Ισπανία Πρώτη φορά στη Βαρκελώνη

panpan

Member
Μηνύματα
6.865
Likes
26.632
Για να φανταστείτε, στη Χιρονα, η ξεναγός που είχαμε -καιτοι άριστη στη δουλειά της- μιλάγε απλα ανεκτά αγγλικα.
Την .Άννα είχατε; :)
Υπάρχουν 7 ελληνόφωνες ξεναγοί,γιατί πήρατε αγγλόφωνο;
 

Paul

Member
Μηνύματα
42
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Μάλτα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Κοιτα, μη φανταστείς οτι δεν καταλαβαίναμε τίποτα. Χα χα... Ίσα ίσα που η κοπέλα εκανε πολυ σωστα τη δουλειά της και αυτο που μου άρεσε περισσότερο ηταν η αγάπη με την οποια μιλούσε για την πόλη της.
 

michailpr

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Γειά σας παιδιά κι από εμένα. Σχεδιάζω κι εγώ ένα ταξίδι Ισπανία αυτές τις μέρες ( απο 13 μέχρι 23 Σεπτεμβρίου) . Λέω να αρχίσω με Μαδρίτη για τον τελικό του Παγκοσμίου κυπέλλου (με ελπίδες να δω την εθνική Ελλάδος εκεί :) ) και μετά να κατευθυνθω προς Βαρκελώνη (κατα τις 16-17 για να δω και κάτι απο Μαδρίτη πρώτα). Απο Μαδρίτη σε Βαρκελώνη ,λοιπόν, ποιο θα ήταν το πιο οικονομικό μέσο που μπορώ να χρησιμοποιησω; Επιπλέον στη Βαρκελώνη σκέφτομαι κάτι σε τουρ με ποδήλατα γιατί απ ότι ακούω είναι μία πόλη φιλική με τα ποδήλατα. Συμφέρει λοιπόν; Όχι μόνο οικονομικά αλλά και απο άποψη "ποιότητας" να κάνω ενα τέτοιο τουρ; Γενικά για τις επισκέψεις στα αξιοθέατα της πόλης συμφέρει να κλείσω κάτι απο πιο πριν ή θα καταφέρω με ευκολία όταν φτάσω; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων κι εγώ :)
 

Ulysses

Member
Μηνύματα
114
Likes
174
Επόμενο Ταξίδι
Ζυρίχη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Μεξικό
Το πιο οικονομικό μέσο είναι το λεωφορείο. Αλλά θα κάνεις 8 ώρες. Το τρένο είναι πιο ακριβό. Διπλάσια τιμή ή και παραπάνω. Αν βρεις φθηνό αεροπορικό θα χει ίδια τιμή αλλά αν συνυπολογίσεις τον χρόνο στο αεροδρόμιο κλπ, τον ίδιο χρόνο ξοδεύεις.
Τουρ με ποδήλατα αν σου αρέσει καντο.
Από αξιοθέατα, το μόνο που είναι καλό να κλείσεις από πριν είναι για τη Σαγράδα Φαμίλια για να μην περιμένεις στην ουρά.
 

George V

Member
Μηνύματα
80
Likes
29
Πέρυσι ειχα παει με εναν φιλο πσκ . Αρκετο τρεξιμο για να δουμε οσο γινετε περισσοτερα . Η Barcelona card που ειχαμε παρει για 3 μερες εκανε 19€ μας εξυπηρέτησε απολυτα! Μια χαρα συνεννοηθηκαμε εμεις με οσους μιλήσαμε στα Αγγλικα . Βρηκαμε ακομα και ατομα που μιλαγαν ελληνικα σε ορισμενα καταστηματα ! Φετος θα ξαναπαω παλι πσκ πιο χαλαρα αυτην την φορα μιας και εχω δει τα περισσότερα !
 

GEOPAL

Member
Μηνύματα
25
Likes
3
Καλημέρα! Φεύγω κι εγώ μεθαύριο και θα μείνουμε Badalona, σχετικά έξω από την πόλη (ανατολικά). Για τα αξιοθέατα και τις κάρτες με καλύψατε πλήρως (παρόλο που δεν έχω γράψει ποτέ εδώ, διαβάζω συχνά το φόρουμ και κάντε φοβερή δουλειά! ;) ) απλά επειδή σκεφτόμαστε να νοικιάσουμε ποδήλατα για τις μετακινήσεις μας, πιστεύετε θα είναι πρακτικό ή θα 'κολάμε' στον κόσμο? Επίσης είναι όλα ή τα περισσότερα αξιοθέατα προσβάσιμα με ποδήλατο ή λέτε θα είναι μεγάλες οι αποστάσεις?
Διαβασα πως έχει και ποδηλατόδρομο η Βαρκελώνη και έτσι μου μπήκε η ιδεά, αλλά δεν ξέρω αν σε μερικά σημεία δεν βολεύει τόσο και τότε που θα το αφήνουμε το ποδηλατάκι?
 

frenchman

Member
Μηνύματα
623
Likes
1.493
Επόμενο Ταξίδι
Venice
Ονειρεμένο Ταξίδι
Antarctica
100% ποδήλατο! Κι εμένα μου το είχε προτείνει ένας φίλος από εδώ μέσα και είχα τις επιφυλάξεις μου, αλλά ήταν ότι καλύτερο. Ξεκούραστο, γνωρίζεις μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης, ιδανικό για να βολτάρεις στην barceloneta! Το συστήνω ανεπιφύλακτα
 

GEOPAL

Member
Μηνύματα
25
Likes
3
Κάμια πρόταση για ενοίκιο? Είδα κάποιους στο νετ αλλά μου φαίνονται παλιά τα ποδήλατα
 

Lida1984

Member
Μηνύματα
15
Likes
5
Καλησπέρα σας.. Με λένε Λήδα και έχουμε βγάλει εισιτήρια με τον αντρούλη μου για Βαρκελώνη.. Φεύγουμε στις 06/02 και επιστρέφουμε στις 13/02.. Πάμε μόνοι μας χωρίς κάποιο GROUP.. Θα είχατε την καλοσύνη να με βοηθήσετε ΄λιγάκι σχετικά με το που να πάμε, σε ποια μουσεία αξίζει να μπούμε, μέρη για φαγητό κτλ.. Να προσθέσω ότι θα μας ενδιέφερε περισσότερο το να νιώσουμε ντόπιοι κατά κάποιο τρόπο παρά το αέναο μπες βγες στα μουσεία. Έχουμε τρέλα με τη πόλη από τότε που έπεσε στα χέρια μας το πρώτο βιβλίο του ZAFON.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.114
Μηνύματα
880.689
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom