!

Το θέμα είναι τί ζητάτε εσείς από τις διακοπές σας. Σίγουρα θα μπορούσατε να πάτε όπως αναφέρθηκε πχ 6 μέρες Τήνο 4 Άνδρο. Ομως, εγώ θα σκεφτόμουν, θα ήθελα να έχω κάθε μέρα φουλ πρόγραμμα ή θα επιθυμούσα κ περισσότερο ξεκούραση με τη δυνατότητα να δω αρκετά μέρη σε πιο χαλαρούς ρυθμούς;

Μόνο κ μόνο τη θάλασσα να βάλεις δε φεύγει ένα τριωρακι εκει; Χοντρικά; Κάποιες μέρες μπορείτε να δώσετε μεγαλύτερη βάση σε παραλίες και άλλες, αν πχ έχει αέρηδες να γυρίσετε χωριά. Μπορείτε να συνδυάσετε θάλασσες με χωριά μετά για βόλτα και φαγητό, μπορείτε να πάτε χωριά μόνο κ ξεκούραση κλπ κλπ.

Ostvarivanje

Member
Εγώ να σκεφτείς παίρνω δύο βδομαδες άδεια κ δεν προλαβαίνω να πάω σε όλα τα χωριά που θέλω κάθε φορά, τώρα που θα πάρω πρώτα ο Θεός τρεις ελπίζω να προλάβω!
Πρώτα από όλα ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες. Από εκεί και πέρα και εσύ σκέφτεσαι για Τήνο;
Το θέμα είναι τί ζητάτε εσείς από τις διακοπές σας. Σίγουρα θα μπορούσατε να πάτε όπως αναφέρθηκε πχ 6 μέρες Τήνο 4 Άνδρο. Ομως, εγώ θα σκεφτόμουν, θα ήθελα να έχω κάθε μέρα φουλ πρόγραμμα ή θα επιθυμούσα κ περισσότερο ξεκούραση με τη δυνατότητα να δω αρκετά μέρη σε πιο χαλαρούς ρυθμούς;
Μέχρι το 2011 πηγαίναμε σε κοντινά μέρη για μπάνιο, φαγητό και έξοδο το βράδυ μέχρι πρωί (βέβαια ήμασταν και αρκετά πιο νέοι). Ξαφνικά την Άνοιξη του 2012 εκεί που πίναμε καφέ, σκεφτήκαμε ότι αν δεν πάμε τώρα που μπορούμε σε μακρινά μέρη να δούμε πράγματα πότε θα το κάνουμε. Έτσι από το 2012 αρχίσαμε διαφορετικό στυλ διακοπών. Μετά από 13 χρόνια έχω να δηλώσω ότι ήταν ό,τι πιο ωραίο έχουμε κάνει και αυτός είναι ο λόγος που για κύριες διακοπές (τον Ιούλιο) επιλέγουμε Αιγαίο. Στα πρώτα χρόνια πηγαίναμε σαν τους τρελούς να προλάβουμε να δούμε τα πάντα σαν μην υπάρχει αύριο. Αυτό όμως μας κούραζε και σωματικά αλλά και ψυχολογικά, αυτό το "πρέπει" να δούμε και το ένα, να πάμε και στο άλλο κλπ. Έτσι τα τελευταία χρόνια ακροβατούμε μεταξύ της χαλάρωσης και του να δούμε τα σημαντικότερα πράγματα ενός νησιού. Σε τελική ανάλυση, αν δεν τα δούμε και αφήσουμε κάτι που δε χάνεται σε ένα νησί, θα το έχουμε στο πρόγραμμα να το επισκεφτούμε ξανά. Θα έγραφα κι άλλα αλλά κινδυνεύω να μακρηγορήσω πολύ περισσότερο και το σταματάω εδώ.
Μόνο κ μόνο τη θάλασσα να βάλεις δε φεύγει ένα τριωρακι εκει; Χοντρικά; Κάποιες μέρες μπορείτε να δώσετε μεγαλύτερη βάση σε παραλίες και άλλες, αν πχ έχει αέρηδες να γυρίσετε χωριά. Μπορείτε να συνδυάσετε θάλασσες με χωριά μετά για βόλτα και φαγητό, μπορείτε να πάτε χωριά μόνο κ ξεκούραση κλπ κλπ.
Ναι κάπως έτσι το σκεφτόμαστε, κάποιες φορές να χαλαρώνουμε πιο πολύ στη θάλασσα και κάποιες άλλες να ανακαλύπτουμε χωριά.
Όσο για την Άνδρο που αναφέρθηκε 4 μέρες (και 6 στην Τήνο), θεωρώ ότι 4 μέρες είναι λίγες γιατί θα θέλαμε να μείνουμε και Μπατσί και στη Χώρα. Οπότε μάλλον θα το αφήσουμε για άλλη χρονιά (ίσως του χρόνου), εκτός αν μάς φέρει στο Αιγαίο και ο Αύγουστος...

marga

Member
Εγώ είμαι από εκεί, είναι το νησί της μητέρας μου οπότε πάω κάθε χρόνο από παιδί.
Αγαπώ τον τόπο ιδιαίτερα και τον έχω ζήσει και όταν δεν ήταν τόσο δημοφιλής και την τελευταία ,χοντρικά, 5ετια+ όπου έχει γίνει από τους δημοφιλέστερους προορισμούς.

Κι εγώ επειδή δεν είμαι του να γυρίζω όλη την ημέρα, περίμενα πως κ πως να μπορώ να πάω 3 βδομαδες. Γιατί θα μου δώσει τη δυνατότητα και να πάω στα αγαπημένα μου μέρη και να κάτσω σπίτι ν αράξω στην αυλή χωρίς να σκέφτομαι ότι α δεν έχω μέρες άρα ας τρέξω να πάω όπου μπορώ.

Και παραλίες έχει αρκετές να δείτε και δεκάδες χωριά και μαγαζιά που αξίζει να επισκεφθείτε. Το θεωρώ πολύ δύσκολο κάποιος να βαρεθεί εκτός αν είναι 20 χρονών και σκοπός του να γυρίζει σε άλλο club καθημερινά.

Υστερνια
Πυργος
Πανορμος
Αγαπη
Κωμη
Τριανταρος
Δύο χωρια
Βωλαξ
Καρδιανη
Στενη
Κουμάρος

Είναι μερικά παραδείγματα χωριών που αξίζουν επίσκεψη. Και στα χωριά βρίσκεις από καφενεία μέχρι μαγαζιά για brunch και χαλαρά ποτά

chrisbd

Member
Ετοιμαζομαι για Τηνο και οι οποιες πληροφοριες θα μου ειναι χρήσιμες... κυριως για τα χωριά αντε και καμια παραλία.. θα ειμαι με αμαξι χωρις παιδια (εγγονια επρεπε να πω)...

Ostvarivanje

Member
Εσείς το πάτε φιρί φιρί να μείνουμε κανένα μήνα στην Τήνο. Πέρα από την πλάκα, εκεί που το σκεφτόμασταν να μείνουμε 4-6 μέρες (και καλά για να προλάβουμε να πάμε και Κρήτη και να δούμε τα μέρη που είχαμε στο μυαλό μας), βλέπω ότι αν κάνουμε κάτι τέτοιο θα αδικήσουμε κατά πολύ την Τήνο και ουσιαστικά δε θα χαρούμε το ταξίδι μας φτάνοντας σε έναν προορισμό να σκεφτόμαστε πότε θα πάμε στον επόμενο.
Αρχικό μας μέλημα είναι να μείνουμε στη Χώρα (αδιαπραγμάτευτο γιατί το βράδυ και δε θέλουμε να οδηγούμε αλλά και επειδή θα είμαστε που θα είμαστε όλη τη μέρα στο αμάξι, να μην είμαστε και το βράδυ. Σε αντίθεση με πολλούς εμένα η Χώρα από αυτά που είδα μου άρεσε. Μου άρεσε το γεγονός ότι έχει μεγάλη ακτογραμμή (η χώρα) και μπορούμε να κάνουμε τη βόλτα μας ώστε να χαλαρώνουμε από όλη τη μέρα. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Από εκεί και πέρα, πάλι από αυτά που είδα, πρέπει να έχει πληθώρα μαγαζιών που πιστεύω ότι δε θα βαρεθούμε. Γενικά έχει μέρη η Χώρα που θα αξίζει τον κόπο να εξερευνήσουμε; Κάτι άλλο, πού μένουμε; Είναι πολύ ανηφορικά αν μείνουμε στο ύψος της Παναγίας ή και λίγο πιο ψηλά ή είναι οκ;
Και παραλίες έχει αρκετές να δείτε και δεκάδες χωριά και μαγαζιά που αξίζει να επισκεφθείτε. Το θεωρώ πολύ δύσκολο κάποιος να βαρεθεί εκτός αν είναι 20 χρονών και σκοπός του να γυρίζει σε άλλο club καθημερινά.
Επειδή πέρασαν 30 χρόνια από τότε που ήμασταν 20, δεν μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Μας ενδιαφέρει η Χώρα να έχει κίνηση και το βράδυ και να μην εξαφανίζονται όλοι τα μεσάνυχτα. Θεωρώ ότι δε θα βαρεθούμε.
Είδα λίγο και τον Πάνορμο, που, από ό,τι κατάλαβα, είναι το επίνειο του Πύργου και είναι πολύ όμορφος.
Μία διευκρίνηση: όταν μιλάμε για μοναστήρι αναφερόμαστε στη Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κεχροβουνίου που είναι δίπλα στον Ναό Αγίας Πελαγίας; Μιας και μιλάμε για το θρησκευτικό συναίσθημα, επιτρέπονται φωτογραφίες μέσα στον Ιερό Ναό της Παναγίας στη Χώρα;
Τα Λουτρά έχουν κάτι το ιδιαίτερο και προτείνονται;
Αρνάδος, Τριαντάρος και Δύο Χωριά μπορείς να τα διασχίσεις και περπατώντας; Συστήνεται κάτι τέτοιο; Αξίζουν επίσκεψης;.
Υστερνια
Πυργος
Πανορμος
Αγαπη
Κωμη
Τριανταρος
Δύο χωρια
Βωλαξ
Καρδιανη
Στενη
Κουμάρος

Είναι μερικά παραδείγματα χωριών που αξίζουν επίσκεψη. Και στα χωριά βρίσκεις από καφενεία μέχρι μαγαζιά για brunch και χαλαρά ποτά
Τώρα για να πάμε σε όλα αυτά τα χωριά, αν δεν πηγαίνουμε σε πάνω από ένα την ημέρα, θα πρέπει να μείνουμε σίγουρα 10 μέρες.
Γενικά πόσο συστήνετε να μείνουμε, γιατί βλέπω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα να δούμε.
Με αυτήν την προοπτική και αν μείνουμε 7-10 μέρες ανατρέπεται η Κρήτη και μάλλον θα πάμε μετά σε κανένα γειτονικό νησί (Πάρος, Σύρος, Νάξος) εκτός αν υπάρχει κάποιο άλλο νησί που μας ξεφεύγει.

marga

Member
Εσείς το πάτε φιρί φιρί να μείνουμε κανένα μήνα στην Τήνο. Πέρα από την πλάκα, εκεί που το σκεφτόμασταν να μείνουμε 4-6 μέρες (και καλά για να προλάβουμε να πάμε και Κρήτη και να δούμε τα μέρη που είχαμε στο μυαλό μας), βλέπω ότι αν κάνουμε κάτι τέτοιο θα αδικήσουμε κατά πολύ την Τήνο και ουσιαστικά δε θα χαρούμε το ταξίδι μας φτάνοντας σε έναν προορισμό να σκεφτόμαστε πότε θα πάμε στον επόμενο.
Αρχικό μας μέλημα είναι να μείνουμε στη Χώρα (αδιαπραγμάτευτο γιατί το βράδυ και δε θέλουμε να οδηγούμε αλλά και επειδή θα είμαστε που θα είμαστε όλη τη μέρα στο αμάξι, να μην είμαστε και το βράδυ. Σε αντίθεση με πολλούς εμένα η Χώρα από αυτά που είδα μου άρεσε. Μου άρεσε το γεγονός ότι έχει μεγάλη ακτογραμμή (η χώρα) και μπορούμε να κάνουμε τη βόλτα μας ώστε να χαλαρώνουμε από όλη τη μέρα. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Από εκεί και πέρα, πάλι από αυτά που είδα, πρέπει να έχει πληθώρα μαγαζιών που πιστεύω ότι δε θα βαρεθούμε. Γενικά έχει μέρη η Χώρα που θα αξίζει τον κόπο να εξερευνήσουμε; Κάτι άλλο, πού μένουμε; Είναι πολύ ανηφορικά αν μείνουμε στο ύψος της Παναγίας ή και λίγο πιο ψηλά ή είναι οκ;

Λοιπόν ναι η Χώρα προσφέρεται για να μείνετε. Έχει κάποια σοκάκια γραφικά με πολλή κίνηση το βράδυ. Στη Χώρα θα βρείτε σουβλάκια, ιταλικό, μπαράκια, μεζεδοπωλεία, γλυκά, brunch, burgers, θαλασσινά. Έχει και μαγαζάκια να χαζέψετε και σωστά λες πως έχει μεγάλο παραλιακό κομμάτι για περπάτημα. Τώρα το ύψος της Μεγαλοχαρης είναι ναι ανηφόρα γερή. Περπατιέται αλλά αν την ανεβαίνετε μεσημέρι θα σταξετε. Δεν έχει τρελή κλίση αλλά είναι ανηφόρα. Σε όλους τους χώρους του Ναού μπορείτε να βγάλετε φωτογραφίες. Η ευρύτερη περιοχή Χώρας-Κιονιων έχει αρκετά καταλύματα.

Επειδή πέρασαν 30 χρόνια από τότε που ήμασταν 20, δεν μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Μας ενδιαφέρει η Χώρα να έχει κίνηση και το βράδυ και να μην εξαφανίζονται όλοι τα μεσάνυχτα. Θεωρώ ότι δε θα βαρεθούμε.
Είδα λίγο και τον Πάνορμο, που, από ό,τι κατάλαβα, είναι το επίνειο του Πύργου και είναι πολύ όμορφος.
Μία διευκρίνηση: όταν μιλάμε για μοναστήρι αναφερόμαστε στη Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κεχροβουνίου που είναι δίπλα στον Ναό Αγίας Πελαγίας;

Σωστά αυτό είναι το Μοναστήρι, είναι επισκέψιμο αρκεί η γυναίκα να μη φοράει κάποια κοντή φούστα ή σορτς κι εσείς επίσης να μην είστε πχ με μαγιό.
ο Πανορμος προσφέρεται για φαγητό και πολύ κοντά είναι η παραλία Ρόχαρη.

Μιας και μιλάμε για το θρησκευτικό συναίσθημα, επιτρέπονται φωτογραφίες μέσα στον Ιερό Ναό της Παναγίας στη Χώρα;
Τα Λουτρά έχουν κάτι το ιδιαίτερο και προτείνονται;
Αρνάδος, Τριαντάρος και Δύο Χωριά μπορείς να τα διασχίσεις και περπατώντας; Συστήνεται κάτι τέτοιο; Αξίζουν επίσκεψης;.

Λουτρα, μικρούλι χωριουδάκι όπου μπορείτε να επισκεφτείτε την Μονή Ουρσουλινων Λουτρά, Τήνος χωριά | Tinosecret . Συνδυάζεται με το Αγάπη ή/και την Κώμη για βόλτα καθώς με το αμάξι είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο. Ο Αρναδος δε συστήνεται για περπάτημα αλλά για μια πολύ ωραία ψησταριά που έχει το Μπεεε χαχα. Μπορεί να συνδυαστεί με τον Τριανταρο και τα Δύο Χωριά τα οποία προτείνονται φουλ για περπάτημα. Βόλτα στα χωριά αυτά και μετά πχ φαγητό στο Μπεεε. Αλλιώς, στον Τριανταρο μπορείτε να κάτσετε στο Τριανταρακι το οποίο προτείνετε για πρωινό, γλυκό, καφέ ή ελαφρύ γεύμα, αλλιώς στα Δύο Χωριά στην ομώνυμη ταβέρνα ή στην πλατεία όπου θα βρείτε και μαγαζί με καφέ γλυκό και μεζεδάκια.

Τώρα για να πάμε σε όλα αυτά τα χωριά, αν δεν πηγαίνουμε σε πάνω από ένα την ημέρα, θα πρέπει να μείνουμε σίγουρα 10 μέρες.
Γενικά πόσο συστήνετε να μείνουμε, γιατί βλέπω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα να δούμε.
Με αυτήν την προοπτική και αν μείνουμε 7-10 μέρες ανατρέπεται η Κρήτη και μάλλον θα πάμε μετά σε κανένα γειτονικό νησί (Πάρος, Σύρος, Νάξος) εκτός αν υπάρχει κάποιο άλλο νησί που μας ξεφεύγει.

Πιστεύω πως αφού θα επισκεφθείτε το νησί αξίζει να του αφιερώσετε 10 ημέρες για να το γυρίσετε με την ησυχία σας!!
Εάν αποφασίσετε να πάτε μπορώ να επανέλθω με μέρη για φαγητό/γλυκό και παραλίες

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.061
Μέλη
39.817
Νεότερο μέλος
Manthosr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα