Σέριφος Σέριφος ή Σίφνος;

raniou

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Σίφνος/ Αύγουστος 2011
Φασολού : Δεν μου άρεσε το πολύ φύκι. Δεν θα ξαναπήγαινα για μπάνιο, θα ξαναπήγαινα όμως στην ταβέρνα που είναι ακριβώς από πάνω που είχε πολύ καλό φαγητό και έναν πολύ καλό και ευγενικό σερβιτόρο.
Γλυφό: Μου άρεσε περισσότερο από τη φασολού, τον αύγουστο όμως που είχα πάει ήταν ο ένας πάνω στον άλλο και δεδομένου ότι είχε και ένα ξενοδοχείο από πάνω γινόταν ο χαμός και οι ρακετούλες έκαναν το γλυκό να δέσει ασφυκτικά. Θα ξαναπήγαινα, αλλά όχι Αύγουστο.
Αποκοφτό: Μου άρεσε η θέα στο εκκλησάκι της Παναγίας της Χρυσοπηγής, μου άρεσαν τα ταβερνάκια ακριβώς από πάνω, η παραλία και η θάλασσα δεν με ενθουσίασαν.
Οι καμάρες μου άρεσαν περισσότερο συγκριτικά με αυτές, για τις υπόλοιπες δεν γνωρίζω. Δεν με ενόχλησε τό ότι είναι δίπλα στο λιμάνι και δεν τη βρήκα τη θάλασσα ζεστή.
Δύο πράγματα μου άρεσαν στη Σίφνο πολύ : 1) Το Φαγητό και η 2) Η επίσκεψη στο Κάστρο και στην εκκλησία των 7 μαρτύρων. Το νησί έχει απίστευτα ωραίο feeling, αλλά όχι απίστευτα ωραίες παραλίες.
Fraise συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου οι Καμάρες έχουν την πιο όμορφη παραλία του νησιού. Διάβαζα και εγώ που λέτε εδώ μέσα κάτι σχόλια όπως ότι η παραλία στις Καμάρες είναι υπερβολικά ρηχή και έχει άσχημη... άμμο!!!! ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ???!!! Πρώτον, η παραλία αυτή έχει τα πιο καθαρά νερά που έχω δει ποτέ στη ζωή μου!! Ειδικά όταν δεν φυσάει πάρα πολύ το νερό είναι χωρίς καμία υπερβολή καθρεύτης βλέπεις και την παραμικρή λεπτομέρεια μέσα! Η άμμος πάλι είναι υπέροχη και κάνει ιριδισμούς, σαν χρυσόσκονη!!! Εγώ όταν διάβασα ότι σε κάποιον δεν άρεσε η άμμος φαντάστηκα ότι θα είναι σαν κάτι παραλίες που έχουν άμμο σαν βούρκο με γλίτσα που γλυστράει και βουλιάζει το πόδι σου μέσα νιώθοντας αηδία! Καμία σχέση!!!!! Όσο για το ρηχή που λέτε συνέχεια μερικοί και τρομοκρατείτε τον κόσμο ναι έχει κάποια μέτρα περπάτημα μέχρι να βαθύνει αρκετά όμως δεν είναι μέχρι το γόνατο αλλά μέχρι κάτω απ΄το στήθος τουλάχιστον σε μένα που είμαι 1,75! Και αυτό το βρήκα θετικό γιατί ειδικά αυτοί που δεν κολυμπάνε στα άπατα έχουν τη δυνατότητα να κολυμπήσουν σε πολύ μεγάλη έκταση και όταν έχει κόσμο δεν είναι ο ένας πάνω στον άλλον! +φυσικά δεν είναι όλη έτσι σιγά σιγά βαθαίνει κ άλλο σταδιακά! Έλεος ρε παιδιά δηλαδή!!! Πρώτη φορά βλέπω παραλία να έχει κοντά της το λιμάνι και να είναι πεντακάθαρη!! Εγώ πήγα πρώτη φορά στη Σίφνο φέτος, έμεινα Καμάρες, πήγα να κάνω μπάνιο στην παραλία των Καμαρών με κρύα καρδιά απ'αυτά που είχα διαβάσει κ τελικώς καμία σχέση, μάλιστα έτυχε να γνωρίσω κ άλλα παιδιά εκεί που νοίκιασαν δωμάτιο στον πλατύ γιαλό επειδή είχαν....διαβάσει το ίντερνετ ότι στις Καμάρες δεν έχει ωραία θάλασσα και μου είπαν ότι τελικά η παραλία των Καμαρών τους άρεσε πιο πολύ απ'όλες!
Τέλος πάντων, γενικότερα το νησί το λάτρεψα, έχει απίστευτα γραφικά και παραδοσιακά χωριά να δείτε όπως το Κάστρο και τον Αρτεμώνα, έχει νυχτερινή ζωή στην Απολλωνία (και στις Καμάρες έχει μαγαζιά να βγεις αλλά για καφέ περισσότερο) έχει πολύ ωραία κουζίνα υπέροχα κεραμικά και φοβερά ζεστούς ανθρώπους. Επίσης τα πανηγύρια του νησιού είναι όλα τα λεφτά, εμείς προλάβαμε του Αγίου Φανουρίου, του Ιωάννη του βαπτιστή και το πανηγύρι του Αγίου Συμεών που είναι επάνω στο πιο ψηλό σημείο του βουνού και βλέπεις όλη τη θάλασσα γύρω γύρω απ'το νησί κ άλλα νησιά όπως Μήλο, Πάρο/Αντίπαρο, Σύρο κλπ! Στο συγκεκριμένο πανηγύρι εκτός από την κλασσική αρτοκλασία που κάνουν στο τέλος, μας προσέφεραν Σιφνέικη ρεβυθάδα και αρνάκι με μακαρόνια. Πρώτη μου φορά φεύγω για διακοπές 17 μέρες με τη μητέρα μου αφήνοντας πίσω μου τον άντρα μου τις φίλες μου κλπ και δεν λυσσάω να γυρίσω πίσω! Αντιθέτως δεν ήθελα με τίποτα να φύγω!:p:clap:
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
Η Σίφνος είναι υπέροχη και οι Καμάρες επίσης υπέροχη παραλία,από τις καθαρότερες που έχω συναντήσει ποτέ κοντά σε λιμάνι(και έχω επισκεφτεί ουκ ολίγα νησιά,οπότε έχω καλό μέτρο σύγκρισης).Με άμμο,αλμυρίκια και διάφανα νερά,οι Καμάρες είναι πανέμορφες.
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
παντως εμενα μ αρεσε η παραλια Σαούρες ... πολυ ωραια νερα και ησυχια:clap:

και πλεον μιας και εχω παει και στα δυο να πω οτι στη Σιφνο θα ξαναπηγαινα πολυ ευκολα, ομως η Σεριφος εχει πιο ωραιες παραλιες...
 

canf

Member
Μηνύματα
735
Likes
218
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος Ισπανίας
Η παραλία στις καμάρες προσωπικά μου φάνηκε το λιγότερο αποκαρδιωτική ... Από εμφάνιση όχι όμορφη, έβλεπα ανθρώπους πολλά μέτρα μέσα και το νερό έφτανε μέχρι τη κοιλιά... και εκτός τούτου μαζεύει πάρα μα πάρα πολύ κόσμο και σε κάποια σημεία οι καφετέριες "μπαίνουν" μέχρι μέσα... Γενικά η εικόνα της και μόνο με απογοήτευε.
Πάντως για να λέτε οτι είναι καλή, θα την δοκιμάσω ίσως αν ξαναπάω...

Ένα απο τα καλύτερα σημεία για κολύμπι είναι απο τα βράχια της Χρυσοπηγής!!
Ακόμα και για όσους δεν κολυμπούν καλα...
Μόνο όμως όταν δεν έχει πολύ αέρα
και το αρνητικό είναι οτι μαζεύει πολύ κόσμο τα μεσημέρια(η νεολαία όλη......)
 

Rosa Mundial

Member
Μηνύματα
617
Likes
85
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ταϋλάνδη
λόγω έλλειψης άδειας και χρημάτων το καλοκαίρι, λεμε να πάμε ένα σ/κ στη Σεριφο . Το κοστος των ακτοπλοικων υπολογιστηκε στα 52 το ατομο αλε ρετουρ και λεμε να μεινουμε στο καμπινγκ coralli για μια νυχτα. Θα έχει κάποιο ενδιαφέρον αυτό το 2μεράκι λέτε (μπάνιο, ξεκουραση, κανά ποτάκι και κανά καλό φαγάκι)??Δε θα εχουμε μεταφορικό μέσο.

Σκεφτομασταν εναλλακτικά για Σιφνο, αλλά μάλλον θα πάμε σε άλλο ταξιδάκι με πιο πολλές μέρες να αφιερώσουμε στο νησί.

Για Ανδρο είναι άλλη εναλλακτική -πάλι σε καμπινγκ- , αλλά 1.έχουμε ξαναπάει και δεν ενθουσιαστηκαμε, απλά οκ, συμπαθητικά, 2.πρεπει να παμε ραφηνα για το πλοιο.

σκεφτομαστε και για Κυθνο, αλλα δεν εχει κάμπινγκ και τα δωμάτια είναι τσιμπημένα (για μια μέρα θα μου πείτε? Από Βουλγαρία γύρισα, με πιάσαν οι γυφτιές μου!!)

Αλλες ιδέες για νησια και ηπειρωτική Ελλάδα ευπρόσδεκτες !
 

Rosa Mundial

Member
Μηνύματα
617
Likes
85
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ταϋλάνδη
παιδιά, ψιλοάσχετο αλλά μέχρι χθες μού εβγαζε τιμη για ΄σεριφο 27 ευρώ και σήμερα βγαζει 28!! δεν ηξερα οτι ανεβαινουν ετσι οι τιμες στα ακτοπλοικά!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Ροζα την Κυριακη γυρισα απο Σεριφο.Οντως το εισιτηριο ειναι 27 ευρω και το ταξιδι ειναι 5 ωρες γεματες ...ελεος !!
Τωρα που εχω παει και στα 2 ,εγω ψηφιζω Σιφνο.
Θα επανελθω αλλου για τη Σεριφο.
 

Rosa Mundial

Member
Μηνύματα
617
Likes
85
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ταϋλάνδη
Ροζα την Κυριακη γυρισα απο Σεριφο.Οντως το εισιτηριο ειναι 27 ευρω και το ταξιδι ειναι 5 ωρες γεματες ...ελεος !!
Τωρα που εχω παει και στα 2 ,εγω ψηφιζω Σιφνο.
Θα επανελθω αλλου για τη Σεριφο.
ναι, αλλά για ένα σ/κ δεν ειναι καλυτερα να παω για καμπινγκ στη σέριφο και να αφησω τη σίφνο για άλλη φορά (που είναι και πιο ακριβά τα ακτοπλοικά και πιο ενδιαφέρον το νησί και θέλει παραπάνω μέρες, απ'ό,τι έχω καταλαβει)?
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Δικιο εχεις σε αυτο..ετσι να κανεις .
Απλα για αυστηρα ΣΚ ..ειναι λιγο κουραστικο το 5ωρο ταξιδι.
Βαλε αν μπορεις και μια μερα ακομη.Μια χαρα σου φτανει.
 

Billou

Member
Μηνύματα
5
Likes
1
Οι παραλίες της Σερίφου είναι πολλά επίπεδα ανώτερες από τις Σϊφνου. Η Σίφνος έχει καταπληκτικά χωριά αλλά και μία κοσμικοπουλμουρίτιδα που στη Σέριφο δεν υπάρχει. Φαγητό ωραία και στα δύο νησιά, αλλά για μένα η Σέριφος έχει καλύτερο "πακέτο".
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.661
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom