Πόσο κόστισε το κάθε ταξίδι;

alma

Member
Η μεταφορά σε έναν προορισμό παίζει μεγάλο ρόλο στο κόστος. Φέτος πήγαμε Πελοπόννησο με ΙΧ υβριδικό που καίει ελάχιστα και μας βγήκε η μεταφορά πολύ φθηνότερα τόσο από το να πηγαίναμε αεροπορικώς εξωτερικό, όπου πάντα παίρνουμε και το λιγότερο μια βαλίτσα ανα 2 άτομα, όσο και από το να πηγαίναμε κάπου με πλοίο.

Από εκεί και πέρα αποφασίζεις αν θα ξοδέψεις αυτά που γλύτωσες σε εξόδους εκεί, ή αν θα μαγειρεύεις σπίτι(κάποιοι το θεωρούν μαρτύριο να το κάνουν και στις διακοπές αυτό και ούτε πρωινό δεν φτιάχνουν στο δωμάτιο).

Εμείς είχαμε μαζί από ένα σωρό βιολογικά φρούτα, μέχρι μπάρες δημητριακών που δεν θα μπορούσαμε να κουβαλάμε αν πηγαίναμε αεροπορικώς-θα βγαίναμε υπέρβαρο....

Evi_Stav

Member
Νομίζω ότι αυτό που ανεβάζει το ημερήσιο κόστος στα 50 ευρώ είναι ό,τι μπαίνει κάτω από τις "δραστηριότητες" που σε αυτές τις χώρες περιλαμβάνουν ξεναγό, μεταφορά με βαν, κρουαζιέρα, trekking, καταδύσεις κτλ. Πράγματα που συνήθως στην Ευρώπη δεν τα κάνουμε ή τα κάνουμε χωρίς να πληρώνουμε έξτρα χρήματα σε πρακτορεία, αλλά εκεί, λόγω περιορισμένου χρόνου και ανάγκης να κάνουν τα must do, τα δίνουν.
Ακριβώς αυτό!

Το μόνο που ανέβασε το budget ήταν οι δραστηριότητες, τις οποίες λες μια φορά στη ζωή μου τις κάνω, δεν θα τις τσιγκουνευτώ!

Τις περισσότερες από αυτές προσπαθήσαμε να τις κάνουμε μόνοι μας, χωρίς ξεναγό και χωρίς μεταφορά, αλλά και πάλι ήταν ΛΙΓΟ πιο οικονομικές από τις αντίστοιχες στην Ευρώπη:
25 ευρώ για τάισμα ελεφάντων
25 ευρώ για bamboo rafting
60 ευρώ για διαμονή σε πλωτό σπίτι μέσα στη λίμνη
60 ευρώ για snorkelling σε κοραλιογενείς περιοχές στο Koh Tao

170 ευρώ το άτομο ήταν μόνο αυτά από τα 800.

Μετά, θα σας κάνω μια ανάλυση για να ξέρετε ακριβώς τι να περιμένετε:

Πληρώνεις εισόδους σε διάφορα national parks! Για να δεις κάποιους καταρράκτες ή να πας σε κάποιες περιοχές έχει 10 ευρώ είσοδο! Το ίδιο και σε ναούς! Σίγουρα έφυγε άλλο ένα 100αρι εκεί.

Μας μένουν 530 ευρώ για φαγητά, ταξί, ενοικίαση μηχανής, ποτά (δεν τα τσιγκουνευτήκαμε καθόλου τα κοκτειλς που είχαν 5 ευρώ το ένα) και ψώνια!

Σίγουρα ψωνίσαμε ρούχα και σουβενίρ ύψους 100 ευρώ ο καθένας! Αγοράσαμε και βαλίτσα με 20 ευρώ για την επιστροφή για να χωρέσουν :p

Μένουμε στα 410 ευρώ, εκ των οποίων τα 160 περίπου έφυγαν σε ταξί (δεν μπήκαμε στην ταλαιπωρία του να πάμε ΠΟΥΘΕΝΑ με τα μέσα, γιατί τα ταξί ήταν ΠΟΛΥ φθηνά. Και από τα αεροδρόμια στα ξενοδοχεία με ταξί πηγαίναμε).

Μας μένουν 250 ευρώ για φαγητό και ποτό = 15 ευρώ τη μέρα!

Αν τα βάλεις κάτω, δεν νομίζω πως πας 16 μέρες στην Ευρώπη ΠΟΥΘΕΝΑ με 2000 ευρώ και να ψωνισεις, να φας απειρα, να δεις πολλα αξιοθεατα κλπ!

Στην Πολωνια πηγαμε προπερσι, που θεωρειται και οικονομικη, για 10 ΜΕΡΕΣ αντι για 16 και χαλασαμε 1800 ευρω ο καθενας!

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Εγώ κολλάω στο φαγητό στις καντίνες και στις αγορές επειδή εχω ακούσει διάφορα για γαστρεντεριτιδα και εκεί από ότι βλέπω οι γνώμες διίστανται...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.156
Μέλη
39.900
Νεότερο μέλος
Melenios665

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom