voliotis

Member
Μηνύματα
32
Likes
90
Επόμενο Ταξίδι
ΚΙΝΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Περιεχόμενα

Πέρασε 1 μήνας από την επιστροφή του οδικού ταξιδιού μας και αποφάσισα να σας γράψω την ιστορία μου, για πρώτη φορά. Καταρχήν να ευχαριστήσω τα μέλη του site για τις πολύτιμες πληροφορίες και τις ιστορίες τους που με βοήθησαν για να κάνω αυτό το ταξίδι. Το ταξίδι διήρκησε 15 ημέρες ( 14 διανυκτερεύσεις )και σύνολο 4750 χλμ. Διασχίσαμε 9 χώρες και μείναμε στις 8. Eπιστευτήκαμε 26 πόλεις, 15 κάστρα, 7 μνημεία της UNESCO. Ξενοδοχεία, σπίτια και διαμερίσματα όλα κλεισμένα από booking και airbnb. Στο ταξίδι ήμασταν εγώ η γυναίκα μου και ο μικρούλης μας 21 μηνών. Το αυτοκίνητο Toyota corolla του 2007 1400cc. Το gps απαραίτητο και με έβγαλε ασπροπρόσωπο tom-tom start 20 m Europe. Η οργάνωση του ταξιδιού όπως και η οδήγηση έγινε από εμένα.
ΜΕΡΑ 1η Βόλος-Βελιγράδι

Ξεκινήσαμε από το Βόλο στις 2 το βράδυ για να είμαστε Βελιγράδι πρωί και να έχουμε όλη τη μέρα μπροστά μας να το απολαυσουμε. Καθυστέρηση στα σύνορα δεν είχαμε και κίνηση μηδενική. Εδώ να σημειώσω ότι όλη η Π.Γ.Δ.Μ έως Σερβία έχει ανηφορικό δρόμο και όταν επιστρέφεις όλο σχεδόν κατηφόρα κάτι που μου έκανε εντύπωση. Το πρωί φτάσαμε Βελιγράδι και ταχτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο το οποίο βρισκόταν 10χλμ μακριά από το κέντρο. Κλείστηκε τελευταία στιγμή γιατί δεν μου τα έλεγε καλά ο τύπος που είχα κλείσει το σπίτι του στο κέντρο και τον ακύρωσα. Τίποτα το ιδιαίτερο, για έναν ύπνο οκ . Το μόνο καλό ότι είχε διάφορα ζώα άλογα, λάμα, στρουθοκάμηλο, κάτι περίεργα πουλιά και διάφορα άλλα και χάρηκε ο μικρός.
road trip emy (15).JPG

road trip emy (17).JPG

road trip emy (18).JPG

road trip emy (16).JPG

Σε 10 λεπτά ήμασταν Βελιγράδι και πρώτη μας στάση ήταν η εκκλησία του Άγιου Σάββα, μια από τις μεγαλύτερες ορθόδοξες εκκλησιές του κόσμου. Από έξω τέλεια μέσα εργοτάξιο κάνουν εργασίες εδώ και κάποια χρόνια.
IMG_0049.JPG
IMG_0054.JPG

Γενικώς στο Βελιγράδι έκαναν έργα, ειδικά στο κέντρο και είχε πολύ κίνηση. Μετά από εκεί μια επίσκεψη στο μουσείο Τεσλα .
IMG_0055.JPG

Επόμενη στάση κέντρο και Knez Mihailova , εδώ ήμασταν τυχεροί και το gps μας έβγαλε σε ένα πολυώροφο πάρκινγκ ακριβώς μπροστά. Πολύ όμορφο κέντρο, προσεγμένο καθαρό με τα λουλούδια του, με τα σιντριβάνια του τα μαγαζιά ……
IMG_0060.JPG
IMG_0068.JPG
IMG_0069.JPG

Εκεί που απολαμβάναμε τον περίπατο μας την ηλιόλουστη μέχρι στιγμής ημέρα, άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς και να φυσά μανιωδώς λίγο πριν φτάσουμε στο Kalemegdan park – Belgrade fortress. Μπήκαμε σε ένα μαγαζί για να μην βραχούμε και να πάρουμε και τα σουβενίρ μας. Μετά από κάνα 10 λεπτό σταμάτησε η πολύ βροχή και απλά ψιχάλιζε και είχε σκοτεινιάσει, λόγο παιδιού αποφασίσαμε να το αφήσουμε και να το γυρίσουμε με το αυτοκίνητο περιφερειακά και να δούμε και λίγο την πόλη.
IMG_0075.JPG
IMG_0074.JPG
road trip emy (30).JPG
road trip emy (23).JPG
road trip emy (26).JPG
road trip emy (28).JPG

Αποφασίσαμε να πάμε προς Zemun όπου θεωρώ ότι είναι πιο γραφικά από αυτά που είδα.
IMG_0076.JPG

15 λεπτά μετά είχαμε φτάσει και γυρνούσαμε την πόλη και μιας που είχε περάσει και η ώρα να βρούμε κάτι να φάμε. Πολύ γραφικό με τα στενά του όμορφα κτήρια. Καθώς κάναμε τη βόλτα μας βλέπουμε ένα πολύ όμορφο εστιατόριο, παρκάρω και πάω να κάνω την ερευνά μου, γιατί θέλαμε να φάμε κάτι παραδοσιακό. Τέλεια επιλογή αποδείχτηκε και στα φαγητά του και στις μπύρες και πολύ φτηνό. Ενδεικτικά να αναφέρω 3 μπύρες, αναψυκτικό, 2 σούπες, 2 μερίδες φαγητό και κρέπα στο τέλος 21e μόνο. Μόλις τελειώσαμε είχε σταματήσει και η βροχή και ρώτησα τον σερβιτόρο αν έχει κάποιο αξιοθέατο εκεί κοντά και για καλή μας τύχη ακριβώς πίσω από εκεί που ήμασταν 4 λεπτά περπάτημα και καμία 30 σκαλοπάτια βρισκόταν το τοπ αξιοθέατο της πόλης το Gardos zemun. Ο πύργος με το ρολόι.
IMG_0101.JPG
IMG_0103.JPG
IMG_0113.JPG
IMG_0117.JPG
IMG_0098.JPG
IMG_0106.JPG
IMG_0107.JPG

Πανοραμική θέα, χωρίς τουρίστες πολύ όμορφο. Είχε αρχίσει να βραδιάζει όταν αποφασίσαμε να φύγουμε και ξεκίνησε πάλι η βροχή… αποφασίσαμε να πάμε να αράξουμε στο ξενοδοχείο και να ετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα.

Μέρα 2η Belgrade- Bigar cascade falls – Corvin castle- Timisoara

Ξυπνήσαμε, φάγαμε το πρωινό μας και ξεκινήσαμε για Ρουμανία και το πρώτο αξιοθέατο το Bigar cascade falls. Έναν πολύ ιδιαίτερο καταρράκτη όχι τόσο για το ύψος που πέφτουν τα νερά η το μέγεθος του, αλλά για το πώς απλώνονται τα νερά του καθώς πέφτει. Ένας θολωτός καταπράσινος βράχος δημιουργεί έναν κυκλικό καταρράκτη σαν να τρέχουν νερά από ομπρέλα. Αυτός ο πανέμορφος καταρράκτης μαζί με άλλους 7 καταρράκτες από άλλες χώρες είναι μέσα στους καλύτερους μοναδικούς καταρράκτες του κόσμου, σύμφωνα με το world geography. Ταξίδι για να φτάσουμε εκεί έγινε μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή.
IMG_0182.JPG
IMG_0141.JPG
IMG_0142.JPG
IMG_0165.JPG
IMG_0169.JPG
IMG_0174.JPG

Επόμενος σταθμός το Corvin castle. Το κάστρο της δυναστείας Κορβιν βρίσκεται στην κεντρική Ρουμανία, στην επαρχία Χουνεντοαρα και θεωρείται η κορωνίδα των οχυρωματικών κτισμάτων. Είναι το μεγαλύτερο γοτθικού ρυθμού κάστρο στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Χτίσθηκε τον 15ο αιώνα από τον Ιοαν της Χουνεντοαρα (1407-1556) στρατηγό και οργανωτή των τελευταίων σταυροφοριών. Το κάστρο Κορβιν ήταν μια απόρθητη <<αετοφωλιά>> και ένα από τα κεντρικά στοιχειά του οχυρωματικού συστήματος. Βρίσκετε μέσα στα 10 παραμυθένια κάστρα της Ευρώπης σύμφωνα με το Lonely Planet. Πανέμορφο
IMG_0189.JPG
IMG_0225.JPG
IMG_0237.JPG

Μετά καθίσαμε σε ένα καφέ-μπαρ-εστιατόριο καθώς ανέβαινες στο κάστρο και ήπιαμε το καφεδάκι μας, δοκιμάσαμε ντόπια γλυκίσματα και ετοιμαζόμασταν για τον τελικό προορισμό μιας γεμάτης ημέρας την Τιμισοάρα. Μια τελευταία βραδινή φωτογραφία από το κάστρο
IMG_0251.JPG
road trip emy (49).JPG

Εδώ να σημειώσω λίγο πριν ξεκινήσουμε μιλούσε η γυναίκα μου με τους γονείς της στο τηλέφωνο και την ενημέρωναν ότι έδειχνε η τηλεόραση ότι εκεί που ήμασταν και εκεί που πάμε είχε τον χειρότερο καιρό εδώ και 50 χρόνια, ανέμους, καταιγίδες, χαλάζι. Εμείς γελάμε γιατί δεν είδαμε τίποτα από όλα αυτά όλη την ημέρα ισα ισα που είχε λιακάδα. Ήταν μια μέρα πριν μάθαμε όταν φτάσαμε στην Τιμισοάρα σαν μίνι τυφώνας ειδικά εκεί είχε ρίξει δέντρα, σπασμένα τζάμια κτλ. Ήμασταν τυχεροί !!!! Μετά από 2.30 ώρες ταξίδι και τους Ρουμάνους οδηγούς, κασκαντέρ θα τους έλεγα, βλέποντας τους να κάνουν προσπεράσεις πάνω στις στροφές σαν να μην υπάρχει αύριο φτάσαμε. Η ώρα είχε πάει 22.00. Εδώ είχαμε ένα από τα καλύτερα σπίτια από όλη τη διαδρομή και πολύ καλή οικοδέσποινα που μας υποδέχτηκε κυριολεκτικά με ανοιχτές αγκάλες. Παρότι ήταν ήδη αργά έκατσε και μας έδωσε πληροφορίες για το που θα βρούμε καλό τοπικό φαγητό, πώς να κινηθούμε κτλ. Ήμασταν 5 λεπτά από το κέντρο αλλά δεν κάναμε κάποια βόλτα , πήγα πήρα φαγητό και αράξαμε σπίτι.

Μέρα 3η Timisoara- Szeged- Budapest

Ξύπνησα πρωί 7 και βλέποντας τη γυναίκα μου και το παιδί μου να κοιμούνται βαριά, ετοιμάστηκα πήρα το αυτοκίνητο και έφυγα για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Πάρκαρα κοντά στην πλατεία Ουνιριι (Piata Unirii) η Union square όπου είναι και το κέντρο. Ονομάστηκε έτσι γιατί συνυπάρχουν η ρωμαιοκαθολική εκκλησία με την σερβορθοδοξη στον ίδιο χώρο η μια απέναντι από την άλλη σε πλήρη αρμονία. Εντυπωσιακά ανοικτός χώρος περιτριγυρίζεται από όμορφα κτήρια πολλά από τα οποία πρόσφατα αναπαλαιωμένα, με παστέλ χρώματα που σε ταξιδεύουν σε αυτοκρατορικά χρόνια. Είχε ελάχιστο κόσμο λόγο ότι ήταν πολύ νωρίς και αυτό ήταν καλό γιατί έβγαλα ωραίες φωτογραφίες
road trip emy (53).JPG

road trip emy (56).JPG
road trip emy (58).JPG
road trip emy (77).JPG
road trip emy (79).JPG
road trip emy (81).JPG
road trip emy (89).JPG
road trip emy (91).JPG
road trip emy (92).JPG
road trip emy (93).JPG
road trip emy (94).JPG
road trip emy (97).JPG
road trip emy (101).JPG
road trip emy (98).JPG
road trip emy (99).JPG
road trip emy (105).JPG
road trip emy (109).JPG
road trip emy (110).JPG
road trip emy (111).JPG
IMG_0276.JPG
IMG_0266.JPG
IMG_0267.JPG
IMG_0270.JPG
road trip emy (125).JPG
road trip emy (66).JPG
road trip emy (68).JPG
road trip emy (75).JPG

Μεγαλοπρεπές, όμορφος και εντυπωσιακός ναός ο οποίος βρίσκεται στην Piata Victoriei. Εντυπωσιάζει με το μέγεθος και την αρχιτεκτονική του. Είναι ξεχωριστός εξωτερικά αλλά και εσωτερικά. Ειδικά τα κεραμίδια στους πύργους και τη στέγη σου δίνουν την αίσθηση περίπλοκου μωσαϊκού. Όμορφα κτήρια, ωραία χρώματα, καθαριότητα, γελαστοί άνθρωποι, σε μια πόλη που δεν είχα διαβάσει τίποτα το ιδιαίτερο. Ένα από τα 2-3 πράγματα που θα άλλαζα στο ταξίδι είναι μια μέρα ακόμη διαμονή σε αυτή την όμορφη και γραφική πόλη. Είδα ότι συνδέεται αεροπορικώς με το Βουκουρέστι και έχει καθημερινά από 4-7 πτήσεις με Ryan air, Tarom και εισιτήρια που ξεκινούν από 8e. Από Αθήνα έχει για Βουκουρέστι με Ryan air. Επομένως ένας καλός συνδυασμός και θα το κάνω το 3μερο κάποια στιγμή. Είναι πολύ οικονομικός προορισμός επίσης. Μια ώρα και κάτι γύριζα μόνος μου και μετά πήγα να πάρω και την οικογένεια. Κάναμε μια 3ωρη χαλαρή βόλτα γεμάτη εικόνες και ξεκινήσαμε για το Szeged της Ουγγαρίας με πολύ καλό καιρό πάλι. Είχα επισκεφτεί την πόλη 9 χρόνια πριν και μου άρεσε πολύ και ήθελα να την δει και η γυναίκα μου. Επίσης να δοκιμάσει, αν υπήρχε ακόμη το μαγαζί, την πιο τέλεια σούπα σε ψωμί που έχω φάει ποτέ. Εκεί θα συναντούσαμε και τον κουμπάρο μας ο οποίος θα ερχόταν από Βερολίνο για να μας δει. 2 ώρες διαδρομή και συναντηθήκαμε στο σταθμό τρένων και ξεκινήσαμε να δούμε την πόλη. Μπορώ να πω ότι μου άρεσε πιο πολύ από την προηγούμενη φορά. Μια φωτογραφία στο ίδιο μέρος να καταλάβετε
BUDAPEST 22-03-08 - 26-03-08 132.jpg

και το μετά
IMG_0329.JPG

πριν
BUDAPEST 22-03-08 - 26-03-08 134.jpg

και το μετά
IMG_0323.JPG
IMG_0289.JPG
IMG_0290.JPG
IMG_0295.JPG
IMG_0305.JPG
IMG_0307.JPG
road trip emy (136).JPG
IMG_0309.JPG
IMG_0317.JPG
IMG_0321.JPG
IMG_0328.JPG

Καθώς πίναμε το καφεδάκι μας και τις μπύρες μας κάπου κεντρικά με θέα το σιντριβάνι, πήγα να ρωτήσω στις τουριστικές πληροφορίες αν υπάρχει ακόμα το μαγαζί που είχα την ανάμνηση με τη σούπα. Με τα πολλά εκεί που τους εξηγούσα τι είχα φάει πως ήταν περίπου το μέρος κτλ, παράλληλα μου έδειχνε μαγαζιά στο χάρτη και έλεγε τα ονόματα τους, πετάει ένα John Bulls tavern και τρώω την φλασια του αιώνα. Ήταν το μοναδικό που μου θύμιζε κάτι. Για να καταλάβετε το πόσο χάρηκα που θυμήθηκα κάτι πριν τόσα χρόνια , να σας πω ότι είμαι άτομο που δεν θυμάμαι τι έφαγα χτες. Όταν φτάσαμε δεν φαντάζεστε τι χαρά πήρα. Το μόνο που είχε αλλάξει ήταν μια προσθήκη στον εξωτερικό χώρο. Κάναμε την παραγγελία μας πήραμε και το κρασάκι μας ένα τοπικό chardonnay πολύ καλό θα το έλεγα.
IMG_0334.JPG
IMG_0335.JPG
IMG_0337.JPG
IMG_0338.JPG
IMG_0339.JPG

Τελειώνοντας και πριν αφήσουμε αυτήν την όμορφη πόλη κάτσαμε για παγωτό σε μια άλλη κεντρική πλατεία. Ο καιρός άρχιζε να αλλάζει και φεύγοντας από το Szeged ξεκίνησε η βροχή, έτσι το τελευταίο αξιοθέατο το παλιό υδραγωγείο το βγάλαμε φωτογραφία μέσα από το αυτοκίνητο.
IMG_0348.JPG

Δυο ώρες μετά ήμασταν στην Βουδαπέστη και βολευόμασταν στο διαμέρισμα που είχα κλείσει στο κέντρο ένα τετράγωνο από την Regi Posta Utca. Είχε βραδιάσει πλέον και ξεκινήσαμε τη βόλτα μας ευτυχώς χωρίς βροχή. Για μένα ήταν η δεύτερη φορά που επισκεπτόμουν την Βουδαπέστη και για τον κουμπάρο η έκτη και αφεθήκαμε στα χέρια για το βραδινό tour. Θα μέναμε δυο βράδια εκεί.
IMG_0352.JPG
IMG_0360.JPG
IMG_0356.JPG
road trip emy (146).JPG
road trip emy (138).JPG
road trip emy (145).JPG

Μέρα 4η Βουδαπέστη

Το επόμενο πρωί ξεκινήσαμε να δούμε τα μνημεία της πόλης με λίγη συννεφιά και κρύο αλλά χωρίς βροχή.
IMG_0476.JPG

IMG_0362.JPG
IMG_0363.JPG
IMG_0364.JPG
IMG_0365.JPG
IMG_0366.JPG
IMG_0372.JPG
IMG_0368.JPG
IMG_0382.JPG
IMG_0384.JPG
IMG_0399.JPG
IMG_0407.JPG
IMG_0417.JPG
IMG_0426.JPG
IMG_0430.JPG
IMG_0435.JPG
IMG_0460.JPG
IMG_0458.JPG
IMG_0454.JPG
IMG_0464.JPG
IMG_0467.JPG
road trip emy (184).JPG
road trip emy (151).JPG
road trip emy (175).JPG
road trip emy (159).JPG

Η πιο κακή στιγμή στην Ουγγαρία ήταν στην κεντρική σκεπαστή αγορά της Βουδαπέστης όπου έχοντας διαβάσει εδώ για τα περίφημα langos είπα να τα δοκιμάσω. Να σημειώσω ότι δεν είχε κανένας POS και τη στιγμή που τα παρήγγειλα είχα μόνο ευρώ πάνω μου. Μέγα Λάθος!!!!! 1e = 350 huf ( το νόμισμα τους). Έλα όμως που στο μαγαζί που πήγα είχε δικιά του τιμή συναλλάγματος. 1e = 300 huf. Το είχε έξω σε μια ταμπελίτσα που δεν έπαιζε να το δει κανένας αν δεν μου το έδειχνε όταν έκανα φασαρία για το κλέψιμο που είχα φάει. Με τα πολλά μην σας ζαλίζω πλήρωσα για δυο langos 26e, οπού η κανονική τους αξία ήταν 2000 huf το ένα ,δηλαδή γύρω στα 6.40e. Τέλος πάντων ας πρόσεχα, πιο πολύ το γράφω για να μην την πατήσει κανένας άλλος. Γι αυτό προσοχή αν πατέ εκεί με ευρώ. Αυτό μαζί με κάτι κλήσεις που έφαγα, δυο στον αριθμό, με χάλασαν στην Ουγγαρία. Τις κλήσεις πάντως δεν τις πλήρωσα. Τώρα αν έρθουν Ελλάδα οκ….

Μέρα 5η Budapest- Bory castle- Szekesfehervar- Pannonhalma Abbey- Gyor- Bratislava

Ξεκινήσαμε με βροχή σήμερα το ταξίδι μας με πρώτη στάση το Bory castle η αλλιώς Bory Var. Σας παραθέτω το άρθρο με την ιστορία του http://run-away.gr/bory-var-ena-kastro-gia-ta-matia-ths-mono/ . Μετά από μια ώρα περίπου φτάσαμε, η βροχή είχε σταματήσει αλλά είχε αέρα. Το κάστρο πολύ όμορφο με φαντασία φτιαγμένο. Ιδιαίτερο θα το έλεγα.
IMG_0513.JPG
IMG_0487.JPG
IMG_0492.JPG
IMG_0493.JPG
IMG_0495.JPG
IMG_0496.JPG
IMG_0499.JPG
IMG_0501.JPG
IMG_0503.JPG
IMG_0512.JPG
road trip emy (220).JPG
road trip emy (219).JPG
IMG_0509.JPG

Επόμενος σταθμός 10 λεπτά μακριά από το κάστρο η πόλη γλωσσοδέτης Szekesfehervar. Τι να πω για αυτήν την μικρή αλλά πανέμορφη πόλη. Διαμαντάκι θα το χαρακτήριζα, άξιζε μια διανυκτέρευση εδώ, που παρόλο το κακό καιρό που επικρατούσε έπαθα πλάκα, που να είχε και ήλιο δηλαδή.
IMG_0521.JPG
IMG_0524.JPG
IMG_0527.JPG
IMG_0529.JPG
IMG_0533.JPG
IMG_0534.JPG
IMG_0541.JPG
IMG_0543.JPG
IMG_0544.JPG
IMG_0547.JPG
IMG_0549.JPG
IMG_0558.JPG
IMG_0562.JPG
IMG_0567.JPG
IMG_0571.JPG

Επόμενη στάση το Αβαείο των Βενεδικτίνων Pannonhalma Abbey, που είναι μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO. Η θέα από την κορυφή του λόφου οπού βρίσκετε είναι πανέμορφη. Θα το περιέγραφα ως εκπληκτικό συγκρότημα σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία. Έχει μια εξαιρετική βιβλιοθήκη και ιστορία πάνω από 1000 χρόνια. Είσοδος 10e.
IMG_0575.JPG
IMG_0578.JPG
IMG_0587.JPG
IMG_0591.JPG
IMG_0595.JPG
IMG_0607.JPG
IMG_0611.JPG
IMG_0619.JPG
IMG_0622.JPG
IMG_0623.JPG
IMG_0627.JPG
IMG_0628.JPG
IMG_0639.JPG
IMG_0642.JPG
IMG_0649.JPG

Επόμενη στάση το Gyor, 30 λεπτά από το Αβαείο. Η βροχή συνέχιζε και δεν μπορέσαμε να απολαύσουμε αυτήν την εξαιρετική πόλη όπως θα θέλαμε. Παρκάρισα δίπλα στον ποταμό Raba ακριβώς απέναντι στην παλιά πόλη. Έχοντας γυναίκα και παιδί στο αυτοκίνητο πήγα μόνος μου για μια γρήγορη βόλτα στην πόλη. Είχε πολλά παραπάνω απ’ότι περίμενα και η 10 λεπτή βόλτα έγινε μια ώρα. Άξιζε και παραπάνω χρόνο με καλύτερο καιρό σίγουρα.
IMG_0736.JPG
IMG_0737.JPG
IMG_0686.JPG
IMG_0664.JPG
IMG_0665.JPG
IMG_0667.JPG
IMG_0669.JPG
IMG_0671.JPG
IMG_0681.JPG
IMG_0684.JPG
IMG_0690.JPG
IMG_0692.JPG
IMG_0696.JPG
IMG_0675.JPG
IMG_0702.JPG
IMG_0699.JPG
IMG_0707.JPG
IMG_0714.JPG
IMG_0723.JPG
IMG_0728.JPG
IMG_0733.JPG

Είχε πάει απόγευμα πλέον και ξεκινούσαμε για τον τελικό προορισμό της ημέρας την πρωτεύουσα της Σλοβακίας την Μπρατισλάβα. Μια ώρα μετά φτάσαμε. Ταχτοποιηθήκαμε στο διαμέρισμα κάναμε το μπάνιο μας και ετοιμαστήκαμε για την βραδινή βόλτα στην πόλη. Δέκα λεπτά περπάτημα και ήμασταν στην παλιά πόλη, οπού την γυρίσαμε καμία ώρα για φώτο.
road trip emy (245).JPG
road trip emy (249).JPG
IMG_0739.JPG
IMG_0740.JPG
IMG_0741.JPG
IMG_0743.JPG
IMG_0746.JPG
IMG_0752.JPG
road trip emy (268).JPG
road trip emy (253).JPG
road trip emy (254).JPG
road trip emy (261).JPG
road trip emy (267).JPG
IMG_0774.JPG
IMG_0779.JPG

Καθίσαμε να φάμε σ’ένα πολύ όμορφο εστιατόριο, δοκιμάσαμε κρασί και μπύρα , σούπες και 3 διαφορετικά πιάτα. Παίρναμε και για τον μικρό κανονική μερίδα πάντα για να δοκιμάζουμε και εμείς……
IMG_0755.JPG
IMG_0756.JPG
IMG_0759.JPG
IMG_0758.JPG
IMG_0761.JPG
IMG_0762.JPG

Το πρωί ξύπνησα πρωί και πήγα για την καθιερωμένη πλέον βόλτα στην πόλη και να επισκεφτώ το κάστρο. Δεν εντυπωσιάστηκα να πω την αλήθεια
IMG_0782.JPG
IMG_0783.JPG
IMG_0789.JPG
IMG_0790.JPG
IMG_0792.JPG
IMG_0794.JPG
IMG_0795.JPG
IMG_0810.JPG
IMG_0812.JPG
IMG_0814.JPG
IMG_0815.JPG
IMG_0818.JPG
IMG_0820.JPG
IMG_0825.JPG
IMG_0827.JPG
IMG_0837.JPG
IMG_0839.JPG
IMG_0840.JPG
IMG_0845.JPG
IMG_0847.JPG
IMG_0849.JPG
IMG_0858.JPG
IMG_0867.JPG

Είδαμε άλλα 2 μέρη που είχα στο πρόγραμμα, την μπλε εκκλησία τον περίφημο ναό της Αγίας Ελισάβετ και το Slavin μνημείο πεσόντων του β’ παγκοσμίου πολέμου. Θα το χαρακτήριζα επιβλητικό και πολύ καλοφτιαγμένος ο χώρος με ωραία θέα στην πόλη.
road trip emy (269).JPG
IMG_0868.JPG
road trip emy (281).JPG
road trip emy (289).JPG
road trip emy (284).JPG
road trip emy (288).JPG

Μέρα 6η Bratislava- Kruzenstein castle- Vienna

Μιάμιση ώρα μετά σε Αυστριακό πλέον έδαφος φτάσαμε στο Kreuzenstein castle. Βρίσκεται σε ένα δασώδες βουνό. Καθηλωτικό από κοντά. Δεν απέχει πολύ από την πόλη της Βιέννης (30 λεπτά). Όταν έφτασα στην είσοδο μου είπαν ότι η ξενάγηση μόλις ξεκίνησε και ότι αν θέλω μπορώ να μπω στο γκρουπ. Βέβαια ήταν στα Γερμανικά που δεν ξέρω, αλλά σου δίνουν ένα φυλλάδιο στα Αγγλικά για να ξέρεις τι βλέπεις. Με 10e είσοδο και ξέροντας ότι η επόμενη ξενάγηση ήταν μετά από μια ώρα δεν το πολυσκέφτηκα. Είχε οπλοστάσιο, κουζίνα, δωμάτια και πολλά πράγματα να δεις, όπως 2 εφευρέσεις του Leonardo Da Vinci, ένα μπάρμπεκιου και ένα μηχάνημα να φτιάχνεις μακαρόνια. Το οπλοστάσιο έχει τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή ιστορικών όπλων της Αυστρίας. Το τραπέζι της κουζίνας έχει 7.5 μέτρα μήκος και ζυγίζει ένα τόνο, είναι από ένα μόνο κομμάτι δρυ και ήρθε από το Σάλτσμπουργκ με καράβι. Πρώτα τοποθετήθηκε αυτό και μετά γύρω του έκτισαν την κουζίνα. www.kreuzenstein.com .
IMG_0875.JPG
IMG_0878.JPG
IMG_0947.JPG
IMG_0946.JPG
IMG_0945.JPG
IMG_0897.JPG
IMG_0899.JPG
IMG_0906.JPG
IMG_0900.JPG
IMG_0921.JPG
IMG_0922.JPG
IMG_0931.JPG
IMG_0935.JPG
IMG_0927.JPG


Επόμενη στάση Βιέννη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, αφήσαμε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και πήγαμε με το μετρό 2 στάσεις και ήμασταν κέντρο Stephansplatz. Κάναμε τη βόλτα μας είδαμε αρκετά αξιοθέατα, κάναμε τα ψώνια μας και ήπιαμε και καφέ και γλυκό στο ιστορικό καφέ Central.
road trip emy (304).JPG
road trip emy (309).JPG
road trip emy (313).JPG
road trip emy (316).JPG
road trip emy (327).JPG
road trip emy (328).JPG
road trip emy (329).JPG
IMG_1013.JPG
IMG_0996.JPG
IMG_0993.JPG
IMG_1014.JPG
road trip emy (343).JPG
road trip emy (345).JPG
road trip emy (346).JPG
road trip emy (356).JPG
road trip emy (347).JPG
road trip emy (349).JPG
road trip emy (350).JPG
road trip emy (352).JPG
road trip emy (353).JPG
road trip emy (354).JPG
IMG_1003.JPG

Μέρα 7η Βιέννη

Σήμερα ξεκινήσαμε την ημέρα μας με επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο της Βιέννης, προσθήκη τελευταίας στιγμής για να χαρεί ο μικρός, μιας που θα πηγαίναμε στο ανάκτορο Schonbrunn. Είχαμε δει μεγάλο μέρος της πόλης την προηγούμενη. Εδώ να σημειώσω ότι το ιστορικό κέντρο της Βιέννης όπως και το Schonbrunn βρίσκονται στη λίστα της UNESCO. Επειδή έχουν γραφτεί πολλά για την Βιέννη δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, άξιζε και παραπάνω μέρες σίγουρα, πανέμορφη πόλη!!!! Το βράδυ επισκεφτήκαμε το Prater που λόγο των ημερών, Oktoberfest, γινόταν χαμός.
IMG_1020.JPG
IMG_1037.JPG
IMG_1041.JPG
IMG_1056.JPG
IMG_1064.JPG
IMG_1094.JPG
IMG_1096.JPG
IMG_1098.JPG
IMG_1153.JPG
IMG_1179.JPG
IMG_1187.JPG
IMG_1189.JPG
IMG_1203.JPG
IMG_1216.JPG
IMG_1220.JPG
IMG_1223.JPG
IMG_1234.JPG
IMG_1243.JPG
IMG_1244.JPG
IMG_1251.JPG
IMG_1272.JPG
IMG_1284.JPG
IMG_1288.JPG
IMG_1309.JPG
IMG_1318.JPG

Μερα 8η Vienna- Burg liechtenstein- Seegrotte- Modling- Graz- Ljubljana

Πριν ξεκινήσω να πω ότι στο πρόγραμμα είχα βάλει, Schloss Laxenburg, Georgi schloss, Maribor, Ptuj. Όταν τα βλέπεις στον υπολογιστή φαίνονται όλα πολύ κοντά και εύκολα, στην πραγματικοτητα αυτό απέχει πολύ. Ήταν εφικτό μόνο αν είχα διανυκτερευση στο Graz, όπου μου άρεσε πολύ αν και στις 6 το απoγεύμα ήταν η πόλη φάντασμα. Πρώτος προορισμός της ημέρας το Burg Liechtenstein, πολύ όμορφη τοποθεσία όπως και το κάστρο.
road trip emy (414).jpg
IMG_1326.JPG
IMG_1328.JPG
IMG_1331.JPG
IMG_1336.JPG
IMG_1342.JPG

Πέντε λεπτά από εκεί βρίσκετε το τουριστικό πλέον ορυχείο γύψου Seegrotte με την μεγαλύτερη υπόγεια λίμνη στην Ευρώπη. Με είσοδο 11e και ξενάγηση με το που φτάσαμε. Πολύ τυχεροί για άλλη μια φορά. Κατά τη διάρκεια του Β’ΠΠ κατασχέθηκε και χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς ως προστασία από τους βομβαρδισμούς και ως εργοστάσιο αεροπλάνων. 2000 εργάτες δούλευαν εκεί και δημιούργησαν ένα από τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη του κόσμου το Heinkel He 162 Salamander, μυστικό όπλο των αεροπορικών δυνάμεων της Γερμανίας. Μετά τον πόλεμο το Seegrotte άνοιξε ως τουριστική ατραξιόν. www.seegrotte.at
road trip emy (419).jpg
road trip emy (422).jpg
road trip emy (425).jpg
road trip emy (426).jpg
road trip emy (445).jpg
road trip emy (446).jpg
road trip emy (447).jpg
IMG_1347.JPG
IMG_1365.JPG
road trip emy (451).jpg
IMG_1380.JPG
IMG_1397.JPG
road trip emy (455).jpg


Επόμενος προορισμός το Modling 5 λεπτά μακριά. Μια πανέμορφη μικρή πόλη όπου πέρασε κάποια καλοκαιριά εδώ και ο Μπετόβεν. Κάναμε τη βόλτα μας ήπιαμε τον καφέ μας και ξεκινήσαμε για Graz με μια στάση σ ένα εστιατόριο πάνω στην εθνική.
IMG_1408.JPG
IMG_1411.JPG
IMG_1422.JPG
IMG_1423.JPG
IMG_1424.JPG
IMG_1427.JPG
IMG_1428.JPG
IMG_1431.JPG
IMG_1432.JPG
IMG_1433.JPG
IMG_1436.JPG
IMG_1443.JPG
IMG_1446.JPG
IMG_1450.JPG
IMG_1457.JPG
IMG_1465.JPG
IMG_1463.JPG

Το ιστορικό κέντρο του Graz είναι και αυτό προστατευόμενο από την UNESCO. Πρώτη στάση κάναμε στο διάσημο ρολόι και το κάστρο. Μετά κατευθυνθήκαμε για το κέντρο. Πολύ όμορφη πόλη αλλά χωρίς καθόλου κόσμο, πιθανόν λόγο ότι ήταν Κυριακή. Εμείς κάναμε τη βόλτα μας βγάλαμε τις φωτογραφίες μας και φύγαμε για Λιουμπλιάνα. Δυόμιση ώρες μετά είχε βραδιάσει για τα καλά και ξεκίνησε πάλι η βροχή που δεν σταμάτησε τις 2 μέρες που ήμασταν Σλοβενία, εκτός από ελάχιστες στιγμές.
IMG_1467.JPG
IMG_1521.JPG
IMG_1470.JPG
IMG_1479.JPG
IMG_1482.JPG
IMG_1487.JPG
IMG_1488.JPG
IMG_1489.JPG
IMG_1491.JPG
IMG_1492.JPG
IMG_1497.JPG
IMG_1498.JPG
IMG_1503.JPG
IMG_1507.JPG
IMG_1511.JPG
IMG_1512.JPG
IMG_1513.JPG
IMG_1514.JPG

Μέρα 9η Ljubljana- Bled- Vintgar Gorge- Radovljika- Kranj

Πρώτος προορισμός της ημέρας η διάσημη λίμνη Bled, με το κάστρο της, το νησάκι στη μέση της λίμνης με την εκκλησία και τις βαρκούλες που σε πάνε εκεί τα pletna boats όπως τα λένε εκεί, το διάσημο κέικ.. Το μοναδικό που δεν μπορέσαμε να κάνουμε λόγο καιρού ήταν η βαρκάδα.
road trip emy (525).jpg
IMG_1534.JPG
road trip emy (529).jpg
IMG_1543.JPG
IMG_1522.JPG
IMG_1523.JPG
IMG_1525.JPG
IMG_1527.JPG
IMG_1530.JPG
road trip emy (535).jpg
road trip emy (538).jpg

15 λεπτά μακριά ένα άλλο φυσικό φαινόμενο το Vintgar Gorge, με τα απίστευτα χρωματιστά νερά του. 1.6 χλμ να πας στο τέλος της διαδρομής που φτάνεις σ’ένα καταρράκτη 13 μέτρων και ξανά επιστροφή. Μαγευτικό τοπίο που παρά τη βροχή που έριχνε δεν θα το έχανα με τίποτα.
IMG_1561.JPG
IMG_1570.JPG
IMG_1573.JPG
IMG_1583.JPG
IMG_1593.JPG
IMG_1597.JPG
IMG_1606.JPG
IMG_1612.JPG
IMG_1615.JPG

Επόμενη στάση η πόλη Radovljica για φαγητό, είχα διαβάσει εδώ για ένα καταπληκτικό εστιατόριο που έχει. Η παλιά πόλη είναι καλοδιατηρημένη με παλιά σπίτια και χαλαρή μεσαιωνική ατμόσφαιρα, υπέροχη θεά στην κοιλάδα. Το εστιατόριο Gostilna Lectar πάρα πολύ καλό, ότι πήραμε άξιζε τα λεφτά του το καταευχαριστηθήκαμε, πολύ καλό τοπικό κρασί!!! Μανιταρόσουπα όλα τα λεφτά για τους λάτρεις του είδους.
IMG_1629.JPG
IMG_1630.JPG
IMG_1631.JPG
IMG_1640.JPG
IMG_1644.JPG
IMG_1647.JPG
IMG_1648.JPG
IMG_1649.JPG
IMG_1650.JPG
IMG_1628.JPG
IMG_1635.JPG
IMG_1637.JPG
IMG_1638.JPG

Επόμενη στάση η πόλη Kranj, 4 μεγαλύτερη πόλη της Σλοβενίας. Όμορφη αλλά τίποτα το ιδιαίτερο.
road trip emy (581).jpg
road trip emy (568).jpg
road trip emy (570).jpg
road trip emy (571).jpg
road trip emy (572).jpg
road trip emy (573).jpg
road trip emy (574).jpg
road trip emy (577).jpg
IMG_1671.JPG
IMG_1653.JPG
IMG_1654.JPG
IMG_1656.JPG
IMG_1658.JPG
IMG_1661.JPG
IMG_1662.JPG
IMG_1663.JPG
IMG_1666.JPG
IMG_1668.JPG
IMG_1669.JPG

Τελευταία στάση και 2η διαμονή στη πρωτεύουσα της Σλοβενίας την Λιουμπλιάνα, όπου ήταν από τα πιο όμορφα μέρη όλου του ταξιδιού. Ξεκινώντας από την ιδιαίτερη γειτονιά Meltekova και κατευθύνοντας προς το κέντρο….
road trip emy (585).jpg
IMG_1673.JPG
IMG_1674.JPG
IMG_1675.JPG
IMG_1679.JPG
IMG_1681.JPG
IMG_1683.JPG
IMG_1685.JPG
IMG_1687.JPG
road trip emy (586).jpg
road trip emy (588).jpg
road trip emy (591).jpg
road trip emy (602).jpg
IMG_1691.JPG
IMG_1692.JPG
IMG_1693.JPG
IMG_1694.JPG

IMG_1695.JPG
IMG_1697.JPG
IMG_1703.JPG
IMG_1706.JPG
IMG_1714.JPG
road trip emy (610).jpg
IMG_1720.JPG
road trip emy (614).jpg


Πρώτη στάση για σήμερα το Predjama castle, ένα πολύ ιδιαίτερο κάστρο χρισμένο μέσα στο βουνό. Σε πανέμορφη και καταπράσινη τοποθεσία με το ποτάμι να περνά κάτω από το κάστρο. Το τοπίο είναι βγαλμένο από παραμύθι. Η είσοδος είναι 13.80e , λίγο τσιμπημένη, αλλά και να μην μπεις δεν έγινε και κάτι. Το κάστρο απ’εξω φαίνεται πιο όμορφο.
IMG_1876.JPG
IMG_1866.JPG
IMG_1868.JPG
IMG_1875.JPG

15 λεπτά από εκεί το νούμερο 1 αξιοθέατο της Σλοβενίας το Postoina caves. Πολύ οργανωμένο, άψογο απ’ολες τις απόψεις. Λίγο τσιμπημένο εισιτήριο 26e.
IMG_1857.JPG
IMG_1748.JPG
IMG_1763.JPG
IMG_1767.JPG
IMG_1813.JPG
IMG_1845.JPG
IMG_1855.JPG

Μετά το τέλος της περιήγησης ξεκινήσαμε για Ιταλία και πρώτη στάση το κάστρο Duino. Είχα διαβάσει εδώ ένα άρθρο και εντυπωσιάστηκα και ήθελα να το επισκεφτώ. Η πλάκα είναι ότι με το που περάσαμε τα σύνορα ως δια μαγείας εμφανίστηκε ο ήλιος, δεν το πιστεύαμε. Αν και από συζητήσεις που κάναμε με ντόπιους Σλοβένους δεν ήταν σύνηθες να βρέχει τόσο τέτοια εποχή. Το κάστρο ήταν κλειστό δυστυχώς και φύγαμε για το επόμενο όπου και αυτό είχε κλείσει την ώρα που φτάσαμε και αρκεστήκαμε σε κάποιες μακρινές φωτογραφίες. Ήταν από τις λίγες ατυχίες που είχαμε στο ταξίδι.
IMG_1879.JPG
IMG_1880.JPG
IMG_1881.JPG
IMG_1883.JPG
IMG_1886.JPG
IMG_1885.JPG

road trip emy (723).jpg

Η διαδρομή Postoina caves- Duino castle ήταν 45 λεπτά, από Duino- Miramare 20 λεπτά και από εκεί σε Τεργέστη άλλα 20. Βολευτήκαμε στο διαμέρισμα κάναμε το μπάνιο μας και φύγαμε για την πόλη 15 λεπτά περπάτημα. Το μόνο που γνώριζα προηγουμένως για την Τεργέστη ήταν ότι διαθέτει μια τεράστια πλατεία, την Piazza Unita d’ Italia (έκτασης 12.280 τ.μ.), πως έχει έναν ελληνορθόδοξο ναό και διάσημη Όπερα. Αφού επιβεβαίωσα όλα τα παραπάνω, έμαθα ακόμη ότι εδώ έζησε για πολλά χρόνια ο διάσημος Ιρλανδός συγγραφέας Τζέιμς Τζόις (το άγαλμα του βρίσκεται πάνω στη γέφυρα του καναλιού), ότι είναι μοναδική η αίσθηση να περπατάς ανάμεσα στα κτίρια της και να νιώθεις πως βρίσκεσαι μέσα σε ένα σκηνικό ή να κάθεσαι στην Κρήνη των τεσσάρων Ηπείρων, περιτριγυρισμένη από πανέμορφα παλάτσι (τα περισσότερα είναι δημόσια κτίρια), και να αγναντεύεις την Αδριατική στην Piazza Unita d’ Italia, και ότι έχει πολύ όμορφα καφέ δίπλα στο κανάλι καθώς και σε κάποια στενάκια.
road trip emy (726).jpg
road trip emy (727).jpg
road trip emy (728).jpg
road trip emy (767).jpg
IMG_1888.JPG
road trip emy (739).jpg
road trip emy (742).jpg
road trip emy (745).jpg
road trip emy (747).jpg
IMG_1890.JPG
IMG_1892.JPG
IMG_1894.JPG
IMG_1895.JPG
IMG_1899.JPG
IMG_1900.JPG
IMG_1909.JPG
IMG_1918.JPG
IMG_1930.JPG
IMG_1940.JPG

Φάγαμε σε 2 εστιατόρια ενα παραδοσιακό που είχε μόνο ντόπιους πελάτες και ένα πιο πολύ του γούστου μας με τις μακαρονάδες τους και τις πίτσες τους. Όλα ήταν τέλεια, απίστευτες γεύσεις !!!!!
IMG_1932.JPG
IMG_1934.JPG
IMG_1935.JPG
IMG_1938.JPG

Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη μπορώ να πω η Τεργέστη άνετα θα έμενα και άλλο.. .
 

Attachments

Last edited:

Elena2508

Member
Μηνύματα
1.079
Likes
3.596
Επόμενο Ταξίδι
??
Ονειρεμένο Ταξίδι
N. Υόρκη
Εξαιρετικό roadtrip με πλούσιο φωτογραφικό υλικό!! Μπράβο σας που τολμήσατε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι με μικρό παιδί και συγχαρητήρια στον διοργανωτή του!!!
Θα ήταν πολύ χρήσιμο στην αρχή της ιστορίας σου να μας δώσεις και ένα πλάνο των πόλεων που επισκεφτήκατε συνολικά για να έχουμε και μια εικόνα της διαδρομής.
Περιμένω να δω που καταλήξατε!
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Πολύ ωραίο ταξίδι. Μπράβο.
Πάντως δεν χρειάζεται να προσθέτεις τη συνέχεια στο υπάρχον κεφάλαιο. Καλύτερα την κάθε μέρα να την βάζεις σε ξεχωριστό κεφάλαιο. Έτσι κι αλλιώς μόλις τελειώσεις την ιστορία, οι διαχειριστές θα την ''συρράψουν'' και θα είναι όλα μαζεμένα. Γίνεται ποιο ευανάγνωστη έτσι η ιστορία;)
 

voliotis

Member
Μηνύματα
32
Likes
90
Επόμενο Ταξίδι
ΚΙΝΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Εξαιρετικό roadtrip με πλούσιο φωτογραφικό υλικό!! Μπράβο σας που τολμήσατε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι με μικρό παιδί και συγχαρητήρια στον διοργανωτή του!!!
Θα ήταν πολύ χρήσιμο στην αρχή της ιστορίας σου να μας δώσεις και ένα πλάνο των πόλεων που επισκεφτήκατε συνολικά για να έχουμε και μια εικόνα της διαδρομής.
Περιμένω να δω που καταλήξατε!
Σ'ευχαριστώ πολύ!!! Είχαμε λίγες επιφυλάξεις όσο αφορά το παιδί αλλά όλα πήγαν τέλεια. Όσο για το πλάνο είχε ως εξής- Βόλος- Βελιγράδι- Bigar Cascade falls- Corvin castle- Timisoara- Szeged- Budapest- Bory castle- Szekesfehervar- Pannonhalma abbey- Gyor- Bratislava- Vienna- Burg Liechtenstein- Seegrotte- Modling- Graz- Ljubljana- Bled- Vintgar Gorge- Radovljica- Kranj- Ljubljana- Predjama castle- Postoina caves- Duino castle- Miramare castle- Trieste- Koper- Piran- Porec- Rovinj- Pula- Hum- Opatija- Rijeka- Plitvice lakes- Zagreb- Volos. Οι διανυκτερευσεις έγιναν με τη σειρά Βελιγράδι 1- Τιμισοάρα 1- Βουδαπέστη 2- Μπρατισλάβα 1- Βιέννη 2- Λιουμπλιάνα 2- Τεργέστη 1- Πούλα 1- Ριέκα 1- Ζάγκρεμπ 2. 14 στο σύνολο. Όσο για τα έξοδα κτλ τα έχω όλα στο τέλος της αφήγησης.
 

voliotis

Member
Μηνύματα
32
Likes
90
Επόμενο Ταξίδι
ΚΙΝΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Πολύ ωραίο ταξίδι. Μπράβο.
Πάντως δεν χρειάζεται να προσθέτεις τη συνέχεια στο υπάρχον κεφάλαιο. Καλύτερα την κάθε μέρα να την βάζεις σε ξεχωριστό κεφάλαιο. Έτσι κι αλλιώς μόλις τελειώσεις την ιστορία, οι διαχειριστές θα την ''συρράψουν'' και θα είναι όλα μαζεμένα. Γίνεται ποιο ευανάγνωστη έτσι η ιστορία;)
Σ'ευχαριστώ φίλε μου, απλά είναι η πρώτη φορά που γράφω και δεν ξέρω πως να το κάνω αυτό γι αυτό συνεχίζω από εκεί που το άφησα. Επίσης να ξέρεις ότι είσαι και εσύ μέσα στα άτομα που ευχαρίστησα στην αρχή για τις ιστορίες τους και τις πληροφορίες που πήρα από αυτές. Ειδικά εκείνο το S- LOVE-NIA. Θα το δεις στη συνεχεία.
 
Μηνύματα
1.990
Likes
6.322
Σ'ευχαριστώ πολύ!!! Είχαμε λίγες επιφυλάξεις όσο αφορά το παιδί αλλά όλα πήγαν τέλεια. Όσο για το πλάνο είχε ως εξής- Βόλος- Βελιγράδι- Bigar Cascade falls- Corvin castle- Timisoara- Szeged- Budapest- Bory castle- Szekesfehervar- Pannonhalma abbey- Gyor- Bratislava- Vienna- Burg Liechtenstein- Seegrotte- Modling- Graz- Ljubljana- Bled- Vintgar Gorge- Radovljica- Kranj- Ljubljana- Predjama castle- Postoina caves- Duino castle- Miramare castle- Trieste- Koper- Piran- Porec- Rovinj- Pula- Hum- Opatija- Rijeka- Plitvice lakes- Zagreb- Volos. Οι διανυκτερευσεις έγιναν με τη σειρά Βελιγράδι 1- Τιμισοάρα 1- Βουδαπέστη 2- Μπρατισλάβα 1- Βιέννη 2- Λιουμπλιάνα 2- Τεργέστη 1- Πούλα 1- Ριέκα 1- Ζάγκρεμπ 2. 14 στο σύνολο. Όσο για τα έξοδα κτλ τα έχω όλα στο τέλος της αφήγησης.
Πολύ ενδιαφέρουσα η περιγραφή σου, μου έδωσε και κάποιες ακόμη ιδέες για το δικό μας roadtrip τώρα πριν τα Χριστούγεννα. Εμείς βέβαια θα ακολουθήσουμε το πλάνο σας μέχρι και το Szekesfehervar, κατόπιν θα κινηθούμε δυτικά για Zagreb και άλλα. Ειδικά το Szeged μου άρεσε αρκετά στις φωτογραφίες, και δεν το είχα κατά νου μέχρι τώρα. :) Καλή συνέχεια στα ταξίδια σας!
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.075
Likes
20.111
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Πολύ ωραίο το οδικό σας!!!
Θέλω να κάνω μία ερώτηση. Γιατί τα χρώματα στις φωτογραφίες είναι τόσο έντονα;...
 

voliotis

Member
Μηνύματα
32
Likes
90
Επόμενο Ταξίδι
ΚΙΝΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Πολύ ενδιαφέρουσα η περιγραφή σου, μου έδωσε και κάποιες ακόμη ιδέες για το δικό μας roadtrip τώρα πριν τα Χριστούγεννα. Εμείς βέβαια θα ακολουθήσουμε το πλάνο σας μέχρι και το Szekesfehervar, κατόπιν θα κινηθούμε δυτικά για Zagreb και άλλα. Ειδικά το Szeged μου άρεσε αρκετά στις φωτογραφίες, και δεν το είχα κατά νου μέχρι τώρα. :) Καλή συνέχεια στα ταξίδια σας!
Ευχαριστώ πολύ. Αν θέλεις να ρωτήσεις οτιδήποτε μην διστασείς θα χαρώ να βοηθήσω. Αν βρεθείς τελικά στο Szeged να πας οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τη σούπα στο ψωμί όλα τα λεφτά....
 

voliotis

Member
Μηνύματα
32
Likes
90
Επόμενο Ταξίδι
ΚΙΝΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Πολύ ωραίο το οδικό σας!!!
Θέλω να κάνω μία ερώτηση. Γιατί τα χρώματα στις φωτογραφίες είναι τόσο έντονα;...
Ευχαριστώ. Έχω βάλει ένα φίλτρο στην κάμερα που δείχνει τα χρώματα εντονα. Έχω βγάλει και χωρίς αυτό αλλά όταν έχει συννεφιά δεν φαίνονται καθόλου αυτά που βλέπεις στην πραγματικοτητα .. . Με το φίλτρο πολύ καλύτερα
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.075
Likes
20.111
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Δηλαδή το φίλτρο το βάζεις πρίν βγάλεις τις φώτο; Νόμισα οτι αφού έβγαλες τις φώτο πείραξες το χρώμα!
Πάντως είναι λίγο έντονο το χρώμα !
 

voliotis

Member
Μηνύματα
32
Likes
90
Επόμενο Ταξίδι
ΚΙΝΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Δηλαδή το φίλτρο το βάζεις πρίν βγάλεις τις φώτο; Νόμισα οτι αφού έβγαλες τις φώτο πείραξες το χρώμα!
Πάντως είναι λίγο έντονο το χρώμα !
Το βάζω πριν βγάλω φώτο. Σε μερικές είναι όντως έντονο, αλλά πάντα έβγαζα και χωρίς φίλτρο και με φίλτρο.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.075
Likes
20.111
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Το βάζω πριν βγάλω φώτο. Σε μερικές είναι όντως έντονο, αλλά πάντα έβγαζα και χωρίς φίλτρο και με φίλτρο.
Όπως σε βολεύει εσένα! Αναμένω την συνέχεια της ιστορίας :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.526
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom