Πως η Booking.com "αρπάζει" απευθείας κρατήσεις από τους ξενοδόχους

Marlin

Member
Μηνύματα
171
Likes
197
Επόμενο Ταξίδι
Κροατία, Δαλματικές ακτές
Ταξίδι-Όνειρο
Κένυα
Πολύ ενδιαφέρον..!
 

taver

Member
Μηνύματα
12.497
Likes
29.133
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τι μας λέει το άρθρο? Ότι η booking.com διαφημίζεται στο google. Λες και δεν το ξέραμε, λες και δεν ήταν προφανές ότι μια τέτοια εταιρία θα το έκανε. Η χρήση αυτού του τίτλου από το άρθρο, όμως, αγγίζει τα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης.
 

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.434
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
"Πως η Booking.com "αρπάζει" απευθείας κρατήσεις από τους ξενοδόχους

Για να μην παρεξηγηθεί ο τίτλος του άρθρου, προφανώς και δεν κάνουν κάτι παράνομο ή κρυφό."

καταρχήν...ο τίτλος και η συνέχεια, σας τα λέει όλα! Πλέον συχαίνομαι με τους τίτλους αυτούς που σχεδόν δεν έχουν καμία σχέση με το περιεχόμενο εκτός από ένα "keyword"!!!

Τα ιντερνετ adds χρησιμεύουν για αυτόν τον λόγο! Αλλιώς δεν θα υπήρχανε και ο κόσμος θα περίμενε 500 χρόνια να έχει αρκετά κλικ για να βγει στην μόλις πρώτη σελίδα! (πόσοι θα πατήσουν ακριβές keyword στην αναζήτηση;; )
Άρα αν πληρώσεις- θα πάρεις. Για αυτόν τον λόγο υπάρχει φαινόμενο της διαφήμισης το οποίο κοστίζει! Άλλωστε τζάμπα θα υπήρχαν τόσες τάσεις στην εκπαίδευση προς αυτόν τον κλάδο την οικονομίας (χωρίς να χω κάτι εναντίον των τάσεων αυτών).

Αυτές οι πράξεις σαφώς και δεν είναι παράνομες και από την στιγμή που ένα ξενοδοχείο έχει κάνει συμβόλαιο με το μπουκινγκ, του δίνει σίγουρα και εξουσιοδότηση για διαφήμιση οποιουδήποτε τύπου (και να μην τρελαθούμε- τους συμφέρει κιόλας).

Δηλαδή, αν δεν έχω ακούσει ποτέ πουθενά για κανένα ξενοδοχείο στο Λάος, δεν θα ξέρω κανένα keyword να πατήσω εκτός από το όνομα της χώρας και του μέρος που θέλω να πάω.

Αντίστοιχα και εκείνος από την Χιλή δεν θα ξέρει Κατισκες χοτελ ούτε στα τρελά του όνειρα, αλλά το πιο πιθανόν είναι να πατήσει Σαντορίνη πολυτελές ξενοδοχεία και θα του βγει μια λίστα. Σε όσες περιπτώσεις έψαχνα παρόμοια πράγματα έβγαινε μπουκινγκ, όχι λόγω κάποιας συνωμοσίας αλλά επειδή πλήρωσε να βγαίνει εκεί!

Η επιλογή μου ηταν αν θα κοιτάξω παρακάτω να μπω στην επίσημη ιστοσελίδα του συγκεκριμένου ξενοδοχείου (που έχει τύχει πολλές φορές), αλλά για το συγκεκριμένο μπορεί να μην άκουγα ποτέ αν δεν μου το έβγαζε μπούκινγκ.

Αυτό που αναφέρεται στο άρθρο σαν διαμαρτιρία είναι άσχετο κατά την γνώμη μου, και επικίνδυνο στο να παραπληροφορεί τον κόσμο ο οποίος δεν γνωρίζει και δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει απ' αυτά.

Εκείνο που μπορεί να γίνει σαν λύση σε αυτήν την περίπτωση είναι ο τουριστικός οργανισμός τον Κυκλάδων (η οποιουδήποτε άλλου μέρος του κόσμου) να πληρώσει μια τέτοια διαφήμιση και να βγαίνουν όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής στην σελίδα της. Έτσι θα είχανε και κέρδος απ'το οργανισμό....γιατί το ξενοδοχείο να δίνει 15% στο μπούκινγκ και όχι σε αυτούς?!

Αλλά αυτό θέλει και παραπάνω κινήσεις απ'το να καθόμαστε στην πολυθρόνα μας και να παραπονιόμαστε για οποιονδήποτε άλλον που κερδίζει νόμιμα και με σκληρή δουλεία λεφτά!

Αν θα μου το επιτρέψτε, θα έλεγα ότι εκεί είναι το keyword και για πολλά άλλα!!!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.265
Μηνύματα
885.710
Μέλη
38.946
Νεότερο μέλος
Delmary

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom