Πτήσεις με ανταπόκριση

babouridis

Member
Πάντως σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό μπορείς να απαιτήσεις αν χαθεί η ανταπόκριση σε ενιαίο εισιτήριο και η επόμενη δική τους πτήση είναι ώρες μετά με αποτέλεσμα αν πάρεις αυτή την πτήση να φτάσεις στον τελικό προορισμό τουλάχιστον 3 ώρες μετά από ότι θα έφτανες με την κανονική ανταπόκριση να σε βάλουν σε άλλη πτήση με δικά τους έξοδα νωρίτερα ακόμα και με άλλη εταιρεία Regulation (EC) No 261/2004

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Καλημέρα. Νωρίς έχω σκοπό να πάω κάνα 2ωρο πριν. Όμως δεν ξέρω αφού περάσουμε τον έλεγχο και φτάσουμε στην πύλη αναχώρησης για Αθήνα αν θα είναι εκείνη την στιγμή εκεί υπάλληλοι της Αegean στο γκισέ. Το καλοκαίρι σε άλλη πτήση εμφανίστηκαν αρκετά αργότερα καθώς στο γκισέ ήταν άλλοι υπάλληλοι από άλλη/ες εταιρεία/ΕΕ που εξυπηρετούσαν άλλες πτήσεις. Βέβαια θα κοιτάξω να περιμένω κοντά και μόλις τους δω κατευθείαν θα τους ρωτήσω
Δεν κατάλαβες τι πρότεινα.
Σου είπα να πας στο γκισέ της Aegean πριν τον έλεγχο (εκεί που παραδίδεις τις βαλίτσες) και να σου βάλουν αυτοκολλητο cabin bag στην χειραποσκευή σου έτσι ώστε να διασφαλίσεις ότι θα την πάρεις πάνω μαζί σου.
Το έχω κάνει κάποιος φορές και μου το έβαλαν. Βέβαια είχα και παραδοτέα βαλίτσα και την άφησα εκεί. Οι ίδιοι μου το πρότειναν να περάσουν το καρτελακι γιατί επέμενα ότι έχω ακριβά ρούχα μέσα και δεν ήθελα να μου την πάρουν τελευταία στιγμή στην πύλη.
Τώρα εάν έχετε μόνο 4 χειραποσκευές και όλοι light ναύλο μπορεί και να μην στο κάνουν εκτός εάν επιμείνεις για την ανταπόκριση μέσω Αθηνών.
Ταξιδεύω και εγώ την άλλη εβδομάδα για Παρίσι από Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών και έχω αναμονή ανάμεσα στις 2 πτήσεις 1,5 ώρα. Εάν γίνει η στραβή και χάσω την πρωινή πτήση από Αθήνα ξέρω ότι μπορεί να με στείλουν μέσω Μονάχου το απόγευμα.
Αυτό όμως δεν μπορεί να στο εγγυηθεί κανείς όταν ταξιδεύεις Μ.. Εβδομαδα.που οι πτήσεις είναι γεμάτες. Το σίγουρο είναι ότι θα φτάσεις με κάποια πτήση στο Παρίσι.
Πάντως δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι περαιτέρω γιατί δεν περνάει τίποτα από το χέρι σου.
Φρόντισε να είσαι στην πύλη για επιβίβαση από τους πρώτους.
Αλήθεια γιατί δεν έκλεισες απευθείας με Transavia από Θεσσαλονίκη; Είναι η μόνη που πετάει απευθείας όλο το χρόνο και σε βολικό αεροδρόμιο. Η Ryanair είναι λίγο ταλαιπωρία στο Μποβέ αλλά όχι μεγαλύτερη από αυτή μέσω Αθηνών.
Όταν σου ακύρωσε η Aegean την απευθείας πτήση έπρεπε να είχες αναζητήσει απευθείας πτήση με άλλη εταιρεία.
Η Aegean πετάει για Παρίσι απευθείας από Θεσσαλονίκη λίγους μήνες και βάζει και κάτι έκτακτες μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

babouridis

Member
Δεν κατάλαβες τι πρότεινα.
Σου είπα να πας στο γκισέ της Aegean πριν τον έλεγχο (εκεί που παραδίδεις τις βαλίτσες) και να σου βάλουν αυτοκολλητο cabin bag στην χειραποσκευή σου έτσι ώστε να διασφαλίσεις ότι θα την πάρεις πάνω μαζί σου.
Το έχω κάνει κάποιος φορές και μου το έβαλαν. Βέβαια είχα και παραδοτέα βαλίτσα και την άφησα εκεί. Οι ίδιοι μου το πρότειναν να περάσουν το καρτελακι γιατί επέμενα ότι έχω ακριβά ρούχα μέσα και δεν ήθελα να μου την πάρουν τελευταία στιγμή στην πύλη.
Τώρα εάν έχετε μόνο 4 χειραποσκευές και όλοι light ναύλο μπορεί και να μην στο κάνουν εκτός εάν επιμείνεις για την ανταπόκριση μέσω Αθηνών.
Ταξιδεύω και εγώ την άλλη εβδομάδα για Παρίσι από Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών και έχω αναμονή ανάμεσα στις 2 πτήσεις 1,5 ώρα. Εάν γίνει η στραβή και χάσω την πρωινή πτήση από Αθήνα ξέρω ότι μπορεί να με στείλουν μέσω Μονάχου το απόγευμα.
Αυτό όμως δεν μπορεί να στο εγγυηθεί κανείς όταν ταξιδεύεις Μ.. Εβδομαδα.που οι πτήσεις είναι γεμάτες. Το σίγουρο είναι ότι θα φτάσεις με κάποια πτήση στο Παρίσι.
Πάντως δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι περαιτέρω γιατί δεν περνάει τίποτα από το χέρι σου.
Φρόντισε να είσαι στην πύλη για επιβίβαση από τους πρώτους.
Αλήθεια γιατί δεν έκλεισες απευθείας με Transavia από Θεσσαλονίκη; Είναι η μόνη που πετάει απευθείας όλο το χρόνο και σε βολικό αεροδρόμιο. Η Ryanair είναι λίγο ταλαιπωρία στο Μποβέ αλλά όχι μεγαλύτερη από αυτή μέσω Αθηνών.
Όταν σου ακύρωσε η Aegean την απευθείας πτήση έπρεπε να είχες αναζητήσει απευθείας πτήση με άλλη εταιρεία.
Η Aegean πετάει για Παρίσι απευθείας από Θεσσαλονίκη λίγους μήνες και βάζει και κάτι έκτακτες μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.
Καλησπέρα και ευχαριστούμε. Επειδή τις λίγες φορές που ταξίδεψα είχαμε πάντα μόνο χειραποσκευές απλά περνούσαμε τον έλεγχο ατόμων και αποσκευών και μετά πηγαίναμε στο terminal της αναχώρησης. Πριν τον έλεγχο στα μηχανήματα με τις ακτίνες υπάρχει γκισέ της Aegean που μπορώ να πάω να ζητήσω να μου βάλουν καρτελακι cabin bag στις χειραποσκευές? Αυτό το γκισέ είναι μπαίνοντας στις αναχωρήσεις? Που το αναζητώ?
Βασικά είχα αρχικά κλείσει με Transavia πριν κάνα μήνα για περίπου την ίδια χρονική περίοδο τον Απρίλιο. Και δεν ήταν και οικονομικά, λιγο πιο φθηνά απο Aegean και θα είχα μόνο μια χειραποσκευη που αγοράσαμε. Εντελώς τυχαία μετα από μερικές ημέρες μετά την κράτηση και χωρίς να μου στείλουν email σχετικό είδα στην καρτέλα της κράτησης ότι έχει ακυρωθεί η πτήση επιστροφής και πήγε άλλη ημέρα αργότερα και πολύ νωρίτερα σε ώρα και επίσης η πτήση αναχώρησης πήγε κάποιες ώρες μετά. Οπότε γενικά δεν με βόλευε γιατί χάναμε.την πρώτη ημέρα σχεδόν όλη. Μετά ακύρωσα πήρα full refund και έκλεισα με aegean. Μέχρι προχθές κυλούσε καλά η κράτηση οπότε έφαγα και την νέα φόλα! Πλέον σκέφτομαι για απευθείας προορισμούς από Θεσσαλονίκη που δεν έχουν συχνά δρομολόγια να περιμένω να φτάσω τους 2 το πολύ 2,5 μήνες περίπου πριν την αναχώρηση και τότε να κάνω κράτηση. Ώστε να έχω πιθανότητα σημαντική να έχουν κατασταλάξει στα οριστικά προγράμματα τους και να μειώνεται η πιθανότητα μου ακυρώσουν. Τώρα έφαγα 2 συνεχόμενες φολες στους 4 και 3 μήνες αντίστοιχα.
Αν την ημέρα της αναχώρησης χάσω για κάποιο λόγο την ανταπόκριση θα ζητήσω σύμφωνα με.τον ευρωπαϊκό κανονισμό 261/2004 και την σχετική ερμηνεία του που έχει.εκδοθει " Ερμηνευτικές κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 261/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τη θέσπιση κοινών κανόνων αποζημίωσης των επιβατών αεροπορικών μεταφορών και παροχής βοήθειας σε αυτούς σε περίπτωση άρνησης επιβίβασης και ματαίωσης ή μεγάλης καθυστέρησης της πτήσης, και με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 2027/97 του Συμβουλίου για την ευθύνη του αερομεταφορέως σε περίπτωση ατυχήματος, όπως τροποποιήθηκε από τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 889/2002 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (2016/C 214/04) '' και θα ζητήσω να μπούμε σε μεσημεριανή πτήση (έχει με Transavia περίπου κατά τις 12 και κατά τις 2:30μμ με air France) και όχι με την δική τους στις 17:55 με έξοδα δικά τους εννοείται.

Αρχικά όταν ακύρωσε.την αναχώρηση η Aegean με έβαλε μια ημέρα μετά με ανταπόκριση με Αθήνα και τρελή ώρα να φύγουμε από.εδω στις 6πμ και με μικρότερη χρονικά ανταπόκριση το οποίο πέρα από ότι θα χάναμε μια ημέρα και δεν ξέρω με το ξενοδοχείο τι θα γινόταν θα έπρεπε να είμαστε στο αεροδρόμιο στις 4πμ το οποίο ειδικά.για το παιδι θα ήταν μέγιστη ταλαιπωρία.
Light ναύλοεχουμε.

Last edited:

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
@babouridis μπαίνοντας στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ θα πας κατευθείαν στα γκισέ της Aegean που παραδίδουν τις βαλίτσες και θα ζητήσεις αυτό που σου είπα με το επιχείρημα ότι έχεις πτήση ανταπόκρισης και δεν πρέπει με τίποτα να σου πάρουν την χειραποσκευή στην πύλη. Θα ζητήσεις να μπει ετικέτα cabin bag.
Εάν γίνει καμία στραβή και χαθεί η 2η πτήση θα σε στείλουν με την πρώτη διαθέσιμη που θα έχει 3 ελεύθερες θέσεις και θα είναι με εταιρεία του ομίλου Star Alliance
Δεν υπάρχει περίπτωση να σε στείλουν με Transavia. Δεν θα διαλέξεις εσύ την αεροπορική ούτε την πτήση. Εάν φτάσεις πολύ καθυστερημένα στο Παρίσι ίσως να δικαιούσαι και την αποζημίωση των 250 €/ άτομο.
Καλύτερα να πήγαινες απευθείας με Transavia και να γυρνούσες μέσω Αθηνών με Aegean.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά!!!

babouridis

Member
@babouridis μπαίνοντας στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ θα πας κατευθείαν στα γκισέ της Aegean που παραδίδουν τις βαλίτσες και θα ζητήσεις αυτό που σου είπα με το επιχείρημα ότι έχεις πτήση ανταπόκρισης και δεν πρέπει με τίποτα να σου πάρουν την χειραποσκευή στην πύλη. Θα ζητήσεις να μπει ετικέτα cabin bag.
Εάν γίνει καμία στραβή και χαθεί η 2η πτήση θα σε στείλουν με την πρώτη διαθέσιμη που θα έχει 3 ελεύθερες θέσεις και θα είναι με εταιρεία του ομίλου Star Alliance
Δεν υπάρχει περίπτωση να σε στείλουν με Transavia. Δεν θα διαλέξεις εσύ την αεροπορική ούτε την πτήση. Εάν φτάσεις πολύ καθυστερημένα στο Παρίσι ίσως να δικαιούσαι και την αποζημίωση των 250 €/ άτομο.
Καλύτερα να πήγαινες απευθείας με Transavia και να γυρνούσες μέσω Αθηνών με Aegean.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά!!!
Nonstop του ομίλου έχει μόνο Aegean. Τα άλλα είναι με ανταπόκριση που δεν δέχομαι.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Nonstop του ομίλου έχει μόνο Aegean. Τα άλλα είναι με ανταπόκριση που δεν δέχομαι.
Γιατί πιστεύεις ότι έχεις δικαίωμα να διαλέξεις εσύ την αεροπορική και την πτήση ενώ ταξιδεύεις Μ. Εβδομαδα;

Ο κανονισμός λέει ότι οφείλει να σε στείλει η αεροπορική στον προορισμό σου με κάθε πρόσφορο τρόπο. Εάν φτάσεις με 3 ώρες καθυστέρηση θα σε αποζημιώσει.
Δεν μου έχει τύχει κάτι ανάλογο αλλά έχω ζήσει πρόσφατα σκηνικό με συνάδελφο που τον άφησε η Aegean εκτός πτήσης στα Κύθηρα ως υπεράριθμο και τον έστειλε την επόμενη μέρα το μεσημέρι στην Αθήνα, ενώ την ημέρα που ήταν αρχικά η πτήση του υπήρχε βραδινή πτήση με Sky express στην οποία δεν τον έβαλαν.
Μπορεί να σε στείλει και μέσω Κωνσταντινούπολης η Aegean...Όπου υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

babouridis

Member
Ο Κανονισμός 261/2004 στο Άρθρο 8, παράγραφος 1, στοιχείο β) γράφει επί λέξει:
«...μεταφορά στον τελικό προορισμό, υπό συγκρίσιμες συνθήκες μεταφοράς, το συντομότερο δυνατόν»

Δεν αναφέρει με δική τους επόμενη πτήση. Άρα μπορώ να ζητήσω ακόμα και με άλλον αερομεταφορέα νωρίτερα πτήση για να είναι συγκρίσιμες οι συνθήκες όπως αναφέρει ο νόμος.

paefstra

Member
Δεν αναφέρει με δική τους επόμενη πτήση. Άρα μπορώ να ζητήσω ακόμα και με άλλον αερομεταφορέα νωρίτερα πτήση για να είναι συγκρίσιμες οι συνθήκες όπως αναφέρει ο νόμος.
Ναι φυσικα, θα ερθει ενας υπαλληλος και θα σας ρωτησει "Επειδη ειστε απο Θεσσαλονικη και οχι ο,τι να 'ναι, διαλεξτε τωρα εδω απο το μενου μια εταιρεια που πεταει σε αμεσως απ ευθειας, οσο κανει το εισιτηριο το πληρωνουμε, business θελετε? Ο,τι θελετε, αρκει να μη χασετε το μετρο για Παρισι. ".

Σοβαρευτειτε καλε. Το εχω δει μονο μια φορα για παιδι ΑΜΕΑ επιπεδου 3. Σε υγιεις ανθρωπους δεν πληρωνουν μια περιουσια.

Last edited:

babouridis

Member
Ναι φυσικα, θα ερθει ενας υπαλληλος και θα σας ρωτησει "Επειδη ειστε απο Θεσσαλονικη και οχι ο,τι να 'ναι, διαλεξτε τωρα εδω απο το μενου μια εταιρεια που πεταει σε αμεσως απ ευθειας, οσο κανει το εισιτηριο το πληρωνουμε, business θελετε? Ο,τι θελετε, αρκει να μη χασετε το μετρο για Παρισι. ".

Σοβαρευτειτε καλε. Το εχω δει μονο μια φορα για παιδι ΑΜΕΑ επιπεδου 3. Σε υγιεις ανθρωπους δεν πληρωνουν μια περιουσια.
Καλά δεν είπα.οτι θα μας πάνε και με lear jet αλλά όπως μπορούμε θα διεκδικήσουμε σε μια τέτοια περίπτωση τα δικαιώματα μας, και ότι γίνει στην τελική. Το θέμα απλά θα είναι να.μη μας πάνε την επόμενη ημέρα αν δεν έχουν διαθέσιμες θέσεις το απόγευμα καθώς θα πληρώσω και το 1ο βράδυ ξενοδοχείο τζάμπα.

paefstra

Member
Καλά δεν είπα.οτι θα μας πάνε και με lear jet αλλά όπως μπορούμε θα διεκδικήσουμε σε μια τέτοια περίπτωση τα δικαιώματα μας, και ότι γίνει στην τελική. Το θέμα απλά θα είναι να.μη μας πάνε την επόμενη ημέρα αν δεν έχουν διαθέσιμες θέσεις το απόγευμα καθώς θα πληρώσω και το 1ο βράδυ ξενοδοχείο τζάμπα.
Σου αναθετουν τα εισιτηρια αν ειναι για την επομενη, σου πληρωνουν 4αστερο ξενοδοχειο στην Αθηνα και φαγητα μεχρι να πεταξετε. Δεν βγαινεις χαμενος δηλαδη οικονομικα. Και αν δεν ειναι λογω ομιχλης θα παρετε και αποζημιωση 400 το ατομο. Εγω θα επελεγα αυτο για να βγαλω δωρεαν το ταξιδι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.373
Μέλη
40.016
Νεότερο μέλος
Kouzi_03

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom