Κίνα Ρωσία - Πεκίνο με υπερσιβηρικό

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.
Περιμένουμε όμως την ιστορία!!
Σκεφτόμουν τις τελευταίες μέρες αυτό που έχει προτείνει ο Traveller, δηλαδή να μην κάνω όλη τη διαδρομή με το τρένο και για να κερδίσω μέρες και γιατί δεν ξέρω αν θα αντέχω σερί 45 ώρες ας πούμε στο τρένο. Άρα, αν μου πρότεινες 1-2 διαδρομές (εκτός ότι περνάει μέσω Μογγολίας-Κίνα που θα είναι στάνταρ με το τρένο) ποιες άλλες θα πρότεινες να είμαι οπωσδήποτε στο τρένο λόγω σκηνικού; Έβλεπα ας πούμε πτήσεις Αγ.Πετρούπολη-Αικατερίνεμπεργκ, Αικατερίνεμπεργκ-Ιρτσκούκ κλπ. Με το αεροπλάνο είναι και φθηνότερα. Νομίζεις όμως ότι κάποια απ'αυτές πρέπει να την κάνω οπωσδήποτε με το τρένο; Ευχαριστώ.

υ.γ. πολύ χαρτούρα ρε παιδι μου.....!!!
 

gkonsol

Member
Μηνύματα
10
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Περού - Βολιβία
Ταξίδι-Όνειρο
φυσικά ο Γύρος του Κόσμου
Καλημερα!!!

Τα παντα εξαρτωνται απο τις μερες που εχετε στη διαθεση σας. Αν αυτες ειναι κατω απο 20 σηγουρα θα πρεπει να χρησιμοποιησετε και αεροπλανακι. Και πιο γρηγορο ειναι και πιο οικονομικο! Εμεις πηραμε αεροπλανο Μοσχα - Νοβοσιμπιρσκ που ειναι 45 ή 48 ωρες με το τρενο εν αντιθέση 4 πτησης +3 η ζωνη ωρας = 7. Δυστυχως αναγκαστηκαμε να κανουμε το ιδιο και στη διαδρομη Ουλαν Μπατορ -Πεκινο λογω ελλειψης εισητηριων τρενου. (στη διαδρομη αυτη τα δρομολογια ειναι λιγοτερο συχνα οποτε καλο ειναι να κλεισετε εισητηρια μαζι με ολα τα υπολοιπα εξ αρχης. Αν και καπου πηρε το ματι μου τον οκτωμβρη στα σχεδια σας, οποτε νομιζω δεν Θα ειναι τοσο εντονο το προβλημα)
Γενικα ομως μη σε τρομαζουν οι πολλες ωρες στο τρενο. Με καλη παρεα περνανε χωρις να παρεις χαμπαρι! ενδεικτικα αναφερω, οι 28 ωρες Νοβοσιμπιρσκ - Ιρκουτσκ ηταν οι πιο ξεκουραστες ωρες της ζωης μου. Εχω κανει αρκετα χαλαρωτικα ταξιδια αλλα δεν συκγρινονται με τις ωρες εκεινες. Ουτε κινητο, ουτε δουλειες, ουτε εκκρεμοτητες, ουτε αγχος.... ΤΙΠΟΤα ...ΤΙΠΟΤα απολυτως. Θα με θυμηθεις!
αρα υπαρχει και θετικη πλευρα :D

ΖηλευΩ!!!
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Ευχαριστώ και πάλι!
Ναι, κυρίως λόγο χρόνου, λέω να χρησιμοποιήσουμε αεροπλανάκι...
Αλλά και πάλι το θέμα που έχω αν γνωρίζει κανείς, είναι ποιες διαδρομές προτείνετε να κάνουμε οπωσδήποτε με τρένο. Ή όλες είναι το ίδιο πάνω κάτω, οπ΄τοε δεν παίζει ρόλο;
 

cmavrani

Member
Μηνύματα
15
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
γερμανια
Ταξίδι-Όνειρο
ανταρκτική
Γεια σου!

Αυτο το ταξίδι το έχω κάνει με το σύντροφό μου το καλοκαίρι του 2009 και είναι μοναδικό!
Με προβληματίζει αρκετά η περίοδος που θέλεις να πας....το ξέρεις ότι στη σιβηρία κάνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ κρύο! J
Εμείς πετάξαμε με την Emirates από Γερμανία που μέναμε τότε με ένα πολύ φθηνό εισητήριο των 300 € (το οποίο να φανταστείς πως ήταν μετ επιστροφής απλά εμείς χρησιμοποιήσαμε μόνο το πήγαινε!). Μείναμε σε hostel που είχαμε κλείσει από το internet στο πεκίνο και από εκεί πήγαμε στο Xian να δούμε τους πύλινους στρατιώτες. Από εκεί πάλι στο Πεκίνο όπου και ξεκίνησε το καθαυτό ταξίδι με τον υπερσιβηρικό.
Καταρχήν δεν ξέρω αν γνωρίζεις ότι υπάρχουν διαφορετικές δυνατότητες για αυτό το ταξίδι.
Υπάρχει ένα lux τρένο το οποίο είναι καθαρά τουριστικό, υπάρχει μόνο το καλοκαίρι, μπορείς να το κλείσεις μέσω ταξιδιωτικού γραφείου το οποίο κάνει το ταξίδι σερί, συνολικά σε μια βδομάδα. Εκτός του ότι είναι πανάκριβο, ό σκοπός μας εμάς ήταν να δούμε τους τόπους που περνάμε και να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που ζούν εκεί.
Και έπειτα υπάρχουν τα τρένα της γραμμής, δηλ τα τρένα που σε πάνε απο μία πόλη σε μια άλλη. Δεν υπάρχει δηλαδή 1 τρένο που να λέγεται υπερσιβηρικός. Εσύ πρέπει να ανεβοκατεβαίνεις όπου σε ενδιαφέρει και να κλείνεις τα ανάλογα εισητήρια.
Μπορείς να ταξιδέψεις είτε σε βαγόνι των 4 κρεβατιών (kupe) είτε σε βαγόνι που είναι γεμάτο κρεβάτια (plaskart), δε θυμάμαι ακρίβώς πόσα ήταν, φαντάσου γύρω στα 40 ανα βαγόνι. Η δεύτερη περίπτωση εκτός του ότι είναι και η πιο οικονομική, είναι και αυτή που σου συνιστώ. Για τον απλούστατο λόγο ότι είσαι πιο ασφαλής, καθώς ποτέ δεν ξέρεις ποιοί συνοδοιπόροι θα σου τύχουν σε ένα μικρό δωμάτιο που κλείνουν οι πόρτες και δε θα σε ακουσει κανεΐς! Έπειτα, στο plaskart (ζητώ συγγνώμη για την πιθανώς λάθος γραφή της ρώσικης λέξης) γνωρίζεις τους Ρώσους από κοντά και είναι πολύ όμορφη εμπειρία! Είναι πολύ φιλόξενοι, μοιράζονται το φαγητό τους, προσπαθούν να επικοινωνήσουν κάποιοι σου δίνουν και δώρα!

Δεν μπορώ να σου πω ακρίβώς πόσο έχουν τα εισητήρια, γιατί δε θυμάμαι πια! Αυτό που μπορώ να σου πω, είναι ότι για τις 5 βδομάδες που ταξιδέψαμε εμείς χαλάσαμε 300 € για την πτήση, 250€ για τις Βίζες για τα 3 κράτη Ρωσία, Μογγολία και Κίνα και 450€ σε οτιδήποτε άλλο δηλαδή για εισητήρια, φαγητό, διαμονή κτλ κτλ. Σε ξενοδοχεία μείναμε μόνο στην Κίνα στο Πεκίνο και στο Xian καθώς και στην Ρωσία στο νησί της Λίμνης Βαικάλης. Κατά τα άλλα μείναμε σε ντόπιους με το hospitality club, μία αγαπημένη μας συνήθεια!
Τις βίζες τις κλείσαμε μέσω πρακτορείου καθώς είχαμε πολύ λίγο χρόνο και οι 2 να ασχοληθούμε προσωπικά. Δεν είμαι σίγουρη ότι μπορείς να τις βγάλεις μόνος σου και για τα 3 κράτη. Νομίζω η πιο περίπλοκη ήταν η Ρωσία, όπου ήθελε και κάποια πρόσκληση την οποία κάπως σου οργανώνει το πρακτορείο....αλλά δε θυμάμαι ακριβώς να σου πω....sorry! Ίσως μπορείς να κλείσεις μόνος σου της Μογγολίας για παράδειγμα και να γλιτώσεις έτσι κανένα €.

Η διαδρομή μας ήταν:
Πεκίνο, Ουλάν Μπατάρ, Ιρκούτσκ, Λίμνη Βαικάλη/Νησί Ολχόν, Τόμσκ, Εκατερίνενμπουργκ, Καζάν, Μόσχα.
Δυστυχώς δεν πήγαμε Αγία Πετρούπολη καθώς δεν είχαμε άλλο χρόνο!
Θα πάμε πάντως οπωσδήποτε άλλη στιγμή, γιατί πρέπει να είναι μοναδική!
Εκεί που αξίζει να πας και δεν πήγαμε είναι το Nizhny Novgorod.
Από τα μέρη που επισκεφτήκαμε εμείς εκεί που ΠΡΕΠΕΙ να πας είναι η Μογγολία (μπορείς από το Ουλαν Μπαταρ να νοικιάσεις αυτοκίνητο με οδηγό και να τη γυρίσεις, πραγματικά είναι ό,τι πιο όμορφο έχω ζήσει!) καθώς και το νησί Ολχόν στη λίμνη Βαικάλη.
Το Τόμσκ είναι μεν πολύ όμορφο, έχει τρομερή ξύλινη αρχιτεκτονική, όμως είναι λίγο περίεργο το να το φτάσεις καθώς δεν περνάει το τρένο από εκεί αλλά πρέπει να σταματήσεις στην Ταιγκα και από εκεί να πάρεις άλλο τρένο, οπότε χάνεις χρόνο.

Όσον αφορά το αν είναι δύσκολο να συννενοηθείς με αγγλικά, ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ! Αλλά αυτό για μένα είναι μαγεία, να βλέπεις πως μπορείς να συνενοηθείς χωρίς τη γλώσσα! Οι υπάλληλοι στα γκισέ στη Ρωσία είναι απαράδεκτοι! Οι απλοί άνθρωποι που περιμένουν στην ουρά μαζί σου όμως τόσο μα τόσο καλοί που πάντα σε βοηθούν και βρίσκεις τη λύση. Φυσικά και υπάρχουν και κάποιοι, κυρίως φοιτητές που μιλάνε και αγγλικά, αλλά όσο πιο μακριά από τη μόσχα βρίσκεσαι τόσο πιο δύσκολα τους συναντάς!

Όσον αφορά τις ώρες του ταξιδιού, ναι είναι πάρα πολλές, αλλά είναι στο χέρι σου να τις μοιράσεις έτσι ώστε να μη μένεις πάνω από μια μέρα στο τρένο! Σκέψου ότι όπως είπα και πιο πάνω, το ταξίδι από Μόσχα στο Πεκίνο αν το έκανες σερί είναι 7 24ωρα. Πάντως αυτό που άξιζε πολύ ήταν η αλλαγή του τοπίου καθώς ανεβαίναμε από το Πεκίνο προς το Ουλάν Μπατάρ και από εκεί στο Ιρκούτσκ. Γιατί περνάς από τα χωράφια με τα ρύζια στην έρημο Γκόμπι και από εκεί στην απέραντη καταπράσινη στέπα της Μογγολίας και από εκεί στην Τάιγκα της Σιβηρίας...υπέροχο πραγματικα! Και φαίνεται πολύ όμορφα από το τρένο, αξίζουν δηλαδή οι ώρες που τρώς στη διαδρομή....αυτός δεν είναι άλλωστε ο σκοπός? το ταξίδι και όχι ο προορισμός?

Ελπίζω να βοήθησα κάπως,

Αν χρειαστείς κάτι άλλο εδώ είμαστε!
 
Last edited by a moderator:

cmavrani

Member
Μηνύματα
15
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
γερμανια
Ταξίδι-Όνειρο
ανταρκτική
Γράφεσαι μέλος, και όταν θες να πας κάποιο ταξίδι γράφεις σε μέλη που ζουν εκεί αν μπορούν να σε φιλοξενήσουν. Έτσι βλέπεις από μέσα την καθημερινότητα στον τόπο προορισμού σου, τα σπίτια, το φαγητό και συζητάς με ανθρώπους που έχουν το πάθος μας...τα ταξίδια!Και βέβαια γλιτώνεις και τα έξοδα διαμονής!
Μπορείς να δεις τα σχόλια που έχουν γράψει άλλοι που φιλοξενήθηκαν από τα μέλη που σε ενδιαφέρουν.
Δεν είσαι υποχρεωμένος να φιλοξενήσεις κανέναν, ούτε αυτούς που σε φιλοξένησαν. Βέβαια εμείς έχουμε φιλοξενήσει κόσμο και με κάποια από τα παιδιά που μείναμε έχουμε αναπτύξει πραγματική φιλία.
Μπορείς να δηλώσεις οτι δε φιλοξενείς αλλα πχ. μπορείς να ξεναγήσεις κάποιον στην πόλη σου, ή να τον καλέσεις για φαγητό. Αντίστοιχα κι εσύ μπορείς να μείνεις σε ξενοδοχείο και απλά να βρεθείς με ντόπιους.
Βασικά είναι κάτι σαν couchsurfing που είναι πολύ πιο γνωστό. Απλά εμένα μου αρέσει προσωπικά καλύτερα το hospitalityclub.
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Αν βοήθησες; Φυσικά!!
Οπότε σας βγήκε πολύ φτηνά αυτό το ταξίδι, έτσι δεν είναι;
Όσον αφορά το hospitalityclub, δεν ξέρω. Δεν το έχω ψάξει καθόλου και δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου ότι μπορεί να με φιλοξενήσει κάποιος. Ίσως πρέπει να το ψάξω λίγο...και βλέπουμε.
Πόσο καιρό πρίν το ταξίδι ξεκινήσατε να το οργανώνετε;
Πραγματικά δεν ξέρω τι να πρωτορωτήσω...
xian - πεκίνο πήγατε αεροπορικώς, ε;
Επίσης, δεν είχα σκεφτεί καθόλου το θέμα με τα κρεβάτια. Εννοώ πως δεν σκέφτηκα καθόλου να ΜΗ μείνουμε σε 4κλινο... Αλλά με αυτά που λές, με βάζεις και σε σκέψεις. Απ'την άλλη, είμαι ΠΟΛΥ δύσκολος στον ύπνο και σίγουρα δυσκολεύει και μένα και τους υπόλοιπους να είμαι σε έναν χώρο με άλλους 40 (αν και πήγα στρατό! ). Θα το σκεφτώ και αυτό. Προτεραιότητα είναι να μπορέσει ο άλλος και να κάνουμε το ταξίδι, όλα τα άλλα θα τα κανονίσω, ας μείνω και με άλλους 80!!! :D
Και πάλι ευχαριστώ πάρα πολύ!!
 

manelaki

Member
Μηνύματα
1.282
Likes
392
Επίσης, δεν είχα σκεφτεί καθόλου το θέμα με τα κρεβάτια. Εννοώ πως δεν σκέφτηκα καθόλου να ΜΗ μείνουμε σε 4κλινο... Αλλά με αυτά που λές, με βάζεις και σε σκέψεις. Απ'την άλλη, είμαι ΠΟΛΥ δύσκολος στον ύπνο και σίγουρα δυσκολεύει και μένα και τους υπόλοιπους να είμαι σε έναν χώρο με άλλους 40 (αν και πήγα στρατό! ). Θα το σκεφτώ και αυτό. Προτεραιότητα είναι να μπορέσει ο άλλος και να κάνουμε το ταξίδι, όλα τα άλλα θα τα κανονίσω, ας μείνω και με άλλους 80!!! :D
Ε παρ'τε μαζι και τις υποψηφιες κι ετοιμο το 4κλινο :D
 

cmavrani

Member
Μηνύματα
15
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
γερμανια
Ταξίδι-Όνειρο
ανταρκτική
Xian -Πεκίνο πήγαμε επίσης με τρένο. Αυτά είναι άλλου τύπου τρένα, γιατί κάνουν ταξίδια εσωτερικού και όχι εξωτερικού. Κι εκεί υπάρχουν διαφορετικές δυνατότητες. Μπορείς να κλείσεις κάθισμα ή κρεβάτι (νομίζω μάλιστα ότι διαχωρίζουν το κρεβάτι με στρώμα και τον πάγκο αλλά δε θυμάμαι καλά). Επειδή το τρένο που πήραμε εμείς ήταν βραδυνό, κοιμηθήκαμε και φτάσαμε το πρωί κατα τις 10 οπότε δεν ήταν ταλαιπωρία.

Την οργάνωση του ταξιδιού την ξεκινήσαμε κανένα 3μηνο πριν. Ουσιαστικά το πιο χρονοβόρο ήταν για μας να γράψουμε σε μέλη του hospitalityclub και να τους πούμε πότε περίπου θα είμαστε στην πόλη τους, καθώς και η απόφαση της διαδρομής. Εμείς δεν είχαμε κλείσει από πριν όλα τα εισητήρια του ταξιδιού. Στην κάθε πόλη που φτάναμε από το Ιρκούτσκ και μετα, τα κλείναμε με το που φτάναμε στην μια πόλη για την επόμενη (καθώς δε μέναμε πάνω από 3 μέρες κάπου), πριν από το Ιρκούτσκ όταν αποφασίζαμε ότι θα φύγουμε (στην Κινα και Μογγολια δεν είχαμε το πρόβλημα της δήλωσής μας στη ρωσική αστυνομία και στη λίμνη Βαικάλη μείναμε σε ένα hostel οποτε μας δήλωσαν αυτοί....παρεπιπτόντως το hostel ήταν πολύ καλό αν θές μπορώ να στο προτεινω...αλλά και εκεί έχει μέλος του hospitalityclub το οποίο γνωρισαμε κατά την παραμονή μας στο νησί!). Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα στο να βρούμε εισητήριο, αλλά μη σε πάρω και στο λαιμό μου.

Μιας και ανάφερα τη ρωσική αστυνομία να σου πω και το εξής. Προσπάθησε να μην μπλέξεις μαζί τους!Εμείς ευτυχώς δεν μπλέξαμε, αλλά γνωρίσαμε τουρίστες που τους έκαναν τη ζωή κόλαση, καθώς τους ταλαιπωρούν κοιτάζοντας τα χαρτιά τους και τους τρομοκρατούν τόσο ώστε να πάρουν τελικά μίζα και να τους αφήσουν να φύγουν. Νομίζω στο lonelyplanet το είχα διαβάσει, ότι υπήρξαν και περιπτώσεις που τους έσκισαν τη βίζα κτλ κτλ. Και τους ίδιους τους Ρώσους να ρωτήσεις σου λένε τα χειρότερα για τη militsiya.

Όσον αφορά το 40/βάγονο! Πραγματικά εμένα μου άρεσε πάρα πολυ! Από Πεκίνο προς Ουλαν Μπατάρ ήμασταν σε kupe (νομιζω πως τα κινεζικα τρένα δεν έχουν plaskart) και δεν είχε καμία σχέση το αίσθημα του ταξιδιού....για να φανταστείς πως είναι μέσα το βαγόνι σου λέω το εξής. Δεν είναι διάφορα διόροφα κρεβάτια το ένα δίπλα στο άλλο όπως από ότι ξέρω τα είχατε στο στρατο...Ανα 2 διοροφα έχει τοιχάκι και ανάμεσα στα κρεβάτια είναι ο μικρός διάδρομος που είναι τόσο φαρδύς όσο το παράθυρο που επίσης βρίσκεται ανάμεσά τους. Δηλαδή είναι σαν 4κλινο που όμως δεν έχει πόρτα....ελπίζω να μη σε μπέρδεψα παραπάνω!!
Φυσικά την τουαλέτα τη μοιράζεσαι, αλλά το ίδιο ισχύει και για το 4κλινο. Δηλ υπάρχουν 2 τουαλέτες ανα βαγόνι (τόσο στο βαγόνι των kupe όσο και στο βαγόνι των plaskart και στα κινέζικα τα τρένα και ένας χώρος που έχει μόνο νυπτήρες.

Σε όλα τα τρένα υπάρχει ένα σαμοβάρι που έχει καυτό (όντως πολύ καυτό!!!) νερό, δωρεάν. Με αυτό μπορείς να φτιάχνεις καφέ, τσάι ή εμείς που ξεκινήσαμε από Κίνα καθώς και όλοι οι συνταξιδιώτες μας πήραμε και noodles τα οποία γίνονταν στο λεπτό με το καυτό νερό.

Γενικά, ενώ λατρεύω τα lonely planet, όμως θεωρώ ότι ο οδηγός για τον υπερσιβηρικό ότι δεν είναι τόσο καλός. Δεν μπορώ να σου πω αυτή τη στιγμή συγκεκριμένα πράγματα, αλλά θυμάμαι ότι αρκετά πράγματα που ψάχναμε δεν τα έλεγε, σε αντίθεση με άλλους οδηγούς τους που είναι τέλειοι! Την ίδια άποψη είχαν και άλλοι που γνωρίσαμε. Κάποιοι είχαν έναν άλλο οδηγό που τους άρεσε περισσότερο, νομίζω πως είναι αυτός που φαίνεται στα link που έχουν δωθεί παραπάνω.
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες!
Με τρομοκρατείς και με κάνεις να ανυπομονώ ακόμη περισσότερο την ίδια στιγμή.
Γιατί δε με είχατε πάρει μαζί;;;;;;;;;;;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.262
Μηνύματα
885.528
Μέλη
38.943
Νεότερο μέλος
MelinaK

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom