Πρώτη φορά εξωτερικό

Viajero93

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική, Κούβα
Παιδιά μια ερώτηση (θα τα βγάλουμε σύντομα τα εισιτήρια) : χρειάζονται στοιχεία νέας ταυτότητας κατά την έκδοση των εισιτηρίων;

Ρωτάω γιατί η φίλη μου δεν έχει ακόμα νέα ταυτότητα και σκοπεύει να τη βγάλει πριν τον Μάρτιο που θα πάμε Μαδρίτη.

Δεν ξέρω, αν βγάλει τα αεροπορικά με την παλιά ταυτότητα ( = γίνεται; ), αν μετά πρέπει να τρέχουμε για αλλαγές που θα βγάλει τη νέα.
Με ποια εταιρεία θα πάτε; Η Aegean δε ζητάει στοιχεία ταυτότητας κατά την κράτηση, η sky το κάνει μόνο.

petros32

Member
Γεια σας παιδιά!
Βγάλαμε τα αεροπορικά (από booking) και μένει σιγά σιγά το ξενοδοχείο!

Μερικές ερωτήσεις:
1. Πόσο νωρίτερα πριν την πτήση πρέπει να είμαστε στο αεροδρόμιο;

2. Από Περιστέρι: να πάρουμε ταξί (και πόσο πάει, πχ έχει ειδική τιμή; ) ή τη μπλε γραμμή μετρό για να φτάσουμε αεροδρόμιο; Δεν ξέρω και πόσο διαρκεί η διαδρομή σε λεπτά / ώρες.

3. Εγώ κουβαλάω πάντα ένα τσαντάκι με τα πράγματά μου (ταυτότητα, χρήματα, κάρτες, το tablet μου / δεν έχω κινητό), διαστάσεων Υ 32 x Μ 25 x Π 8 εκ.
Πχ μια έκδοση αυτού: https://www.skroutz.gr/s/40538841/CAT-Ryan-Andriki-Tsanta-Omou-CHiasti-84058-147.html
Μπορώ να το έχω στο αεροπλάνο μέσα ή παρά είναι μεγάλο; Για το ένα εισιτήριο λέει σίγουρα ότι δεν επιτρέπεται προσωπικό αντικείμενο (ξέρω βέβαια ότι αφορά μικρό βαλιτσάκι / όχι ένα απλό τσαντάκι ώμου).

4. Αν έχετε κάποιο thread ή κάποιο link ή άμεσες προτάσεις να γράψετε εδώ για: τι αξίζει να επισκεφθείς να δεις ή να φας στη Μαδρίτη της Ισπανίας, ευπρόσδεκτο!!!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
1. Πόσο νωρίτερα πριν την πτήση πρέπει να είμαστε στο αεροδρόμιο;
Δύο ώρες τουλάχιστον για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Μπορώ να το έχω στο αεροπλάνο μέσα ή παρά είναι μεγάλο;
Κατα 99% δε θα ασχοληθεί κανένας, όμως εάν το κάνει το βάζεις προσωρινά μέσα στη μεγάλη και ξεμπερδεύεις.
Αν έχετε κάποιο thread ή κάποιο link ή άμεσες προτάσεις να γράψετε εδώ
Τα καλύτερα:

Ισπανία - Μαδριτη

Ισπανία - 4 Μέρες στην Μαδρίτη και πέριξ!

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
2. Από Περιστέρι: να πάρουμε ταξί (και πόσο πάει, πχ έχει ειδική τιμή; ) ή τη μπλε γραμμή μετρό για να φτάσουμε αεροδρόμιο; Δεν ξέρω και πόσο διαρκεί η διαδρομή σε λεπτά / ώρες.
ΜΜΜ πάντα! Εκτός αν είστε 4 άτομα, οπότε το μετρό θα κοστίσει 4x9=36€ και το σκέφτεσαι. Προσωπικά ακόμα και μεταμεσονύκτιες ώρες να ταξιδεύω, το πολύ πολύ να πάρω ένα ταξί μέχρι το Σύνταγμα, ώστε να χρησιμοποιήσω μετά το λεωφορείο Χ95.
Από το Περιστέρι ξεκινώ συνήθως δύο ώρες πριν από την ώρα που θέλω να βρίσκομαι στο αεροδρόμιο. Κι αυτό γιατί χρειάζομαι περίπου 20' για να φτάσω με το λεωφορείο στον Αγ. Αντώνιο, απ' όπου παίρνω το μετρό για το Σύνταγμα, όπου πρέπει να αλλάξω γραμμή. Συνήθως φτάνω στο αεροδρόμιο σε 1,5 ώρα από αυτήν που ξεκινώ, αλλά προτιμώ να έχω την ασφάλεια του επιπλέον μισάωρου για την περίπτωση που δεν πετύχω σύντομα το δρομολόγιο της μπλε γραμμής για το αεροδρόμιο και καθυστερήσω έως και μισή ώρα περιμένοντάς το στο σταθμό.

petros32

Member
Δύο άτομα είμαστε!
Δηλαδή πόσο πάει το ταξί;
Αν πάει 50 ευρώ από Περιστέρι, διά 2 βγαίνει 25 ευρώ, δλδ ανεκτό ποσό, ούτε να τραβολογάμε βαλίτσες στα λεωφορεία κτλ!

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Γαλλία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Δύο άτομα είμαστε!
Αν πάει 50 ευρώ από Περιστέρι, διά 2 βγαίνει 25 ευρώ, δλδ ανεκτό ποσό, ούτε να τραβολογάμε βαλίτσες στα λεωφορεία κτλ!
Κι άλλα τόσα επιστροφή δηλαδή 100€ σύνολο.
Με 50€ περίπου πάρκινγκ αεροδρομίου +5€ διόδια +10€ βενζίνη = 65€ πας κι έρχεσαι με την άνεσή σου.

maria91

Member
Δύο άτομα είμαστε!
Ενα τηλεφωνο σε ραδιοταξι θα σου λυσει την απορια,αν και με τις απεργιες που κανουν καθε τρεις και λιγο δε θα το προτεινα καν σαν λυση!!

petros32

Member
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!
Αν πάμε με τη μπλε γραμμή μετρό:
1. Έχει συγκεκριμένα δρομολόγια προς Αεροδρόμιο (τα βλέπω από κάπου; ) ή είναι σαν ένα συνηθισμένο - τακτικό μετρό; Ρωτάω γιατί έχω ανάμνηση πολλές φορές να φτάνει μόνο μέχρι Πλακεντίας.
2. Από Σύνταγμα πόση ~ώρα θέλει να φτάσει το μετρό μπλε γραμμή μέχρι Αεροδρόμιο;

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Δύο άτομα είμαστε!
Μια πλασματική αναζήτηση που έκανα στο Freenow μου έδωσε τιμές 43-62€.

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Γαλλία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
1. Έχει συγκεκριμένα δρομολόγια προς Αεροδρόμιο (τα βλέπω από κάπου; ) ή είναι σαν ένα συνηθισμένο - τακτικό μετρό; Ρωτάω γιατί έχω ανάμνηση πολλές φορές να φτάνει μόνο μέχρι Πλακεντίας.
2. Από Σύνταγμα πόση ~ώρα θέλει να φτάσει το μετρό μπλε γραμμή μέχρι Αεροδρόμιο;
Δεν πάνε όλα τα δρομολόγια αεροδρόμιο Πίνακας δρομολογίων εδώ: https://www.stasy.gr/wp-content/upl...ΟΜΙΟΥ-ΑΠΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΘΕΑΤΡΟ-ΠΡΟΣ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.pdf

Θεωρητικά η διαδρομή από Δημ. Θέατρο ως Αεροδρόμιο είναι λίγο πάνω από ώρα.

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Από Σύνταγμα θες περίπου τρία τέταρτα, αλλά πρέπει να υπολογίσεις και τον χρόνο της αναμονής. Είναι αυτό που έγραψα παραπάνω για το μισάωρο. Όπως αναφέρθηκε, δεν πάνε όλα τα δρομολόγια της μπλε γραμμής στο αεροδρόμιο. Τα πιο πολλά σταματούν στην Πλακεντίας και περίπου ανά μισή ώρα η γραμμή έχει δρομολόγια μέχρι το αεροδρόμιο.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
@petros32 μετέφερα τις ερωτήσεις σου και τις απαντήσεις σε ένα ήδη υπάρχον ανάλογο θέμα, για να μαζεμένες όλες οι απορίες μαζί.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.413
Μέλη
40.048
Νεότερο μέλος
AnnaBax

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα