Βενετία Πως θα φτάσω στη Βενετία;

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Πλουραλισμός μέσων. Αεροπορικώς, σιδηροδρομικώς, οδικώς, ακτοπλοϊκώς ή συνδυασμός τους:

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΣ

Δεν υπάρχει ωραιότερο θέαμα από την είσοδο στη Γαληνοτάτη με το καράβι… Υπέροχη εμπειρία.

Καθημερινά συνδέεται με Πάτρα , Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα και τα πλοία είναι εξαιρετικών προδιαγραφών. Εξαιρετική λύση-συνδιασμός Βενετίας και κρουαζιέρας. Μοναδικό μείον το θέμα του χρόνου. Αν έχετε περιορισμένο χρόνο ξεχάστε την.
Minoan Lines Official Website – Ferries in Greece – Ferries in Italy – Online Booking – Timetables & Prices for Italy Greece Italy – Ferry Departures – Ferry Arrivals
ANEK Lines – Official Web Site
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Υπάρχει seasonal δρομολόγιο της Aegean. Εναλλακτικά θα αναγκαστείτε να πετάξετε μέσω Ρώμης και θα πληρώσετε και το ανάλογο κόστος.
Aegean Airlines – Online Ticketerwerb, Hotelreservierung und Autovermietung

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

Μια καλή, οικονομική ιδέα είναι να συνδυάσεις το αεροπορικό ταξίδι με το αυτοκίνητο ή το τρένο. Πετάμε για Μιλάνο, οι πτήσεις προς Μιλάνο είναι πραγματικά πάμφθηνες και μετά ή νοικιάζουμε αυτοκίνητο ή παίρνουμε το τρένο.

Δυόμιση με τρεις ώρες απέχει το Μιλάνο από την Βενετία και οι ενδιάμεσες πόλεις υπέροχες για μια γρήγορη επίσκεψη. Πολύ καλή περίπτωση αν διαθέτετε λίγο παραπάνω χρόνο και ο καιρός είναι φιλικός.
Cheap flights – Find and book cheap flights on easyJet.com
Aegean Airlines – Online Ticketerwerb, Hotelreservierung und Autovermietung
Olympic Air – Επίσημο website – Online κράτηση Αεροπορικά εισιτήρια, air tickets Greece, ξενοδοχεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων
http://www.trenitalia.it/en/index.html
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αν φτάσεις στη Βενετία με το πλοίο ή το τρένο τα πράγματα είναι απλούστατα, γιατί ουσιαστικά είσαι μέσα στην πόλη. Το επιβατικό λιμάνι και ο σταθμός των τρένων βρίσκονται σε απόσταση βολής από την piazza le Roma και από εκεί διαμέσου ενός άριστου δικτύου βαπορέτων εύκολα μπορείτε να φτάσετε στο μέρος που θέλετε απολαμβάνοντας συγχρόνως και την απαράμιλλη θέα.

Αν φτάσετε στην πόλη με αυτοκίνητο το πρόβλημα λέγετε parking. Δρόμοι στην Βενετία δεν υπάρχουν, μόνο κανάλια και σοκάκια γι’ αυτό είσαστε αναγκασμένοι να παρκάρετε σε ένα από τα θηριώδη parking δίπλα από την Piazza le Roma και να καταβάλετε ένα εξωφρενικό αντίτιμο περίπου 22 ευρώ για 12 ώρες, 28 ευρώ την ημέρα… Αν σκέφτεστε να φτάσετε στην Βενετία σε περίοδο αιχμής ξεχάστε την λύση parking. Eκτός του ακριβού αντιτίμου θα έχετε να αντιμετωπίσετε μια απίστευτη κίνηση συν το ότι υπάρχει σοβαρή περίπτωση να μην βρείτε καν θέση… Η λύση είναι το κοντινό Μestre… Παρκάρετε σε ένα από τα φτηνά parking που βρίσκονται δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μestre και μετά παίρνετε το τρένο. Ημίμετρο μεν, λύση δε.

Aν φτάσετε στην Βενετία με αεροπλάνο οι λύσεις για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης είναι πολλές και απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια. Η πιο απλή και πιο φτηνή είναι το δημόσιο λεωφορείο που ενώνει το Marco Polo International Airport με την Piazza le Roma και κοστίζει ?1. Με μόλις ?3 όμως μπορείτε να πάρετε το ATVO, το express λεωφορείο, και με αυτό να φτάσετε στη Piazza le Roma γρηγορότερα και ανετότερα. Η απόσταση είναι περίπου 20 λεπτά. Άλλη λύση είναι το taxi που είναι ακριβούτσικο, περίπου 30 ευρώ και τέλος το υπερθέαμα του θαλάσσιου taxi που είναι μακράν ο ακριβότερος αλλά και εντυπωσιακότερος τρόπος να φτάσετε στο ξενοδοχείο σας. Αν λοιπόν τα ?90 δεν είναι πρόβλημα για σας επιχειρήστε το. Θα απολαύσετε μια εκπληκτική διαδρομή και θα βρεθείτε στην Βενετσιάνικη βάση σας σε χρόνο ρεκόρ. Πραγματική εμπειρία. Για special περιπτώσεις.
 

Attachments

THALIAL

Member
Μηνύματα
297
Likes
864
Επόμενο Ταξίδι
Σκωτία
Αχ, traveller τι μου θυμήσες! Το 2011 είχα προγραμματίσει δύο μονοήμερες στη Βενετία από το Μιλάνο. Τη μια μέρα επισκεφθηκα την πλατεία του Αγίου Μάρκου και τα πέριξ και την άλλη την αφιέρωσα στα νησάκια Μουράνο, Μπουράνο. Και φυσικά με την "ατελείωτη" trenitalia με εισητήρια των 9 ευρώ one way! :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.213
Μηνύματα
883.814
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom