Τουρκία Πρώτο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη

physiart

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Αγαπητοί φίλοι χαίρομαι που βρίσκομαι στην παρέα σας και αυτό είναι το πρώτο μήνυμά μου με την ευκαιρία του ταξιδιού που προγραμματίζω στην Πόλη.
Η επίσκεψή μου στην Πόλη γίνεται με την ευκαιρία των γενεθλίων της συζύγου. Δεκαπέντε χρόνια γάμου και τρία παιδιά.... δικαιούται ακόμη ένα καλό δώρο στα γενέθλιά της ;);). Φυσικά θα της κάνω έκπληξη και γι' αυτό θέλω τη βοήθειά σας για να είναι οργανωμένο όσο το δυνατόν καλύτερα.

Η χρονική περίοδος του ταξιδιού είναι 18 Ιουνίου έως 22 Ιουνίου (4 διανυκτερεύσεις). Έχω ήδη κλείσει τα αεροπορικά σε πολύ καλή τιμή (240 ευρώ πήγαινε - έλα για δύο άτομα). Μένει τώρα ένα καλό ξενοδοχείο. Έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα μηνύματα για την Κωνσταντινούπολη που υπάρχουν στο φόρουμ.
Πολλά μέλη έχουν γράψει πολλές χρήσιμες πληροφορίες που με βοήθησαν να αποφασίσω για την περιοχή που θα μείνω. Επειδή δεν είμαστε άνθρωποι της νυχτερινής διασκέδασης και θέλουμε να δούμε τα μνημεία, θέλουμε να μυρίσουμε Πόλη και θέλουμε να γευτούμε λίγο Ανατολή (όσο αυτό είναι δυνατόν στη σύγχρονη Κωνσταντινούπολη), αποφάσισα να μείνουμε στη περιοχή Sultanahment όπως συμβούλευαν τα μέλη ΕΡΣΗ και traveller άλλα και άλλοι που έχουν ξαναπάει (τους ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες συμβουλές τους και το χρόνο που ξόδεψαν για να γράψουν τις εμπειρίες τους).

Δυστυχώς έχω μία δυσκολία να αποφασίσω για το ποιο ξενοδοχείο είναι καλύτερο για μένα. Έχω δει πολλά ξενοδοχεία μέσα από το internet (Google Earth και αυτά που προτείνουν οι παραπάνω φίλοι) και έχω δει τις αξιολογήσες τους (booking.com και tripadvisor.com). Θα ήθελα μερικά πράγματα να ικανοποιούνται από το ξενοδοχείο και δεν ξέρω αν συμβαίνει αυτό από τις περιγραφές τους (που έχουν στις επίσημες σελίδες τους) στο internet. Λοιπόν έχουμε και λέμε:
α) Μέχρι 100 ευρώ τα δίνω άνετα. Το λίγο παραπάνω άντε και αυτό....
β) Να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στα μνημεία.
γ) Θέλω θέα (στα μνημεία) κυρίως από εκεί που τρώω πρωϊνό, όχι απαραίτητα από το δωμάτιό μου. Να μη βλέπω τοίχους και πλυσταριά. Από τις φωτογραφίες που έχουν αναρτήσει τα ξενοδοχεία δεν είμαι σίγουρος αν συμβαίνει αυτό. Με ικανοποιεί και σα δεύτερη επιλογή (αντί για θέα) και ένας υπέροχος ήσυχος κήπος με το δεδομένο ότι θα πάω αρχές καλοκαιριού.
δ) Ησυχίαααααα ... Να μη γίνεται πανικός έξω από το δωμάτιό μου.

Οι προτάσεις σας είναι πολύτιμες για την απόφασή μου.... :cool::cool:

Έχω και άλλες ερωτήσεις αλλά σιγά - σιγά, όταν θα φτιάχνω το πρόγραμμα θα τις ρωτάω. :):)
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
Καλως όρισες στο travelstories
Κύριος με Κ ,μπράβο σου που ετοιμάζεις ταξίδι δώρο στην κυρία σου !!!!!
Ψαξε μεσα εδω και θα κανεις το καλύτερο σου ταξίδι

Για ξενοδοχείο δες αυτό.
Εμεινα πρίν 15 μέρες και προτέινετε και απο άλλα μελη .
Σε καλύπτει σε όλα πλην της θέας στα μνημεία .

Boutique Maywood Hotel, Sirkeci Istanbul

Διαβασε και εδώ να πάρεις ιδέες και εδω είμαστε να βοηθήσουμε
http://www.travelstories.gr/%F4%E1%EE%E9%E4%E9%F9%F4%E9%EA%DD%F2-%E9%F3%F4%EF%F1%DF%E5%F2-%E5%F5%F1%FE%F0%E7/27702-%EC%E5-%F4%EF%ED-%F0%E5%E8%E5%F1%FC-%F3%F4%DE%ED-%F0%FC%EB%E7.html
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Eπιτελους ενας που παει με τη γυναικα του, ολοι το ριξαν στην Κωνσταντινουπολη με τα πεθερικα τελευταια :haha::haha:
Δες και το Booking.com: Sultanahmet Palace Hotel, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία - 99 Σχόλια πελατών. Κάντε κράτηση σε ξενοδοχείο τώρα!

Hotel Sultanahmet palace, διπλα στο μπλε τζαμι, εμεινα προσφατα και το ευχαριστηθηκα. Τιμη 120 το δικλινο, μας εκαναν και αναβαθμιση σε superior δωματιο χωρις εξτρα χρεωση.
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
Πεσ'τα Σωκρατες που πάεν μερικοί μερικοί με τον πεθερό στην πόλη
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Κα δεν ειναι οτι απλως πανε. Το ανησυχητικο ειναι οτι περνανε καλα κιολας!
 

physiart

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Προφανώς αγαπούν τη γυναίκα τους, οπότε αγαπούν και τον .... πεθερό τους. Έτσι δεν είναι; Από αυτά που διαβάζω στο άλλο νήμα (Χρήστο) έτσι είναι :):)
 

physiart

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Χρήστο, το ξενοδοχείο που μου προτείνεις φαίνεται πολύ καλό και σε λογική τιμή. Μήπως όμως επειδή πάω καλοκαιράκι θα ήταν καλύτερο να υπάρχει και εξωτερικός χώρος με καλή θέα και ησυχία; Το λέω αυτό γιατί είδα ότι εσύ πήγες χειμώνα με χιόνι και το έξω ήταν απαγορευτικό....
 

PopiTzil

Member
Μηνύματα
89
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
...........
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία,Κούβα..
Να ρωτήσω λοιπόν και εγώ κάτι!!Τι χαρτιά χρειάζονται για να πας Κωνσταντινούπολη με το αμάξι και τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσεις??Η αλήθεια είναι ότι έψαξα να βρω μήπως το έχετε αναφέρει κάπου αλλά δεν βρήκα κάτι..
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Δοκίμασε το Yesil Ev Hotel.
Nομίζω ότι είναι αυτό που ψάχνεις.

Yesil Ev
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Τετοια εποχη το Yesil Ev το δικλινο στο site του ξενοδοχειου το δινει 200 ευρω. Ειναι δυνατον να το βρει στα 100 απο τιποτε booking κλπ για να ειναι η τιμη που το θελει ο φιλος μας;
 

PopiTzil

Member
Μηνύματα
89
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
...........
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία,Κούβα..
Μόνο πράσινη κάρτα χρειάζεται δηλαδή...για τα διόδια μετά πρέπει να έχεις κάρτα ή πληρώνεις το ποσό κάθε φορά που περνάς?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.239
Μηνύματα
884.574
Μέλη
38.926
Νεότερο μέλος
marianna98

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom