Ρουμανία Ρουμανία,Βέρτης και αστυνομία..

tsampi90

Member
Μηνύματα
331
Likes
1.748

IMG_20190216_121533.jpg


Το ταξίδι μας στην Ρουμανία ήταν από μόνο του μια έκπληξη. Πρωταγωνιστές το κλασικό παρεόνι των άλλων ιστοριών. Εγώ, ο σύντροφός μου Ν., ο φίλος Ι. και η φίλη και συνονόματη Τ., η οποία κατέφθασε στο Βουκουρέστι από το Λονδίνο όπου διαμένει.
Η διάρκεια του ταξιδιού ήταν από 14/02-17/02. Η αναχώρηση μας από Ρόδο έγινε με την πρώτη πρωινή πτήση, με ενδιάμεσο σταθμό ολίγων λεπτών-κυριολεκτικά,αφού η ανταπόκριση ήταν σε λιγότερο από 45λεπτά- στην Αθήνα και μέσα σε 3 περίπου ώρες ήμασταν στο Οτοπένι! Είχαμε κλείσει τη μεταφορά μας από το bucharest taxi όπως είχε προτείνει ένας συμφορουμίτης σε μια άλλη ιστορία και μπορώ να πω ότι μείναμε ευχαριστημένοι. Με την ιδια εταιρεία κλείσαμε και εκδρομή για την Κυριακή προς το κάστρο Πελες στην Σιναία και στο κάστρο του Μπράσοβ.
Το ξενοδοχείο μας ήταν το Filitti Boutique Hotel,εξαιρετικό,με πανέμορφα δωμάτια,καθαρό και σε φανταστική τοποθεσία,δίπλα στο Εθνικό Μουσείο και την παλιά πόλη. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.
Η πρώτη μέρα πέρασε με βόλτες προς την piata Uniri,το Παλάτι του Λαού, στο πάρκο Cismigiu, την πλατεία Universitate,το Ναό της Σταυρουπόλεως και την Ακαδημία. Η Τ. έφτασε το βραδάκι και έτσι χαλαρώσαμε όλοι μαζί,αφού εκείνη έχει ξαναπάει πολλές φορές στο Βουκουρέστι για επαγγελματικούς λόγους.
Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με ελαφρύ πονόλαιμο για μένα,αλλά τίποτα δεν μας σταματά και ξεκινάμε τον γύρο μας στο Βουκουρέστι.Παντού στο δρόμο βλέπαμε αφίσες που διαφήμιζαν την επικείμενη συναυλία του Νίκου Βέρτη στην πόλη. Χαρήκαμε πολύ που ένας Έλληνας τραγουδιστής είχε την ευκαιρία να επεκταθεί και εκτός Ελλάδος. Λόγω δουλειάς γνωρίζω πως ο Βέρτης έιναι πολύ γνωστός στο Ισραήλ,να που έμαθα πως κάνει επιτυχία και στην Ρουμανία ! Μέχρι τότε δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο μεταφορικό μέσο αφού παντού κυκλοφορούσαμε περπατώντας. Έτσι με την άφιξη της Τ.,μπήκε στο ταξίδι μας η Uber...
Βόλτα στην παλιά πόλη λοιπόν,μετά πάλι στο παλάτι του Λαού και με uberaki φτάνουμε στην Αψίδα του Θριάμβου, κάνουμε βόλτα στο Ρουμάνικο χωριό,με τον ήλιο να μας κάνει τη χάρη και να μας προσφέρει μια υπέροχη μέρα για ατελείωτο περπάτημα στο πάρκο του Mihail .Πραγματικά πανέμορφο πάρκο, με τη λίμνη του να αποτελεί όαση ανάμεσα στο ατελείωτο μπετόν της πόλης. Μας έκανε πολύ θετική εντύπωση η καθαριότητα, οι οικογένειες με τα μικρά παιδιά που μπορούσαν να χαρούν την αναπάντεχη λιακάδα μέσα στο χειμώνα και έτσι απολαύσαμε την ωραία μας βόλτα.
Βουκουρέστι χωρίς σπα όμως δεν λέει...και έτσι πάλι με Uber πηγαίνουμε στα Bucarest Thermal Spa, επιλέγουμε το εισιτήριο για όλες τις attraction και απολαμβάνουμε το πάρτυ που γίνεται εκείνη την ώρα στο Palm. Να σημειώσω ότι ήταν επιλογή μας να πάμε πιο αργα στο σπα και δεν το μετανιώσαμε καθώς ήταν γεμάτο από νέους ανθρώπους,είχε δυνατή μουσική σαν κλαμπ και έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε κάτι διαφορετικό.Όπότε για Σαββατόβραδο στο Βουκουρέστι προτείνω Thermal Spa!
Επιστροφή πάλι με Uber και μόλις μπαίνουμε στο αμάξι, ο οδηγός άρχισε να μας κοιτάει περίεργα. Μετά από λίγα λεπτά, μας λέει Greece??Vertis!!

 
Last edited:

tsampi90

Member
Μηνύματα
331
Likes
1.748
Βουκουρεστίου συνέχεια..

"Yeah, Vertis!!¨ αναφωνήσαμε και εμείς, με πάθος! Το πάθος του ουμπερά όμως ήταν μεγαλύτερο.. Πιάνει το κινητό του, ανοίγει το Youtube και βάζει Βέρτη non stop,το οποίο φυσικά και συνδέει με το ηχοσύστημα του αμαξιού! Η μουσική στο φουλ,ο οδηγός να τραγουδάει τα τραγούδια δίχως να χάνει στίχο και εμείς να έχουμε μείνει με το στόμα ανοιχτό! :confused:Όχι ότι δεν μας αρέσει το Νικολάκι, κάθε άλλο :xalara: ,όμως ο κυριούλης οδηγούσε, τραγουδούσε και ταυτόχρονα μας έδειχνε αμέτρητες φωτογραφίες από την προηγούμενη συναυλία του Βέρτη,στην οποία φυσικά καθόταν στο πρώτο τραπέζι!Σε μια λεωφόρο γεμάτη αμάξια,το δικό μας έκανε σίγουρα τη διαφορά!:haha:
IMG_20190215_130639.jpg Η αφίσα της επερχόμενης συναυλίας του Βέρτη κοσμούσε όλα τα σημεία της πόλης,αποδεικνύοντας το πόσο δημοφιλής είναι στην Ρουμανία.

Φτάσαμε στο ξενοδοχείο και αφού φρεσκαριστήκαμε, πήγαμε στο Nor Sky bar για φαγητό και ποτό. Πάλι με τα.. αχώνευτα για τα δικά μου δεδομένα uber.. Με τον ίδιο τρόπο επιστρέψαμε κιολας.. Και εδώ άρχισαν οι μεγάλες εκπλήξεις...
Από την ώρα που είδα το αμάξι που είχε έρθει να μας παραλάβει,κάτι μου έλεγε να μην μπω μέσα o_OΚι όμως μπήκα και μπήκαν και οι υπόλοιποι..Ο οδηγός ήταν ένας νεαρός,γύρω στα 20,ο οποίος δεν μιλούσε και πολύ αλλά "οκ" σκέφτηκα,"δεν μπορεί να είναι και όλοι φαν του Βέρτη"..Καθώς λοιπόν το αμάξι κατευθυνόταν προς το ξενοδοχείο, δυο περιπολικά και μια κλούβα άρχισαν να μας ακολουθούν. Οι σειρήνες του περιπολικού άναψαν και ήταν ολοφάνερο πως κάτι δεν πήγαινε καλά, γιατί διέταξαν το αμάξι να σταματήσει!!:shock:"θα πέρασε κανένα κόκκινο και δεν το πήραμε χαμπάρι" σκεφτήκαμε.. Σε δευτερόλεπτα μια τηλεοπτική κάμερα έρχεται με φακό στο τζάμι του αμαξιού,μια ρεπόρτερ έρχεται στο παράθυρο και προτείνοντας το μικρόφωνο αρχίζει να κάνει ερωτήσεις που κανείς μας δεν καταλαβαίνει και εμείς είμαστε σε σύγχυση!! "Τι γίνεται εδώ;;;;" :icon_evil:
Ο αστυνομικός που ήρθε στο παράθυρο, με πολύ κακά αγγλικά μας ρωτάει ποιος κάλεσε αυτόν τον άντρα να μας μεταφέρει και η Τ. αναλαμβάνει την ευθύνη. Ταυτότητες για καταγραφή στοιχείων, οι αστυνομικοί να μην μας δίνουν να καταλάβουμε τι έγινε, ο τηλεοπτικός σταθμός να τραβάει και εγώ να συγκρατούμαι γιατί από το κωμικοτραγικό της υπόθεσης με είχε πιάσει το χειρότερο "σπαστικό" γέλιο της ζωής μου ! :haha:"Παρεούλα με τον γνωστό κακοποιό θα μας βάλουν και δεν θα ξέρουμε και τον λόγο.." σκεφτόμουν..
Αφού κάναμε συστάσεις στην αστυνομία να μην συνεχίζει το τηλεοπτικό συνεργείο να τραβάει τα -κατά τα άλλα- πανέμορφα μουτράκια μας:cool:,η κάμερα έσβησε και η ρεπόρτερ απομακρύνθηκε.Τότε, ο αστυνομικός μας εξήγησε (όπως μπορούσε) ότι το Uber είναι παράνομο στην Ρουμανία και πως ο νεαρός δεν είχε άδεια μεταφορών! :clap:Φανταστικά...!Στο ερώτημα ,γιατί λειτουργεί η εφαρμογή της Uber αφού είναι παράνομη, κανείς δεν ήξερε να μας απαντήσει και έτσι ¨μετά κόπων και βασάνων",μας άφησαν να φύγουμε.Η περιπέτεια μας,ευτυχώς,είχε αίσιο τέλος:xalara:


Την επόμενη μέρα,είχαμε κλείσει εκδρομή στη Σιναία,στο κάστρο Πελες και στο Μπράσοβ.
IMG_20190217_120321.jpg Το υπέροχο και πολυφωτογραφημένο κάστρο Peles.

Ο οδηγός μας ήρθε στην ώρα του και η μέρα πέρασε όμορφα στα χιονισμένα βουνά της Ρουμανίας.Επισκεφθήκαμε πρώτα το κάστρο Peles ,όπου έπρεπε να περιμένουμε μέχρι την επόμενη ξενάγηση. Το κάστρο ήταν πανέμορφο και εσωτερικά και εξωτερικά, με το χιονισμένο τοπίο με συνδυασμό με τον ήλιο να αναδεικνύει την αίγλη του.
IMG_20190217_151250.jpg Μυστηριακή ατμόσφαιρα στο κάστρο του Brasov..

Έπειτα, πήγαμε στο Μπράσοβ και ανεβήκαμε στο ομώνυμο κάστρο.Σε αντίθεση με το προηγούμενο,μπορούσες να επισκεφθείς τους εσωτερικούς χώρους χωρίς ξενάγηση. Έτσι και κάναμε,πήραμε εισιτήριο για τους κύριους χώρους,τα δωμάτια με τα όργανα των βασανιστηρίων αλλά και εισιτήριο για το τούνελ.Το κάστρο αυτό αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη για μας. Μπορεί οι χώροι να είναι απλούστερα διαμορφωμένοι απ'ότι στο Πελές,όμως ως φρούριο,είναι πολύ ιδιαίτερο και όλες οι προσθήκες που έχουν κάνει ταιριάζουν αρμονικά με το σύνολο. Π.χ. για τα τούνελ παίρνει κανείς ένα ασανσερ,που σε κατεβάζει ενώ ταυτόχρονα με οθόνες διηγείται ένας μέρος της ιστορίας του. Όπως επίσης και στο μικρό τούνελ υπάρχουν διαδραστικές οθόνες που σε μεταφέρουν στην εποχή του "Δράκουλα".
Έξω από το κάστρο,στην αγορά του Brasov αγοράσαμε τα απαραίτητα σουβενίρ,αφού οι τιμές ήταν πολύ καλύτερες από το Βουκουρέστι.

Πραγματικά η μέρα μας πέρασε πάρα πολύ ευχάριστα!Μέχρι που στην επιστροφή, ακούγεται ένα μικρούλι μπαμ.. Ένα εξάρτημα της μηχανής βγήκε από τη θέση του και χτυπούσε στον τροχό του αμαξιού. Αμέσως καμιά δεκαριά Ρουμάνοι μαζεύτηκαν στο βενζινάδικο του χωριού που σταματήσαμε για να ελέγξει ο οδηγός τη ζημιά. Ευτυχώς,το πρόβλημα φτιάχτηκε προσωρινά και με απελπιστικά χαμηλή ταχύτητα συνεχίσαμε προς το Βουκουρέστι. Την επόμενη μέρα αποχαιρετήσαμε την πρωτεύουσα της Ρουμανίας με ανάμεικτα συναισθήματα..
Έτσι τελείωσε η μικρή μας απόδραση στο Βουκουρέστι.:)Θα επανέλθω με πληροφορίες για το φαγητό και ό,τι άλλο θεωρώ χρήσιμο:)
 
Last edited:

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Είπα κι εγώ!Uber η Ρουμανία; Από πότε; Εντωμεταξύ είναι τόσο ξεφτίλα οι τιμές των κανονικών ταξί που πραγματικά δεν καταλαβαίνω πόσο φθηνότερη μπορεί να ήταν η Uber!
 

tsampi90

Member
Μηνύματα
331
Likes
1.748
Είπα κι εγώ!Uber η Ρουμανία; Από πότε; Εντωμεταξύ είναι τόσο ξεφτίλα οι τιμές των κανονικών ταξί που πραγματικά δεν καταλαβαίνω πόσο φθηνότερη μπορεί να ήταν η Uber!
Αυτό ακριβώς έλεγα και εγώ όταν η φίλη μου πρότεινε να πάρουμε Uber. Εκείνη είναι συνηθισμένη από το Λονδίνο όπου κατοικεί, να τα χρησιμοποιεί συνέχεια, σε αντίθεση με μένα που τα αντιπαθώ. Για να πω την αλήθεια ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποίησα και όπως καταλαβαίνεις το μετάνιωσα ..
 

tsampi90

Member
Μηνύματα
331
Likes
1.748
Βουκουρέστι

Εστιατόρια που επισκεφθήκαμε:
'Εχοντας διαβάσει πολλές ιστορίες και πληροφορίες μέσω του φόρουμ,αποφασίσαμε να πάμε στα εστιατόρια που πρότειναν οι συμφορουμίτες.
Έτσι την πρώτη μέρα, δειπνήσαμε στο Placinte.Ο χώρος ήταν πολύ όμορφος αλλά οι σερβιτόροι δεν ήταν και τόσο άμεσοι. Το φαγητό ήταν καλό,χωρίς να μας εντυπωσιάσει κάτι. Θεωρώ πως ο σολωμός ήταν η καλύτερη επιλογή ανάμεσα στα πιάτα που επιλέξαμε.
IMG_20190215_220708.jpg Το πιάτο με το σολωμό,ενώ απέναντι αχνοφαίνεται το στρογγανωφ:bleh:

Την δεύτερη μέρα επιλέξαμε το πολύ γνωστό Caru du bere, το οποίο ήταν πολύ κοντά στο ξενοδοχείο μας. Εντυπωσιαστήκαμε με τον χώρο,το κτίριο είναι πανέμορφο και εκείνη την ώρα έπαιζε ένας κύριος βιολί,κάτι που πρόσφερε μια ιδιαίτερη πινελιά στην ατμόσφαιρα. Παρόλα αυτά ούτε εδώ ενθουσιαστήκαμε ιδιαίτερα με το φαγητό. Οι τιμές ήταν λίγο πιο ψηλές από το placinte αλλά και οι μερίδες μεγαλύτερες.Δυστυχώς από την πείνα,δεν μπρολάβαμε να βγάλουμε καμία φωτογραφία.:icon_redface:

Τρίτη μας επιλογή, ήταν το Nor Skybar Restaurant,στην νεόκτιστη περιοχή της πόλης. Το εστιατόριο βρίσκεται στον 42ο όροφο ενός ουρανοξύστη και έχει πανέμορφη θέα προς το πάρκο και την πόλη. Για να πάμε εκεί χρησιμοποιήσαμε το uber όπως έγραψα και παραπάνω :twisted: ενώ κλείσαμε τραπέζι με τη βοήθεια του ευγενικού νεαρού στην υποδοχή του ξενοδοχείου μας. Το εστιατόριο σαν χώρος είναι σχετικά μικρό αλλά η θέα και η ατμόσφαιρα σε αποζημιώνει. Επίσης, όπως είναι λογικό,οι τιμές ήταν περισσότερο τσιμπημένες από κάθε άλλο εστιατόριο που είχαμε επισκεφθεί.Οι γεύσεις δυστυχώς ήταν και εδώ κάτω των προσδοκιών μας αλλά περάσαμε ένα όμορφο βράδυ οπότε δεν παραπονιέμαι :xalara:

IMG_20190216_232553.jpg IMG_20190216_232601.jpg Μερικά από τα πιάτα που πήραμε.

IMG_20190216_235654.jpg

Η θέα από το εστιατόριο.

Συνάλλαγμα

Συνάλλαγμα κάναμε από την Piata Uniri στην οποία μπορεί κανείς να βρει το καλύτερο rate,ενώ δεν χρησιμοποιήσαμε καθόλου πιστωτική κάρτα.

Στην ίδια πλατεία υπάρχουν και πολλά μικρά μαγαζάκια,τύπου φούρνοι,που φτιάχνουν πεντανόστιμες πίτες οπότε αν δεν έχετε κλείσει διαμονή με πρωινό ή θέλετε κάτι μικρό μπορείτε να προμηθευτείτε από εκεί.

Δεν χρησιμοποιήσαμε καθόλου τα μέσα καθώς το Βουκουρέστι αποδείχθηκε πως είναι μια πόλη που περπατιέται εύκολα. Επίσης μας άρεσε πάρα πολύ η παλιά πόλη,η οποία το βράδυ έσφυζε από ζωή, αφού είχε πάρα πολλά μπαρ και ήταν ιδανικά για να πιεις ένα ποτό και να χαλαρώσεις. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε το Ρουμάνικο Χωριό και τα πάρκα που κοσμούσαν την πόλη. Είμαι σίγουρη ότι το καλοκαίρι θα είναι ακόμα πιο όμορφα.
Αν κάποιος δεν θέλει να νοικιάσει αμάξι,θεωρώ καλύτερη επιλογή το να κλείσει μια εκδρομή με την εταιρεία bucharest.taxi όπως κάναμε και εμείς. Ειδικά αν είστε 4 άτομα,μπορείτε να μοιράσετε τα έξοδα και να απολαύσετε έστω και με μια μικρή απόδραση, την Ρουμανική επαρχία. :lol:
 

pavlos1985

Member
Μηνύματα
412
Likes
234
Επόμενο Ταξίδι
???
Καλησπέρα. Ωραία η ιστορία σου. Συγχαρητήρια!
Μήπως θυμάσαι για την εκδρομή προς το κάστρο Πελες στην Σιναία και στο κάστρο του Μπράσοβ πόσα δώσατε στο ταξί; Θα είμαστε κι εμείς 4 άτομα και έτσι λέμε να τα επισκεφτούμε, να κερδίσουμε και χρόνο, διότι θα είμαστε Ρουμανία για 3 μέρες μόνο.
 
Μηνύματα
410
Likes
1.351
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Καλησπέρα. Ωραία η ιστορία σου. Συγχαρητήρια!
Μήπως θυμάσαι για την εκδρομή προς το κάστρο Πελες στην Σιναία και στο κάστρο του Μπράσοβ πόσα δώσατε στο ταξί; Θα είμαστε κι εμείς 4 άτομα και έτσι λέμε να τα επισκεφτούμε, να κερδίσουμε και χρόνο, διότι θα είμαστε Ρουμανία για 3 μέρες μόνο.

Ειναι λιγες οι μερες που εχετε δυστυχως και τα ομορφα της Ρουμανιας ειναι στα Καρπαθια παρα στο Βουκουρεστι.Για μενα αν ειχατε μερες το Μπρασοβ αξιζε για διαμονη να κατσεις και βραδυ και οχι μονοημερα ειναι σκοτωμα.

Μπορεις να πας και με τρενο.Δεν ξερω αν σε μια μερα τα προλαβεις ολα δυσκολο το κοβω.
Δεν υπαρχει καστρο Μπρασοβ .το καστρο του Δρακουλα αν εννοεις ειναι στο χωριο Μπραν οπου ονομαζεται επισης καστρο Μπραν ειναι λιγα χιλιομετρα πιο εξω απο το Μπρασοβ.

Ειναι σκοτωμα αλλα αν ειναι να μην ξαναπας καθολου Ρουμανια πηγαινε ετσι τοτε παρα να το χασεις.Το πλανο ειναι ξυπνας νωρις πας στο gare du nord (κεντρικο σταθμος του Βουκουρεστιου ) ,πας Μπρασοβ ειναι κανα 2 ωρο βλεπεις λιγο την παλια πολη κανεις και μια βολτιτσα και μετα περνεις ταξι για σταθμο κτελ απο απο εκει καθε μιση ωρα παει στο Μπραν (καστρο Δρακουλα) μιση ωριτσα ειναι.Και μετα ξανα back Μπρασοβ σταθμος τρενου back αργα απογευμα βραδακι Boυκουρεστι.

Σιναια-Peles δεν ξερω αν θα βγει αλλα ειναι σταση με τρενο πριν το Μπρασοβ σταματατε εκει και περνετε το τρενο για Μπρασοβ μια ωρα αποσταση ειναι ισως και λιγοτερο.
 

tsampi90

Member
Μηνύματα
331
Likes
1.748
Καλησπέρα. Ωραία η ιστορία σου. Συγχαρητήρια!
Μήπως θυμάσαι για την εκδρομή προς το κάστρο Πελες στην Σιναία και στο κάστρο του Μπράσοβ πόσα δώσατε στο ταξί; Θα είμαστε κι εμείς 4 άτομα και έτσι λέμε να τα επισκεφτούμε, να κερδίσουμε και χρόνο, διότι θα είμαστε Ρουμανία για 3 μέρες μόνο.
Καλησπέρα! Σ' ευχαριστώ πολύ!
Αν θυμάμαι καλά η εκδρομή κόστισε γύρω στα 170€. Πήγαμε και στο Πελες αλλά και στο κάστρο του Δράκουλα. Είναι όντως πολλές ώρες αλλά για μια πρώτη γενική μάτια εγώ θα στο πρότεινα. Αν έχεις σκοπό να αφοσιωθείς σ' ένα άλλο ταξίδι στην περιοχή τότε μπορείς να το αφήσεις για την επόμενη φορά.
 

pavlos1985

Member
Μηνύματα
412
Likes
234
Επόμενο Ταξίδι
???
Καλησπέρα! Σ' ευχαριστώ πολύ!
Αν θυμάμαι καλά η εκδρομή κόστισε γύρω στα 170€. Πήγαμε και στο Πελες αλλά και στο κάστρο του Δράκουλα.
Εγώ βρίσκω ένα πριβε τουρ στα 60 ευρώ ανά άτομο. Δλδ 240 ευρώ οι 4 μας. Αρκετά μου φαίνονται, ειδικά για τιμές Ρουμανίας.
Βέβαια, έχει και κάποια φτηνότερα 45-50 ευρώ, αλλά για 1 ή 2 Γενάρη που εμείς θα είμαστε εκεί δε δίνει δρομολόγιο.
Το τρένο είναι μια λύση, αλλά μεγάλη ταλαιπωρία για μισή μέρα.

Ειναι λιγες οι μερες που εχετε δυστυχως και τα ομορφα της Ρουμανιας ειναι στα Καρπαθια παρα στο Βουκουρεστι.Για μενα αν ειχατε μερες το Μπρασοβ αξιζε για διαμονη να κατσεις και βραδυ και οχι μονοημερα ειναι σκοτωμα.
Κάποια άλλη πρόταση πιο κοντινή στο Βουκουρέστι που να αξίζει να πάμε αυθημερόν και να αφήσουν το κάστρο του Μπραν.
 
Last edited by a moderator:

makislog

Member
Μηνύματα
44
Likes
156
Ε
Ειναι λιγες οι μερες που εχετε δυστυχως και τα ομορφα της Ρουμανιας ειναι στα Καρπαθια παρα στο Βουκουρεστι.Για μενα αν ειχατε μερες το Μπρασοβ αξιζε για διαμονη να κατσεις και βραδυ και οχι μονοημερα ειναι σκοτωμα.

Μπορεις να πας και με τρενο.Δεν ξερω αν σε μια μερα τα προλαβεις ολα δυσκολο το κοβω.
Δεν υπαρχει καστρο Μπρασοβ .το καστρο του Δρακουλα αν εννοεις ειναι στο χωριο Μπραν οπου ονομαζεται επισης καστρο Μπραν ειναι λιγα χιλιομετρα πιο εξω απο το Μπρασοβ.

Ειναι σκοτωμα αλλα αν ειναι να μην ξαναπας καθολου Ρουμανια πηγαινε ετσι τοτε παρα να το χασεις.Το πλανο ειναι ξυπνας νωρις πας στο gare du nord (κεντρικο σταθμος του Βουκουρεστιου ) ,πας Μπρασοβ ειναι κανα 2 ωρο βλεπεις λιγο την παλια πολη κανεις και μια βολτιτσα και μετα περνεις ταξι για σταθμο κτελ απο απο εκει καθε μιση ωρα παει στο Μπραν (καστρο Δρακουλα) μιση ωριτσα ειναι.Και μετα ξανα back Μπρασοβ σταθμος τρενου back αργα απογευμα βραδακι Boυκουρεστι.

Σιναια-Peles δεν ξερω αν θα βγει αλλα ειναι σταση με τρενο πριν το Μπρασοβ σταματατε εκει και περνετε το τρενο για Μπρασοβ μια ωρα αποσταση ειναι ισως και λιγοτερο.
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες! Άρα η διαδρομή με τρένο μπορεί να γίνει Βουκουρέστι, Μπραν, Μπράσοβ;
 
Μηνύματα
410
Likes
1.351
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Ε


Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες! Άρα η διαδρομή με τρένο μπορεί να γίνει Βουκουρέστι, Μπραν, Μπράσοβ;
Ναι πας απο κεντρικο σταθμο τρενου Gare de nord τρενο για Μπρασοβ και απο Μπρασοβ ταξι για σταθμο κτελ Μπρασοβ για Μπραν.δυστυχωσ δεν παει τρενο απο οσο ξερω στον Δρακουλα μονο λεωφορεια απο σταθμο κτελ του Μπρασοβ προς Μπραν
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.624
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom