Σαντορίνη: Το διαφορετικό νησί του Αιγαίου

tania

Member
Μηνύματα
203
Likes
179
Επόμενο Ταξίδι
δεν ξέρω!
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο ταξίδι

Είχαμε στη διάθεσή μας με την Αγγελική 3 ημέρες μόνο αλλά μου το είχε πει ξεκάθαρα: Λίγος ξελίγος ο χρόνος θέλω να πάμε σε κάποιο νησί. Έχω μπουχτίσει στην Αμερική 3 χρόνια. Θέλω κάτι να μυρίζει Ελλάδα.
Την μυρίσαμε την Ελλάδα στην Σαντορίνη, δε μπορώ να πω, αλλά τα είδα όλα από το περπάτημα. Δεν φαντάζεστε ΠΟΣΟ περπάτημα. Αφού σε κάποια φάση είπα "Θα τα τινάξω πάνω στο άνθος της ηλικίας μου".
Πήραμε το αεροπλανάκι λοιπόν από Θεσσαλονίκη και τζουπ, σε μία ωρίτσα ήμασταν στη Σαντορίνη. Κλείσαμε με την Aegean και πήγαιν 'έλα μας κόστισε κάτι λιγότερο από 300 ευρώ. Άλλα τόσα χάλασα στο νησί. Φτάσαμε στο νησί και το πρώτο μούδιασμα το φάγαμε από την εταιρία ανοικιάσεως αυτοκινήτων που ήθελε για μία ημέρα 70 ευρώ για ένα κονσερβοκούτι. Τελικά βρήκαμε με 40 ευρώ, αλλά τοχρειαζόμασταν μόνο την τελευταία μέρα που θα επιστρέφαμε στο αεροδρόμιο, οπότε και το νοικιάσαμε. Να ξέρετε ότι το νησί έχει πολύ καλές συγκοινωνίες γενικά. Κάθε μισή ώρα έχει λεοφωρείο για παντού, από παντού. Αλλά ενώ ισχύει αυτό σε όλο το υπόλοιπο νησί, οι Σαντορινιοί έχουν βάλει συγκοινωνία στο αεροδρόμιο μόλις τέσσερις φορές τη μέρα. Ντόοοοοοινγκ!!! Ευτυχώς προλάβαμε το τελευταίο και φύγαμε για τα Φυρά, όπου ήταν και το ξενοδοχείο μας.
Όσο όμορφο φαινόταν εξωτερικά - είχε καθαρό νησιώτικο χρώμα με βουκαμβίλιες - τόσο βρώμικο ήταν μέσα. Ευχήθηκα να μην κολλήσουμε τίποτα, φρεσκαριστήκαμε λίγο και βγήκαμε βόλτα. Τα Φυρά είναι πολύ ωραία, καθαρά νησιώτικόυ τύπου με πέτρινα σοκάκια, ένα σωρό μαγαζιά, πολλα ζαχαροπλαστεία (τα γλυκά είναι τόσο δελεαστικά που θέλεις να χωθείς πίσω από το ψυγείο με ένα κουταλάκι και να δοκιμάζεις από όλα) και πολλά κοσμηματοπωλεία. Αφού λέω "κακώς ήρθα με την Αγγελική, με τον άντρα μου έπρεπε να έρθω".
Επειδή ήταν βράδυ δεν μπορέσαμε να αντιληφθούμε το μεγαλείο της καλντέρας και του ηφαιστείου. Το μόνο που μπορούσαμε να δούμε ήταν τα φώτα των Φυρών και των άλλων χωριών που κρέμονται πάνω από το βράχο. Φάγαμε κάτι και γυρίσαμε στο δωμάτιο. Την επόμενη ημέρα είχαμε κλείσει εκδρομούλα στο ηφαίστειο και στη Θηρασιά (νησάκι απέναντι από την Σαντορίνη, απομεινάρι και αυτό των εκρήξεων). Και η επόμενη μέρα ήταν αυτή που μου έκοψε την ανάσα. Μεταφορικά, αφού το θέαμα της καλντέρας είναι κάτι που σε ξεπερνά, αλλά και κυριολεκτικά, αφού περπάτησα για τα υπόλοιπα δέκα χρόνια της ζωής μου. Θα επανέλθω με την συνέχεια αλλά και με φωτογραφίες την Παρασκευή. Προς το παρόν πάω να κοιμηθώ γιατί αύριο φεύγω για μια εκδρομούλα στην Ήπειρο. Και επειδή σκοπεύω να κάνω rafting, αν δεν πνιγώ μέσα στον Άραχθο θα είμαι εδώ και θα τα πούμε. Έχω ξεκινήσει τις προσευχές πάντως.
 

Attachments

gianis50

Member
Μηνύματα
33
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
πεκινο
Βρεθηκα πριν 20 μερες και εγω σε αυτο το απειρου καλλους και σπανιοτητας τοπιο της Σαντορινης.Το νησι το εχω επισκεφθει αλλες 5 φορες στην ζωη μου ,αλλα εχω την αισθηση οτι καθε φορα που πηγαινω το απολαμβανω σαν να ειναι η πρωτη φορα.
Βρισκομασταν λοιπον στην Αμοργο μαζι με την γυναικα μου και ενα φιλικο ζευγαρι οταν επεσε η ιδεα να κανουμε ενα περασμα γρηγορο και απο την Σαντορινη προτου επιστρεψουμε στην Καλαματα απο οπου θα εφευγα για ταξειδι 52 ημερων στο πεκινο με μηχανες και αυτοκινητα (τελικα δεν πηγα δυστυχως αλλα αυτο ειναι θεμα αλλης κουβεντας).Με ενα ταχυπλοο και εισητηριο 32/Ε το ατομο για διαδρομη 1 ωρας βρεθηκαμε στην Σαντορινη.Το αλισβερισι μου ειχε να κανει με δυο κυριως τουριστικες δραστηριοτητες. Ενοικιαση αυτοκινητου και διαμονη στο ξενοδοχειο.
Σε οτι αφορα το αυτοκινητο οι τιμες ηταν οπου σε πιασουν.Τελικα απο τυχη την τελευταια στιγμη βρικαμε αυτοκινητο στην μιση τιμη απο αυτη που μου ειχαν πει τηλεφωνικα.
Η διαμονη μας εγινε στην καλντερα των Φηρων σε ενα δωματιο '' πρωτη μουρη" στην υπεροχη θεα που και αυτο κλεισθηκε τηλεφωνικα μεσω ενος φιλου του φιλου μου ενω πλησιαζαμε στο νησι με το καραβι.
Η τιμη του δωματιου ηταν 170ε την ημερα (το ακριβοτερο που εχω δωσει στη ζωη μου).Απαγοητευτικα ομως γιατι αλλιως το φανταζομουνα.Το ξενοδοχειο ητα απο εξω κουκλα και μεσα πανουκλα που λεει και ο λαος μας.Αναρωτηθηκα ....καλα δεν μπορουνε να διαθεσουν το ενοικιο 3 ημερων για δυο -τρια μικροεπιπλα που θα προσδιδαν στο εσωτερικο μια αλλη εικονα που να δενει με αυτο που βλεπει ο πελατης μπροστα του απο την βεραντα του ?.
Και το αλλο το ποιο κουφο ηταν οταν πηγα να πληρωσω με την καρτα μου ηταν οτι δεν δεχθηκαν καρτα και ηθελαν μετρητα.Αυτα συμβαινουν το 2008 στο ποιο τουριστικο σημειο της Ελλαδας.
Δεν γνωριζω αν αυτο συμβαινει και σε αλλα ξενοδοχεια στην καλντερα αλλα εφυγα με την εντυπωση οτι οι σημερινοι ιδιοκτητες καθως και οι απογονοι τους για 1 εκατομμυριο χρονια ακομα (που θα γινει εκρηξη του ηφαιστειου) θα πουλανε μονο την θεα που η φυση τους χαρισε απλοχερα.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.383
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
170 ευρω τη βραδια?:shock: Μου ακουγεται εξωφρενικο , οσο ωραια κι αν ειναι η θέα!
Βεβαια αφου οτι ζητανε οι τυποι τα παιρνουν, γιατι να αλλαξουν επιπλα ή να ριξουν τις τιμες...μαγκια τους.
Ας τους μεινουν ξενοικιαστα για μια σεζον να δεις τι θα γινει..
 

KONSTANTINA

Member
Μηνύματα
66
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Κουφονήσια
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ
170 ευρώ για μία κούκλα που ήτανε πανούκλα; Μερικοί τελικά πάνε για αρπαχτές, να τους τα πάρουμε κι αυτό το καλοκαίρι,σιγά τώρα μην καθήσουνε οι άνθρωποι και πάρουν έπιπλα καινούρια,αφού μας τα παίρνουν κι έτσι...Για να κάνεις σωστή δουλειά πρέπει να έχεις μεράκι γι αυτό που κάνεις και να το αγαπάς.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ αγγαρεία κάνουν...μέχρι πότε όμως!!
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Ας πω κι εγώ την σαχλαμάρα μου για την Σαντορίνη...

Αν πας με ιδανικές συνθήκες στη Σαντορίνη σίγουρα θα την λατρέψεις αλλά αυτές τις ιδανικές συνθήκες θα τις πληρώσεις και μάλιστα ακριβά. Τι εννοώ λοιπόν ιδανικές συνθήκες... Αυτοκίνητο , καλό εστιατόριο και πάνω απόλα καλό ξενοδοχείο... Η γνώμη μου είναι ότι αν δεν έχεις την δυνατότητα να ξοδέψεις για ένα δωμάτιο με θέα καλύτερα να μην πας... όσο υπέροχη είναι η Σαντορίνη με θέα την καλντέρα τόσο αίσχος είναι αν μένεις στα μεσόγεια χωριά ή στο χάλι που λέγετε Καμάρι... Ένα επίσης τεράστιο έγκλημα είναι αυτό των Φηρών... Το χωριουδάκι πριν 30 χρόνια πρέπει να ήταν υπέροχο τώρα κατασπαράζετε από τον τουρισμό και έχει χάσει το όποιο χρώμα του... ΜΑΚΡΙΑ κι αγαπημένοι... Οι λύσεις λοιπόν ουσιαστικά είναι το Ημεροβίγλι και το Φηροστεφάνι αλλά οι τιμές τραβούν προς Ιμαλάια... Τα 150 ευρώ θεωρούνται λίγα και το κατάλυμα μέτριο. Για κάτι καλό πρέπει να υπολογίζετε από 220 και πάνω...Υπάρχουν βέβαια και οι υπερπαραγωγές των 300? ότι πληρώσεις παίρνεις... Εγώ προσωπικά μένω πάντα στην Οία, που κατά την γνώμη μου είναι το ωραιότερο μέρος του νησιού. Εκεί μπορεί με λίγη τύχη να βρεις κάτι καλό στα 130? και πιστέψτε με αξίζει όλα τα λεφτά του...
Άλλο ένα υπέροχο χωριό που αξίζει επίσκεψη είναι ο Πύργος... Μεσαιωνικό και με σχετικά λίγο τουρισμό... απλά μην το χάσετε... Έξτρα τιπ το μπαράκι στην κορφή του χωριού. Francos αν σας θυμίζει κάτι ... Για μπάνιο τώρα η κόκκινη παραλία και σία είναι turist trap... Απολαύστε τις βουτιές από τα βραχάκια στο Αμμούδι κάτω από την Οία ή πηγαίνετε κατά Περίσσα και Μονόλιθο μεριά... Εννοείτε ότι το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο όχι γιατί δεν έχει συχνή συγκοινωνία, κάθε άλλο, αλλά γιατί πρέπει να παίξεις ξύλο για να βρείς μια θέση... Διακοπές πάω να ξεκουραστώ κι όχι να έχω το άγχος του λεωφορείου... Από εστιατόρια τώρα αν ξοδέψεις σίγουρα θα φας υπέροχα... Ο Κουκούμαυλος είναι από τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και Τα Δίχτυα από τις καλύτερες ταβέρνες...

Συνοψίζοντας, αν διαθέσεις λεφτά θα περάσεις υπέροχα μια και το μέρος είναι μοναδικό...
Αν το budget είναι περιορισμένο ή πήγαινε Ιούνη ή άστο για φέτος κάνε οικονομίες και βγάλε τα σπασμένα του χρόνου...

Υ.Γ. όλα όσα έγρψα αφορούν άτομα από 25 ετών και πάνω... όταν είσαι πιτσιρικάς μπορεί να κάνεις πολλές αβαρίες για να απολαύσεις το υπερθέαμα της καλντέρας... Οι μικρότεροι λοιπόν ξεχάστε τις αηδίαες για τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα αυτοκίνητα που είπα και απολαύστε την Σαντορίνη όπως σας αρέσει, έχετε καιρό για χλίδες... οι υπόλοιποι μην κάνετε μεσοβέζικα πράγματα απολαύστε το νησί όπως του αξίζει...
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.791
Likes
18.333
Και εμένα η άποψή μου συμφωνεί με αυτή του Traveller....έχω πάει 2 φορες Σαντορίνη πιτσιρικάς και πέρασα πολύ ωραία, ανάλογα όμως με τα τότε δεδομένα.

Τώρα, θα πήγαινα μόνο:

1) Για 3-4 ημέρες maximum
2) Με χλιδάτο ξενοδοχείο με θέα και πισίνα με θέα. Στις θάλασσες ούτε απ'έξω δε θα πέρναγα.
3) Υπάρχουν φοβερά εστιατόρια και όμορφα μπαράκια που φυσικά κοστίζουν ανάλογα.

Δηλαδή, θα περάσεις πολύ όμορφα και χλιδάτα με το ανάλογο αντίτιμο. Προς το παρόν, προτιμώ να τα δίνω σε μακρινούς εξωτικούς προορισμούς. Στο μέλλον, ίσως...
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Και από μένα μια άποψη για τη Σαντορίνη.
Αν δεν μπορείς να πληρώσεις διαμονή με θέα την καλντέρα, μην μας. Δεν υπάρχει ωραιότερο θέαμα από το να ξυπνάς και να αγναντεύεις το πιο εντυπωσιακό ίσως κομμάτι του Αιγαίου.
Αν δεν μπορείς να πληρώσεις καφέ και φαγητό με θέα την καλντέρα, μην πας.
Αν δεν μπορείς να νοικιάσεις ένα μικρό αυτοκίνητο για να γυρίσεις το νησί, μην πας.
Αν δεν τα κάνεις όλα αυτά, θα νοιώσεις μίζερα, θα στεναχωρηθείς και θα έχεις ξοδευτεί...
 

Rozaki@

Member
Μηνύματα
110
Likes
15
Καλησπέρα σας! Είμαι καινούρια στο forum και ούτε καν έχω προλάβει να συστηθώ (θα το κάνω σε λιγάκι :bleh:). Το θέμα αυτό με τράβηξε πάρα πολύ καθώς αναχωρώ για Σαντορίνη 25 Αυγούστου. Με τα χίλια ζόρια καταφέραμε και βρήκαμε ξενοδοχείο στην Οία με 80 ευρώ την βραδιά και με θέα... Και αυτό φυσικά με παζάρια... (Τα παζάρια πιάνουν πολύ έτυχε κ μας έριξαν σε ένα ξενοδοχείο την τιμή έως και 45%). Ωστόσο Το σύνολο για 5 μέρεσ/4 διανυκτερέύσεις μας βγαίνει ένα 1000κο με επιοίκεια πάντα... Δεν λέω ωραία και η θέα αλλά το μετάνοιωσα γιατί ψάχνοντας εξωτερικό είδα ότι μπορώ να πάω σε φανταστικά μέρη στο εξωτερικό με τα ίδια χρήματα. Γενικότερα στη Σαντορίνη μου έκανε εντύπωση το ότι η μέση τιμή δωματίου κειμένεται στα 170 ευρώ. Για το μέσο Έλληνα αυτό είναι απλησίαστο. Γενικότερα πιστεύω ότι ο τουρσμός στην Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο. Και να κάνω αναφορά και σε κάτι τελευταίο. Στέλνοντας mail για να μάθω τιμές (με τα γνωστα παζάρια πάντα!!!!) απάντάει κάποιο πολυτελές ξενοδοχείο στην Οία με την εξής φράση:"Η πόρτα κανονικά είναι 170 ευρώ, αλλά επειδή είστε Έλληνες σας στο αφήνω 135". Τα συμπεράσματα δικά σας.
:cool:
 

tania

Member
Μηνύματα
203
Likes
179
Επόμενο Ταξίδι
δεν ξέρω!
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο ταξίδι
Το ηφαίστειο και η Θηρασιά

Να 'μαστε λοιπόν την επόμενη μέρα στα κρεβάτια μας, προσπαθώντας να ξυπνήσουμε για την εκδρομή στο ηφαίστειο. Έχοντας την ταλαιπωρία της προηγούμενης ημέρας, μας πήρε κανένα μισάωρο να ξεκολλήσουμε από το στρώμα.
Μιας και η καινούργια φίλη στο forum ετοιμάζεται να φύγει για Σαντορίνη στις 25 του μήνα, κρίνω σκόπιμο να αναφέρω ότι υπάρχουν πολλά γραφεία στο νησί που οργανώνουν εκδρομές στο ηφαίστειο. Μη βιαστείς να κλείσεις, γιατί ζητάν όσα θέλουν, ενώ όλοι πουλάνε την ίδια ακριβώς εκδρομή, στα ίδια καραβάκια. Στην αρχή μας ζήτησαν 28 ευρώ. Τόσα είχε δώσει η αδερφή μου πριν κανένα μήνα που πήγε. Εμείς κατά τύχη βρήκαμε σε άλλο πρακτορείο με 18 ευρώπουλα.
Όπως έγραψα και στο προηγούμενο κομμάτι, τη νύχτα που μας πέρασε δεν είχαμε εικόνα της καλντέρας. Το πρωί όμως . . . Ανεβήκαμε την ανηφόρα των Φηρών και φτάσαμε στο κεντρικό καλντερίμι που βλέπει στο γκρεμό. Τι υπέροχο θέαμα ήταν αυτό! Ήταν νωρίς το πρωί και ο κόσμος ήταν ελάχιστος. Ένα καφέ πιο κάτω έπαιζε μια απαλή μουσική. Ο γκρεμός . . . Ήταν απίστευτος ο γκρεμός. Δεξιά και αριστερά των Φηρών, το νησί σχηματίζει έναν κόλπο στον οποίο υπάρχει μόνο γκρεμός. Αποτέλεσμα των απανωτών εκρήξεων και των συνεχών καθιζήσεων. Γιατί, ναι. Κάποτε η Σαντορίνη ήταν ένα νησί, όπως όλα τα υπόλοιπα. Μόνο που το ηφαίστειο άρχισε να βγάζει τη λάβα από το εσωτερικό του, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του να "καθίσει" και να σχηματιστεί από το καταπληκτικό θέαμα. Βλέπαμε τον κρατήρα, ξεχωριστό νησάκι, στο κέντρο του σχηματισμού. Κατάμαυρο. Και νομίζεις ότι αν απλώσεις το χέρι σου θα το πιάσεις. Δίπλα αραγμένα κρουαζιερόπλοια. Μια ενδιαφέρουσα αντίθεση.
Αφού μείναμε να κοιτάμε σαν χαζοπούλια, πήγαμε στο σημείο που έπρεπε να κατηφορίσουμε για το λιμανάκι απ' όπου ξεκινούσαμε την εκδρομούλα μας. Είχαμε τρεις επιλογές: Να πάρουμε το γαϊδουράκι, να χρησιμοποιήσουμε το τελεφερίκ, να πάμε με τα πόδια. Εγώ τα γαϊδουράκια τα λυπάμαι και δεν ανεβαίνω, αλλά είχαμε και μία ώρα μπροστά μας, οπότε λέω στην Αγγελική: "θα κατεβούμε με τα πόδια, να απολαύσουμε τη θέα". Τον κακό μου τον καιρό. Ένα έχω να σας πω. Ο δρόμος είναι πολύς και γεμάτος από κακάκια γαϊδουριών. Το είπα αρκετά κομψά; Τελοσπάντων, καλύτερα να έπαιρνα το τελεφερίκ. Ενημερωτικά, για το Rozaki@, κοστίζουν 5 ευρώ τα donkeys και 4 ευρώ το τελεφερίκ. Άσε που ενώ κατεβαίνεις ακούς από παντού "donkeys madame! donkeys"!
Φτάσαμε λοιπόν στο λιμανάκι, ανεβήκαμε στο πειρατικού τύπου καραβάκι μας και φύγαμε! Όπως λοιπόν μπορείτε να υποθέσετε, όσο ομορφη είναι η καλντέρα από πάνω, τόσο επιβλητική είναι και από κάτω, όταν την βλέπει κανείς από τη θάλασσα και αντικρύζει τα λευκά χωριά που κρέμονται στην κυριολεξία από τα βράχια. Μετά από λίγο φτάσαμε στο νησάκι του ηφαιστείου. Μάυρο, κατράμι, λάβα και τίποτα άλλο. Το λέω και το εννοώ. Θέαμα ξένο στο ελληνικό μάτι και σίγουρα αξίζει κάποιος να το δει. Λέει λοιπόν η καλή κοπέλα από το μεγάφωνο: "Σας προτείνουμε να πάρετε μαζί σας μόνο νερό και κάμερα". Ωχ, σκέφτηκα, αυτό ακούγεται ύποπτο. Πράγματι λοιπόν, ενώ οι κρατήρες και το θέαμα είναι ξεχωριστά αφού επισκέπτεσαι ένα σεληνιακού τύπου τοπίο, σε περιμένουν 40 λεπτά ανάβασης πάνω στη λάβα, κάτω από τον ήλιο. Μην πάτε χωρίς νερό και καπέλο!!! Εγώ κοκκίνησα σε όλο μου το σώμα. Η πλάτη μου πήρε το σχήμα του φορέματός μου, χάρμα οφθαλμών. Τα παπούτσια μου σκίστηκαν, να το πω κι αυτό. Αλλά να πάτε. Και να περπατήσετε δίπλα στους κρατήρες. Και να χαιρετήσετε αυτούς που είναι στην απέναντι πλευρά του κρατήρα. Έχει πλάκα. Α, η ξεναγός μας είπε ότι μετά από πέντε χρόνια, περιμένουν μια ακόμη έκρηξη στην Σαντορίνη. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, ακούγεται πολύ tricky πάντως και σας το μεταφέρω.
Ανεβήκαμε στο καραβάκι και ενώ η ώρα ήταν δέκα λεπτά πριν από την προκαθορισμένη ώρα αναχώρησης, ο οδηγός μας μέτρησε, είδε ότι ήμασταν δύο λιγότεροι και μεντέψτε τι έκανε: Έφυγε! Κάποιος άλλος θα τους φέρει αυτούς που λείπουν, είπε. Παιδιά, μπορείτε να το διανοηθείτε; Έφυγε αφήνοντας κόσμο στο ηφαίστειο. Και ας υποθέσουμε ότι αφήνει δύο Ιταλούς τουρίστες. Αυτοί οι άνθρωποι, όταν θα ξαναγυρίσουν στη χώρα τους, τι σκατά θα πουν στους φίλους τους για την Σααντορίνη και τις διακοπές στην Ελλάδα; Γενικά από τους κατοίκους του νησιού δεν έχω καλή εντύπωση. Επειδή έχουν τη θέα, νομίζουν όι αυτό αρκεί. Αντιλαμβάνομαι την αγάπη πολλών μελών στο forum για την φυσική ομορφιά του νησιού και το γεγονός ότι το επισκέπτονται συχνά, εγώ όμς δύσκολα θα ξαναπήγαινα.
Άκούστε κι αυτό: Μετά το ηφαίστειο μας πήγαν στο νησάκι Παλιά Καμένη που βρίσκεται ακριβώς από πίσω. Εκεί σταματάει το καραβάκι και βουτάς μέσα σε θειούχα νερά που είναι ζεστά και λένε ότι είναι ιαματικά (και μεταξύ μας, βρωμοκοπάνε). Είδα έναν υπάλληλο από ένα καραβάκι που βρισκόταν δίπλα μας, να καπνίζει και να πετάει τα αποτσίγαρά του στα κρυστάλλινα νερά. Πριν από λίγο μας είχαν δώσει ένα φυλλάδιο που μεταξύ άλλων μας παρακαλούσε να σεβόμαστε τον χώρο και να τον κρατάμε καθαρό. Ντόιιιιινγκ!!!!!
Στη συνέχεια, πήγαμε στη Θηρασιά. Η Θηρασιά είναι ένα τμήμα του παλιού νησιού που έχει μείνει αβύθιστο. Εκεί είχαμε περίπου δύο ώρες ελεύθερο χρόνο, οπότε κάναμε μπάνιο με την Αγγελική. Πάτησα και έναν ωραίο αχινό. Έσκισα και το πόδι που απο τις πέτρες. Φαινόταν καθαρά πάντως. Μετά καθίσαμε να φάμε σε ένα τραπεζάκι δίπλα στο κύμα. Ο μαγαζάτορας ήταν τόσο επαγγελματίας που περίμενε από εμάς να φάμε πάνω στις στάχτες από τα τσιγάρα των προηγούμενων πελατών, ενώ η χωριάτικη, μαζί με την φρέσκια ντομάτα είχε και κομματάκια μαραγκιασμένης ντομάτας από τον προηγούμενο μήνα. Το μυδοπίλαφο ήταν ξαναμαναζεσταμένο αλλά τελοσπάντων ζήσαμε και δεν πάθαμε τίποτα (νομίζω). Κανένα μισάωρο πριν την προκαθορισμένη ώρα αναχώρησης λέμε "πάμε καλύτερα πιο νωρίς στο καραβάκι, γιατί αυτός ο μουρλός θα μας αφήσει εδώ".
Φύγαμε λοιπόν και πριν την επιστροφή στα Φυρά, το καραβάκι έκανε στάση στο λιμανάκι της Οίας. Εκεί είχαμε αποφασίσει να κατεβούμε με την Αγγελική για να μείνουμε το βράδυ και να δούμε το περίφημο ηλιοβασίλεμα. Αυτή θα είναι η ιστορία που θα σας διηγηθώ στην συνέχεια αλλά για το ηλιοβασίλεμα της Οίας, αυτό που έχω να πω προς το παρόν είναι αυτή την παροιμία με τα πολλά κεράσια και το μικρό καλάθι.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.383
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Μπραβο Τανια που λες τα πραγματα οπως ακριβως τα ειδες! Υπεροχη θέα , γαιδουρακια που λερωνουν τα σκαλια για το λιμανι και γαιδουρια που ρυπαινουν θαλασσα και ακτες που τους δινει δουλεια με αποτσιγαρα! Παλι καλα που μοιραζουν φυλλαδια για να δειχνουν οτι στην Ελλαδα ο σεβασμος στο περιβαλλον ειναι γραμμενος σε φυλλαδια και οχι μονο!:mad:

Περιμενω ανταποκριση ηλιοβασιλεματος αν και οπουδηποτε εχω παει ακουω τα ιδια για το καλυτερο ηλιοβασιλεμα :lol:.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.762
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom