Ιταλία Πρόγραμμα για 3ημερο ταξίδι στο Μιλάνο;

XristinaK

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
Για ψώνια αξίζει αν έχεις σκοπό να ξοδέψεις μια περιουσία. Το βασικό αξιοθέατο είναι το duomo. Εννοείται θα πας galleria vittorio em. και επίσης εμείς πήγαμε σε ένα κάστρο που δεν θυμάμαι πως το λένε και στην σκάλα. Μας άρεσε πολύ μια ταράτσα σ ενα εμπορικό ακριβώς απέναντι απ το Duomo που φημίζεται για apperitivo και aperol. Καλα να περασετε!
Rinascente! Και με τέλεια θέα στο Duomo, στην ταράτσα του για aperitivo, συμφωνώ!

NIKOLETA05

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Χαλβαδιαζω ως πιθανή τρίτη μέρα,κάτι ημερήσιες εκδρομές που σε πάνε πακέτο με το αλπικό τρένο Bernina express στις Άλπεις κ στο Saint Moritz,όπως αυτή εδώ https://www.getyourguide.com/el-gr/...23-4b386e90303c&closeTabOnNavigationBack=true
Τι λέτε να κάνουμε τη μια από τις τρεις μέρες αυτή τη μονοήμερη;

Extra muros

Member
Χαλβαδιαζω ως πιθανή τρίτη μέρα,κάτι ημερήσιες εκδρομές που σε πάνε πακέτο με το αλπικό τρένο Bernina express στις Άλπεις κ στο Saint Moritz,όπως αυτή εδώ https://www.getyourguide.com/el-gr/...23-4b386e90303c&closeTabOnNavigationBack=true
Τι λέτε να κάνουμε τη μια από τις τρεις μέρες αυτή τη μονοήμερη;
Θα δώσεις 99 ευρώ (με έκπτωση κιόλας), για να μείνεις συνολικά 6 ώρες σε πούλμαν, χωρίς γεύμα σε πανάκριβα μέρη, χωρίς σουβενίρ ή άλλα ψώνια εννοείται. Φυσικά, αν είναι όνειρο ζωής, δε θέλω να πατρονάρω και κάνεις ό,τι επιθυμείς. Διαφορετικά, με το ίδιο συνολικό κόστος και ανάλογα του τι θα κάνεις ενδεχομένως και σαφώς χαμηλότερο, μπορείς να πας και να έλθεις Βερόνα, να πληρώσεις εισιτήρια για την αρένα, το Castelvecchio, ακόμα και τη βίλα της Ιουλιέτας για να βγάλεις κρίντζι φωτό χουφτώματος σε βυζί του ομώνυμου αγάλματος(το έχω κάνει, δεν κρίνω), να περιηγηθείς στην πανέμορφη πόλη, να φας ωραία και να αγοράσεις και το κατιτί σου.

Κατά τα άλλα, δεν καταλαβαίνω το τρελό hate που τρώει το Μιλάνο, μάλλον πολλοί είχαν Ντουόμο και Μυστικό Δείπνο στο χωριό τους. Το πιο αστείο είναι όταν το ακούω από ανθρώπους - όχι εδώ, γενικά μιλάω - που κατά τα άλλα εκστασιάζονται με κάτι Λιουμπλιάνες πχ., αλλά τα Μεδιόλανα τους πέφτουν λίγα. Εννοείται κι εγώ είχα πάει προκατειλημμένη λόγω όλων αυτών των ανοησιών και οι προσδοκίες μου ξεπεράστηκαν κατά πολύ. Το μόνο πρόβλημα της πόλης είναι ότι βρίσκεται στην Ιταλία και συναγωνίζεται με Τιτάνες, σε πολλές άλλες χώρες αντίστοιχες πόλεις θα τις προβάλλανε σα στολίδι και ανυπέρβλητο προορισμό.

Last edited:

paefstra

Member
Το πιο αστείο είναι όταν το ακούω από ανθρώπους - όχι εδώ, γενικά μιλάω - που κατά τα άλλα εκστασιάζονται με κάτι Λιουμπλιάνες πχ., αλλά τα Μεδιόλανα τους πέφτουν λίγα.
Μιλησες μεσα στην καρδια μου. Δεν εχω πιο βαρετο προορισμο απο τη Λουμπλιανα.

NIKOLETA05

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Θα δώσεις 99 ευρώ (με έκπτωση κιόλας), για να μείνεις συνολικά 6 ώρες σε πούλμαν, χωρίς γεύμα σε πανάκριβα μέρη, χωρίς σουβενίρ ή άλλα ψώνια εννοείται. Φυσικά, αν είναι όνειρο ζωής, δε θέλω να πατρονάρω και κάνεις ό,τι επιθυμείς. Διαφορετικά, με το ίδιο συνολικό κόστος και ανάλογα του τι θα κάνεις ενδεχομένως και σαφώς χαμηλότερο, μπορείς να πας και να έλθεις Βερόνα, να πληρώσεις εισιτήρια για την αρένα, το Castelvecchio, ακόμα και τη βίλα της Ιουλιέτας για να βγάλεις κρίντζι φωτό χουφτώματος σε βυζί του ομώνυμου αγάλματος(το έχω κάνει, δεν κρίνω), να περιηγηθείς στην πανέμορφη πόλη, να φας ωραία και να αγοράσεις και το κατιτί σου.

Κατά τα άλλα, δεν καταλαβαίνω το τρελό hate που τρώει το Μιλάνο, μάλλον πολλοί είχαν Ντουόμο και Μυστικό Δείπνο στο χωριό τους. Το πιο αστείο είναι όταν το ακούω από ανθρώπους - όχι εδώ, γενικά μιλάω - που κατά τα άλλα εκστασιάζονται με κάτι Λιουμπλιάνες πχ., αλλά τα Μεδιόλανα τους πέφτουν λίγα. Εννοείται κι εγώ είχα πάει προκατειλημμένη λόγω όλων αυτών των ανοησιών και οι προσδοκίες μου ξεπεράστηκαν κατά πολύ. Το μόνο πρόβλημα της πόλης είναι ότι βρίσκεται στην Ιταλία και συναγωνίζεται με Τιτάνες, σε πολλές άλλες χώρες αντίστοιχες πόλεις θα τις προβάλλανε σα στολίδι και ανυπέρβλητο προορισμό.
Δεν είναι με πούλμαν το ταξίδι με το αλπικό τρένο είναι βλέπεις τρομερά τοπία
Είμαι ανάμεσα σε Βερόνα κ αυτό🙄

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Δεν είναι με πούλμαν το ταξίδι με το αλπικό τρένο είναι βλέπεις τρομερά τοπία
Είμαι ανάμεσα σε Βερόνα κ αυτό🙄
Για να πάτε στο σημείο που παίρνεις το Αλπικό τρένο θα πάρετε λεωφορείο. Δες και το δρομολόγιο που φαίνεται στο λινκ που επισυναψες
Screenshot_20251212_005031_Chrome.jpg

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Κατά τα άλλα, δεν καταλαβαίνω το τρελό hate που τρώει το Μιλάνο, μάλλον πολλοί είχαν Ντουόμο και Μυστικό Δείπνο στο χωριό τους. Το πιο αστείο είναι όταν το ακούω από ανθρώπους - όχι εδώ, γενικά μιλάω - που κατά τα άλλα εκστασιάζονται με κάτι Λιουμπλιάνες πχ
Για τον ίδιο λόγο που ρίχνεις το ανάθεμα στη Λιουμπλιάνα, γούστα είναι αυτά. Ίσως επίσης και γιατί το Μιλάνο δεν αφήνει την ίδια αίσθηση όπως άλλες πόλεις τη Ιταλίας. Για μένα όπως και να χει είναι άτοπη η σύγκριση, πρέπει να βλέπουμε το κάθε μέρος ξεχωριστά.
Προσωπικά το Μιλάνο που άρεσε, παρόλο που ήταν η Ιταλία που δεν έχω συνηθίσει. Θα ξαναπήγαινα ευχαρίστως και δεν είμαι αρνητικός, ασχέτως που όντως υπάρχουν αρκετές πόλεις στην ευρύτερη περιοχή που χρήζουν ενδιαφέροντος.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.303
Μέλη
39.977
Νεότερο μέλος
davidbarker

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom