• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού και Τουρισμός για Όλους

blade_

Member
Με μια πρόχειρη ματιά το "Αρτεμών" στη Σίφνο είναι αξιόλογο απ' ότι είδα. (Γιατί Σίφνο; Γιατί προχθές γύρισα μετά από 4ήμερη παραμονή για να βοηθήσω συγγενικά μου πρόσωπα στην προετοιμασία 5* μπουτίκ ξενοδοχείου).
Κοιτάξτε. Μας έβαλαν στο μοναδικό δωμάτιο χωρίς μπαλκόνι και ο κλιματισμός υπολειτουργουσε. Κάθε μέρα μας πιεζαν να φάμε στο ξενοδοχείο και τελικά το κάναμε μια μέρα, οκ τίμιο, απλά ήταν κουραστικό σε σημείο που τους αποφεύγαμε. Κατά τα άλλα είναι δίπλα στα λεωφορεία, πολύ πρακτικό και δίπλα στον πανέμορφο αρτεμωνα.

sylvia96

Member
Κοιτάξτε. Μας έβαλαν στο μοναδικό δωμάτιο χωρίς μπαλκόνι και ο κλιματισμός υπολειτουργουσε. Κάθε μέρα μας πιεζαν να φάμε στο ξενοδοχείο και τελικά το κάναμε μια μέρα, οκ τίμιο, απλά ήταν κουραστικό σε σημείο που τους αποφεύγαμε. Κατά τα άλλα είναι δίπλα στα λεωφορεία, πολύ πρακτικό και δίπλα στον πανέμορφο αρτεμωνα.
Αλήθεια???? Κρίμα γιατί όντως ήταν το πιο αξιόλογο από όσα είχα δει

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Kαλησπερα σε ολους!!δικαιουμαστε το Προγραμμα Κοινωνικου Τουρισμου της ΔΥΠΑ για ακτοπλοικα εισητηρια για εξαργυρωση μεχρι 30.06 ,οποτε Ιουνιο ισως παμε κανα 3ημερο σε κανα νησακιΞερετε πως λειτουργει και πως μπορω να εξαργυρωσω?Μπορω κατα την ηλεκτρονικη εκδοση του εισητηριου στην πλατφορμα να δωσω τον αριθμο ή πρεπει να επικοινωνησω με την εταιρεια ακτοπλοικων?Παντως στο site ακρη δεν εβγαλα ...

vlitou

Member
Γειά σε όλους. Κοινωνικός τουρισμός αυτη η μάστιγα. Άλλες 2 φορές έχω πάρει, τέτοια δυσκολία δεν συνάντησα. Κοιτάμε για Σάμο με μηδενική συμμετοχή. Να πω για τα καταλύματα; Λίγες επιλογές και ακόμα λιγότερες κάπως να τρώγονται. Τα περισσότερα σε μέρη του νησιού που δεν βολεύουν. Να πω για την συνεννόηση με τους ξενοδόχους; Όταν ακούν μέσω προγράμματος οριακά δεν θέλουν να εξυπηρετήσουν. Στην δική μας περίπτωση που μόνο ο ένας έχει επιταγή και ο άλλος θα πληρώσει συμμετοχή μας ζητάνε 50 ευρώ την μέρα! Σε δωμάτια πιο απλά πεθαίνεις, χωρίς πρωινά φυσικά. Αντε να έχει καμία πισίνα της συμφοράς. Δεν θυμάμαι τις προηγούμενες φορές αλλα τέτοιο ποσό δεν νομίζω να ήταν! Αν θέλει ας γράψει κάποιος τι εικόνα έχει από την φετινή διαδικασία.

Porfyria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Χίος
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού
Γειά σε όλους. Κοινωνικός τουρισμός αυτη η μάστιγα. Άλλες 2 φορές έχω πάρει, τέτοια δυσκολία δεν συνάντησα. Κοιτάμε για Σάμο με μηδενική συμμετοχή. Να πω για τα καταλύματα; Λίγες επιλογές και ακόμα λιγότερες κάπως να τρώγονται. Τα περισσότερα σε μέρη του νησιού που δεν βολεύουν. Να πω για την συνεννόηση με τους ξενοδόχους; Όταν ακούν μέσω προγράμματος οριακά δεν θέλουν να εξυπηρετήσουν. Στην δική μας περίπτωση που μόνο ο ένας έχει επιταγή και ο άλλος θα πληρώσει συμμετοχή μας ζητάνε 50 ευρώ την μέρα! Σε δωμάτια πιο απλά πεθαίνεις, χωρίς πρωινά φυσικά. Αντε να έχει καμία πισίνα της συμφοράς. Δεν θυμάμαι τις προηγούμενες φορές αλλα τέτοιο ποσό δεν νομίζω να ήταν! Αν θέλει ας γράψει κάποιος τι εικόνα έχει από την φετινή διαδικασία.
Είχα κλείσει από το Δεκέμβριο για το Πάσχα 9 μέρες στη Χίο. Κι εκεί 50 ευρώ κόστισε το δευτερο άτομο και μην ξεχνάς και τον τουριστικό φόρο που είναι επιπλέον. Τουλάχιστον εμάς μας έβαλαν σε ένα διαμέρισμα με 2 μεγάλα δωμάτια (έχουμε και 2 μικρά παιδιά για τα οποία δεν πληρώσαμε τίποτα). Το ξενοδοχείο ήταν τετράστερο κι αξιοπρεπές. Πριν 2 χρόνια για το δευτερο άτομο είχαμε πληρώσει 32 ευρώ σε τριάστερο στην Κω, καλοκαίρι, πάλι με 2 παιδιά, μας είχαν δώσει ένα πολύ μικρό δωμάτιο (μας είχανε όμως ενημερώσει γι'αυτό πριν το κλείσουμε). Το ξενοδοχείο τότε όμως ήταν γεμάτο ενώ τώρα είχε αρκετή διαθεσιμότητα. Και στα 2 είχαμε πρωινό και γενικώς μείναμε πολύ ευχαριστημένοι. Τα είχα ψάξει πάρα πολύ τα καταλύματα κι ήταν από τα καλύτερα που προσφέρονταν στο πρόγραμμα στους συγκεκριμένους προορισμούς.

Last edited:

kabamarou

Member
Πήγα να κλείσω ξενοδοχείο για φίλο στην Αθήνα. Υπήρχαν 3 μέσα στην Αθήνα και άλλα 2 στον Πειραιά. Κάποια που συμμετείχαν στο πρόγραμμα δεν υπήρχαν στην αντίστοιχη σελίδα της ΔΥΠΑ και τα βρήκα μέσω αναζήτησης στο ίντερνετ από άλλη σελίδα . Ο ένας ξενοδόχος μου είπε στα ίσια ότι δεν μου δίνει δωμάτιο γιατί δεν τον συμφέρει για ένα άτομο, ήταν πολύ μικρό το κέρδος για αυτόν. Ενα άλλο ξενοδοχείο μας είπε αρχικά οκ για 6 ημέρες και μετά τις επόμενες ημέρες μας το γύρισε και είπε να το κάνουμε για 3 ημέρες σε ακριβότερο δωμάτιο η με δεύτερο άτομο για 3 ημέρες. Οι άλλοι δεν είχαν διαθεσιμότητα την περίοδο που θέλαμε. Τελικά τα παράτησε ο φίλος μου και δεν ασχοληθήκαμε άλλο

chrisbd

Member
Παντως στο προγραμμα "Τουρισμός για όλους 2025" δεν υφιστανται τετοια θεματα μιας και με την αυλη καρτα που εκδιδεται πλεον την χρησιμοποιεις σε οποιο ξενοδοχειο θελεις... ετσι δεν ειναι;;

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Επειδή στους νησιωτικούς προορισμούς γίνεται σκοτωμός προτίμησα Ορεστιάδα που δεν έχω πάει μέχρι τώρα. Κληρώθηκα από το πρώην ΤΕΒΕ.

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Παντως στο προγραμμα "Τουρισμός για όλους 2025" δεν υφιστανται τετοια θεματα μιας και με την αυλη καρτα που εκδιδεται πλεον την χρησιμοποιεις σε οποιο ξενοδοχειο θελεις... ετσι δεν ειναι;;
Σωστά

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.016
Μέλη
39.733
Νεότερο μέλος
Donaldbrain

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom