Ρουμανία Πρωτοχρονιά στη Ρουμανία!!

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Δηλ. Πάλι 700€ θα έπρεπε να πληρώσω για ρεβεγιόν.
H διαφορά είναι ότι τέτοιες μέρες τα γραφεία έχουν άλλες δυνατότητες κράτησης δωματίων και πτήσεων και το 4στερο ξενοδοχείο που βρίσκεις 300 τη βραδιά στο ίντερνετ, το γραφείο μπορεί να το κλείσει σε χαμηλότερη τιμή για τους πελάτες του.
 

Orfeasraf

Member
Μηνύματα
581
Likes
484
Κάνεις λάθος αν πιστεύεις ότι τα 50 ευρώ η βραδιά είναι φτηνά για το επίπεδο ζωής της Ρουμανίας, είναι πανάκριβα.
Nαι, ζηταω συγνώμη καθώς παρέλειψα κάτι που θεωρούσα δεδομένο όμως τελικά δεν ήταν. Όταν λέμε για μια περιοχή του κόσμου πως είναι ακριβη, φθηνή κλπ, μπορεί να εννοούμε:
  • Σε σχέση με άλλες περιοχές του κόσμου, όπως αν η ΡΟυμανία ειναι φθηνή σε σχέση με τη Γιαπωνία, τη Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ ή το Τζιμπουτί.
  • Σε σχέση με τη χώρα μας. ΔΗλαδή αν μια μακαρονάδα στη χώρα μας στοιχίζει 10 ευρώ και σε αντίστοιχου επιπέδου εστιατόριο στη Ρουμανία στοιχίζει 5 ευρω και αντίστοιχα σε αλλα προϊόντα και επερησίες - οπως λεει ένας φίλος :lol:- τότε η άλλη χώρα είναι φθηνή. Αυτό εννοούσα εγώ. Να τρως μακαρονάδα με χαβιάρι, φυσιλογικη ποσότητα, σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με 4,5-5 ευρώ... πες μου μετά αν είναι ακριβή η Ρουμανία...
  • Σε σχέση με τους μισθούς των κατοίκων. Αυτό εννοείς εσυ, δεν μπορώ να ξέρω τι ισχύει, δεν είμαστε Ρουμάνοι να ξέρουμε τα οικονομικά τους, αν θες τη γνώμη μου όμως, θεωρώ πως ένας μέσος Ρουμάνος δε θεωρεί πιο δυσβάσταχτο ένα γεύμα στο εστιατόριο της γειτονιάς του σε σχέση με έναν μέσο Έλληνα.

Επίσης ο άνθρωπος σας είπε ότι πήγε μια συγκεκριμένη περίοδο και συνάντησε συγκεκριμένες τιμές. Δεν έχει νόημα να του πούμε ότι αν πήγαινε καθημερινή του Φλεβάρη θα τα έβρισκε πάμφθηνα.
Μα αυτό ακριβως θέλω να του πω του ανθρώπου και όλων όσων επιλέγουν συνειδητά ή μη να ταξιδεύουν Χριστουγεννα, Πασχα, πρωτοχρονιά 15αύγουστο, και γενικα στη high-season καθε περιοχης και δεν έχουν θέμα με την πολυκοσμία ή να τους πιανουν τον κ@λ@. ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΑ. Αεροπορικά, ξενοδοχεία στη διπλάσια τιμή. Εφ' οσον επιλέγουν να ταξιδεύουν αυτες τις περιόδους - ξανατονίζω, είτε θα μπορούσαν να ταξιδεύουν άλλη περίοδο, είτε όχι, το αποτέλεσμα το ίδιο ειναι: ταξιδεύουν στη super high season - θα πρεπει να συμβιβαστούν πως από τη στιγμή που θα παρκάρουν στο αεροδρόμιο μέχρι τη στιγμή που θα γυρίσουν θα έχουν μονίμως... ένα χεράκι στον πισινο τους. Αυτη είναι η κατάσταση και λέγεται προσφορα και ζητηση, θα εξηγήσω παρακάτω. Εμένα δε μ αρέσει αυτό γι αυτο και αποφεύγω να πηγαίνω σε μερη στη high season τους.

Φίλε Ορφέα νομίζω ότι είσαι αγενής όπως και οι Ρουμάνοι
Δεν μπορώ να κρίνω τον εαυτό μου, οι αλλοι μόνο μπορούν, οπότε θα το δεχτώ, οκ. Εγώ πάντως θεωρώ σίγουρα τον εαυτό μου "ξερό". Αν αυτό βγαίνει σε αγένεια, ναι δεν αποκλείεται.

Αν θέλεις μπορείς να καταθέσεις τις δικες σου εμπειρίες για να δω πόσο ανοιχτομυαλος είσαι κι όχι να κρίνεις εμένα!!
Τις κατέθεσα. ΘΕτικότατες. δεν έχω κάτι αρνητικό να πω. Στα τραίνα ο κόσμος ευγενέστατος, αυτοι κι όλας ξεκινάνε να σου πιιάνουν την κουβέντα, κάνουν πλάκες, οι σερβιτόροι στα εστιατόρια εξυπηρετικοί, στα ξενοδοχεία επίσης ευγενέστατοι, είχαν κάνει και ένα λάθος στο Βουκουρέστι μας ζήτησαν 100 φορές συγνώμη και το διόρθωσαν... Βεβαια ακόμα και οι ίδιοι άνθρωποι στα εστιατόρια που μου φάνηκαν ευγενέστατοι ειναι λογικό στη high season να γίνονται πιο αγενείς και εξηγώ:

Όλοι νομίζω πως λίγο ή πολύ έχουμε ενα φίλο εστιάτορα ή τελος πάντων, ενα εστιατόριο που συχναζουμε για να γιορτάσουμε αργίες, γενέθλια, γιορτές κλπ, όπου μπορεί έτσι να γνωρίσαμε τον φιλο μας εστιάτορα. Πάντα πιανουμε την κουβέντα μαζί του, τρώμε ωραία φαγητά με την ησυχία μας κλπ, οταν όμως παμε σε μεγάλη αργια ή μέρα τελος πάντων με πολύ κοσμο τότε αλλάζουν καποια πράματα. Οι σερβιτόροι γίνονται πιο βιαστικοί και λιγότερο ευγενικοί, το φαγητό δεν ειναι τόσο καλο κλπ. Και αυτό γιατι εφ όσον είναι μέρα με πολύ υψηλη ζήτηση ο εστιάτορας προφανως και θέλει να το εκμεταλλευτεί και θέλει τα τραπέζια του να αδειασουν γρήγορα για να ξαναγεμίσουν πάλι και να έχει περισσότερα κέρδη. Γι αυτο και τα φαγητα ξαφνικά ερχονται γρηγορότερα από άλλες φορες, μαγειρεμένα φυσικά όχι το ίδιο καλά και ομοιόμορφα με άλλες φορες.

Όπως και να έχει, αν κάναμε μια δημοσκόπηση εδω μέσα να ψηφίσουμε όσοι έχουμε ταξιδέψει ρουμανία αν θεωρούμε τους ρουμάνους ευχάριστους ή όχι νομίζω πως το ναι θα έπαιρνε πάνω από 80%.

Σταύρο εγώ μιλάω για την Πρωτοχρονιά. Το ξενοδοχείο που εμένα αν μπεις τώρα στην booking θα το βρεις με 40€ . Το διάστημα από 29/12 - 3/01/2018 το είχε 450 € την βραδιά .
Λεγεται προσφορά (S) και ζητηση (D). Παμε σε μια μικρογραφία. Το Μαράθι είναι ένα μικρο νησάκι απέναντι από τους Αρκιούς, ανάμεσα στην Πάτμο και τη Λέρο για τους πιο αγεωργάφητους, στα Βορεια Δωδεκάνησια για τους τελείως αγεωγράφητους - για να γίνω αγενης και πάλι:D - και , τουλάχιστον πριν 4 χρόνια που το είχα ψάξει, είχε 3 μόνιμους κατοίκους οι οποίοι νοίκιαζαν 3 δίκλινα δωμάτια, δυναμικότητα δηλαδή 6 άτομα. Τον Ιούνιο υποθέτουμε πως νοικιάζουν το δωμάτιο 30 ευρώ τη βραδιά. Με αυτή την τιμή υπάρχουν ακριβώς 6 άτομα που είναι διατεθειμένοι να μείνουν εκεί. Άρα έχουμε ισορροπία. Υποθέτουμε πως οι 3 κάτοικοι είναι ορθολογικοί και σκέφτονται πως εφ όσον το δωμάτιο υπάρχει, δε θέλω να μένει άδειο, θα το δώσω όσο χαμηλά γίνεται μέχρι το κόστος μου ώστε πάντα να γεμίζει ακριβώς με 6 άτομα το ξενοδοχείο μου. Αν λοιπόν την επόμενη μέρα ξέρει πως μόνο τα δυο απο τα τρια δωμάτια έχουν γεμίσει τότε θα ρίξει την τιμη στα 20 ευρω ώστε να βρεθουν κι άλλα δυο άτομα που θα πουν "φθηνα είναι, ας πάμε". Τον 15αυγουστο όμως υπάρχουν 50 άτομα που θέλουν να μεινουν στο Μαράθι με τιμή 20 ευρω το δίκλινο. Η δυναμικότητα όμως είναι για 6 άτομα. Οι Μαραθιώτες λοιπόν θα αυξάνουν την τιμή έως ότου μονο 6 άτομα είναι πρόθυμοι να πληρώσουν αυτή την τιμη, η οποιά μπορει να είναι 100 ευρω πχ., στα 100 ευρω θα υπαρχουν πολλοι που θα πουν πως το θεωρούν ακριβο (υπερτιμημένο) και δε θα πάνε, υπάρχουν και κάποιοι λίγοι που απλά θα κοιμηθούν στην παραλία.

Αυτό ειναι το υπόδειγμα S - D και θεωρώ πως θα έπρεπε τουλάχιστον να ντρέπονται όσοι σπουδάζουν σε ευρύτερες οικονομικές σχολές κια δεν το έχουν κατανοήσει από το πρώτο ετος. Κανονικά από το λύκειο θα έπρεπε αλλά τελος πάντων. Οταν ενας άνθρωπος το καταλάβει θα αρχίσουν να γίνονται πολύ πιο κατανοητά και λογικά γεγονότα τα οποία μέχρι πρότινος θεωρούσε παράλογα και οτι του πιανον τον κ@λ@. θα αρχίσεις να βλέπεις τα πάντα γύρω σου με βάση την προσφορά και ζήτηση, Ακόμα και ασχημα γενονότα σε χώρες του νότου με αμετρητους ανθρώπους να πεθαίνουν καθε μερα. Ναι, ειναι πολυ απάνθρωπο όμως ειναι γεγονος. Ειναι η προσφορα και ζήτηση για μια θέση πάνω στη Γη. Η Γη έχει περιορισμένη δυναμικότητα, δεν είναι απεριόριστη, και θεωρώ πως ηδη την έχουμε ξεπεράσει. Η φυση θα κάνει ότι ειναι δυνατό να συνδράμει ώστε να επέλθει ισορροπία - δηλαδή λιγότεροι άνθρωποι στη γη - γι αυτο και απ' οταν υπήρχε ο άνθρωπος υπήρχαν και ασθένειες οι οπόιες όλο και πιο σύνθετες και δυνατές γίνονται. Ασθένειες, πολεμοι κλπ και είναι απάνθρωποι όμως εφ όσον ακομα δεν μπορούμε να κατοικήσουμε σε άλλους πλανητες, ίσως και να απαιτούνται για τη συνέχιση της ζωης. Σε μάκρο επίπεδο έχουν αιτία και ισως να είναι και επιθυμητά. στην κατανομή έχουμε ένα θέμα καθώς το βάρος έχει πέσει στο νοτο.

Θυμάμαι και μια χαζοταινιά, από τις λίγες φορές που όταν δεν έχω τι να κάνω ανοίγω τηλεόραση, που ενας - κλασσικά - αμερικάνος έδινε τζαμπα SIM καρτες σε όλο τον κόσμο ενώ αυτός με πολλές διάσημες προσωπικότητες είχαν κλείστεί σε ένα χώρο. Στη συνέχεια ενεργοποίησε μια κρυφη λειτουργία της SIM η οποία έκανε τους ανθρώπους - έξω από τον προστατευμένο χώρο που είχαν κλειστεί - να θέλουν να σκοτώσουν όλους τους άλλους ώστε ουσιαστικά να γίνει ενα restart της ζωης πάνω στη Γη καθώς είχαμε φτάσει σε αδιέξοδο οσο αναφορά τον πληθυσμό. Απάνθρωπο μεν, λογικό από την άλλη...

Εν πάση περιπτώσει, στέκομαι στη φράση με τα bold:
ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΚΑΡΠΑΘΙΑ:
Ναι, όπως ανέφερα αν δε θελετε να σας πιανουν τον κ@λ@, ποτέ, όχι μόνο στα καρπάθια αλλά και οπουδήποτε αλλού, πρωτοχρονια. Πρέπει από τώρα να γνωρίζετε πως ενα ταξίδι των 500 ευρώ σε off season εποχη μπορει να στοιχίσει 800-900 σε super high season. Αυτη ειναι η πραγματικότητα και ισχύει παντου. Δε φταινε οι Ρουμάνοι γι αυτό.

Kαι αν εισαι φίλε Χρήστο ανοιχτόμυαλος θα έπρεπε να δώσεις μια δευτερη ευκαιρία στη ρουμανία και τους κατοικους της επισκέπτοντάς την σε off season εποχη. θα δεις πως και φθηνή είναι και οι κάτοικοι δεν είναι τόσο αγενείς και πως είναι και πανεμορφη χώρα.
 
Last edited:

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
  • Σε σχέση με τη χώρα μας. ΔΗλαδή αν μια μακαρονάδα στη χώρα μας στοιχίζει 10 ευρώ και σε αντίστοιχου επιπέδου εστιατόριο στη Ρουμανία στοιχίζει 5 ευρω και αντίστοιχα σε αλλα προϊόντα και επερησίες - οπως λεει ένας φίλος :lol:- τότε η άλλη χώρα είναι φθηνή. Αυτό εννοούσα εγώ. Να τρως μακαρονάδα με χαβιάρι, φυσιλογικη ποσότητα, σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με 4,5-5 ευρώ... πες μου μετά αν είναι ακριβή η Ρουμανία...
  • Σε σχέση με τους μισθούς των κατοίκων. Αυτό εννοείς εσυ, δεν μπορώ να ξέρω τι ισχύει, δεν είμαστε Ρουμάνοι να ξέρουμε τα οικονομικά τους, αν θες τη γνώμη μου όμως, θεωρώ πως ένας μέσος Ρουμάνος δε θεωρεί πιο δυσβάσταχτο ένα γεύμα στο εστιατόριο της γειτονιάς του σε σχέση με έναν μέσο Έλληνα.
Στο numbeo το κόστος ζωής στο Μπρασόβ κατατάσσει την πόλη στη θέση 449 απ' τις 522 που σημαίνει ότι κανονικά θα έπρεπε να είναι απ' τις πιο φθηνές πόλεις για να ζήσεις. Eίναι άλλο λοιπόν να επισκέπτομαι τη Ζυρίχη και να πληρώνω ακριβά ένα δωμάτιο σε μια χώρα με πανάκριβο επίπεδο ζωής και άλλο να επισκέπτομαι τη Ρουμανία και να πληρώνω δυτικοευρωπαικές τιμές.

Εφ' οσον επιλέγουν να ταξιδεύουν αυτες τις περιόδους - ξανατονίζω, είτε θα μπορούσαν να ταξιδεύουν άλλη περίοδο, είτε όχι, το αποτέλεσμα το ίδιο ειναι: ταξιδεύουν στη super high season - θα πρεπει να συμβιβαστούν πως από τη στιγμή που θα παρκάρουν στο αεροδρόμιο μέχρι τη στιγμή που θα γυρίσουν θα έχουν μονίμως... ένα χεράκι στον πισινο τους. Αυτη είναι η κατάσταση και λέγεται προσφορα και ζητηση, θα εξηγήσω παρακάτω. Εμένα δε μ αρέσει αυτό γι αυτο και αποφεύγω να πηγαίνω σε μερη στη high season τους.
Αν είσαι εργαζόμενος συνήθως δεν είναι θέμα επιλογής πότε μπορείς να ταξιδέψεις. Αν είσαι φοιτητής, άνεργος, δάσκαλος, εισοδηματίας ή γενικώς άεργος τότε ναι μπορείς να κλείνεις τριήμερα καθημερινής σε κάποια επαρχιακή ρουμάνικη πόλη με 10 ευρώ πήγαινε-έλα και 30 ευρώ το 4* η βραδιά. Αυτό όμως δεν μπορεί να είναι ενδεικτικό του κόστους ταξιδιού ούτε να αποτελεί απάντηση σε όσους μπορούν να ταξιδέψουν μόνο γιορτές. Στην τελική αν είναι τόσο ακριβά στο Μπρασόβ τις γιορτές καλύτερα να το γνωρίζουμε να επιλέξουμε κάποιον πιο κοσμοπολίτικο προορισμό για το επόμενο ρεβεγιόν.
 
Last edited:

paefstra

Member
Μηνύματα
13.030
Likes
41.019
Μου κάνει εντύπωση που θεωρείτε ότι τα 200 ευρώ για πρωτοχρονιάτικο τράπεζι απευθύνονται σε ντόπιους. Έχετε δει πόσος είναι ο βασικός μισθός στη Ρουμανία; Αρπαχτή σε τουρίστες μοιάζει που αγχώθηκαν να βρουν κάπου να κάνουν ρεβεγιόν.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.030
Likes
41.019
Αν είσαι εργαζόμενος συνήθως δεν είναι θέμα επιλογής πότε μπορείς να ταξιδέψεις. Αν είσαι φοιτητής, άνεργος, δάσκαλος, εισοδηματίας ή γενικώς άεργος τότε ναι μπορείς να κλείνεις τριήμερα καθημερινής σε κάποια επαρχιακή ρουμάνικη πόλη με 10 ευρώ πήγαινε-έλα και 30 ευρώ το 4* η βραδιά. .
Ειδικά για εκπαιδευτικούς, σε βεβαιώνω από την εμπειρία μου ότι για να πάρεις άδεια καθημερινή πρέπει να είσαι με διάγνωση από δημόσιο νοσοκομείο η γιατρό Εοππυ . Για κάθε αναρρωτική υπάρχει διαδικασία ελέγχου αν είσαι σπίτι. Κανείς δεν ρισκάρει τη δουλειά του για να πάει ένα ταξιδάκι. Δεν έχουμε άδειες για ταξίδια, καθώς έχουμε μεγάλες διακοπές και είναι λογικοτατο και δίκαιο.
Ταξιδεύουμε Χριστούγεννα, Πάσχα, τριήμερα αργιών και καλοκαίρι, όταν δηλαδή τα εισιτήρια είναι φωτιά και λαυρα. Γι αυτό και τα εισιτήρια με μίλια είναι μονόδρομος ενώ τουλάχιστον μπορούμε να κλείσουμε και 11 μήνες πριν ξενοδοχεία για να ρίξουμε την τιμή.
 
Last edited:

marquis

Member
Μηνύματα
1.284
Likes
898
Στο numbeo το κόστος ζωής στο Μπρασόβ κατατάσσει την πόλη στη θέση 449 απ' τις 522 που σημαίνει ότι κανονικά θα έπρεπε να είναι απ' τις πιο φθηνές πόλεις για να ζήσεις. Eίναι άλλο λοιπόν να επισκέπτομαι τη Ζυρίχη και να πληρώνω ακριβά ένα δωμάτιο σε μια χώρα με πανάκριβο επίπεδο ζωής και άλλο να επισκέπτομαι τη Ρουμανία και να πληρώνω δυτικοευρωπαικές τιμές.
Μα δεν επισκέπτεσαι τη Ρουμανία για να ζήσεις, αλλά ως τουρίστας με τις τιμές να είναι λογικές προς φθηνές για όσους διαμένουν στη Δυτική Ευρώπη και προφανώς φυσιολογικές για όσους μπορούν και ταξιδεύουν από την Ανατολική. Το ίδιο δεν συμβαίνει και σε όποιον πηγαίνει σε αναπτυσσόμενες χώρες; Προφανώς τα ξενοδοχεία των 200-300 ευρώ και άνω στο Μεξικό και την Καμπότζη πχ. δεν απευθύνονται στο μέσο κάτοικο του Μεξικό και της Καμπότζης, αλλά στον έχοντα τουρίστα, ο οποίος προφανώς και θα φάει και σε ανάλογα εστιατόρια απλησίαστο για το μέσο ντόπιο.
 

greco

Member
Μηνύματα
1.148
Likes
3.322
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
Ειδικά για εκπαιδευτικούς, σε βεβαιώνω από την εμπειρία μου ότι για να πάρεις άδεια καθημερινή πρέπει να είσαι με διάγνωση από δημόσιο νοσοκομείο η γιατρό Εοππυ . Για κάθε αναρρωτική υπάρχει διαδικασία ελέγχου αν είσαι σπίτι. Κανείς δεν ρισκάρει τη δουλειά του για να πάει ένα ταξιδάκι. Δεν έχουμε άδειες για ταξίδια, καθώς έχουμε μεγάλες διακοπές και είναι λογικοτατο και δίκαιο.
Ταξιδεύουμε Χριστούγεννα, Πάσχα, τριήμερα αργιών και καλοκαίρι, όταν δηλαδή τα εισιτήρια είναι φωτιά και λαυρα. Γι αυτό και τα εισιτήρια με μίλια είναι μονόδρομος ενώ τουλάχιστον μπορούμε να κλείσουμε και 11 μήνες πριν ξενοδοχεία για να ρίξουμε την ...
Ετσι ακριβως.Ατυχες το παραδειγμα με τους εκπαιδευτικους.Με προλαβες...
 

Elena2508

Member
Μηνύματα
1.114
Likes
3.747
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
@Christos1968 σε ευχαριστώ πολύ που μας μεταφέρεις την εμπειρία σου από την Πρωτοχρονιά στη Ρουμανία!
Θεωρώ ότι είσαι πολύ σαφής ως προς το μήνυμα σου "ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΚΑΡΠΑΘΙΑ"!
Δεν αφορίζεις τη χώρα, ούτε το Βrasov, αλλά μας μεταφέρεις μια πολύ συγκεκριμένη ταξιδιωτική εμπειρία που θα βοηθήσει τους επόμενους ταξιδιώτες της ανάλογης χρονικής περιόδου για να ξέρουν τι τους περιμένει....
Η εμπειρία σου στη Balea lake είναι σοκαριστική ειδικά εφόσον βρέθηκες με οικογένεια...
Ουσιαστικά επιβεβαιώνεις τους λόγους για τους οποίους αποφεύγω τόσα χρόνια να ταξιδέψω αυτές τις γιορτινές μέρες.
Θα συμφωνήσω με τον @North66 ότι Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά μπορείς να βρεις πολύ καλύτερες τιμές για μεταφορά και διαμονή σε τουριστικά πακέτα ταξιδιωτικών πρακτορείων, ειδικά για χώρες όπως η Ρουμανία, Βουλγαρία κλπ. Πολλά από αυτά περιλαμβάνουν και παροχές επισιτιστικών υπηρεσιών (γιορτινά γεύματα, ρεβεγιόν κλπ) που σου δίνουν λύσεις αυτές τις μέρες με την αυξημένη ζήτηση στους χώρους εστίασης.
Εύχομαι να συνεχίσεις το οικογενειακό σου ταξίδι πολύ όμορφα, χωρίς άλλες ανάλογες εμπειρίες συνωστισμού και ταλαιπωρίας και να γεμίσετε τις αποσκευές σας μόνο με χαρούμενες αναμνήσεις!
Καλή ταξιδιάρικη χρονιά να έχεις!





 

Christos1968

Member
Μηνύματα
144
Likes
54
Μου κάνει εντύπωση που θεωρείτε ότι τα 200 ευρώ για πρωτοχρονιάτικο τράπεζι απευθύνονται σε ντόπιους. Έχετε δει πόσος είναι ο βασικός μισθός στη Ρουμανία; Αρπαχτή σε τουρίστες μοιάζει που αγχώθηκαν να βρουν κάπου να κάνουν ρεβεγιόν.
Κι εγώ έχω αυτή την απορία. Πως ζητάνε ενα μισθό ανά άτομο. Γνωρίζετε ότι στο Βουκουρέστι κυκλοφορούν περισσότερες Ferrari από ότι σε όλη την Ιταλία?
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Ταξιδεύουμε Χριστούγεννα, Πάσχα, τριήμερα αργιών και καλοκαίρι, όταν δηλαδή τα εισιτήρια είναι φωτιά και λαυρα. Γι αυτό και τα εισιτήρια με μίλια είναι μονόδρομος ενώ τουλάχιστον μπορούμε να κλείσουμε και 11 μήνες πριν ξενοδοχεία για να ρίξουμε την τιμή.
Ξεχνάς ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ταξιδεύουν δύο εβδομάδες τα Χριστούγεννα, δύο το Πάσχα και δέκα το καλοκαίρι. Έχουν πιο πολλές ευκαιρίες να αποφύγουν τη κοσμοσυρροή των τριημέρων, τετραημέρων, αργιών και μεγάλων γιορτών που ισχύει για όσους έχουν άλλο πρόγραμμα εργασίας.

Το ίδιο δεν συμβαίνει και σε όποιον πηγαίνει σε αναπτυσσόμενες χώρες;
Tα ξενοδοχεία του Μπρασόβ δε νομίζω ότι εμπίπτουν στην κατηγορία των πολυτελών ξενοδοχείων που απευθύνονται σε δυτικά πορτοφόλια σε χώρες της Ασίας και της Κ. Αμερικής. Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Aς ανοίξει aman resort στο Μπρασόβ να το πληρώσω, όχι όμως να δώσω τόσα χρήματα για να μείνω σε ένα μέτριο ρουμάνικο κατάλυμα.
 

Christos1968

Member
Μηνύματα
144
Likes
54
@Christos1968 σε ευχαριστώ πολύ που μας μεταφέρεις την εμπειρία σου από την Πρωτοχρονιά στη Ρουμανία!
Θεωρώ ότι είσαι πολύ σαφής ως προς το μήνυμα σου "ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΚΑΡΠΑΘΙΑ"!
Δεν αφορίζεις τη χώρα, ούτε το Βrasov, αλλά μας μεταφέρεις μια πολύ συγκεκριμένη ταξιδιωτική εμπειρία που θα βοηθήσει τους επόμενους ταξιδιώτες της ανάλογης χρονικής περιόδου για να ξέρουν τι τους περιμένει....
Η εμπειρία σου στη Balea lake είναι σοκαριστική ειδικά εφόσον βρέθηκες με οικογένεια...
Ουσιαστικά επιβεβαιώνεις τους λόγους για τους οποίους αποφεύγω τόσα χρόνια να ταξιδέψω αυτές τις γιορτινές μέρες.
Θα συμφωνήσω με τον @North66 ότι Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά μπορείς να βρεις πολύ καλύτερες τιμές για μεταφορά και διαμονή σε τουριστικά πακέτα ταξιδιωτικών πρακτορείων, ειδικά για χώρες όπως η Ρουμανία, Βουλγαρία κλπ. Πολλά από αυτά περιλαμβάνουν και παροχές επισιτιστικών υπηρεσιών (γιορτινά γεύματα, ρεβεγιόν κλπ) που σου δίνουν λύσεις αυτές τις μέρες με την αυξημένη ζήτηση στους χώρους εστίασης.
Εύχομαι να συνεχίσεις το οικογενειακό σου ταξίδι πολύ όμορφα, χωρίς άλλες ανάλογες εμπειρίες συνωστισμού και ταλαιπωρίας και να γεμίσετε τις αποσκευές σας μόνο με χαρούμενες αναμνήσεις!
Καλή ταξιδιάρικη χρονιά να έχεις!




Έλενα σε ευχαριστώ για τις ευχές σου και ανταπόδιδω.. Κατάλαβες ακριβώς αυτό που θέλω να πω στο μήνυμα μου και με καλυψες.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.030
Likes
41.019
Ξεχνάς ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ταξιδεύουν δύο εβδομάδες τα Χριστούγεννα, δύο το Πάσχα και δέκα το καλοκαίρι. Έχουν πιο πολλές ευκαιρίες να αποφύγουν τη κοσμοσυρροή των τριημέρων, τετραημέρων, αργιών και μεγάλων γιορτών που ισχύει για όσους έχουν άλλο πρόγραμμα εργασίας.
Ισχυει, οταν οι εκπαιδευτικοι ταξιδευουν παρεα μεταξυ τους. Αν ταξιδευεις με εργαζομενο σε αλλο τομεα, η αναγκη για εισιτηρια Μεγαλο Σαββατο ή 15αυγουστο είναι πιεστικη.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.192
Μηνύματα
883.492
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom