Μαρόκο Πρόγραμμα για Μαρόκο

monica

Member
Μηνύματα
21
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Επισης θεωρησε το δεδομενο οτι Αυγουστο μηνα οι μαροκινοι που ειναι πιστοι στο ραμαζανι (η συντριπτικη πλειοψηφια δηλαδη) θα τα εχει δει ολα! Φανατασου τις μεγαλυτερες καλοκαιρινες ημερες και τις ζεστοτερες του ετους κατα τις οποιες δεν εχουν τη δυνατοτητα να πιουν νερο απο την ανατολη εως τη δυση του ηλιου. Ειναι λογικο να ειναι εκνευρισμενοι και αποτομοι αν περιφερεσαι με ενα μπουκαλι νερο κατω απο τη μυτη τους. Θα σου ελεγα να εισαι ακρως προσεκτικη.
Κανεις πλακα!!! Δεν πινουν νερο?????Ηξερα μονο για το φαγητο.
Η αληθεια ειναι οτι θα παω με μια φιλη μου αλλα η εκει παρέα θα ειναι μαροκινοι.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δεν κανω καμια πλακα! Αλλιως τι βαθμος δυσκολιας θα υπηρχε στην ασκηση αυτη; Λαβε υποψη σου οτι στο Μαροκο θα υπαρχουν πολυ περισσοτεροι ανθρωποι απο τις δυτικες χωρες οι οποιοι δε θα βρισκονται πισω απο γραφεια με air condition, αλλα θα δουλευουν στην υπαιθρο, με αποτελεσμα πολυ περισσοτερους εκνευρισμους. Οποτε μην εχεις σε εμφανες σημειο νερο, ποτα και φαγητο. Ποσο να αντεξουν πια οι ανθρωποι;Ραμαζάνι - Βικιπαίδεια
 

monica

Member
Μηνύματα
21
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

PAPI_9

Member
Μηνύματα
138
Likes
135
Επόμενο Ταξίδι
Είμαστε στην έρευνα....
Ταξίδι-Όνειρο
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΑΚΕΡΟΣ!!!
Καλησπέρα σε όλους.
Σας παραθέτω το βασικό πρόγραμμα και τους ευσεβείς πόθους μου για το ταξίδι στο Μαρόκο που σχεδίασα με τον "καλό" μου (καλά μόνη μου το σχεδίασα και του ανακοίνωσα..., αλλά λέμε τώρα..), για αρχές Φεβρουαρίου.
Βασικό πρόγραμμα: Πτήση Μιλάνο-Μαρακές Σάββατο 5/2 , φτάνουμε πρωϊ.
πτήση Μαρακές-Μιλάνο Παρασκευή 11/2. Επιστροφή Ελλάδα Κυριακή 13/2.
Δηλαδή στο Μαρόκο περίπου 7 ημέρες.
Ευσεβείς πόθοι: Φτάνουμε Μαρακές, νοικιάζουμε αμάξι την ίδια ή καλύτερα την επόμενη μέρα Κυριακή, και κάνουμε την εξής διαδρομή: Μαρακές-Beni Mellal-Khenifra- Azrou ή Φεζ όπου και διανυκτερεύουμε (περίπου 500 km κατά google). -Meknes-Rabat-Casablanca-Marakech.
To συνολάκι πάντα κατά google είναι περίπου 1300-1400 km..
Όλο το πακέτο σε 3 περίπου 24ωρα. Γίνεται ή να το ξεχάσω???
Επιστροφή στο Μαρακές για άλλες 2-3 μέρες με όλα τα σχετικά... χαλάρωμα, μασάζ και παζάρι...Α...και βασικό!!! φαγητό μέχρι θανάτου (με προβληματίζουν τα ταξίδια χωρίς καλό φαγητο...είναι η αλήθεια η μαύρη..:roll:)
Το αβαντάζ: Οδηγούμε και οι δύο χωρίς πρόβλημα, και το διασκεδάζουμε...
Τα προβληματάκια μας... Δεν ξέρουμε καθόλου το οδικό δίκτυο της χώρας και κυρίως (αυτό είναι το βασικό θέμα) στο ανατολικό κομμάτι που περνάει μέσα?? κάτω?? από τον Άτλαντα?? Διορθώστε με σε περίπτωση λάθους...βελτιώνομαι..:D Εννοώ το κομμάτι Μαρακές-Beni-Mellal - Fez.
Ξεκινάμε πάντα πρωϊ και δεν θέλω με τίποτα να με βρίσκει νύχτα στο δρόμο. Τι απόσταση είναι δυνατόν να καλυφθεί μέσα σε 7-8 ώρες με μικρές στάσεις??
Αρκετά σας κούρασα προς το παρόν.. Όποιος ξέρει και μπορεί ας βοηθήσει το "αόματο""":cool:
 

hariathan

Member
Μηνύματα
12
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
ΚΙΝΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΕΡΟΥ
Μολις γύρισα από μαρόκο οπότε έχω να σου αναφέρω τα εξής.
Αεροπορικά μπορείς να πας με tunis που είναι καλή αξιοπιστη και με ελάχιστη ώρα ανταποκρισης από την μία πτήση στην άλλη για κασαμπλάνκα εκτός αν έχεις βρει οικονομικό έισιτήριο για μιλάνο οπότε πάω πάσο.
Οι δρόμοι του Μαρόκου είναι πολύ καλοί στα πεδινά μέρη του,ενώ και το οδικό του άτλαντα είναι καλό αν σκεφτείς οτι ανεβαίνεις ψηλά άρα έχεις στροφές.
Ενδεικτικά Κασαμπλάνκα-Μαρακες 230 ώρες με στάσεις
Μαρακές-Ουαρζαζατ με στάσεις φεύγεις πρωί φτάνεις μεσημέρι.Ανάβαση του άτλαντα αλλά χαλαρά.
Ουαρζαζάτ-Ερφουντ πολλά χιλιόμετρα αλλά άνετα σε καλό δρόμο.
τα περισσότερα χλμ είναι στην διαδρομή ερφουντ-φεζ που πάλι ανεβαίνεις βουνό για να δεις τα χειμερινά θέρετρα του μαρόκου όπως το εφραν που αξίζει να το δείτε γιατί θυμίζει αυστριακή πόλη,επίσης θα δείτε χιόνια αφού ανεβαίνετε μέχρι τα 2500 μέτρα.
Η πιο άνετη διαδρομη βέβαια είναι φεζ κασαμπλανκα μεσω μεκνες ραμπατ κλπ.Γενικά μην κάνετε μαρακες φεζ με την μία αξίζει λίγο να δείτε μια διαδρομή προς τα ανατολικά του μαρόκου και να πάτε φεζ μέσω ατλαντα.
8 μέρες στο μαρόκο είναι καλά και τις προλαβαίνετε με αυτοκίνητο αφού εμείς το πρόγραμμα το βγάλαμε με πούλμαν σε 9 μέρες και συγκεκριμένα το εξής πακέτο
μαρακεσ 3 νύχτες
ουαρζαζατ 2 νύχτες
ερφουντ 1
φεζ 2
κασαμπλάνκα 1
αν θέλεις πιο συγκεκριμένες πληροφορίες πες μου
Το οργανωμένο αυτό πακέτο πάντως στοιχίζει 1200 εύρώ για να το βάλεις κάτω με αυτά που έχεις προυπολογίσει εσύ μεμονωμένα
Τα ξενοδοχεία του οργανωμένου πακέτου που είναι 5* και εξαιρετικά δεν νομίζω να μπορεί κάποιος μεμονωμένα να τα κλείσει σε συμφέρουσες τιμές,όπως και τις ξεναγήσεις,την ασφάλεια του γκρουπ,την εξοικονόμηση χρόνου,την πρόσβαση σε κάποια μέρη κλπ οπότε βάλτε τα όλα κάτω και δείτε τι σας συμφέρει καλύτερα
 

PAPI_9

Member
Μηνύματα
138
Likes
135
Επόμενο Ταξίδι
Είμαστε στην έρευνα....
Ταξίδι-Όνειρο
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΑΚΕΡΟΣ!!!
Καλησπέρα, καλή χρονιά. Σ'ευχαριστώ που μου απάντησες, γιατί νόμιζα ότι κανείς δεν θα μου απαντήσει πλέον σ'αυτό το μήνυμα.
Έχω ήδη βγάλει τα εισητήρια γιατί βρήκα πολύ οικονομικά με easyjet μέσω Μιλάνου, οπότε αυτό δεν αλλάζει πια. Οι πτήση είναι Αθήνα-Μιλάνο-Μαρακές- και το αντίστροφο Μαρακές-Μιλάνο-Αθήνα.
Θα χρειαστώ αν δεν σου είναι κόπος μερικές ακόμη πληροφορίες (απ'ότι είδα στο προφίλ σου είμαστε και γείτονες).
Αυτό ακριβώς ήθελα και γω να μπορέσουμε να ξοδέψουμε λίγο παραπάνω χρόνο στο ανατολικό κομμάτι του Μαρόκου, κοντά στον Άτλαντα, αλλά ήταν υποθετικό αφού μόνο χάρτες βλέπω..., οπότε όλα είναι σχετικά.
Γράφεις κάπου ότι το κομάτι Καζαμπλάνκα-Μαρακές...είναι 230 ώρες με στάσεις? Να υποθέσω ότι εννοείς 23 ώρες?? Γιατί 230 είναι σχεδόν 10 μέρες οπότε...:xmas_evil:..μάλλον είναι τυπογραφικό λάθος:xmas_smile:.
Τα εισητήρια τα έκλεισα μόνη μου, και συνήθως δεν ταξιδεύω με οργανωμένα ταξίδια, αλλά αν υπάρχει κάτι πραγματικά εξυπηρετικό και ταιριάζει με το πλάνο που έχω στο μυαλό μου, πιθανόν να το σκεφτόμουν. Αν δεν κάνω λάθος όμως τα πρακτορεία κλείνουν όλο το "πακέτο", εγώ έχω ήδη πληρώσει τα αεροπορικά. Θα ταξιδέψουμε 2 άτομα, και βάσει αυτού που μου περιγράφεις αυτό είναι περίπου 2500 χιλιάδες με πρακτορείο. Το θεωρώ πολύ καλό, γιατί έχω υπολογίσει ότι μάλλον θα χρειαστούμε αρκετά παραπάνω.
Σ'ευχαριστώ πολύ. Θα σου στείλω μήνυμα να μου κάνεις μερικές διευκρινήσεις.
Καλό βράδυ
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Γράφεις κάπου ότι το κομάτι Καζαμπλάνκα-Μαρακές...είναι 230 ώρες με στάσεις? Να υποθέσω ότι εννοείς 23 ώρες?? Γιατί 230 είναι σχεδόν 10 μέρες οπότε...:xmas_evil:..μάλλον είναι τυπογραφικό λάθος
Μάλλον 2 ώρες και 30 λεπτά εννοεί. Μιλάμε για κάτι παραπάνω από 200km, οπότε;;;
 

PAPI_9

Member
Μηνύματα
138
Likes
135
Επόμενο Ταξίδι
Είμαστε στην έρευνα....
Ταξίδι-Όνειρο
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΑΚΕΡΟΣ!!!
Μάλλον 2 ώρες και 30 λεπτά εννοεί. Μιλάμε για κάτι παραπάνω από 200km, οπότε;;;
Καλη χρονιά.., έχω βγάλει ένα χάρτη με δρομολόγια στο google, αλλά δεν τον έχω ανοίξει εδώ και 1 μήνα, οπότε δεν θυμάμαι τα χιλιόμετρα, αλλά μάλλον δίκιο έχεις...σ'ευχαριστώ πήγε ή καρδιά μου στη θέση της, παραήταν πολλές οι ώρες ... και οι 23 ...εννοείται. Απλά όταν δεν ξέρεις το οδικό δίκτυο μιας χώρας, είναι λίγο μπερδεμένο.
Για παράδειγμα στην Κούβα, στο νότιο κομμάτι της χώρας (δηλαδή από το Τρινιδάδ και κάτω που σταματάει το τουριστικό τμήμα), κατά περιοχές 200 χιλ. μπορεί να σημαίνουν και 6-7 ώρες, (παρ'οτι το οδικό δίκτυο είναι θεωρητικά καλό), αν πέσεις σε κανένα βούνο...που έπεσα.., και ο θεός ευνοήσει και βγείς .:xmas_twisted:, που ευτυχώς βγήκα..., οπότε είμαι κάπως επιφυλακτική :xmas_confused:.
Σ'ευχαριστώ για την διευκρίνηση.
 

Angeliki Kouka

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Γειά σας! κάνω εράσμους στην πορτογαλία αυτη τη στιγμή και σκεφτομαστε με κατι παιδια να πάμε μαρόκο..αλλά φτηνά εισιτήρια με ραιαναιρ βγαίνουν μονο για 12 μερες.. ειναι πολλές?? η υπάρχουν τόσα καλά μέση ώστε να μπορούμε να τις γεμίσουμε?:shock:
 

Angeliki Kouka

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
ωραία :) νομιζω θα κάτσω να τα διαβάσω όλα γιατί και μόνο η σκέψη αυτού του ταξιδιού με ενθουσιάζει πολυ!!! ευχαριστω :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.222
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom