Ιταλία Ρώμη με μία ανάσα...

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
μια και αναφερθηκε ας πω κι εγω τη γνωμη μου για το maccheroni.
Μαγαζι "κουρασμενο"απο την πολυκοσμια ,απο αυτα που φιγυραρουν ως οι "οι καλυτερες επιλογες για φαγητο"και μαζευουν κοσμο και κοσμακη που θελει να δοκιμασει αυθεντική ρωμαικη παστα....τα ζυμαρικά δεν μπορω να πω ,καλα ήταν(εχω φαει και πολυ καλυτερα στη ρωμη)το κυριο πιατο κάτω του μετριου...δεν το λες και χαλια αλλα δεν ήταν ένα μαγαζι που θα ξαναπηγαινα....ιδιαιτερα απο τη στιγμη που απο πανω (δεκα βήματα) υπαρχει το casa copelle....ηταν η ανακαλυψη του τελευταιου μας ταξιδιου στη Ρωμη και έγινε το αγαπημενο μας ....(η erminathess αλλωστε το συμπεριελαβε,δικαιως φυσικά στα εστιατορια to die for και αυτο απο μονο του αποτελει εγγυηση:) )
Ristorante CasaCoppelle a Roma
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Εμένα πιο πολύ με πείραξε πιο πολύ η λογική της ταμπέλας. Όποιος τρώει στα Mc είναι είτε πιτσιρικάς είτε τριτοκοσμικός τουρίστας.
Σε πείραξε ή όχι έτσι είναι... αν έχεις καβατζάρει τα δεκαοκτώ, είσαι στη Ρώμη και τρως σε Μc ο πιό soft χαρακτηρισμός είναι τριτοκοσμικός τουρίστας.

Υ.Γ. Θα την γλιτώσεις την αρκούδα βρε μην ανησυχείς απλά ψάξου και για κάτι με περισσότερο κόσμο... Brunate τον χειμώνα είναι μυστήρια επιλογή...
Υ.Γ.1 Στη Βουδαπέστη πήγαινε στο MENZA και άσε τα MC για άλλη φορά...
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.030
Likes
12.137
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
λάθος επιλογή εστιατορίου. συμβαίνει κ στους αυτόχθονες κ στις καλύτερες οικογενειες. δεν σημαίνει τπτ παραπέρα αυτό.
Σαφως και λαθος επιλογη. Κι ενω εκει αρκετοι απο τους πελατες φαινονταν οτι ηταν θαμωνες, στην Ελλαδα Ελληνας απο τετοιο εστιατοριο δεν περνα ουτε απ' εξω. Πραγμα που μου εδωσε την εντυπωση -ισως και λανθασμενη- οτι ειναι εξοικιωμενοι με αυτη την ποιοτητα και με αυτες τις γευσεις.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
μια και αναφερθηκε ας πω κι εγω τη γνωμη μου για το maccheroni.
Μαγαζι "κουρασμενο"απο την πολυκοσμια ,απο αυτα που φιγυραρουν ως οι "οι καλυτερες επιλογες για φαγητο"και μαζευουν κοσμο και κοσμακη που θελει να δοκιμασει αυθεντική ρωμαικη παστα....τα ζυμαρικά δεν μπορω να πω ,καλα ήταν(εχω φαει και πολυ καλυτερα στη ρωμη)το κυριο πιατο κάτω του μετριου...
Αγαπητή μου Dafni καλά κάνεις και αναφέρεις και μια κακή γνώμη για το Maccheroni... να μην ξαναπάς καλή μου μπας και βρω την επόμενη φορά πιο εύκολα τραπέζι... σε αυτό συμφωνώ απόλυτα μαζί σου... το μαγαζί είναι σχεδόν πάντα γεμάτο από ντόπιους οι οποίοι δεν έχουν ιδέα από Ιταλική κουζίνα... είναι τόσο άσχετοι που ενώ το φαγητό δεν λέει και πολλά πάνε και ξαναπάνε συνέχεια τα νούμερα...

Άνευ πλάκας... το εστιατόριο είναι άριστο... ότι διάολο και να φάτε είναι υπέροχο... η Dafni μας προφανώς ή θα ήταν φοβερά άτυχη και θα έπεσε στην περίπτωση ή φοβερά άσχετη με την Ιταλική κουζίνα και δεν θα την εκτίμησε δεόντος...
 
  • Like
Reactions: GTS

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.783
Likes
1.110
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
πάντως σε όλα τα εστιατόρια τυχαίνει κάποια στιγμη να μη πετύχει η συνταγή.... επίσης εχω παρατηρήσει ότι όταν πέφτει πολυ πρήξιμο για κάτι πας και περιμένεις και εσυ δε ξέρεις τι... πάστα πας να φας σε μία άριστη εκδοχη της.....;)
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.785
Likes
18.176
... να μην ξαναπάς καλή μου μπας και βρω την επόμενη φορά πιο εύκολα τραπέζι...
Έχεις θέμα να βρεις τραπέζι εσύ μου φαίνεται...μια στο Spotted Pig, μια εδώ....δε θα μας κλείνουν ούτε στην Εδωδή μου φαίνεται. Καλύτερα να παραγγείλουμε καμιά πίτα γύρο, ίσως βρούμε...
 

nickzark

Member
Μηνύματα
85
Likes
29
Επόμενο Ταξίδι
Οπουδηποτε εξωτερικο
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Αφού ξανατιμήσαμε άλλο ένα παγωτάκι με τον ήλιο να ξεπροβάλει δειλά δειλά ανάμεσα στον μαύρο ουρανό, περάσαμε ακόμα μια φορά από την piazza navona , πρωί αυτή την φορά, με τις ακτίνες του ήλιου να γυαλίζουν την πλακώστρωτη πλατεία.
Σειρά είχε piazza della rotonda και το Πάνθεον, καλό δεν λέω, μεγαλοπρεπές, αλλά χρήματα όμως δεν είχαν να κλείσουν την τρύπα στο ταβάνι, χάλια ήταν το πάτωμα, μέσα στα νερά, και ούτε μια καθαρίστρια να σφουγγαρίσει, και περιμένουν και τουρίστες, χα.

Ά και να μην ξεχάσω, αυτοί είχαν τον τάφο του Rafael εκεί, πότε πέθανε ο Rafael, νομίζω έχω δει όλα τα χελωνονιτζάκια και δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο. Ένα δάκρυ κύλησε προς τιμή του ήρωα με τον οποίο γαλουχήθηκα όταν ήμουν μικρό παιδί.

Μετά από ένα MacΚάτι στα γρήγορα και περνώντας μπροστά από το μαγαζί του γερό - Τζεπέτο μου ήρθε η όρεξη να τάξω κάτι στην καλή μου, αλλά ήμουν σίγουρος οτι δεν θα με πίστευε, με τέτοια μύτη πού πας ρε Καραμήτρο, κατευθυνθήκαμε προς την piazza Colonna στην οποία έσπασα το κεφάλι μου κάνα τέταρτο αλλά δεν κατάλαβα γιατί την λένε έτσι.

Ας πάει και το παλιαμπελό είπαμε και κατεβήκαμε την via del Corso μέχρι που συναντήσαμε ένα πεζόδρομο με πάγκους, σουβενίρ φώναξε η Γίαννα και πριν να απαντήσω μου θύμισε κάτι θείους, τρίτα ξένα ξαδέρφια κτλ για τα οποία δεν είχαμε πάρει τίποτα. Τελικά αφού πήραμε ότι πήραμε ανακαλύψαμε ότι και αυτός ο δρόμος έβγαζε Fontana di Trevi, τι πρωτότυπο, άλλες 100 φωτογραφίες και καθώς τα σύννεφα πύκνωναν και οι πρώτες σταγόνες άρχισαν πάλι να πέφτουν, αποφασίσαμε ότι ήταν σωστή κίνηση να κατευθυνθούμε προς τα δωμάτια καθώς η τελευταία βραδιά έκλεινε με μαμ στην Trastevere.
Καλα δεν παιζεσαι.Ολη η περιγραφη υπεροχη αλλα στο σημειο με το χελωνονιτζακι δεν σταματησα να γελαω.Απλα κλαιω
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.194
Μηνύματα
883.517
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom