Ρουμανία Ρουμανία πρόγραμμα

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
(ναι villi, σε εσένα απευθύνομαι :D

Αθήνα -> Βουκουρέστι (δ) -> Σιναία, Πέλες -> Μπρασόβ (δ) -> Μπραν -> Ρασνόβ -> Μπρασόβ (δ) -> Σιμπίου (δ) -> Σέμπες -> Άλμπα Ιουλία -> Τούρδα -> Κλουζ Ναπόκα (2δ) -> Οραντέα -> Αράντ -> Τιμισοάρα (2δ) -> Αθήνα

Ωστόσο, προβληματίστηκα διαβάζοντας πως ο κεντρικός δρόμος προς Σόφια -> Ρούσε ενδέχεται να μας επιβαρύνει με καθυστερήσεις λόγω κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων. Υπάρχουν κάποιες ώρες αιχμής που συμβαίνει αυτό, ώστε να τις αποφύγουμε; Κρίνετε πως θα ήταν προτιμότερο να πάμε από Κομοτηνή -> Βέλικο Τάρνοβο;
Άργησα αλλά το είδα το μήνυμά σου.Θα σου απαντήσω πολύ ειλικρινά αφενός γιατί λατρεύω τα roadtrips,κάνω τουλάχιστον 3-4 το χρόνο κι από την μέχρι τώρα πείρα μου θέλω να σημειώσω ένα λάθος που κάνουμε συχνά.Φορτώνουμε πολλά,γράφουμε χιλιόμετρα αλλά χάνουμε την ουσία,να δούμε τελικά τους επιμέρους προορισμούς.Οπότε μία διανυκτέρευση στο Βουκουρέστι μετά από τέτοιο ταξίδι (το Αθήνα-Βουκουρέστι θα γίνει αυθημερόν; ) είναι μεγάλο λάθος.Συμφωνώ με το συμφορουμίτη,3 μέρες χρειάζονται στο Βουκουρέστι είναι ωραιότερο από ότι φαντάζεστε και είναι κρίμα να κάνετε τόσα χιλιόμετρα και να μη το δείτε καθόλου!
Στην ουσία θα κοιμηθείται και την άλλη μέρα πρωί πρωί θα φύγετε.
Επίσης η Ρουμανία έχει μακράν ωραιότερα μέρη από την Οράντεα,το Αράντ και την Τιμισοάρα.Είναι τεράστια παράλειψη να αφήσεις έξω την Σιγκισοάρα,σύμφωνα με την UNESCO η πιο καλά διατηρημένη μεσαιώνική πόλη της Ευρώπης μιας και είναι στο δρόμο σας όπως και το χωριό Biertan που είναι από τα ωραιότερα μεσαιώνικα χωριά της Ευρώπης.Επιπλέον ο Τρανσφαγκαράσάν είναι ανοικτός κι έχετε αυτοκίνητο,μη πετάς τέτοια ευκαιρία!Θα έλεγα λοιπόν να επικεντρωθείτε στο κομμάτι Σινάια-Μπρασόβ-Μπράν-Σιγκισοάρα-Αλμπα ιούλια-Τούρντα-Σιμπίου (βγάλε το Σέμπες,ένα μικρό χωριό είναι χωρίς αξιοθέατα),και να κάνετε και τον Τρασφαγκαρασάν με διανυκτερευση σε κανένα χωρίο με θέα Καρπάθια.Με 8 διανυκτερεύσεις που μέτρησα και πάλι πολλά είναι!Αν μιλάμε για περισσότερες μέρες θα μπορούσαμε να συζητήσουμε την Χουνεντοάρα,την Κλουζ Ναπόκα κι από κει Μαραμούρες.Θες επιπλέον μέρες όμως,οι Ρουμάνικοι δρόμοι το γράφω πάντα δεν είναι ευρωπαικοί!!!Ξαναβάλε κάτω το πρόγραμμά σου,είναι πολλά τα χιλιόμετρα κρίμα να τα σπαταλήσεις για πόλεις που θα είναι ψιλοάδειες τον Αύγουστο.Το χειμώνα είναι αλλιώς.
Να πάς από Σόφια,ο δρόμος είναι πολύ καλύτερος πια.Την προηγούμενη εβδομάδα Σέρρες-Βουκουρέστι το έκανα σε 6 ώρες!
 
Last edited:

isidkol

Member
Μηνύματα
11
Likes
20
Σ' ευχαριστώ πολύ villi !! Πάντα κατατοπιστικότατη!

Όπως καταλαβαίνεις, υπάρχει ένα θέμα με τις άδειες και γι'αυτό είμαστε λίγο απόλυτοι με το χρονοδιάγραμμα. Το Αθήνα-Βουκουρέστι (πλέον) θα σπάσει με μια διανυκτέρευση Μπλαγκόεβγκραντ ή Σόφια, οπότε θα φτάσουμε φρέσκοι Βουκουρέστι και θα του αφιερώσουμε μία μέρα. Μακάρι να είχαμε περισσότερο χρόνο :( , αλλά το ενδιαφέρον μας ακολουθεί την τρέλα μας στα βουνά και γι'αυτό προτιμήσαμε πόλεις σε Καρπάθια κτλ. Αρκετοί ενδιάμεσοι κόμβοι ενδεχομένως να θυσιαστούν σε περίπτωση που κρίνουμε πως χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο σε μία πόλη, απλά υπάρχουν σαν επιλογές/στάσεις.

Στα όσα λες, οκ μας έχεις πείσει να ανταλλάξουμε (ένας θεός ξέρει πως) Οραντέα-Αράντ με Σιγκισοάρα-Τίργκου Μουρές. Θα ενημερώσω όταν καταλήξουμε σε τελικό πλάνο να μας πεις την άποψή σου. Για Τρανσφαγκαράσαν, αμαρτία μεν, αναγκαία δε η παράλειψη. Δεν μπαίνει με τίποτα σε οποιαδήποτε διαδρομή και κρίνουμε πως θα προκαλέσει αρκετή επιπλέον κόπωση.
 

Thanasis_v

Member
Μηνύματα
100
Likes
88
Καλημέρα. Πετάω την Παρασκευή για Βουκουρέστι για συναυλία με επιστροφή την Κυριακή. Λέω να πάω το Σάββατο την εκδρομή στα δύο κάστρα Peles και Bran http://www.bucharestcitytour.com/Day_Trip_Bucharest_to_Peles_and_Bran_Castles και την Κυριακή να βολτάρω μέχρι το απόγευμα στην πόλη.
Τι προτείνετε για την καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου μου;
 

mariasake7

Member
Μηνύματα
10
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Υπό αναζήτηση..
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Πρόσφατα επισκέφθηκα το Αράντ για εκπαιδευτικό πρόγραμμα..δεν αξίζει, δεν εχει τίποτα..μη παραλείψετε Τιμισοάρα..
 
Μηνύματα
410
Likes
1.351
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Γεια σας σκεφτομαι αρχες Δεκεμβρη να κλεισω εισητηρια για Βουκουρεστι .Βρηκα μια πολυ καλη προσφορα με την ryan.6 μερες λεμε και λογω οικονομικων,αδεια κλπ.Σαν ταξιδι θα ηθελα να δω το Βουκουρεστι αλλα κυριως σαν first timer στην Ρουμανια ενα ταξιδι σε αυτη την χωρα θα ταν μισο αν δεν πηγαινα και μια επισκεψη στα Καρπαθια,Σαν πλανο σκεφτηκα πρωτη μερα( που ουσιαστικα θα ναι μιση),δευτερη και τριτη Βουκουρεστι και 4η και 5η μερα διανυχτερευση Μπρασοβ οπου εκει θα μπορουμε να επισκεφτουμε Bran castle ,Rasnov κλπ Για δωστε και σεις κανα tip οσοι εχετε κανει το ιδιο ή παρομοιο trip.Peles castle ειναι must? Πως μπορω να το οργανωσω καλυτερα?
 

isidkol

Member
Μηνύματα
11
Likes
20
Καλησπέρα σας. Για την ιστορία αρχίζω με το να αναφέρω (@villi :p) πως τελικά το road trip έγινε και πολύ μεγαλύτερο από αυτό που ανέφερα αρχικά. Στα γρήγορα μπορώ να πω πως πρώτη θέση παίρνει το Peles-Sinaia, δεύτερη το Brasov και τρίτη τσακώνεται το Sibiu με το Targu Mures. Η Sighisoara οκ, κουκλίτσα, αλλά μπορούσες να την γυρίσεις (αναφέρομαι στο ιστορικό κέντρο) σε ένα τέταρτο, οπότε μια διανυκτέρευση ήταν υπέραρκετη έως επιβαρυντική για την βαθμολογία της. Αν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες, μπορώ να σας περιγράψω εκτενέστερα το ταξίδι.

Για τους @nickostraveller και @AnastasiaAiv92 θα πω α προπό πως αξίζει η Ρουμανία. Εμείς περάσαμε καταπληκτικά και ουδέποτε αισθανθήκαμε πως υπήρχε θέμα ασφάλειας. Σκεφτείτε ότι το ταξίδι μας ήταν οδικό και με τα σημεία και τέρατα που είχαμε ακούσει -από άσχετους προφανώς- εκπλαγήκαμε ευχαριστά και από το επίπεδο ασφάλειας, αλλά και από τα αξιοθέατα της χώρας. Το χειρότερο, ίσως, σημείο που είδαμε ήταν το αναπόφευκτο Bran. Δυστυχώς, ο μύθος που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτό, χρήζει υποχρεωτική την επίσκεψη, από τη στιγμή που πας Ρουμανία. Αντισταθείτε σε αυτή τη μόδα για να γίνει ο κόσμος ένα καλύτερο μέρος :D :D!

Στο δια ταύτα, το Βουκουρέστι ήταν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις, ωστόσο δεν θεωρώ πως αξίζει για πολλές ημέρες (σίγουρα όχι 4 όπως προαναφέρεται). Ειδικά από τη στιγμή που πάτε χειμώνα και με δεδομένο ότι τα Καρπάθια είναι πανέμορφα όλο το χρόνο, κατ' εμέ, δεν αξίζει να αφιερώσετε χρόνο στο Βουκουρέστι. Μπείτε σε ένα τραίνο και πηγαίντε Sinaia, Brasov και ει δυνατόν Sibiu. Με 6 ημέρες είναι εύκολο, με 4 ημέρες θα πρέπει να είστε με αμφεμιταμίνες (κοινώς εμείς θα το κάναμε).

Αν μου επιτρέπετε μια πρόταση για οικονομικό αστικό τουρισμό σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, σκεφθείτε και το Κίεβο. Δεν το αναλύω περαιτέρω γιατί θα βγω off topic. Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, στείλτε μου πμ.
 
Last edited:

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
@isidkol χαίρομαι πάρα πολύ που περάσατε καλά και που τονίζεις κι εσύ ότι δεν τίθεται κανένα μα κανένα θέμα ασφαλείας.Ίσα ίσα πρόκειται για μια ήσυχη χώρα με καλό επίπεδο αστυνόμευσης και χαμηλή εγκληματικότητα.Ακόμη και στα δημόσια πάρκα έχει έφφιπη αστυνομία,δεν αίσθάνεσαι κίνδυνο.Επίσης με την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε κάτι.Αν κάποιος επισκέπτεται οποιαδήποτε πρωτεύουσα με σκοπό να δει μόνο το κέντρο σίγουρα δε χρειάζεται παραπάνω από 1 μέρα.Αν θέλει όμως να επισκεφτεί μουσεία,να πάρει γέυση από ζωή πέραν του κέντρου τότε χρειάζεται περισσότερες μέρες.Με αυτή τη λογική 2-3 μερες το Βουκουρέστι τις γεμίζει άνετα ανάλογα τα ενδιαφέροντα του καθενός.Θέλω δηλαδή να πω ότι δεν είναι μια αδιάφορη πρωτεύουσα χωρίς μουσεία και ιστορία.Αντιθέτως έχει απ'όλα όπως και πολλά αρχιτεκτονικά διαμαντάκια και περίφημα πάρκα που ζηλεύουν πολλές Ευρωπαικές πρωτεύουσες.
Για τη Sighisoara θα συμφωνήσω πως είναι μικρή και γυρίζετε εύκολα αλλά όπως και να το κάνουμε είναι το στολίδι της Ρουμανίας και μια από τις πιο καλά διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις στην Ευρώπη.Οπότε μια διανυκτέρευση για κάποιον που έχει χρόνο να αφιερώσει επιβάλλεται.Αυτός που δεν έχει χρόνο κάνει τις επιλογές του αναλόγως.
Πάντα ωραία ταξίδια σου εύχομαι κι αν έχεις χρόνο γράψε μας μια ιστορία για το ταξιδάκι σας!
 

isidkol

Member
Μηνύματα
11
Likes
20
Με αναγκάζεις να γίνω Έλληνας βουλευτής: ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!

Για να ξανατονίσω το επίπεδο ασφαλείας στη χώρα, η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίσαμε ήταν κάτι τρομακτικά μαγνητάκια του δράκουλα. Ειδικά για τα πάρκα που λες, εγώ έβλεπα ακόμα και αργά τη νύχτα να είναι φωτισμένα και να έχουν κόσμο (οικογένειες και παρέες από παιδάκια). Ακούγεται επικίνδυνο και extreme, αλλά μας αρέσει να ζούμε στα άκρα και διασχίσαμε αρκετά από αυτά! Πέρα από την πλάκα, είμαστε κάπως έμπειροι ταξιδιώτες και μας έχουν τύχει μέρη που κυριολεκτικά το βάζαμε στα πόδια (παραδειγματικά αναφέρω τη συνοικία Μπάλατ στην Κωνσταντινούπολη και το 10ο διαμέρισμα του Παρισίου, για τους mainstream φίλους μου). Θέμα ασφαλείας στη Ρουμανία δεν αισθανθήκαμε.

Δεν υποτίμησα το Βουκουρέστι. Ήταν πολύ ωραίο, ζωντανό και με πολλά πράγματα να κάνεις. Να σου προσθέσω πως έχει και πληθώρα θεαμάτων που μπορεί να παρακαλουθήσει κανείς σε χαμηλή τιμή -σε σχέση με άλλες πόλεις-. Αλλά αντικειμενικά, αν πήγαινα Ρουμανία το Δεκέμβριο θα ψήφιζα Καρπάθια που έχουν διαμάντια για πόλεις, τρομερή φύση και φαντάζομαι φωτογραφίες καρτ-ποστάλ αν είναι και χιονισμένα.

Στο ταξίδι μας καθαυτό, απλά υπήρχε πολλή οργάνωση από πίσω, μελετημένες εναλλακτικές και πάνω απ' όλα καλή διάθεση. Αν έχω δεύτερες σκέψεις για κάτι, είναι η διανυκτέρευση σε Transfagarasan που μου ανέφερες και δυστυχώς δεν καταφέραμε να ενσωματώσουμε. Κατά τα άλλα, ήμασταν πολύ τυχεροί που πετύχαμε πολλά μεσαιωνικά φεστιβάλ και μικρές ουρές (σε αξιοθέατα, σύνορα, όπερα, μουσεία), οπότε μπορέσαμε να προσθέσουμε πράγματα. Οι δρόμοι ήταν σαφώς ανώτεροι των προσδοκιών μας (αυτός ο Α1 ήταν έρωτας). Θα προσπαθήσω να ανεβάσω αργότερα μερικές φωτογραφίες από το ταξίδι σε αυτό το thread και θα ανοίξω θέμα με το road trip συνολικά, όταν βρω χρόνο, μιας και είμαι εμφανώς πολυλογάς :D!
 

isidkol

Member
Μηνύματα
11
Likes
20
Ορίστε 5.000 λέξεις για τη Ρουμανία!
 

Attachments

Last edited:
Μηνύματα
14
Likes
26
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ρέικιαβικ και Τόκιο!!!!!!
@AnastasiaAiv92 δεν υπαρχει κανενα θεμα...και εγω πριν παω οχι πως ειχα καποιοα αγχος, αλλα περιμενα να ειναι καπως ποιο underground πολη, που ειχες και τον νου σου το βραδυ...τελικα ουτε καν...ολα μια χαρα ειναι και αρκετα οργανωμενα..μια κανονικη ευρωπαικη πρωτευουσα...δεν υπαρχει λογος να ανησυχεις!!!
 

Thanos92

Member
Μηνύματα
1.961
Likes
6.412
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Καλησπερα σε ολους.

Σκεφτομαστε τον Ιανουάριο να παμε οδικος Ρουμανια.Αρχικα ειναι καλη εποχη?Η θα εχουμε θεμα με χιονια?

Να πω πως μας αρεσουν πολυ οι επαρχιακες περιοχες και να δουμε τα καστρα που βλεπουμε στις φωτογραφιες.Ποσες μερες πιστευετε ειναι καλα να παμε?Επισης μπορει καποιος να βγαλει ενα μικρο προγραμμα ωστε να μπουμε και εμεις λιγο στο κλιμα?Απο Αθηνα θα γινει αυτο το ταξιδι.Επισης 1 βραδυ Βουκουρεστι ειναι καλα?

Και κατι σημαντικό ποσο περιπου κοστιζει ενα τετοιο ταξιδι?Δεν θελουμε πολλα πραγματα..Τα βασικα.Το φαγητο μας κανα φτηνο ξενοδοχειο που θα βρουμε στο Booking. Γενικα απο θεμα βενζίνης με ηρεμη οδήγηση,διοδια και συνορα.

Ευχαριστουμε.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.579
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom