Γαλλία Πρώτο μας ταξίδι στο εξωτερικο

Evmenis

Member
Μηνύματα
162
Likes
33
Επόμενο Ταξίδι
london baby
ουρες ταβερ στο χτυπημα των εισητηριων?δεν θυμαμαι να ειχε ποτε ουρες.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.516
Likes
29.315
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
ουρες ταβερ στο χτυπημα των εισητηριων?δεν θυμαμαι να ειχε ποτε ουρες.
Στα μουσεία. Και στους γκισέδες των εκδοτηρίων εισητηρίων, αν δε θέλεις/μπορείς να χρησιμοποιησεις τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης.

By the way, η άσχετη πληροφορία της ημέρας: το ΣΚ που μας πέρασε ήμουν στο παρίσι. Κινήθηκα, έφαγα, γύρισα κλπ αρκετά, και δε χρειάστηκα ούτε ένα ευρώ σε μετρητά. Τα πάντα τα πλήρωσα με "κάρτες".... Από τα εισιτήρια του μετρό μέχρι τον καφέ στο χέρι...
 

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.460
Likes
4.474
Καταρχάς, η ώρα η καλή!! Να είστε πάντα ευτυχισμένοι!!!
Το Παρίσι είναι η ιδανική επιλογή για νεόνυμφους... Δε χρειάζεται άγχος, λίγο ψάξιμο στο internet, ρωτάς και κανέναν εκεί πέρα για οτιδήποτε χρειαστεί (γαλλικά, αγγλικά, ότι ξέρετε στην τελική) και θα περάσετε τέλεια...
Από προσωπική εμπειρία, για να βγάλεις νέα ταυτότητα δεν αρκεί η δικαιολογία "θέλω να πάω ταξίδι στο εξωτερικό"... Εμένα δε μου βγάζανε, μου είπαν να βγάλω διαβατήριο... Πες τους ότι θέλεις να κάνεις αλλαγή στοιχείων, ότι τη θέλεις επειδή τη χρειάζεσαι για παρακολουθήσεις σεμιναρίων στο εξωτερικό, βρες κάτι τέλος πάντων...
Όσον αφορά στα εισιτήρια - κάρτες απεριορίστων κλπ. επειδή αλλάζουν σχετικά συχνά, στους σταθμούς μετρό μπορείς πολύ εύκολα να βγάλεις από ειδικά μηχανήματα με κέρματα ή να ζητήσεις πληροφορίες από τις υπαλλήλους... θα σε εξυπηρετήσουν...
Στο forum έχει πολλές πληροφορίες για το Παρίσι.
Σε κάθε περίπτωση καλά να περάσετε!
 

happiness

Member
Μηνύματα
235
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
...τελικά δεν άργησε :)
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Κούβα
Ακολουθεί ξεδιάντροπη διαφήμιση της ταξιδιωτικής μου ιστορίας...

Για navigo και paris visite

Για Paris museum pass

Διαβάστε και τα υπόλοιπα για περισσότερες πληροφορίες.

...τέλος διαφήμισης, επανερχόμαστε στην κανονική ροή του προγράμματός μας...
 

giorgio7

Member
Μηνύματα
51
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΚΡΙΝΟΙ
Ημουν για 2η φορά το καλοκαίρι που μας πέρασε στο παρίσι για 10 μερες. Φοβερή πόλη. Είμαι απλά ερωτευμένος με το Παρίσι. Σίγουρα θα ξαναπάω.
Δεν χρειάζεσαι διαβατήριο και σίγουρα δεν χρειάζεσαι καμιά δικαιολογία. Καμία απολύτως. Δεν θα σε ρωτήσουν καν. Απλά στη θέση σου θα έβγαζα διαβατηριο γιατί όλο και κάπου θα σου ξαναχρειαστεί. 5 χρόνια κρατάει δεν χάνεις τίποτα. Μ έναν καλό οδηγό θα προσανατολιστείς και θα πάρεις χρησιμότατες και πολύ πρακτικές πληροφορίες. Από το αεροδρόμιο υπάρχει μετρό που σε πάει κατευθείαν στο κέντρο του παρισιού. Το εισητήριο κοστίζει κάτω από 10 ευρώ αν δεν κάνω λάθος. Εγώ έτσι πήγα. Από κει και μετά έχει καταπληκτικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Μπορείς να πας όπου θες χρησιμοποιώντας μετρό. Μ έναν χάρτη της πόλης θα καταλάβεις τι εννοώ. Αλλά πρόσεχε ότι το παρίσι είναι χωρισμένο σε 5 νομίζω ζώνες μετρό. Στις περισσότερες θα χρειαστείς το κανονικό εισητήριο. Αν όμως πάς σε μια ζώνη στην περιφέρεια του παρισιού πχ eurodisney θα χρειαστείς διαφορετικό εισητήριο αλλιώς δε θα μπορείς να βγεις από την έξοδο του σταθμού. Θα μπεις κανονικά αφού κανείς δε θα σε ελέγξει που πηγαίνεις, απλώς θα χτυπήσεις το εισητήριο σου, αλλά στην έξοδο που θα πρέπει να ξαναχτυπήσεις το εισητήριο σου δε θα σ αφήνει να περάσεις και θα πρέπει να βγάλεις καινούριο εισητήριο από κάποιο εκδοτήριο εκεί κοντά. Εμείς την πατήσαμε έτσι αλλά είδαμε ότι εκτός από μας το ''έπαθαν'' και ντόπιοι αλλά προφανώς ήξεραν τι παίζει και πήδηξαν πάνω από τις ''μπάρες'', η περίμεναν και χωνόντουσαν μαζί με κάποιον άλλον που περνούσε κανονικά. Μετά κάναμε έτσι κι εμείς. Η τιμή του ενός κανονικού εισητηρίου μετρό κοστίζει 1.6 ευρώ. Αν όμως πάρεις 10δα κοστίζουν 11.6 ευρώ. Εμείς προσπαθήσουμε να βγάλουμε καρτα εβδομάδας αλλα κάτι έλεγε ο τύπος στο γκισέ στα γαλλικά, ότι πρέπει να δώσουμε και φωτογραφίες και το αφήσαμε. Το αρνητικό είναι ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι δεν σου μιλάνε αγγλικά αλλά προσπαθούν να σε βοηθήσουν και κουτσά στραβά κάποια άκρη θα βγάλεις.
 

North66

Member
Μηνύματα
4.314
Likes
5.076
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Δεν χρειάζεσαι διαβατήριο και σίγουρα δεν χρειάζεσαι καμιά δικαιολογία. Καμία απολύτως. Δεν θα σε ρωτήσουν καν. Απλά στη θέση σου θα έβγαζα διαβατηριο γιατί όλο και κάπου θα σου ξαναχρειαστεί. 5 χρόνια κρατάει δεν χάνεις τίποτα.
Να θυμίσω ότι ένα νέο διαβατήριο πενταετούς διάρκειας κοστίζει γύρω στα 90 ευρώ... αν δεν το χρειάζεσαι, δεν το βγάζεις.
 

giorgio7

Member
Μηνύματα
51
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΚΡΙΝΟΙ
Να θυμίσω ότι ένα νέο διαβατήριο πενταετούς διάρκειας κοστίζει γύρω στα 90 ευρώ... αν δεν το χρειάζεσαι, δεν το βγάζεις.

Συμφωνώ. Απλά εξαρτάται τι τύπος είσαι. Εγώ επειδή ήμουν σίγουρος όταν πήγα Ρώμη ότι θα ταξιδέψω σίγουρα εκτός Ευρώπης μέσα στην επόμενη πενταετία έβγαλα διαβατήριο. Έλεγα κάπου θα μου χρειαστεί. Κι έτσι το κανόνισα και το βγαλα τότε. Για να μην το χω για μετά.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.332
Μηνύματα
888.179
Μέλη
38.990
Νεότερο μέλος
chris.s

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom