Ιταλία Σλοβενία Πρόγραμμα από Βενετία

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκανδιναβία
Αν ψαξεις τιμες τον Αυγουστο που δυστυχως θελω να παω εγω θα καταλαβεις τι εννοω. Θα εχουμε αυτοκινητο αλλα δεν μπορω να επιλέξω κατάλυμα σε χωρια με νορμαλ τιμες που να βολευουν ως βαση να μην με πιασει η νυχτα και ειμαι μακρια.
Ειχα κάνει το ταξίδι τον Ιούνιο του 2022. Άλλες τιμές τότε, όπως παντού άλλωστε. Περί budget μόνο εσύ ξέρεις που μπορείς να φτάσεις. Αλλα το να ψάχνεις για διαμονή αποκλειστικά σε χωριά και πόλεις, είναι αχρείαστο απο τη στιγμή που έχεις μέσο δικό σου. Ουτε εγώ ειχα μείνει εντός πόλεων παντού. Η φάση να ξύπνας και να βλέπεις δάση και βουνά αντί τα σπίτια στον απέναντι δρόμο είναι ασύγκριτη.

HKLEOPATRA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία +
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
Καμία δεν έχει τεχνική δυσκολία. Στο υπογράφω. 1-2 σημεία/περάσματα στo lago di sorapis να δυσκολέψουν κάποιον αν έχει υψοφοβία. Αλλά κ πάλι για ψυχολογικούς λόγους. Καμία επικινδυνότητα, καμία τεχνική δυσκολία. Ολα τα μονοπάτια εκει είναι πολύ τουριστικά και πολύ φροντισμένα. Ο κόσμος είναι το πιθανότερο οτι θα σου την δώσει, γι΄ αυτό πρέπει να ξεκινάς αξημέρωτος.
Για να πας στη λίμνη Sorapis ηταν αυτα τα 13 χιλ ή γενικα να περπατησεις στην περιοχη;. Να ξερω να την αποκλείσω απο το προγραμμα :eek:

HKLEOPATRA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία +
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
Ειχα κάνει το ταξίδι τον Ιούνιο του 2022. Άλλες τιμές τότε, όπως παντού άλλωστε. Περί budget μόνο εσύ ξέρεις που μπορείς να φτάσεις. Αλλα το να ψάχνεις για διαμονή αποκλειστικά σε χωριά και πόλεις, είναι αχρείαστο απο τη στιγμή που έχεις μέσο δικό σου. Ουτε εγώ ειχα μείνει εντός πόλεων παντού. Η φάση να ξύπνας και να βλέπεις δάση και βουνά αντί τα σπίτια στον απέναντι δρόμο είναι ασύγκριτη.
Εννοείται οτι στα μερη αυτά προτιμώ να μείνω σε χωριά αν βρω. Αλλα δυσκολεύομαι να καταλήξω σε ποια για να μην κανω κύκλους με πίσω μπρος. Επισης διαπιστώνω οτι σε καποιες περιοχες δεν μπορεις να μετακινηθεις με το αυτοκινητο αν δεν μενεις σε καποιο καταλλυμα εκει όπως το Alpe di Siusi που το βλεπεις με lift ή αλλιως ποσο περπατημα; Σκέφτομαι να παω και στις λιμνες Misurina, Lago di Carezza και Lago di Braies και το χωρίο Santa Maddalena. Εχει περιορισμους στην προσβαση αυτοκινητου γενικα μαλλον στην περιοχή αυτη. Σε ποια σημεια απο αυτά πας χωρις να περπατας πολυ μεγαλη αποσταση; . Διαμονή στο Pieve di Cadore την πατρίδα του Τισιανο και στο Bolzano εχω βρει προς το παρον με ακυρωση

Last edited:

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκανδιναβία
Για να πας στη λίμνη Sorapis ηταν αυτα τα 13 χιλ ή γενικα να περπατησεις στην περιοχη;. Να ξερω να την αποκλείσω απο το προγραμμα :eek:
Ειναι τα χλμ για τη λιμνη. Να μην πας καλυτερα με τα παιδια. Ηταν κουραστικη διαδρομη.

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκανδιναβία
Εννοείται οτι στα μερη αυτά προτιμώ να μείνω σε χωριά αν βρω. Αλλα δυσκολεύομαι να καταλήξω σε ποια για να μην κανω κύκλους με πίσω μπρος. Επισης διαπιστώνω οτι σε καποιες περιοχες δεν μπορεις να μετακινηθεις με το αυτοκινητο αν δεν μενεις σε καποιο καταλλυμα εκει όπως το Alpe di Siusi που το βλεπεις με lift ή αλλιως ποσο περπατημα;
Δε σε πιανω. Τι εννοεις οτι δεν μπορεις να πας αν δε μενεις σε καποιο καταλυμα; Για το Alpe di Siusi παιρνεις τα lifts απο το ortisei και ανεβαινεις. Γιατι να απαιτει διαμονη;
Σκέφτομαι να παω και στις λιμνες Misurina, Lago di Carezza και Lago di Braies και το χωρίο Santa Maddalena. Εχει περιορισμους στην προσβαση αυτοκινητου γενικα μαλλον στην περιοχή αυτη. Σε ποια σημεια απο αυτά πας χωρις να περπατας πολυ μεγαλη αποσταση;
Δεν εχουν καθολου περπατημα αυτα που αναφερεις. Λιγο περπατημα εχει αν θες να πας στο view point της Santa Maddalena. Τιποτα αξιο λογου ομως.
Διαμονή στο Pieve di Cadore την πατρίδα του Τισιανο και στο Bolzano εχω βρει προς το παρον με ακυρωση
Δεν ειναι κακες επιλογες ως βασεις. Χωρισε σε 2 μερη το ταξιδι κ βλεπεις καθε φορα οτι υπαρχει τριγυρω. Θα μπορουσα να σε βοηθησω πως να το σπασεις αν καταληξεις σε αυτες τις επιλογες.

HKLEOPATRA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία +
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
Δε σε πιανω. Τι εννοεις οτι δεν μπορεις να πας αν δε μενεις σε καποιο καταλυμα; Για το Alpe di Siusi παιρνεις τα lifts απο το ortisei και ανεβαινεις. Γιατι να απαιτει διαμονη;

Δεν εχουν καθολου περπατημα αυτα που αναφερεις. Λιγο περπατημα εχει αν θες να πας στο view point της Santa Maddalena. Τιποτα αξιο λογου ομως.

Δεν ειναι κακες επιλογες ως βασεις. Χωρισε σε 2 μερη το ταξιδι κ βλεπεις καθε φορα οτι υπαρχει τριγυρω. Θα μπορουσα να σε βοηθησω πως να το σπασεις αν καταληξεις σε αυτες τις επιλογες.
Διάβασα ότι δεν πλησιάζει αυτοκίνητο μετά τις 8 το πρωί αν δεν μένεις εκεί . Πας μόνο με lift.
Ότι μου προτείνεις με βάση αυτές τις περιοχές θα μου ήταν πολύ χρήσιμο. Έψαξα και σε χωριά αλλά δεν βρίσκω σε λογικές για εμένα τιμές. Θα είμαι 10 ημέρες συνολικά στη Βόρεια Ιταλία 4 άτομα και δεν θέλω να ξεφύγω πολύ . Κάνουν και τα παιδί κάποιες επιλογές δικές τους οπότε μην πουλήσω νεφρό 🤭

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκανδιναβία
Διάβασα ότι δεν πλησιάζει αυτοκίνητο μετά τις 8 το πρωί αν δεν μένεις εκεί . Πας μόνο με lift.
Ότι μου προτείνεις με βάση αυτές τις περιοχές θα μου ήταν πολύ χρήσιμο. Έψαξα και σε χωριά αλλά δεν βρίσκω σε λογικές για εμένα τιμές. Θα είμαι 10 ημέρες συνολικά στη Βόρεια Ιταλία 4 άτομα και δεν θέλω να ξεφύγω πολύ . Κάνουν και τα παιδί κάποιες επιλογές δικές τους οπότε μην πουλήσω νεφρό 🤭
Λοιπόν δεν ξέρω πόσα βράδια υπολογίζεις σε κάθε μέρος αλλά θα μπορούσες να κάνεις το εξής:

1η μέρα με βάση το Pieve di Cadore
1. Cadini di Misurina (hike 4χλμ)
2. San Candido
3. Lago di Braias (μικρές διαδρομές κατά μήκος της λίμνης, βαρκάδα)
4. Lago di Misurina
5. Cortina d' Ampezzo

2η μέρα στη διαδρομή φεύγοντας από Pieve di Cadore προς Bolzano
1. Passo Giau
2. Sottoguda (2-3χλμ. διαδρομή στο φαράγγι αν θέλετε)
3. Lago Fedaia - Marmolada
4. Penia (χωριό με το γραφικό εκκλησάκι)
5. Lago di Carrezza
6. Bolzano

3η μέρα από Bolzano
1. Ortisei
2. Alpe di Siusi (με lifts μέσα από το Ortisei)
3. Seceda (εντυπωσιακή κορυφή - ανεβαίνεις με lifts)
4. Santa Maddalena church (view point 1-2χλμ)
5. St. Johns church

Αν έχεις επιπλέον μέρα, το Merano επίσης αξίζει πολύ με το ποτάμι του, τα θερμά λουτρά και τους αμπελώνες του. Όπως επίσης και το Vipiteno. Εχω εξαιρέσει επίτηδες τις απαιτητικές διαδρομές.
Για όλα θα βρεις φωτογραφίες και πληροφορίες στην ιστορία που γράφω και θα ολοκληρώσω τις επόμενες μέρες.

Last edited:

HKLEOPATRA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία +
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
Λοιπόν δεν ξέρω πόσα βράδια υπολογίζεις σε κάθε μέρος αλλά θα μπορούσες να κάνεις το εξής:

1η μέρα με βάση το Pieve di Cadore
1. Cadini di Misurina (hike 4χλμ)
2. San Candido
3. Lago di Braias (μικρές διαδρομές κατά μήκος της λίμνης, βαρκάδα)
4. Lago di Misurina
5. Cortina d' Ampezzo

2η μέρα στη διαδρομή φεύγοντας από Pieve di Cadore προς Bolzano
1. Passo Giau
2. Sottoguda (2-3χλμ. διαδρομή στο φαράγγι αν θέλετε)
3. Lago Fedaia - Marmolada
4. Penia (χωριό με το γραφικό εκκλησάκι)
5. Lago di Carrezza
6. Bolzano

3η μέρα από Bolzano
1. Ortisei
2. Alpe di Siusi (με lifts μέσα από το Ortisei)
3. Seceda (εντυπωσιακή κορυφή - ανεβαίνεις με lifts)
4. Santa Maddalena church (view point 1-2χλμ)
5. St. Johns church

Αν έχεις επιπλέον μέρα, το Merano επίσης αξίζει πολύ με το ποτάμι του, τα θερμά λουτρά και τους αμπελώνες του. Όπως επίσης και το Vipiteno. Επίσης εχω εξαιρέσει επίτηδες τις απαιτητικές διαδρομές.
Για όλα θα βρεις φωτογραφίες και πληροφορίες στην ιστορία που γράφω και θα ολοκληρώσω τις επόμενες μέρες.
Σε ευχαριστώ πολύ !!Να προσπαθήσω να βάλω ότι περισσότερο μπορώ στο πρόγραμμα . Άκουσα για αναμονές 1 ώρας στο πάρκινγκ των λιμνών και με άγχωσε λίγο αυτό

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκανδιναβία
Σε ευχαριστώ πολύ !!Να προσπαθήσω να βάλω ότι περισσότερο μπορώ στο πρόγραμμα . Άκουσα για αναμονές 1 ώρας στο πάρκινγκ των λιμνών και με άγχωσε λίγο αυτό
Τι να σου πω. Δεν αντιμετωπίσαμε πουθενά τέτοια θέματα αλλά άλλο το 2022 άλλο τώρα...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.069
Μέλη
39.817
Νεότερο μέλος
Manthosr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom