Πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό

Freenbroic

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Γεια σας!
Τις τελευταίες βδομάδες πήρα την απόφαση να αρχίσω να προγραμματίζω το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό.
Άρχισα να κάνω μια μικρή έρευνα και όπως καταλαβαίνεται έχω χαθεί, πολλοί οι διαθέσιμοι προορισμοί και ακόμα περισσότερες οι απορίες.
Το ταξίδι σκοπεύω να το κάνω μόνος μου, διάρκεια θα έχει 5-10 ημέρες ανάλογα τον προορισμό, συνολικό μπάτζετ ~3.000€ χωρίς να είναι απόλυτο και θα γίνει όταν ο προορισμός αναμένεται να έχει καλοκαιρία. Ούτε ζέστη ούτε ψοφόκρυο.

Αυτά ήταν τα εύκολα, το δύσκολο τώρα είναι που πάμε ρε παιδιά; Αυτά που με ενδιαφέρουν είναι:
*Ασφάλεια: Κων/πολη για παράδειγμα ή σε 'περίεργες' χώρες δεν θα πήγαινα ούτε τσάμπα να μου το κάναν.
*Να είναι λίγο εύκολος στον σχεδιασμό.
*Θα προτιμούσα για κάποιον λόγο εκτός Ευρώπης αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο.
*Θα προτιμούσα να χαθώ σε μια μεγάλη ιστορική ή μοντέρνα πόλη απ το να τρέχω σε βουνά, παραλίες και λαγκάδια. Να δω ίσως έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.
Δυο προορισμούς έχω αυτή την στιγμή στο μυαλό μου. Ο ένας είναι φυσικά η Νέα Υόρκη που για κάποιον λόγο ενώ θέλω να πάω, δεν θέλω να είναι αυτό το πρώτο μου ταξίδι και ο άλλος είναι Ιαπωνία που μπορώ να πω πως έχω ψιλοενθουσιαστεί στην ιδέα και με όλα αυτά που έχω δει και διαβάσει.
Εσείς με βάση τα κριτήρια που ανέφερα παραπάνω έχετε να προτείνεται κάποιον άλλο προορισμό; Ποια είναι για εσάς ή πρώτη χώρα/πόλη που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος;

Είχα αρχίσει να ψάχνω πληροφορίες για Ιαπωνία και να προσπαθώ δειλά δειλά να φτιάξω ένα πρόγραμμα και το μόνο που κατάφερα είναι να κάνω το κεφάλι μου καζάνι και στο τέλος να απελπιστώ και να αρχίσω να σκέφτομαι να πάω κάπου αλλού, 'πιο εύκολα'.
Ποια μέρη και αξιοθέατα θα επισκεφτείς; πότε θα πας; πως θα είναι το ημερήσιο πρόγραμμα σου; βγαίνει; Έκανες τις σωστές επιλογές; Σίγουρα υπάρχουν και καλύτερες, μα είναι τόσες πολλές! :shock:
Εσείς πως καταφέρνετε και κάνετε έναν σωστό προγραμματισμό; Έχετε κάποια γενική συμβουλή να δώσετε; Μέχρι στιγμής αυτό είναι το χειρότερο κομμάτι για εμένα και μπορώ να πω πως δεν το διασκεδάζω καθόλου!

Συγνώμη για το σεντονάκι που έγραψα, κάθε βοήθεια και ιδέα ευπρόσδεκτη!
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.046
Likes
41.119
Ποια μέρη και αξιοθέατα θα επισκεφτείς; πότε θα πας; πως θα είναι το ημερήσιο πρόγραμμα σου; βγαίνει;
Έκανες τις σωστές επιλογές; Σίγουρα υπάρχουν και καλύτερες, μα είναι τόσες πολλές! :shock:
Δεν παμε σε ολα οσα γραφει ενας οδηγος, αλλα οσα απο αυτα μας ενδιαφερουν

Εσείς πως καταφέρνετε και κάνετε έναν σωστό προγραμματισμό; Έχετε κάποια γενική συμβουλή να δώσετε;
Χρησιμοποιουμε την προηγουμενη εμπειρια.
Αν δεν την εχεις, καλο ειναι να την αποκτησεις με ενα "ευκολο" ταξιδι σε μια και μονο πρωτευουσα.
 

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.560
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
Σε ένα ταξίδι δεν μπορείς να τα δεις όλα. Κάτι θα δεις, κάτι θα χάσεις. Δεν είναι αγώνας δρομου. Αφού έχεις το μπάτζετ και το θες γιατί να μην κάνεις κάτι πιο μακρινό; Διάβασε καμία ιστορία στο φόρουμ, ψάξε στο ίντερνετ τι μπορείς να κάνεις σε μια πόλη/χώρα κ ξεκινά τον σχεδιασμό. Δεν έγινε κάτι και να χάσεις ένα αξιοθεατο, το θέμα είναι να περάσεις καλά. Εγώ πάντως ξεκίνησα με μακρινό ταξίδι, αυτό ήθελε η ψυχούλα μου, αυτό έκανα. Ίσως και να έκανα λάθη, ίσως κάποιος να μου έλεγε α δεν είδες το τάδε, ήταν μέρες που γέμισαν με απίστευτες εικόνες. Κι εγώ έχω όνειρο την Ιαπωνία.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.046
Μέλη
38.909
Νεότερο μέλος
LEANDROS GOUMENOS

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom