Μαρόκο Πρόγραμμα για Μαρόκο

fofi32

Member
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική
Το αμάξι λέω να το νοικιάσω την πρώτη μέρα. Γνωρίζετε που θα μπορέσω να το παρκάρω Marrakech και Fez?
Μήπως θα ήταν καλύτερα αφού προσγειωθώ να πάω essaouira και να κάνω το γύρο ανάποδα?
Σας ευχαριστώ για την βοήθεια.

Last edited:

Dimspace23

Member
Καλησπέρα και από μένα ,ταξιδεύω για Μαρόκο και θα ήθελα την γνώμη σας.θα μείνω 2 μερες ράμπατ,2 Φες ,2 Μαρακές κ 3 έρημο.ειναι αρκετές;;; Και αν γνωρίζει κάποιος να Μ στείλει κάποιο Λίνκ για να κλείσω ηλεκτρονικά το ταξίδι στην έρημο,η αν αξίζει να το κλείσουμε εκεί όταν φτάσουμε .ευχαριστω εκ των προτέρων!!!!
Καλησπέρα Γιώργο, μια χαρά νομίζω θα σου φτάσουν οι μέρες για το Μαρόκο, οι πιο πολλοί ίσως σου πουν ότι 3 μέρες για έρημο είναι πολλές αλλά προσωπικά εγώ που έκανα 1 διανυκτέρευση Merzouga και 1 στην μέση της διαδρομής προς την έρημο , θα ήθελα να κάνω τουλάχιστον και 2η διανυκτερεύση στη Merzouga. Το τοπίο είναι μοναδικό και θεωρώ ότι αν μπορείς να μείνεις περισσότερο από 1 νύχτα κάν' το. Για τις υπόλοιπες διανυκτερεύσεις αν θες να αλλάξεις κάτι θα μπορούσες αν θες να βγάλεις μια μέρα από την Ραμπάτ και να την προσθέσεις είτε στο Μαρακές, είτε στην Φεζ, είτε κάπου αλλού, ίσως μια ημερήσια εκδρομή στο Σεφσαουέν ή την Εσσαουίρα. Για το ταξίδι στην έρημο θα σου πρότεινα αυτό το γραφείο http://www.gboomoroccotours.com, το χρησιμοποίησα σε όλο το ταξίδι που είχα στο Μαρόκο και έμεινα απολύτως ευχαριστημένη.

Dimspace23

Member
Το αμάξι λέω να το νοικιάσω την πρώτη μέρα. Γνωρίζετε που θα μπορέσω να το παρκάρω Marrakech και Fez?
Μήπως θα ήταν καλύτερα αφού προσγειωθώ να πάω essaouira και να κάνω το γύρο ανάποδα?
Σας ευχαριστώ για την βοήθεια.
Υπάρχουν κάποια ιδιωτικά πάρκινγκ αλλά οσό πιο κοντά είναι στην μεδίνα τόσο πιο δύσκολα θα βρεις να παρκαρεις. Σε πολλούς δρόμους επίσης επιτρέπεται το παρκάρισμα, πάντα υπάρχει κάποιο άτομο εκεί που προσέχει τα αυτοκίνητα και έναντι καποιας αμοιβής μπορείς να παρκάρεις. Μεγάλη προσοχή στην οδηγηση γιατί οι Μαροκινοί οδηγούν σαν τρελοί και πετάγονται από παντού. Μια ακόμη συμβουλή, πριν ενοικιάσεις το αυτοκίνητο, βγάλε φωτογραφίες του αυτοκινήτου από κάθε πλευρά, γιατί δεν είναι ουκ ολίγοι αυτοί που δεν πήραν ποτέ πίσω την προκαταβολή που εδωσαν για δήθεν ζημιές στο αυτοκίνητο που ενοικιασαν.

George rir

New Member
Καλησπέρα Γιώργο, μια χαρά νομίζω θα σου φτάσουν οι μέρες για το Μαρόκο, οι πιο πολλοί ίσως σου πουν ότι 3 μέρες για έρημο είναι πολλές αλλά προσωπικά εγώ που έκανα 1 διανυκτέρευση Merzouga και 1 στην μέση της διαδρομής προς την έρημο , θα ήθελα να κάνω τουλάχιστον και 2η διανυκτερεύση στη Merzouga. Το τοπίο είναι μοναδικό και θεωρώ ότι αν μπορείς να μείνεις περισσότερο από 1 νύχτα κάν' το. Για τις υπόλοιπες διανυκτερεύσεις αν θες να αλλάξεις κάτι θα μπορούσες αν θες να βγάλεις μια μέρα από την Ραμπάτ και να την προσθέσεις είτε στο Μαρακές, είτε στην Φεζ, είτε κάπου αλλού, ίσως μια ημερήσια εκδρομή στο Σεφσαουέν ή την Εσσαουίρα. Για το ταξίδι στην έρημο θα σου πρότεινα αυτό το γραφείο http://www.gboomoroccotours.com, το χρησιμοποίησα σε όλο το ταξίδι που είχα στο Μαρόκο και έμεινα απολύτως ευχαριστημένη.
Τέλεια σε ευχαριστώ πάρα πολυ!

fofi32

Member
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική
Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.
Η Ryanair στο terminal 2 προσγειώνεται? Στο αεροδρόμιο υπάρχει κάποιο υποκατάστημα της Maroc Telecom για να πάρω sim για το κινητό? Αν όχι, που θα μπορέσω να βρω?

SynteknoS

New Member
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι καινούριος στο φορουμ αν και διαβάζω καιρό τις συζητήσεις σας. Θα ήθελα τα φωτα σας. Πηγαινω με την κοπελα μου Μαροκο για 7 βραδια. Φτανουμε και φευγουμε απο Μαρακες. Σκεφτομαστε να μεινουμε 3 βραδια Μαρακες, 2 στο Φες (ισως κανουμε ημερησια στο Τσεφσαουτεν) απο εκει Μερζουγκα με μια διανυκτερευση στην ερημο , πισω Μαρακες και επιστρεφουμε Αθηνα μιας και η πτηση ειναι 6 το πρωι. Ειναι εφικτο? Σκεφτομαστε να κινηθουμε με μμμ. Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Dimspace23

Member
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι καινούριος στο φορουμ αν και διαβάζω καιρό τις συζητήσεις σας. Θα ήθελα τα φωτα σας. Πηγαινω με την κοπελα μου Μαροκο για 7 βραδια. Φτανουμε και φευγουμε απο Μαρακες. Σκεφτομαστε να μεινουμε 3 βραδια Μαρακες, 2 στο Φες (ισως κανουμε ημερησια στο Τσεφσαουτεν) απο εκει Μερζουγκα με μια διανυκτερευση στην ερημο , πισω Μαρακες και επιστρεφουμε Αθηνα μιας και η πτηση ειναι 6 το πρωι. Ειναι εφικτο? Σκεφτομαστε να κινηθουμε με μμμ. Σας ευχαριστω εκ των προτερων.
Θα πρέπει να το οργανώσετε παρα πολύ καλά, για να τα δείτε όλα αυτά, ψάξε από πριν τα δρομολόγια, το πως θα μετακινηθείτε και τις ώρες και μέρες που έχει δρομολόγια για το κάθε μέρος, ειδικά από Φεζ για Μερζούγκα και Μερζούγκα Μαρακές. Για να δείτε το Σεφσαουεν είναι 4 ώρες να πας και άλλες τόσες η επιστροφή οπότε θα χρειαστείτε μια ολόκληρη μέρα και εφόσον εχετε 2 διανυκτερεύσεις στην Φεζ, δεν νομίζω να προλάβετε να δείτε και τα δύο.

fofi32

Member
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική
Άλλαξα λίγο το πρόγραμμα μου.
2 βράδια essaouira
1 asilah(εδώ προβληματίζομαι, εαν βγαίνει από essaouira , είναι πολλές ώρες)
1 chefchaouen
3 fez
2 merzouga
1 dades
1 ait ait benhaddou
και 3 marrakech
Είναι καλό το πρόγραμμα και άνετο?

Sophia91

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Marocco
Ονειρεμένο Ταξίδι
Voreio Selas,Alaska
@Dimspace23 Καλημέρα.Μήπως θα μπορούσες να μου πεις πόσο σου κόστισε το ταξίδι στο Μαρόκο ?Σκέφτομαι να πάω μια εβδομάδα τον Γενάρη και μου άρεσε πολύ το πλάνο σου :)

Dimspace23

Member
@Dimspace23 Καλημέρα.Μήπως θα μπορούσες να μου πεις πόσο σου κόστισε το ταξίδι στο Μαρόκο ?Σκέφτομαι να πάω μια εβδομάδα τον Γενάρη και μου άρεσε πολύ το πλάνο σου :)
Καλημέρα Σοφία. Αν θυμάμαι καλά, νομίζω ότι πληρώσαμε γύρω στα 1300 το άτομο αλλα ήταν για 12 ημέρες, αρα για 1 εβδομάδα θα είναι σίγουρα μικρότερο το ποσό. Βέβαια η τιμή εξαρτάται από τον αριθμό των ατόμων, το είδος των ξενοδοχείων, τις μέρες και την περίοδο που θα πας. Ενδεικτικά ενας γνωστός μου που έκλεισε με το ίδιο γραφείο πριν λίγες μέρες, με πολύ καλά ξενοδοχεία, το έκλεισε με 900 ευρώ το άτομο για 7 διανυκτερεύσεις.

Dimspace23

Member
Άλλαξα λίγο το πρόγραμμα μου.
2 βράδια essaouira
1 asilah(εδώ προβληματίζομαι, εαν βγαίνει από essaouira , είναι πολλές ώρες)
1 chefchaouen
3 fez
2 merzouga
1 dades
1 ait ait benhaddou
και 3 marrakech
Είναι καλό το πρόγραμμα και άνετο?
Και εγώ θεωρώ ότι το Εσσαουίρα - Ασιλαχ είναι μεγάλη η απόσταση και από την στιγμή που ο δρόμος σου περνάει από Καζαμπλάνκα και Ραμπάτ, σίγουρα θα ήταν καλύτερα να κάνεις και μια βόλτα σε αυτές τις πόλεις. Θα σου πρότεινα να σπάσεις την διαδρομή, μπορείς είτε να βγάλεις μια διανυκτερεύση από Φεζ, είτε να πας από Μερζούγκα, Αιτ Μπεν Χαντού με απλή στάση στα φαράγγια Todra και Boumalne, είτε να μην κάνεις καθόλου διανυκτερεύση στην Ασιλαχ και π. χ. από Εσσαουίρα η επόμενη διανυκτέρευση να είναι Ραμπάτ και από εκεί πηγαίνοντας για Σεφσαουέν, κανείς μια στάση Ασιλαχ.

Piperi

New Member
Alsalah!!

Εχουμε κλεισει ταξιδι 10 μερες μαροκο και φευγουμε σε λιγοτερο απο ενα μηνα.
Φτανουμε μαρακες μεσημερι 15:15

Σκεφτομαι πως θα μεινουμε μια νυχτα μαρακες και να φυγουμε για μερζουγα η για φες.

Σκεφτηκα να αρχισουμε με τα δυσκολα (βλεπε μαρακες-ερημο) και μετα να παμε προς φες οπου εκει θα βρουμε τραινο να μας επιστρεψει μαρακες.

Απο οσα εχω διαβασει θα μας ζορισουν τα λεωφορεια μεχρι να φτασουμε μερζουγα αφου θα πρεπει προς το τελος τις διαδρομης να βρουμε τα ταξι..

Δεν εχω καποιο πλανο παντως θα ηθελα να παμε bumalne dades,mergouza,fez,meknes,rabat,marrakesh

Για τουρ δεν πολυπαιζει 1ον οικονομικα και 2 ον δεν θελουμε να επιστρεψουμε μαρακες αλλα να συνεχισουμε για φες

Επισης θα μπορουσαμε να παμε φες πρωτα κ απο εκει μερζουγα κ επιστροφη μαρακες.

Ζοριζομαι να αποφασισω..σκεφτομαι κ τις αποστασεις..ουφφφφ
Δωστε κ σωστε travelers!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.438
Μέλη
38.550
Νεότερο μέλος
KaterinaLina8