Ιταλία Σλοβενία Πρόγραμμα από Βενετία

Ntt

Member
Θα βρεθώ 5 ημέρες Ιταλία (Βενετία συγκεκριμένα) την περίοδο που είναι το καρναβάλι.
Μετά από πολλές γνώμες σχετικά με τις ημερήσιες (π.χ. Μπολόνια , Πάντοβα κτλ) είδα ότι κοντά είναι η Λιουμπλιάνα (νομίζω η @paefstra έχει πάει), θα άξιζε να σπάσω την διαμονή στη Βενετία και να μείνουμε 1 νύχτα? (π.χ. 2 Βενετία , 1 νύχτα Λιουμπλιάνα ,1 Βενετία) ή θα άξιζε σαν μονοήμερη (2:35 μου το έβγαλε το google) εγώ βάζω 3 ώρες.

Αξίζει ή τσάμπα η ταλαιπωρία? Η οδήγηση δεν είναι θέμα (εκτός του ότι έχω οδηγήσει άπειρες συνεχόμενες ώρες, σε περίπτωση κούρασης, είμαστε 4 οδηγοί).

Ευχαριστώ πολύ,

Last edited by a moderator:

paefstra

Member
Δεν εχω παει, εκλεισα για καλοκαιρι. Αξιζει υποθετω αν βρειτε πολυ κουραστικη τη Βενετια λογω πολυκοσμιας. Θα το αφηνα για αποφαση της στιγμης χωρις δεσμευση για διανυκτερευση, γιατι και δρομος ειναι και εχει κι αλλες πολεις πολυ κοντα να ξεφυγετε. Απο την αλλη, αν επιλεγει καποιος να παει στο καρναβαλι της Βενετιας, δεν θα θελε να το ζησει 100%?

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Ναι ειναι κοντα, ο δρομος ειναι πολυ καλος. Αλλα έχετε πολυ ωραιοτερες επιλογες σε ακτινα 3ωρων απο την Βενετια, απο το να πατε Λιουμπλιανα. Το να σπασεις την διαμονη σε 2+1+1 ειναι πολυ ταλαιπωρια και δεν αξιζει.

Εαν ειναι να λειπετε μια μερα, βαλε ή την πρωτη ή την τελευταια, καλυτερα την πρωτη. Να μην μπειτε καθολου Βενετια, διανυκτερευση Τεργεστη το πρωτο βραδυ. Επομενη μερα Λιουμπλιανα μονοημερο και πισω και μετα Βενετια. Ταλαιπωρια και παλι, αλλα εαν θελετε σωνει και του καλου να λειπετε μια μερα, εγω αυτο θα εκανα.

HKLEOPATRA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία +
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
Πτήση για Βενετιά και μετά δεν ξέρω προς τα που θα πάω έτσι ώστε να δω και κάποια πράγματα που δεν έχω δει όπως Δολομιτες και λιμνη Garda ή να παω και ανατολικά προς Λιουμπλιανα και Πλιτβιτσε για να δουν τα παιδια (15 και 17 ετών) κατι διαφορετικό όπως τις λινες Πλιτβιτσε και τα σπηλαιο Postojna. . Εχετε να μου προτεινεται κατι που πρεπει να δω οπωσδηποτε στη Λιμνη Garda και Δολομιτες που δεν εχω παει; Como εχω παει. Το μονο σιγουρο ειναι οτι δυο μερες στο τελος θα μεινουμε στη Βενετια, οτι θα εχουμε αυτοκινητο και πρεπει να σκεφτω που θα μεινω τις υπολοιπες 6 διανυκτερευσεις. Ειναι συνολο 10 ημερες (9 διανυκετερευσεις)

Last edited:

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκανδιναβία
Πτήση για Βενετιά και μετά δεν ξέρω προς τα που θα πάω έτσι ώστε να δω και κάποια πράγματα που δεν έχω δει όπως Δολομιτες και λιμνη Garda ή να παω και ανατολικά προς Λιουμπλιανα και Πλιτβιτσε για να δουν τα παιδια (15 και 17 ετών) κατι διαφορετικό όπως τις λινες Πλιτβιτσε και τα σπηλαιο Postojna. . Εχετε να μου προτεινεται κατι που πρεπει να δω οπωσδηποτε στη Λιμνη Garda και Δολομιτες που δεν εχω παει; Como εχω παει. Το μονο σιγουρο ειναι οτι δυο μερες στο τελος θα μεινουμε στη Βενετια, οτι θα εχουμε αυτοκινητο και πρεπει να σκεφτω που θα μεινω τις υπολοιπες 6 διανυκτερευσεις. Ειναι συνολο 10 ημερες (9 διανυκετερευσεις)
Στο ταξίδι σας έχετε σκοπο να εντάξετε και πεζοπορίες; Βασικό ερώτημα για να δω τι μπορώ να σου προτείνω για Δολομίτες.

paefstra

Member
Πτήση για Βενετιά και μετά δεν ξέρω προς τα που θα πάω έτσι ώστε να δω και κάποια πράγματα που δεν έχω δει να παω και ανατολικά προς Λιουμπλιανα και Πλιτβιτσε για να δουν τα παιδια (15 και 17 ετών) κατι διαφορετικό όπως τις λινες Πλιτβιτσε και τα σπηλαιο Postojna.
Αυτο και σταση στην Τεργεστη γιατι αξιζει.

HKLEOPATRA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία +
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
Στο ταξίδι σας έχετε σκοπο να εντάξετε και πεζοπορίες; Βασικό ερώτημα για να δω τι μπορώ να σου προτείνω για Δολομίτες.
Μόνο μικρής διάρκειας με σκοπό να δω κάτι συγκεκριμένο όχι περπάτημα για το περπάτημα γιατί δεν θα ακολουθήσουν

Αυτο και σταση στην Τεργεστη γιατι αξιζει.
Την Τεργέστη την έχω αδικήσει στο παρελθόν με ένα γρήγορο πέρασμα . Τι θα μου πρότεινες μήπως βάλω και διαμονή ;

paefstra

Member
Την Τεργέστη την έχω αδικήσει στο παρελθόν με ένα γρήγορο πέρασμα . Τι θα μου πρότεινες μήπως βάλω και διαμονή ;
Μου αρεσε περισσοτερο απο τη Λουμπλιανα, θα προτεινα να ειστε εκει Κυριακη πρωι που γινεται το παζαρι των παλαιοπωλων. Εμεις περασαμε εκει και το Σαββατοβραδο που στους δρομους γινεται παρτι αν μιλαμε για καλοκαιρι.

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκανδιναβία
Μόνο μικρής διάρκειας με σκοπό να δω κάτι συγκεκριμένο όχι περπάτημα για το περπάτημα γιατί δεν θα ακολουθήσουν
Οι Δολομίτες είναι καταπληκτικά βουνά και κάθε πεζοπορία έχει νόημα γιατι σίγουρα θα δεις κατι που θα σου πέσει το σαγόνι. Ωστόσο θα επικεντρωθώ σε οτι δεν απαιτεί σχεδόν καθόλου πεζοπορία.
1. Lago di Carezza.
IMG_20220611_100354.jpg

2. Lago di Braias
IMG_20220609_103435.jpg

3. Aple Siusi
Ανεβαίνεις με lift και απο κει υπάρχουν μονοπατάκια κυκλικά που βλέπεις όλη την πεδιάδα. Ανα διαστήματα υπάρχουν καταφύγια που κάθεσαι κ απολαμβάνεις τον καφέ/φαγητό σου. Υπάρχουν και μικρές κ μεγάλες διαδρομές. Δεν υπάρχουν λόγια...
IMG_20220610_113141.jpg

IMG_20220610_104431.jpg

IMG_20220610_121526.jpg

4. Ortisei (χωριό στολίδι)
IMG_20220609_230823.jpg

IMG_20220609_204140.jpg

5. Saint John
IMG_20220610_184144.jpg

6. Candini di Misurina
Από τις συγκλονιστικότερες θέες που έχω δει στη ζωή μου. Μη σε φοβίζει. Αν θυμάμαι καλά κανένα 3 χλμ. ήταν και καθόλου απαιτητικά. Απλά ανεβαίνεις ενα λοφακι κ περπατας σε ενα μονοπάτι κατα μήκος του γκρεμού.
IMG_20220608_093543.jpg

20220608_094752.jpg

Απο πόλεις το Μεράνο και το Μπολτσάνο είναι επίσης υπέροχα. Αυτά και τόσα άλλα που όμως ήταν πιο απαιτητικά. Είχα ξεκινήσει κ μια ιστορία που δεν κατάφερα να την τελειώσω ποτέ. Θα βρεις όμως πληροφορίες για την Garda που επίσης το εξετάζεις, οπότε τσέκαρε εδώ Ιταλία - Τα Γλυπτά των Αιθέρων! | Travelstories αν θες.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.059
Μέλη
39.805
Νεότερο μέλος
Alexpeta

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom