Μαρόκο Πρόγραμμα για Μαρόκο

paskalis

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΤΑΙΛΑΝΔΗ
Καλησπέρα, οι μέρες σου είναι λίγες για να δεις όλα αυτά τα μέρη. Αν θέλεις να δεις αυθεντικό Μαρόκο, σου έχω πρόγραμμα:
Πρώτη διανυκτέρευση Μαρακές και τελευταία Μαρακές. Από Μαρακές νοικιάζετε αμάξι παμφθηνο με εξαιρετικούς δρομους και δεύτερη διανυκτέρευση Μπουλμαν Νταντες. Επόμενη διανυκτέρευση στην έρημο Μερζουγκα (κλείνεις από booking τέντα σε καταυλισμό και με τηλέφωνο θα σε πάρουν αυτοί από ένα κεντρικό ξενοδοχείο που θα παρκάρεις μέσα στην έρημο, μην φανταστείς έρημος έρημος, αλλά γεματη βενζινάδικα, ξενοδοχεία, δρόμους, εστιατόρια κλπ. Μέχρι και ίντερνετ εχει). Δεν αξίζει δεύτερη βραδιά, δεν έχεις χρόνο και είναι βαρετο. Οι επόμενες τρεις (το τονίζω, τρεις τουλάχιστον) διανυκτερεύσεις στη Φεζ, κορυφαίο μέρος με φοβερή μεντίνα, όλα τα λεφτά. Μεκνες δεν αξίζει τζάμπα τα χιλιόμετρα, Ιφραν είναι στη διαδρομή για Φεζ, δεν έλεγε κάτι ιδιαίτερο. Επόμενη διανυκτέρευση Σεφσαουεν και μετά μένεις Καζαμπλάνκα η Ραμπάτ, νομίζω καλύτερα Ραμπάτ να δεις και το τζαμι. Από εκεί δεν είναι πολύ μακριά το Μαρακές. Έτσι κανείς έναν μεγάλο γύρο και βλέπεις το αυθεντικό Μαροκο. Οι δρόμοι είναι εκπληκτικοί, μην φοβάστε τίποτα, αρκεί να οδηγείτε και οι δύο για να ξεκουράζεστε. Είναι τόσο εύκολος προορισμός που δεν χρειάζεται πρακτορείο, φοβερά ασφαλής χώρα. Για να βγει όμως το πρόγραμμα που σου προτείνω, θα πρέπει να φεύγετε νωρίς το πρωί από το ξενοδοχείο, πχ στις 7 να ξεκινάτε γιατί έχει 4-5-6 ώρες οδήγηση καθημερινά και κάποια αξιοθέατα στη διαδρομή που θα σταματάτε για μερικές ώρες, όπως και για φαγητό. Ουσιαστικά με το αμάξι σταματάτε σε αξιοθέατα, παραδοσιακά χωριά, κασμπες, παραδοσιακές αγορες κλπ και έτσι δεν ειναι ένα μονότονο πράγμα. Τρένα και ταξί δεν ξέρω αν συμφέρουν, καθότι από την πρώτη στιγμή είχα αποφασίσει την ενοικίαση ιχ και δεν το έψαξα.
Καζαμπλάνκα και Ραμπάτ είναι το σύγχρονο Μαρόκο με ουρανοξύστες, μοντέρνο ύφος και χωρίς γραφικότητα.
Μπορείς να διαβάσεις και την ιστορία μου.

Μαρόκο - Road στο Μαρόκο: Ιστορίες δρόμου 2.000 χιλιομέτρων

GTS

Member
Εσαουριρα φανταστική, Φεζ ονειρο, Μεκνες αξιόλογη, Μαρακές μέτριο-υπέρ τουριστικό, Σεφσαουεν επισης πολύ τουριστικη. Για μένα τα δυο αυτά τμήματα, γιατί είναι δυο χωριστά κομμάτια της χώρας, ειναι για δυο ξεχωριστά ταξίδια με τις μέρες που έχετε. Καλύτερα να επικεντρωθείτε σε ένα και να τα γυρίσετε καλά. Το κομμάτι Μαρακές και πέριξ θέλει αυτοκίνητο (εσαουιρα, κασμπες κτλ) ενώ το ανατολικό κομμάτι γυρίζεται μια χαρά με τρένα και τοπικά λεωφορεία. Δεν έχω πάει Ραμπάτ αλλά ούτε και έρημο (τη θεωρώ τουριστικη παγίδα προσωπικά). Το Μαροκο αξίζει με τα 1000.

vickokka

Member
Ονειρεμένο Ταξίδι
παντου
Θα μου δώσετε τα φώτα σας παίδες , διότι ψαχνω να οργανώσω το ταξίδι στο μαρόκο για την εορταστική περίοδο αλλά ψιλοζορίζομαι καθώς είναι το πρωτο μου ταξίδι εκτός ευρώπης . Θα πάμε δύο άτομα με 9 ολοκληρες ημέρες κ δύο μισές... Άφιξη κ αναχωρηση απο μαρακές..Τα ερωτήματα εχουν ως εξής..
Ποια διαδρομή να ακολουθησουμε? αξίζει να παμε εσαουίρα μεσα στο καταχειμωνο ή να την παρακαμψουμε κ να οδευσουμε για καζαμπλανκα, ραμπατ, (αξίζει να δει κανεις αυτες τις πολεις?) με προορισμό το σεφσαουέν που νομίζω αξίζει. Κ στη συνέχεια κάθοδος για Φες , Μεκκες, Ιφραν με προορισμο τη μεζρουγκα κ την έρημο για 1-2 διανυκτερευσεις. Κ μετά συνεχεια για μαρακές . Πώς το βλεπετε? ρεαλιστικό? Σε μια τέτοια διαδρομη ποια μέρη αξίζουν να δωσουμε περισσότερο χρονο από όσα ανεφερα ή και που δεν εχω αναφερει? Η ενοικιαση αυτοκινητου κ οδηγηση στο μαρόκο προτείνεται? Ή βολευουν περισσοτερο τρένα κ ταξί? Τον οδηγό για την έρημο από πού να τον πάρω (ή βασικά απο πού να με παρει....?). Έχετε να προτεινετε κάποιο πρακτορείο?
Πολλές ερωτήσεις κ αποριες. Διαβάζω στο μεταξύ κ τις εμπειρίες άλλων μελών αλλά θα με βοηθούσε να με καθοδηγησετε για την ραχοκοκαλιά του ταξιδιου...
Nα βεβαιωθείτε οτι δεν εχει χιονισει στον Ατλαντα και να νοικιασετε αυτοκινητο κι εμεις ετσι καναμε την 1η φορα. Οταν κλεισετε camp στην ερημο θα σας στειλουν μηνυμα και θα σας που απο που θα σας παραλαβουν. Προτείμω το riad madu και το camp Madu για 2 βραδια στη merzouga.

soudianos

Member
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βερακρούζ
Αν θέλεις να ευχαριστηθείς αφαίρεσε τα μισά για μια άλλη φορά. Εσσαουίρα πάντα μέσα, Μαρακές που είναι κοντά, έρημος διαν/υση, Φεζ, Μεκνές, Volubilis είναι κοντά και τα τρία.
Τα τρένα εξυπηρετούν, είναι καθαρά φεύγουν στην ώρα τους και επικοινωνείς με ντόπιους..

bravehard

Member
Οριακά είσαι στις μέρες για όλα αυτά. Χωρίς αυτοκίνητο πολύ δύσκολο. Οι δρόμοι είναι μια χαρά απλά προσοχή με τα όρια ταχύτητας.
Για την έρημο δε χρειάζεσαι πρακτορείο. Ένα βραδι το κλείνεις από το μπουκιγκ σε καμπιγκ της αρεσκείας σου και σε παραλαμβάνουν αυτοί από Μερζούγκα .
Εσσαουίρα δεν ξέρω πως είναι το χειμώνα, Ραμπάτ αξίζει να μείνεις 1 βράδι, Καζαμπλάνκα γρήγορο πέρασμα για το τζαμί . Το ζουμί είναι στην ενδοχώρα
Σε ευχαριστώ πολύ. Αμα ειναι οκ οι δρομοι κ οι ...μαροκινοί οδηγοι, νοικιαζουμε αυτοκίνητο. Ούτε κ το μαρακές ειναι για πολλά πολλά ε? Ιδιαιτερα κ με το σεισμό υποθετω..

bravehard

Member
Καλησπέρα, οι μέρες σου είναι λίγες για να δεις όλα αυτά τα μέρη. Αν θέλεις να δεις αυθεντικό Μαρόκο, σου έχω πρόγραμμα:
Πρώτη διανυκτέρευση Μαρακές και τελευταία Μαρακές. Από Μαρακές νοικιάζετε αμάξι παμφθηνο με εξαιρετικούς δρομους και δεύτερη διανυκτέρευση Μπουλμαν Νταντες. Επόμενη διανυκτέρευση στην έρημο Μερζουγκα (κλείνεις από booking τέντα σε καταυλισμό και με τηλέφωνο θα σε πάρουν αυτοί από ένα κεντρικό ξενοδοχείο που θα παρκάρεις μέσα στην έρημο, μην φανταστείς έρημος έρημος, αλλά γεματη βενζινάδικα, ξενοδοχεία, δρόμους, εστιατόρια κλπ. Μέχρι και ίντερνετ εχει). Δεν αξίζει δεύτερη βραδιά, δεν έχεις χρόνο και είναι βαρετο. Οι επόμενες τρεις (το τονίζω, τρεις τουλάχιστον) διανυκτερεύσεις στη Φεζ, κορυφαίο μέρος με φοβερή μεντίνα, όλα τα λεφτά. Μεκνες δεν αξίζει τζάμπα τα χιλιόμετρα, Ιφραν είναι στη διαδρομή για Φεζ, δεν έλεγε κάτι ιδιαίτερο. Επόμενη διανυκτέρευση Σεφσαουεν και μετά μένεις Καζαμπλάνκα η Ραμπάτ, νομίζω καλύτερα Ραμπάτ να δεις και το τζαμι. Από εκεί δεν είναι πολύ μακριά το Μαρακές. Έτσι κανείς έναν μεγάλο γύρο και βλέπεις το αυθεντικό Μαροκο. Οι δρόμοι είναι εκπληκτικοί, μην φοβάστε τίποτα, αρκεί να οδηγείτε και οι δύο για να ξεκουράζεστε. Είναι τόσο εύκολος προορισμός που δεν χρειάζεται πρακτορείο, φοβερά ασφαλής χώρα. Για να βγει όμως το πρόγραμμα που σου προτείνω, θα πρέπει να φεύγετε νωρίς το πρωί από το ξενοδοχείο, πχ στις 7 να ξεκινάτε γιατί έχει 4-5-6 ώρες οδήγηση καθημερινά και κάποια αξιοθέατα στη διαδρομή που θα σταματάτε για μερικές ώρες, όπως και για φαγητό. Ουσιαστικά με το αμάξι σταματάτε σε αξιοθέατα, παραδοσιακά χωριά, κασμπες, παραδοσιακές αγορες κλπ και έτσι δεν ειναι ένα μονότονο πράγμα. Τρένα και ταξί δεν ξέρω αν συμφέρουν, καθότι από την πρώτη στιγμή είχα αποφασίσει την ενοικίαση ιχ και δεν το έψαξα.
Καζαμπλάνκα και Ραμπάτ είναι το σύγχρονο Μαρόκο με ουρανοξύστες, μοντέρνο ύφος και χωρίς γραφικότητα.
Μπορείς να διαβάσεις και την ιστορία μου.

Μαρόκο - Road στο Μαρόκο: Ιστορίες δρόμου 2.000 χιλιομέτρων
Σε ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να γραψεις τόσες πληροφορίες. Σίγουρα θα διαβάσω κ την ιστορία σου κ θα επανέλθω.... By the way σε κάποιες ιστορίες είδα οτι η Φεζ είναι ιδιαίτερα συντηρητική κ μάλλον εχθρική με τους τουριστες. Προφανώς εσυ δε συμφωνείς (χαχα)

Αν θέλεις να ευχαριστηθείς αφαίρεσε τα μισά για μια άλλη φορά. Εσσαουίρα πάντα μέσα, Μαρακές που είναι κοντά, έρημος διαν/υση, Φεζ, Μεκνές, Volubilis είναι κοντά και τα τρία.
Τα τρένα εξυπηρετούν, είναι καθαρά φεύγουν στην ώρα τους και επικοινωνείς με ντόπιους..
Ευχαριστω για την απάντηση. Οποτε εσύ προτεινεις να χωρίσουμε πώς? Διότι νομίζω οτι αυτά που προτείνεις δεν ειναι μαζεμένα σε μια μεριά... Ίσως να κάνω κ λάθος

bravehard

Member
Εσαουριρα φανταστική, Φεζ ονειρο, Μεκνες αξιόλογη, Μαρακές μέτριο-υπέρ τουριστικό, Σεφσαουεν επισης πολύ τουριστικη. Για μένα τα δυο αυτά τμήματα, γιατί είναι δυο χωριστά κομμάτια της χώρας, ειναι για δυο ξεχωριστά ταξίδια με τις μέρες που έχετε. Καλύτερα να επικεντρωθείτε σε ένα και να τα γυρίσετε καλά. Το κομμάτι Μαρακές και πέριξ θέλει αυτοκίνητο (εσαουιρα, κασμπες κτλ) ενώ το ανατολικό κομμάτι γυρίζεται μια χαρά με τρένα και τοπικά λεωφορεία. Δεν έχω πάει Ραμπάτ αλλά ούτε και έρημο (τη θεωρώ τουριστικη παγίδα προσωπικά). Το Μαροκο αξίζει με τα 1000.
Σε ευχαριστώ πολύ. Και περισσότερο που συνιστάς τόσο το Μαροκο διότι εχω ενδοιασμούς για το αν ήταν σωστή επιλογή....

Nα βεβαιωθείτε οτι δεν εχει χιονισει στον Ατλαντα και να νοικιασετε αυτοκινητο κι εμεις ετσι καναμε την 1η φορα. Οταν κλεισετε camp στην ερημο θα σας στειλουν μηνυμα και θα σας που απο που θα σας παραλαβουν. Προτείμω το riad madu και το camp Madu για 2 βραδια στη merzouga.
Θενκς! Και εσείς χειμώνα είχατε παει?

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Σε ευχαριστώ πολύ. Αμα ειναι οκ οι δρομοι κ οι ...μαροκινοί οδηγοι, νοικιαζουμε αυτοκίνητο. Ούτε κ το μαρακές ειναι για πολλά πολλά ε? Ιδιαιτερα κ με το σεισμό υποθετω..
Το Μαρακές έχει όλα τα παλάτια, κήπους κλπ. Δυό μέρες τις θέλει σίγουρα. Η Φεζ είναι αριστούργημα. Συντηρητική αλλά και πολύ τουριστική απλά θα είστε λίγο πιο σεμνοί στο ντύσιμο (ειδικά αν υπάρχει κοπέλα στην παρέα) και προσοχή στους μικροαπατεώνες.
Επίσης σημείωσε οπωσδήποτε το Αιτ Μπεν Χαντού καθοδόν για τον 'Ατλαντα, είναι εμπειρία να το περπατήσεις.

soudianos

Member
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βερακρούζ
bravehard :
Ευχαριστω για την απάντηση. Οποτε εσύ προτεινεις να χωρίσουμε πώς? Διότι νομίζω οτι αυτά που προτείνεις δεν ειναι μαζεμένα σε μια μεριά... Ίσως να κάνω κ λάθος

Aπλά αδιαφόρησε για τα παραθαλάσσια εκτός από το ψαροχώρι. Κι εμείς 9 βράδια μείναμε δες την ιστορία μου. Με τι πτήση θα πας Μαρακές?

bravehard

Member
bravehard :

Aπλά αδιαφόρησε για τα παραθαλάσσια εκτός από το ψαροχώρι. Κι εμείς 9 βράδια μείναμε δες την ιστορία μου. Με τι πτήση θα πας Μαρακές?
πρωινή της aegan

bravehard

Member
Λοιπόν.... Μετά απο τις προτροπές σας αλλά κ μπόλικο διάβασμα των ιστοριών σας κλίνουμε προς το ακόλουθο πρόγραμμα
ημέρα 1. Προσγειωση σε Μαρακές 12.30 . Γνωριμία με την πολη
ημέρα 2. Ενοικιαση αυτοκινήτου για το τουρ κ πρώτη διανυκτέρευση σε Αιτ Μπεν Χαντού ή Ουαρζαζατ
ημέρα 3. Συνεχίζουμε με επομενη διανυκτερευση στο boulmane dades
ημερα 4. Ξεκινάμε για Μερζουγκα κ την διανυκτέρευση στην έρημο
ημέρα 5. Μετά την έρημο προχωράμε βόρεια με διανυκτέρευση στο Ιφραν ( προκειμένου να σπάσουμε λίγο την πολύωρη διαδρομη για Φες αλλά κ για να μη φτασουμε νύχτα στην Φες...)
ημέρα 6. Πάμε στη Φες κ κυκλοφορουμε εκεί
ημέρα 7. Συνεχίζουμε την κυκλοφορία στη Φες....
ημέρα 8. Πάμε πιο βόρεια στο Σεφσαουεν όπου και διανυκτερευουμε
ημέρα 9. Αρχίζουμε την κάθοδο κ διανυκτερευουμε στο ραμπάτ
ημέρα 10. Απο Ραμπάτ επιστροφή στο Μαρακές (ίσως κ μέσω Καζαμπλανκα) όπου και κάνουμε μια δεύτερη γνωριμία με την πολη
ημέρα 11. Κάνουμε καμια βολτιτσα αν προλαβουμε κ μεσημερι πτήση επιστροφής....

Πώς σας φαινεται? Η Εσαουιρα έμεινε απεξω γιατί θα ζόριζε κι άλλο το πρόγραμμα...
Ερώτηση. Τί διπλωμα απαιτείται για ενοικίαση αυτοκινητου κ οδήγηση στο Μαρόκο? Θέλει διεθνές, το καινουριο ευρωπαικό (κάρτα) ή αρκεί κ το παλιο ροζ χαρτινο που εχουμε??

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Λοιπόν.... Μετά απο τις προτροπές σας αλλά κ μπόλικο διάβασμα των ιστοριών σας κλίνουμε προς το ακόλουθο πρόγραμμα
ημέρα 1. Προσγειωση σε Μαρακές 12.30 . Γνωριμία με την πολη
ημέρα 2. Ενοικιαση αυτοκινήτου για το τουρ κ πρώτη διανυκτέρευση σε Αιτ Μπεν Χαντού ή Ουαρζαζατ
ημέρα 3. Συνεχίζουμε με επομενη διανυκτερευση στο boulmane dades
ημερα 4. Ξεκινάμε για Μερζουγκα κ την διανυκτέρευση στην έρημο
ημέρα 5. Μετά την έρημο προχωράμε βόρεια με διανυκτέρευση στο Ιφραν ( προκειμένου να σπάσουμε λίγο την πολύωρη διαδρομη για Φες αλλά κ για να μη φτασουμε νύχτα στην Φες...)
ημέρα 6. Πάμε στη Φες κ κυκλοφορουμε εκεί
ημέρα 7. Συνεχίζουμε την κυκλοφορία στη Φες....
ημέρα 8. Πάμε πιο βόρεια στο Σεφσαουεν όπου και διανυκτερευουμε
ημέρα 9. Αρχίζουμε την κάθοδο κ διανυκτερευουμε στο ραμπάτ
ημέρα 10. Απο Ραμπάτ επιστροφή στο Μαρακές (ίσως κ μέσω Καζαμπλανκα) όπου και κάνουμε μια δεύτερη γνωριμία με την πολη
ημέρα 11. Κάνουμε καμια βολτιτσα αν προλαβουμε κ μεσημερι πτήση επιστροφής....

Πώς σας φαινεται? Η Εσαουιρα έμεινε απεξω γιατί θα ζόριζε κι άλλο το πρόγραμμα...
Ερώτηση. Τί διπλωμα απαιτείται για ενοικίαση αυτοκινητου κ οδήγηση στο Μαρόκο? Θέλει διεθνές, το καινουριο ευρωπαικό (κάρτα) ή αρκεί κ το παλιο ροζ χαρτινο που εχουμε??

Αν μπορείς να βάλεις άλλη μια διανυκτέρευση Μαρακές για να δείτε και κανένα από τα παλάτια...ίσως βγάζοντας από το Dades. Φυσικά και είναι ωραίο να μείνεις, αλλά το περιβάλλον είναι πανομοιότυπο θα το δεις και διερχόμενος.
Μεταξύ Ουαρζαζάτ και 'Αιτ Μπεν Χαντού, το δεύτερο δαγκωτό! Η Ουαρζαζάτ δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.
Κατά τ άλλα και μεις ακριβώς 11 μέρες είχαμε και τα προλάβαμε όλα συν την Εσσαουίρα. Κουραστικό αλλά...doable.
Για το δίπλωμα ίσως να δέχονται και το ροζ αλλά τι παιδεύεσαι; Κάνε το Ευρωπαικό που σίγουρα περνάει (και διαβάζεται) καλύτερα, απλή είναι πια η διαδικασία.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.439
Μέλη
38.553
Νεότερο μέλος
mitsmits90

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom