Μαρόκο Πρόγραμμα για Μαρόκο

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αλγερία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί

soudianos

Member
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βερακρούζ

Polly

Member
Ονειρεμένο Ταξίδι
Θιβέτ/ Γουατεμάλα
Καλησπερα σε ολους.

Θα ταξιδέψουμε στο Μαρόκο σε 2 εβδομάδες. Αυτό είναι ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής, μόλις κλείσαμε πτήσεις. Έχουμε ξανα επισκεφτει το Μαρόκο (Μαρακές και Εσαουίρα) σχεδόν πριν από 20 χρόνια. Αυτή τη φορά, πετάμε στην Ouarzazate, καθώς βρηκαμε πολυ φθηνες πτήσεις και θα έχουμε 11 ολόκληρες ημέρες Ταξιδεύουμε με την κόρη μας (6 χρονων), και ετσι θα θέλαμε να περάσουμε μερικές ημέρες στην θαλασσα.. Σκεφτόμαστε μερικές μέρες στην περιοχή κοντά στο Ouarzazate ακολουθωντας την οδο των χιλιων Κασμπά/Ζαγόρα/ Μερζουγκα και απο εκει στους αμμολοφους για διανυκτερευση. Ισως να ξαναεπισκεφτουμε το Μαρακές και μετά λίγες μέρες στο Agadir. Έχω επίγνωση των αποστασεων - μαλλον θα χρησιμοποιησουμε μεσα μαζικής μεταφοράς, και εχω βγαλει αυτο το προγραμμα.

Ημέρα 1 - Άφιξη στο Ouarzazate (8.30 π.μ.).
2η μέρα- Οδός των Χιλίων Κάσμπα/έρημος
3η μέρα- Οδός των Χιλίων Κάσμπα/έρημος
4η μέρα- Οδός των Χιλίων Κάσμπα/έρημος
5η μέρα – Προς Μαρακές
6η μέρα - Μαρακές
7η μέρα - Μαρακές
Ημέρα 8- Προς Αγκαντίρ, άφιξη το μεσημέρι.
Ημέρα 9 - Αγκαντίρ
Ημέρα 10- Αγκαντίρ
Ημέρα 11- Αγκαντιρ αναχωρηση το πρωι- Ouarzazate (με CMT)
Ημέρα 12- Αναχώρηση (11 π.μ.).

Ερωτήσεις:

1. Οποιαδήποτε συμβουλή ή πρόταση θα εκτιμηθεί πολύ συγκεκριμενα για τις 3/4 μερες στο πρωτο κομματι του ταξιδιου.

2. Για την εκδρομή προς ερημο. Να κατευθυνθούμε προς την Ζαγορα και μετα Erg Chigaga ή Μερζουγκα και απο εκει Erg Chebbi; Έχω διαβάσει ότι το Erg Chigaga είναι λιγότερο τουριστικό που θα το προτιμουσαμε αλλα μαλλον θα πρεπει αν χασουμε την διαδρομη προς Μερζουγκα τοτε και να παμς προς την Ζαγορα. .

2. Πιστεύετε ότι το Μαρακές είναι εφικτό ή καλυτερα να πάμε σε άλλη περιοχή;

3. Για το Agadir, ξερω ειναι τουριστικο αλλα θελλουμε θαλασσα/παραλια αν και θα ειναι κρυα η θαλασσα. Εκτος και αν εχετε να προτείνετε κάποια άλλη παραθαλάσσια περιοχή; Στην Εσαουιρα εχουμε παει μας αρεσε πολυ, αλλα δεν υπαρχει συνδεση με το Ouarzazate οποτε την εχουμε απορρίψει.

Ευχαριστώ!

vickokka

Member
Ονειρεμένο Ταξίδι
παντου
Καλησπερα σε ολους.

Θα ταξιδέψουμε στο Μαρόκο σε 2 εβδομάδες. Αυτό είναι ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής, μόλις κλείσαμε πτήσεις. Έχουμε ξανα επισκεφτει το Μαρόκο (Μαρακές και Εσαουίρα) σχεδόν πριν από 20 χρόνια. Αυτή τη φορά, πετάμε στην Ouarzazate, καθώς βρηκαμε πολυ φθηνες πτήσεις και θα έχουμε 11 ολόκληρες ημέρες Ταξιδεύουμε με την κόρη μας (6 χρονων), και ετσι θα θέλαμε να περάσουμε μερικές ημέρες στην θαλασσα.. Σκεφτόμαστε μερικές μέρες στην περιοχή κοντά στο Ouarzazate ακολουθωντας την οδο των χιλιων Κασμπά/Ζαγόρα/ Μερζουγκα και απο εκει στους αμμολοφους για διανυκτερευση. Ισως να ξαναεπισκεφτουμε το Μαρακές και μετά λίγες μέρες στο Agadir. Έχω επίγνωση των αποστασεων - μαλλον θα χρησιμοποιησουμε μεσα μαζικής μεταφοράς, και εχω βγαλει αυτο το προγραμμα.

Ημέρα 1 - Άφιξη στο Ouarzazate (8.30 π.μ.).
2η μέρα- Οδός των Χιλίων Κάσμπα/έρημος
3η μέρα- Οδός των Χιλίων Κάσμπα/έρημος
4η μέρα- Οδός των Χιλίων Κάσμπα/έρημος
5η μέρα – Προς Μαρακές
6η μέρα - Μαρακές
7η μέρα - Μαρακές
Ημέρα 8- Προς Αγκαντίρ, άφιξη το μεσημέρι.
Ημέρα 9 - Αγκαντίρ
Ημέρα 10- Αγκαντίρ
Ημέρα 11- Αγκαντιρ αναχωρηση το πρωι- Ouarzazate (με CMT)
Ημέρα 12- Αναχώρηση (11 π.μ.).

Ερωτήσεις:

1. Οποιαδήποτε συμβουλή ή πρόταση θα εκτιμηθεί πολύ συγκεκριμενα για τις 3/4 μερες στο πρωτο κομματι του ταξιδιου.

2. Για την εκδρομή προς ερημο. Να κατευθυνθούμε προς την Ζαγορα και μετα Erg Chigaga ή Μερζουγκα και απο εκει Erg Chebbi; Έχω διαβάσει ότι το Erg Chigaga είναι λιγότερο τουριστικό που θα το προτιμουσαμε αλλα μαλλον θα πρεπει αν χασουμε την διαδρομη προς Μερζουγκα τοτε και να παμς προς την Ζαγορα. .

2. Πιστεύετε ότι το Μαρακές είναι εφικτό ή καλυτερα να πάμε σε άλλη περιοχή;

3. Για το Agadir, ξερω ειναι τουριστικο αλλα θελλουμε θαλασσα/παραλια αν και θα ειναι κρυα η θαλασσα. Εκτος και αν εχετε να προτείνετε κάποια άλλη παραθαλάσσια περιοχή; Στην Εσαουιρα εχουμε παει μας αρεσε πολυ, αλλα δεν υπαρχει συνδεση με το Ouarzazate οποτε την εχουμε απορρίψει.

Ευχαριστώ!
Με το καλό!! Εγώ προτείνω να νοικιάσατε αυτοκίνητο είναι νια χαρά διαδρομή την έχουμε κάνει! Μαρακές Ουαρζαζατε Κασμπες φαράγγια Μερζουγκα κ πίσω Μαρακές.
Δεν έχω πάει παραθαλάσσια για να σου πω άποψη για αυτά τα μέρη όμως

Polly

Member
Ονειρεμένο Ταξίδι
Θιβέτ/ Γουατεμάλα
Με το καλό!! Εγώ προτείνω να νοικιάσατε αυτοκίνητο είναι νια χαρά διαδρομή την έχουμε κάνει! Μαρακές Ουαρζαζατε Κασμπες φαράγγια Μερζουγκα κ πίσω Μαρακές.
Δεν έχω πάει παραθαλάσσια για να σου πω άποψη για αυτά τα μέρη όμως
Ευχαριστω! Ο οδηγος μας δυστυχως εχει ενα προβλημα στον αγκωνα του οποτε θελει να αποφυγει τις πολλες ωρες οδηγηση. Σε 2 εβδομαδες ισως ειναι οκ βεβαια αλλα προς το παρον κανω πλανο με βαση αυτο.

Polly

Member
Ονειρεμένο Ταξίδι
Θιβέτ/ Γουατεμάλα
Δεν ξερω αν υπαρχουν κα αλλες προτασεις στο φορουμ και μπορει να με κατοτιπισετε με τις παραπανω ερωτησεις. Ευχαριστω! :)

Spark

Member
Δεν ξερω αν υπαρχουν κα αλλες προτασεις στο φορουμ και μπορει να με κατοτιπισετε με τις παραπανω ερωτησεις. Ευχαριστω! :)
Γεια σου Polly. Πήγα πρόσφατα στο Μαρόκο, σου γράφω μερικά που ξέρω και είναι η απάντηση που έγραψα και σε άλλο μέλος.

Για 8 μέρες χρειάστηκα μαζί με τα τοπικά έξοδα και τα δώρα περίπου 1200ε.
Να πας με απευθείας πτήση της Aegean (4.5 ώρες) και όχι με τρανζιτ.
Με το φαγητό δεν θα έχεις πρόβλημα, με 80 ντιραμ (8ε) τρως σε εστιατόριο μερίδα κ αναψυκτικό.
Εκεί έχουν παντού Τανζίμ (πήλινο σκεύος) με ότι επιλέξεις, λαχανικά, κρέατα κα.
Να πάτε στην έρημο Σαχάρα σε οργανωμένο καμπ αξίζει πολύ η βόλτα με καμήλες. εκεί έχουν ενοικιαζόμενα σπιτάκια με τουαλέτα και 3 κρεβάτια, σε τέτοιο έμεινα κ μου άρεσε πολύ.
Δες βιντεο δικό μου από εκεί

Στην έρημο το βράδυ έχει κρύο αλλά με απλό τζάκετ είσαι εντάξει. γενικά θα κυκλοφορείς με ανοιξιάτικα ρούχα δηλαδή κοντομάνικο, μακρυμάνικο μπλουζάκι, γιλέκο, καπέλο, γυαλιά οκ.
θεωρώ πως δεν θα θέλεις να κάνεις μπάνιο στη θάλασσα αλλά ίσως κάνεις σε πισίνα ξενοδοχείο, πάρε μαγιό. Δεν χρειάζεσαι βίζα. Μερικά τιπς:

Να μην κυκλοφορείς με ακριβό κινητό στο χέρι δημόσια σε δρόμους διότι σε μια φίλη της άρπαξαν το κινητό κλέφτες με μηχανάκι, δεν το βρήκε, η απώλεια της μεγάλη.
Να επιλέξεις καλό ξενοδοχείο στο Μαρακές είναι καλό το EL ANDALOUS πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης, πας παντού με τα πόδια ή με ταξί (50 ντιραμ-5ε)
Στο ξενοδοχείο μπορείς να τρως πολύ καλό πρωινό. από το ξενοδοχείο μπορείς να πηγαίνεις σε εκδρομές με πούλμαν (στο ξενοδοχείο μέσα γνωρίζουν και σου κάνουν κράτηση) σε προορισμούς όπως άλλες πόλεις Εσουάιρα, Καζαμπλάνκα, Ουρίκα καταράκτες (πρόποδες όρους Ατλας), Άτλας στουντιος που θα δεις καταπληκτικά σκηνικά από ταινίες χολυγουντ.
Δεν υπάρχουν περιορισμοί για τουρίστες, πουλάνε ακόμα και αλκοόλ σε σουπερ μαρκετ και μερικά μαγαζιά και μπύρες.
Στις αγορές μπορείς να κάνεις παζάρι, όλοι οι πωλητές πουλάνε στα 2/3 της αρχικής τιμής.
Το Μαρακές θεωρώ πως είναι η πόλη που μου άρεσε περισσότερο με πολλά μουσεία, να πας και στο μπλε σπίτι με κήπο του ιβ σεν λοραν, στο μαμούνια, στο μυστικό κήπο..

Polly

Member
Ονειρεμένο Ταξίδι
Θιβέτ/ Γουατεμάλα
@Spark Ευχαριστω πολυ για την απαντηση και ολες τις πληροφοριες και για το βιντεο! Ειχα γραψει λιγο παραπανω στο thread μαλλον δεν το ειδες :)

Μαρόκο - Πρόγραμμα για Μαρόκο

Εαν εχεις κατι αλλον να προσθεσεις μου λες. Ελπιζω να περασες καλα!

Spark

Member
Πολύ καλά πέρασα, το ίδιο εύχομαι και σε εσάς.
Έχω να προσθέσω το παλάτι παλαιού βασιλιά του Μαρόκου (δεν θυμάμαι το όνομα του) που είχε 29 γυναίκες, αυτός με ξεπέρασε εγώ είχα στη ζωή μου μόνο 25.
Αυτά που βλέπετε στη φωτο είναι η αυλή με τα δωμάτια των γυναικών του ολόγυρα..

063.jpg

058.jpg

Ριάντ
059.jpg

075.jpg

κήπος του IV SEN LOREN
088.jpg

πρόποδες όρους Ατλας
331.jpg

καταρράκτες ΟΥΡΙΚΑ
138.jpg

αμυγδαλέλαιο ARGAN OIL - πολτός με ARGAN+HONEY!
150.jpg

κάστρο - κάσμπα
266.jpg

ενοικιαζόμενα σπιτάκια στη Σαχάρα
259.jpg

βράδυ στην πισίνα
333.jpg

με μπύρα Casablanca!
332.jpg

bravehard

Member
Θα μου δώσετε τα φώτα σας παίδες , διότι ψαχνω να οργανώσω το ταξίδι στο μαρόκο για την εορταστική περίοδο αλλά ψιλοζορίζομαι καθώς είναι το πρωτο μου ταξίδι εκτός ευρώπης . Θα πάμε δύο άτομα με 9 ολοκληρες ημέρες κ δύο μισές... Άφιξη κ αναχωρηση απο μαρακές..Τα ερωτήματα εχουν ως εξής..
Ποια διαδρομή να ακολουθησουμε? αξίζει να παμε εσαουίρα μεσα στο καταχειμωνο ή να την παρακαμψουμε κ να οδευσουμε για καζαμπλανκα, ραμπατ, (αξίζει να δει κανεις αυτες τις πολεις?) με προορισμό το σεφσαουέν που νομίζω αξίζει. Κ στη συνέχεια κάθοδος για Φες , Μεκκες, Ιφραν με προορισμο τη μεζρουγκα κ την έρημο για 1-2 διανυκτερευσεις. Κ μετά συνεχεια για μαρακές . Πώς το βλεπετε? ρεαλιστικό? Σε μια τέτοια διαδρομη ποια μέρη αξίζουν να δωσουμε περισσότερο χρονο από όσα ανεφερα ή και που δεν εχω αναφερει? Η ενοικιαση αυτοκινητου κ οδηγηση στο μαρόκο προτείνεται? Ή βολευουν περισσοτερο τρένα κ ταξί? Τον οδηγό για την έρημο από πού να τον πάρω (ή βασικά απο πού να με παρει....?). Έχετε να προτεινετε κάποιο πρακτορείο?
Πολλές ερωτήσεις κ αποριες. Διαβάζω στο μεταξύ κ τις εμπειρίες άλλων μελών αλλά θα με βοηθούσε να με καθοδηγησετε για την ραχοκοκαλιά του ταξιδιου...

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Οριακά είσαι στις μέρες για όλα αυτά. Χωρίς αυτοκίνητο πολύ δύσκολο. Οι δρόμοι είναι μια χαρά απλά προσοχή με τα όρια ταχύτητας.
Για την έρημο δε χρειάζεσαι πρακτορείο. Ένα βραδι το κλείνεις από το μπουκιγκ σε καμπιγκ της αρεσκείας σου και σε παραλαμβάνουν αυτοί από Μερζούγκα .
Εσσαουίρα δεν ξέρω πως είναι το χειμώνα, Ραμπάτ αξίζει να μείνεις 1 βράδι, Καζαμπλάνκα γρήγορο πέρασμα για το τζαμί . Το ζουμί είναι στην ενδοχώρα

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.411
Μέλη
38.528
Νεότερο μέλος
j.foto

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα