Γενικά Πτήση με μωρό

marakizio85

Member
Μηνύματα
160
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
ΒΑΡΚΕΛΏΝΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ- ΚΟΥΒΑ
Καλησπέρα... Όταν κλείνεις τα εισητηρια δηλωνεις ότι θα έχεις και το μωρό σου και απλά δεν σε χρεώνουν? Θα ταξιδέψω για νέα Υόρκη και αν μπορείτε να μου πείτε κάτι που να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα πολύ..

Αρχικά με το βιβλιαριο και τον οπαδ .... τι είναι ο Οπαδ?
 
Last edited by a moderator:

megki

New Member
Μηνύματα
3
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
ΕΥΡΩΠΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω, έστω και καθυστερημένα, όλους όσους διάβασαν και κυρίως απάντησαν στους προβληματισμούς μου για την πτήση με τον μπόμπιρά μου.

Λοιπόν ναι. Το κάναμε το ταξίδι πήγαινε – έλα με την Ryanair. Boeing 737 στενά καθίσματα. Ειδικά για ένα άτομο 100+ κιλών όπως εγώ, άστα να πάνε. Ευτυχώς η σύζυγος είναι λεπτή και μπόρεσε να κρατήσει το μωρό.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή:

1. Στη Ryanair το μωρό δεν δικαιούται χειραποσκευή. Ευτυχώς μας στο σφύριξαν οι εν Βέλγιω συγγενείς και δεν βρεθήκαμε προ απροόπτου. Σημείωση: Δεν αναφέρεται πουθενά στο Ελληνικό site της Ryanair αλλά το λέει στο αγγλικό site. Δύο χειραποσκευές λοιπόν και ένα σακβουαγιάζ 5kg μέσα στο αεροπλάνο.

2. Εμείς που δεν είχαμε βαλίτσες να δώσουμε για κάτω θα μπορούσαμε να πάμε απ’ ευθείας στον έλεγχο για τις gate. Ευτυχώς όμως πήγαμε στις αποσκευές της Ryan για να ρωτήσουμε αν χρειάζεται κάτι και διαπιστώσαμε πως βάλανε ένα χαρτάκι το γνωστό tag που βάζουν στις βαλίτσες και στο καρότσι. Αν δεν το είχαμε αυτό θα έπρεπε να γυρίσουμε από τον έλεγχο πίσω στις βαλίτσες για να μας taggaρουν.

3. Στη Ryanair όσοι θέλουν μπορούν στην σκάλα που ανεβαίνει στο αεροπλάνο να δώσουν τις χειραποσκευές και να τις πάνε κάτω με τις άλλες βαλίτσες. Εμείς το κάναμε και ήταν πολύ πρακτικό γιατί δεν είχαμε να διαχειριστούμε στο στριμωχτό διάδρομο και στη ντουλάπα πάνω από τα καθίσματα άλλες δύο χειραποσκευές. Πήραμε μαζί μας μόνο το 5kg σακβουαγιάζ του μωρού με τα παιχνίδια τα φαγητά τις πάνες και γενικά όλα τα πρώτης ανάγκης.

4. Το καρότσι το δώσαμε μαζί με τις χειραποσκευές αφού πρώτα το «σπάσαμε» και το τυλίξαμε με το νάιλον για τη βροχή γύρω γύρω δένοντας το με ένα σκοινί. Δεν το παραλάβαμε ποτέ στην είσοδο του αεροπλάνου όπως ζητήσαμε ούτε στο Σαρλερουά ούτε στη Θεσσαλονίκη όταν επιστρέφαμε. Μας το φέρανε μαζί με τις χειραποσκευές. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το δικό μας καρότσι είναι ένα κομμάτι. Αν ήταν δύο δεν γνωρίζω τι θα γινόταν. Ήταν μια ερώτηση που μας κάνανε και στη Θεσσαλονίκη και στο Charleroi. Πιθανόν να βάζανε δύο tag.

5. Όσο περιμέναμε στο gate δώσαμε το depon και το φυσιολογικό ορό στη μύτη του (πολύ καλές πλύσεις μας άκουσε όλο το αεροδρόμιο) έπειτα τον άφησα να τρέχει για να κουραστεί ανάμεσα στους άλλους επιβάτες με του οποίους έπιασε και φιλίες, του δώσαμε και 240ml γάλα και πιστεύαμε ότι δεν θα είχαμε προβλήματα με γκρίνια στο αεροπλάνο. Λάθος. Από τις 3 ώρες τις πτήσεις, τη μισή περίπου διαδρομή είχε γκρίνια. Ήθελε να σηκώνεται να κατέβει κάτω να αλλάζει χέρια από τη σύζυγο σε μένα και πάλι πίσω. Μόλις τελικά κοιμήθηκε είμασταν ψόφιοι. (Δεν ξέρω τι θα έκανα σε μεγαλύτερης διάρκειας πτήσεις). Το πιο αποδοτικό στο να ηρεμήσει ο μικρός ήταν το tablet γεμάτο με τα παιδικά που του αρέσουν (ζουζούνια, το ελεφαντάκι, για τα πάτα, σνούφελ κτλ) με τα οποία και τελικά κοιμήθηκε.

6. Στην πτήση προς Σαρλερουά χρειάστηκε να αλλάξω το μωρό. Συνεννοήθηκα με τον αεροσυνοδό ο οποίος άνοιξε το ράφι στην τουαλέτα στο πίσω μέρος. Σκέτη απογοήτευση. Πρώτ΄ απ’ όλα, με δυσκολία έκλεινε η πόρτα με εμένα μέσα και το ραφάκι ανοικτό. Εννοείται πως ο μικρός 84 εκατοστά ύψος και σχεδόν 15 κιλά δεν χώραγε στο ράφι. Τον άλλαξα με πολύ περιπέτεια λοξά, και με κίνδυνο να πέσει. Ευτυχώς έβλεπε τον εαυτό του στον καθρέφτη και λίγο ηρεμούσε. Οδυνηρή περιπέτεια. Εύχομαι να μη χρειαστεί να το κάνω άλλη φορά.

7. Το παρκινγκ στη Θεσσαλονίκη για το αυτοκίνητο είναι όντως ελεγχόμενο (άγνωστο τι έλεγχος γίνεται βέβαια) 24 ώρες/24ωρο. Δεν έχει trolley για τις βαλίτσες. Μερικές φορές φέρνουν trolley κάποιοι επιβάτες. Αν κάποιος είναι τυχερός και τις βρει θα κουβαλήσει τις βαλίτσες του στην αναχωρήσεις. Η διαδρομή από το πάρκινγκ P7 ως τις αναχωρήσεις είναι εξωτερική, δεν είναι στεγασμένη. Άρα τουλάχιστον ο οδηγός εφόσον έχει αφήσει τους υπόλοιπους επιβάτες στις αναχωρήσεις θα πρέπει να φροντίσει να προστατευτεί από τη βροχή αν βρέχει. Ευτυχώς η απόσταση δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Το κόστος σχετικά καλό 5 ημέρες 22ευρώ.

8. Η πρόσβαση από το terminal στο αεροπλάνο γίνεται με λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη και στο Σαρλερουά με τα πόδια. Όταν φτάσαμε σταματήσαμε δίπλα στο terminal αλλά όταν φύγαμε το αεροπλάνο ήταν πολύ μακριά. Η διαδρομή όμως ήταν σκεπασμένη. Απ΄ ότι κατάλαβα στο Σαρλερουά ήταν κάτι σαν ιδιωτικό παρκινγκ αεροπλάνων της Ryanair και είχαν σκεπάσει τη διαδρομή προς τα αεροπλάνα. Ανάλογα με τον προορισμό ήταν ανοικτή άλλη πόρτα που σε οδηγούσε στο αεροπλάνο σου.

Αυτά λοιπόν για την πρώτη πτήση μας με μωρό.

Να είστε όλοι καλά. Ευχαριστώ πολύ και καλά ταξίδια.
 

megki

New Member
Μηνύματα
3
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
ΕΥΡΩΠΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Λοιπόν ναι. Όταν κλείνεις θέση στο αεροπλάνο σε ρωτάει με ποιον άλλο ταξιδεύεις. Εκεί δηλώνεις ότι θα ταξιδέψεις με παιδί (από 2 ετών και πάνω) ή βρέφος (8ημερών ως 2 ετών την ημερομηνία της πτήσης). Οι εταιρείες χρεώνουν αντίστοιχα και στη Ryanair το λέει σε pop up παράθυρο ότι θα το κρατάς το μωρό στα πόδια σου. Το κόστος είναι μικρότερο αλλά αν επιθυμείτε μπορείτε να κρατήσετε και θέση για το μωρό για να είστε άνετα. Επίσης κάθε εταιρεία λέει τι μπορείς να μεταφέρεις δωρεάν (π.χ. καροτσάκι, καθισματάκι αυτοκινήτου) καθώς και την πολιτική της με τις χειραποσκευές, στη Ryanair ήταν 5kg για το μωρό. Καλύτερα να συμβουλευτείται το ξενόγλωσσο site της εταιρείας για περισσότερες και ακριβέστερες πληροφορίες.

Εκτός από το διαβατήριο, εγώ και η σύζυγός μου όταν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό πηγαίνουμε στο φορέα υγειονομικής ασφάλισης και εκδίδουμε κάρτα υγείας για ταξίδι. Είναι μια διαδικασία πολύ γρήγορη πλέον. Οι ασφαλισμένοι του δημοσίου όσοι ανήκαν στον παλαιό ΟΠΑΔ πηγαίνουν πλέον στο ΙΚΑ και ζητούν ανάλογα με τη χώρα ταξιδίου και την έκδοση της υγειονομικής κάρτας. Για όλες τις χώρες της Ε.Ε. ισχύει αυτή η κάρτα που διευκολύνει την γρήγορη νοσηλεία αν χρειαστεί σε νοσοκομείο σε Ευρωπαϊκή χώρα. Απ' ότι ξέρω η Ελλάδα έχει αντίστοιχη σύμβαση και με άλλες χώρες εκτός Ε.Ε., αλλά καλύτερα να ρωτήσετε στον υγειονομικό ασφαλιστικό φορέα σας και στον αντίστοιχο που έχετε δηλώσει το μωρό σας. Εγώ δεν έχει τύχει να τη χρειαστώ μέχρι τώρα την κάρτα στο εξωτερικό και δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται αν κάποιος νοσήσει ενώ βρίσκεται στο ταξίδι. Ελπίζω να βοήθησα στοιχειωδώς.
 

Diana5

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Καλημερα σας...ειναι η πρωτη φορα που δημοσιευω..
Τον Οκτωμβριο θα ταξιδεψουμε Λονδινο με τ αγορακι μας 20 μηνων...
θα ηθελα τις εμπειριες και τις συμβουλες σας για οσον αφορα την πτηση για να ειμαστε προετοιμασμενοι....
Επισης οσοι δεν ειχατε κλεισει βαλιτσα και ειχατε μονο χειραποσκευη πως βολεψατε τα πραγματατ μωρου μηπως θα χρειαστει να κλεισω κ μια βαλιτσα??Με Ryanair θα ταξιδεψουμε...
Περιμενω τα φωτα σας...!! :)
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.219
Likes
5.727
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Φρόντισε την ώρα της απογείωσης και της προσγείωσης να πίνει κάτι (γάλα, χυμό) έτσι ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες να πονέσουν τα αυτάκια του.
Πάρε δυο - τρία παιχνίδια μαζί που πιστεύεις ότι θα το απασχολήσουν αρκετή ώρα.
Προσπάθησε να το κουράσεις αρκετά στο αεροδρόμιο έτσι ώστε να κοιμηθεί στην πτήση, έστω και για λίγη ώρα ...και καλό σας ταξίδι!
 

hlhjac

Member
Μηνύματα
417
Likes
556
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αιγυπτος
Αγαπημένα του παιχνίδια μαζί σας καθώς κ κάποιο καινούργιο παιχνίδι που θα του κρατήσει το ενδιαφέρον. Αν θυμάμαι καλά το παιδί έως τα 2 στη Ryanair δικαιούται δικιά του τσάντα έως 8 κιλά καθώς κ 2 κομμάτια εξοπλισμού (καρότσι κ καρεκλάκι αυτοκινήτου πχ). Τα γράφει αναλυτικά στο site. Πάντως το tip που έχω πάντα στο μυαλό μου έχοντας ταξιδέψει 5-6 φορές με παιδί είναι οι πτησεις να είναι μεσημεριανές ώστε ούτε να το ξυπνάς πρωί για να ταξιδέψει ούτε να του διακόπτες τον ύπνο το βράδυ λόγω άφιξης στο προορισμό. Τουλάχιστον στο γιο μου αυτές οι περιπτώσεις είναι που έχουν προκαλέσει εκνευρισμό. Κατα τα αλλά συνήθως λόγω των εναλλαγών των εικόνων, check in, φυσούνα, αεροσυνοδοί κτλ μετά την απογείωση κοιμάται
Καλά να περασετε κ όχι άγχος
 

Diana5

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Ευχαριστω για τις απαντησεις..η πτηση μας θα ναι βραδυνη διοτι μονο βραδυ υπαρχει πτηση εκεινη τη περιοδο...ελπιζω να μη τον ταλαιπωρησουμε πολυ....επιτρεπεται δηλ να παρουμε τ μπουκαλακι τ με το γαλα κατα τη διαρκεια της πτησης..ωραια γιατι σιγουρα θα τ χρειαστουμε....μπαινω τωρα να δω κ στο σαιτ της ryanair για να δω αναλθτικα τ λεει κ για τ καρεκλακι γτ ψιλοχαθηκα οταν εκλεισα τ εισητηρια...στη χειραποσκευη τα βολεψατε ολα τα πραγματα του παιδιου η καλυτερα να κλεισω κ βαλιτσα?? Εννοω πανες κρεμες ρουχα κ οτι αλλο υγρο χρειαστει...??
 

hlhjac

Member
Μηνύματα
417
Likes
556
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αιγυπτος
Ο χώρος στη βαλίτσα είναι πολύ σχετικός. Εμάς σε όλα τα ταξίδια μας έφτασαν οι δωρεάν αποσκευές αλλά αυτό εξαρτάται από το τι θέλετε να έχετε μαζί σας.
Επιτρέπεται μπουκάλι με γάλα. Επίσης είχαμε μαζί μας προληπτικά κ φάρμακα σε σιρόπι τα οποία πέρασαν κανονικά κ στη Θεσσαλονίκη κ στο gatwick. Αν θυμάμαι καλά οι βαλίτσες δεν αλλάζουν τιμή μέχρι κ πριν το check in όποτε αν δείτε κ δε σας φτάνει προσθέτετε βαλιτσα πριν να πάτε στο αεροδρόμιο.
Καλά να περασετε
 

Birigkokos

Member
Μηνύματα
99
Likes
102
Σε ταξιδι με την Rayanair το καρεκλακι του αυτοκινητου δεν μπορω να το παραδωσω μαζι με τα υπολοιπα (χειραποσκευες, καροτσι) στο check in;
 

hlhjac

Member
Μηνύματα
417
Likes
556
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αιγυπτος
Σε ταξιδι με την Rayanair το καρεκλακι του αυτοκινητου δεν μπορω να το παραδωσω μαζι με τα υπολοιπα (χειραποσκευες, καροτσι) στο check in;
Μπορεις

Εκτός αν εννοείς κατα την επιβίβαση στην πύλη. Εκεί δεν μπορείς. Πρέπει να το παραδώσεις ως αποσκευή στο γκισέ. Που μαλλον αυτό εννοείς με τον όρο check in
 
Last edited by a moderator:

Birigkokos

Member
Μηνύματα
99
Likes
102
Παντως μολις τωρα που ειχα 2 live chat με 2 διαφορετικους εκπροσωπους τους, ο ενας μου ειπε οτι πρεπει να το εχω μαζι μου στην καμπινα και ο αλλος οτι θα το μαζεψουνε στην boarding gate...
 

hlhjac

Member
Μηνύματα
417
Likes
556
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αιγυπτος
Παντως μολις τωρα που ειχα 2 live chat με 2 διαφορετικους εκπροσωπους τους, ο ενας μου ειπε οτι πρεπει να το εχω μαζι μου στην καμπινα και ο αλλος οτι θα το μαζεψουνε στην boarding gate...
Πάσο τότε. Όσες φορές ταξιδέψαμε με Ράιαν με το παιδί ( τελευταία φορά το τριήμερο της καθαρας Δευτέρας από Θεσνικη Αθήνα) κ στα 2 αεροδρόμια παραδώσαμε τα καρεκλάκια ( 2 παιδια) στο γκισέ των αποσκευών.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.168
Μηνύματα
882.760
Μέλη
38.881
Νεότερο μέλος
Pavlosvalia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom