Σαντορίνη: Το διαφορετικό νησί του Αιγαίου

tania

Member
Μηνύματα
203
Likes
179
Επόμενο Ταξίδι
δεν ξέρω!
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο ταξίδι
Αγαπητή go2dbeach, οι ατάκες σου είναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!

Συνεχίζοντας λοιπόν, το καραβάκι μας άφησε στο λιμανάκι της Οίας. Σήκωσα το κεφάλι μου και είδα το χωριό πάνω στο βράχο. Ήταν πολύ ψηλά. Έχοντας την κούραση από το ηφαίστειο και την άπειρη ορθοστασία κάτω απο τον καυτό ήλιο, η ιδέα της ανάθασης σε γαϊδουράκι δεν έμοιαζε τελικά και τόσο κακή. Πήγαμε με την Αγγελική και τα κοιτούσαμε. Να μη σας τα πολυλογώ, το καλντερίμι για την Οία είναι πολύ πιο απότομο από εκείνο των Φηρών και σε συνδυασμό με τις τσιρίδες όσων είχαν ανέβει στο γαϊδούρι και ανηφόριζαν, λέμε "ας ανεβούμε καλύτερα με τα πόδια". Ήταν πραγματικά κουραστικό, εξουθενωτικό θα έλεγα.
Όταν είχαμε φτάσει στα μισά περίπου, ακούμε από πάνω μας ένα ποδοβολητό. Μπροστά μας ήταν δύο τουρίστες. Γύρισαν και άρχισαν να τρέχουν προς το μέρος μας. "Ελάτε να κρυφτείτε!", μας είπαν. "Κατεβαίνουν τα γαϊδουράκια!", και πήδηξαν μέσα σε μία εσοχή που σχημάτιζε το χώμα. Η Αγγελική ακολούθησε την συμβουλή τους. Εγώ το έπαιξα cool. Ενώ ο ήχος του ποδοβολητού πλησίαζε, λέω "σιγά καλέ! Τι θα πάθω! Θα περάσουν από δίπλα μου τα γαϊδουράκια"! Η Αγγελική με κοίταξε κάπως περίεργα και το επόμενο δευτερόλεπτο κατάλαβα το λόγο. Γύρισα και κοίταξα πίσω μου. Από τη στροφή ξεπρόβαλε μια στρατιά γαϊδουριών που έτρεχε μανιασμένα προς τα πάνω μου. "Χμμμμ :roll:, λέω, αυτά τα γαϊδουράκια μάλλον θα με ποδοπατήσουν" και χώθηκα και εγώ στην εσοχή μαζί με τους υπόλοιπους και σταμάτησα να κάνω τον μάγκα.
Όταν φτάσαμε στο χωριό αναζητήσαμε ένα καφέ με ωραία θέα και δροσερούς χυμούς. Η Αγγελική πήρε ένα μιλφέιγ που ήταν νοστιμότατο, τσουχτερό στην τιμή και μισό σε μέγεθος από τα υπόλοιπα μιλφέιγ που έχει δει μέχρι σήμερα.
Μ' αυτά και με 'κείνα, έφτασε η ώρα να πάμε να δούμε το ηλιοβασίλεμα από το περίφημο κάστρο που μαζεύεται ο περισσότερος κόσμος - αν και σε όλα τα σημεία του χωριού υπάρχει κόσμος για να δει τον ήλιο να δύει. Υπήρχαν και κάποιου τουρίστες από την Αυστραλία που έκαναν κάτι σαν πάρτι με ποτά και φαγητά. Γενικά, το ηλιοβασίλεμα δεν ενθουσίασε ούτε έμένα ούτε τη φίλη μου και φαντάζομαι ότι γι' αυτό φταίει το γεγονός ότι είχαμε πολύ μεγάλες προσδοκίες. Βλέπεις απλά τον ήλιο να βυθίζεται στην θάλασσα. So what? Το έχω δει πολλές φορές αυτό χωρίς να είμαι στην Σαντορίνη. Ίσως αν κάποιος επιλέξει το νότιο τμήμα του νησιού, από εκεί να φαίνεται καλύτερα, γιατί θα συνδυάζει και μέρος της καλντέρας. Ίσως λέω. Η Οία όμως βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο, με αποτέλεσμα να μην έχεις καθόλου εικόνα της καλντέρας όταν παρακολουθείς το ηλιοβασίλεμα. Και γενικά η Οία δεν μου άρεσε. Το κεντρικό της καλντερίμι είναι θεόστενο και ο ένας περπατάει πάνω στον άλλο. Τελοσπάντων, χτυπήσαμε κάτι σουβλάκια και την κάναμε για Φηρά με το λεοφωρείο. Πέσαμε για ύπνο ξερές μετά από τόσο περπάτημα.
 

tania

Member
Μηνύματα
203
Likes
179
Επόμενο Ταξίδι
δεν ξέρω!
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο ταξίδι
Το Ημεροβίγλι

Αν και χειμωνιάζει, για να δούμε τι απέγινε εκείνο το τριήμερο στην Σαντορίνη.

Η επόμενη μέρα μας βρήκε κολλημένες στα κρεβάτια μας, να μη λέμε να το κουνήσουμε ρούπι. Ένα περίεργο πράγμα, να πηγαίνουμε διακοπές και να κουραζομαστε αντί να ξεκουραζόμαστε. Γι' αυτό και έχω πει ότι θέλω να πάω στος Μαλδίβες: Να εγκλωβιστώ για καμιά βδομάδα σε ένα νησάκι στη μέση του ωκεανού και να ξεκουράζομαι αναγκαστικά, αφού δε θα έχω τι άλλο να κάνω.
Τελοσπάντων, κατά τις 12:30 το μεσημέρι, έφτασε η ώρα για . . . πρωινό. Διαλέξαμε με την Αγγελική το πιο ωραίο καφέ της καλντέρας και βρήκαμε ένα τραπέζι κρεμασμένο στον γκρεμό. Καταπληκτικό σημείο. Ελάχιστα μιλήσαμε κατά τη διάρκεια του πρωινού μας. Η θέα ήταν μαγεία και θέλαμε να την απολαύσουμε. Βέβαια, όταν ανοίξαμε τον κατάλογο, μας κόπηκε η μιλιά για άλλο λόγο: Το πρωινό κόστιζε από 20 έως 24 ευρώ το άτομο. Απλά απαράδεκτο. Έχω δει εξίσου μαγευτικά τοπία στη ζωή μου χωρίς να τα πληρώσω χρυσάφι.
Μετά το πρωινό πήγαμε στο Καμάρι για μπάνιο. Αξιοπρεπής πλαζ, καλά οργανωμένη και με μαυρο χαλικάκι. Εννοείται ότι η Ελλάδα έχει πολύ καλύτερες παραλίες, αλλά είπαμε, η Σαντορίνη δεν φημίζεται για τις παραλίες της. Έχει άλλες χάρες.
Επιστρέφοντας στα Φυρά πήραμε το αμαξάκι μας και φύγαμε για Ημεροβίγλι. Πολύ όμορφο χωριό, χτισμένο και αυτό στην καλντέρα και πολύ ήσυχο. Ενδείκνυται για όσους θέλουν ησυχία. Το μόνο κακό είναι ότι σε όλο το χωριό βρήκαμε μία μόλις ταβέρνα και ένα μόνο καφέ. Εκεί καθήσαμε και απολαύσαμε ωραία γλυκά βλέποντας τον ήλιο να χάνεται πίσω από τα σπίτια του χωριού. Α, και κάπου εκεί υπάρχει ο βράχος που γύρισε ο ρουβάς το Shake it. Ok, ξέρω ότι δεν ταιριάζει αυτή η πληροφορία με το ειδυλιακό περιβάλλον που περιέγραψα, αλλά μου το συνέστησαν ως αξιοθέατο (στο Ημεροβίγλι είναι και ο βράχος του Ρουβά, να το δείτε!).
Το βράδυ πέρασε με βόλτα στα σοκάκια των Φυρών, για ψώνια και δώρα. Εκεί ετοιμαστείτε για το μεγάλο ξήλωμα. Μισό κιλό φάβας κοστίζει από 6 έως 6,5 ευρώ, ενώ τα κρασιά ξεφεύγουν πολύ. Θα μου πεις κρασιά είναι, αλλά επειδή έχω κάποιες γνώσεις πάνω στο θέμα, είμαι της άποψης ότι ήταν υπερκοστολογημένα. Για τα ντοματάκια και τα σχετικά εδέσματα, δε το συζητώ, έπρεπε να βάλεις επίσης το χέρι βαθιά στην τσέπη, για ελάχιστες ποσότητες προϊόντος.
 

tania

Member
Μηνύματα
203
Likes
179
Επόμενο Ταξίδι
δεν ξέρω!
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο ταξίδι
Ξημέρωσε η τελευταία μέρα και η πτήση μας έφευγε για Θεσσαλονίκη το βράδυ. Οπότε είχαμε το χρόνο να πάμε στο νότο του νησιού. Είδαμε ωραία μέρη και εκεί. Η ομορφιά τους βασικά έγκειται στην ιδιαιτερότητά τους. Επισκεφτήκαμε την κόκκινη παραλία που είναι πράγματι ιδιαίτερο το τοπίο αλλά το κύμα ήταν πολύ και αποφύγαμε τις βουτιές. Α, εννοείται πως όπου και αν κάθεσαι έρχονται μέσα σε δευτερόλεπτα και σου ζητάνε 5 ευρώ για τις ξαπλώστρες. Για φαγητό πήγαμε στην παραθαλάσια Βλυχάδα. Αδιάφορο μέρος αλλά είδαμε ότι έχει ένα μεγάλο ξενοδοχείο με spa και τα σχετικά που είναι η αδυναμία μου. Μου έκανε εντύπωση που έφτιαξαν ένα τέτοιο ξενοδοχείο στο μέρος αυτό.
Α!, να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι το πρωι επισκεφτήκαμε ένα οινοποιείο. Η επίσκεψη σε οινοποιείο αποτελεί μέρος του τουρισμού του νησιού και η γνώμη μου είναι ότι αξίζει μια επίσκεψη. Εξηγούν πώς γινόταν και πώς γίνεται σήμερα το κρασί ενώ εξηγούν γιατί το κρασί της Σαντορίνης είναι τόσο ιδιαίτερο (έχει να κάνει με το γεγονός ότι το κλήμα αναπτύσεται σε άνυδρο ηφαιστιογενές έδαφος).
Η επιστροφή στην περιοχή του αεροδρομίου ήταν περιπετειώδης. Οι δρόμοι του νησιού είναι επιεικώς απαράδεκτοι και όπως είπε και κάποιος φίλος του forum που επισκέφτηκε το νησί φέτος, ο τόπος είναι γεμάτος γουρούνες, των οποίων οι οδηγοί είναι κάπως . . . επιπόλαιοι. Αφήστε που απο την πολλή εξερεύνηση πήραμε λάθος δρόμο και χαθήκαμε. Δε βαριέσαι. Περάσαμε και από το χωριό Ακρωτήρι. Σε όποιος επισκεφτεί την Σαντορίνη προτείνω να καθήσει για έναν καφέ στο χωριό αυτό. Η θέα του ηφαιστείου είναι εντελώς διαφορετική εδώ, σε σχέση με το υπόλοιπο νησί. Και πολύ ωραία επίσης.
Ας κάνω ένα σχόλιο για το αεροδρόμιο. Το αεροδρόμιο της Σαντορίνης είναι ένα . . . μεγάλο δωμάτιο. στεναχωρήθηκα πολύ με την κατάσταση που επικρατεί στι νησί από άποψη οργάνωσης. Οι υποδομές είναι ελιπέστατες, οι άνθρωποι κοιτάζουν να σου τα πάρουν και να σου προσφέρουν όσο γίνεται λιγότερα ενώ έχω την αίσθηση πως ούτε οι ίδιοι πολυνοιάζονται για τον τόπο τους. Από το βαριεστημένο ύφος της ξεναγού στο ηφαίστειο μέχρι τον βρωμιάρη εστιάτορα στην Θηρασιά και τον ξενοδόχο που δεν είχε φροντίσει καν να είναι σκουπισμένο το δωμάτιο πριν μπούμε, δεν αποκόμισα καλές εντυπώσεις. Η Σαντορίνη θα έπρεπε να είναι πρότυπο τουριστικής οργάνωσης και οι κάτοικοί της θα έπρεπε να είναι ευγνόμωνες για το δώρο που τους έκανε η φύση και κάνει το νησί τους να ξεχωρίζει. Αντ' αυτού, αρκούνται σε ένα δείγμα αεροδρομίου και κοιτάζουν να βγάλουν λεφτά χρεώνοντας δύο αυγά και ένα βουτυράκι 24 ευρώ.
Συμπέρασμα: Χάρηκα πολύ που είχα την ευκαιρία να δω ένα τόσο αξιόλογο γεωλογικό φαινόμενο από κοντά. Δεν θα ξαναπήγαινα και φυσικά αν πήγαινα δεν θα έδινα όύτε κατά διάννοια τόσα πολλά λεφτά όσα λένε κάποιοι ότι θα έδιναν και μάλιστα με πολύ μεγάλη τους ευχαρίστηση "για να απολαύσουν το μεγαλείο του νησιού". Όχι αγαπητοί μου. Τα 600 ευρώ για δυόμιση μέρες είναι ήδη πάρα πολλά.
 

giannisp

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Το ηλιοβασίλεμα είναι φανταστικό τον Ιούλιο καμία σχέση με το Αύγτουστο. Ο Αύγουστος είναι για το φεγγάρι του.
 

ioanna.gkan

Member
Μηνύματα
459
Likes
65
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη αλλά που,,,
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγωνια
Σε οποιο νησι κι αν εχω παει, διαβεβαιωνω οτι το ηλιοβασιλεμα ειναι υπεροχο. Βεβαια η Σαντορινη εχει μοναδικη ομορφια κι ειναι κριμα να αναλωνεται στη φημη ενος ηλιου που δυει. Προσωπικα βρηκα την Οια πιο ομορφη και γραφικη απ οτι τα Φυρα. Και ναι, αν θα παω 2η φορα θα εχω κλεισει σε ξενοδοχειο με θεα την καλντερα, εξωτερικη ατομικη πισινα και Τζακουζι και θα τα αφηνω ολα αυτα για λιγους και εκλεκτους λογους οπως ενα καλο εστιατοριο η ενα, δυο, τρια... τζιν τονικ στο γνωστο κλαμπ (μην κανω διαφημιση!)
 

greekbastard

Member
Μηνύματα
68
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Ταυλάνδη...
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία - Σιβηρία
Παιδιά δεν ξέρω τι λέτε, αλλά εγώ πέρυσι ήμουν Σαντορίνη για πέντε μέρες και ξόδεψα κάτι παραπάνω από 150 ευρώ. Βέβαια ήταν η τρίτη φόρα που πήγα και δεν χρειάστηκε να επισκεφτώ τα νησάκια.... Πήρα το 'αργό' πλοίο (όχι το γρήγορο ή το αεροπλάνο) απο το Ηράκλειο. Όταν έφτασα πήρα το Κτελ από το λιμάνι (όχι ταξί που κάνει 15 ευρω)Αποφάσισα να μείνω στο camping, το οποίο βρίσκεται μόλις 300 μέτρα από τα Φυρά (9 ευρώ η βραδιά και όχι 170..έλεος). Το camping είχε πισίνα, bar, καθαρές τουαλέτες και ντουζ. Με 5 ευρώ έτρωγες ένα πολύ ικανοποιητικό πρωινό...και το βράδυ είχε happy hour time. Με 8 ευρώ έπερνες 2 cocktail (ένα εγώ και ένα η κοπελιά) Από φαί, προτιμήσαμε να τρώμε για 5 μέρες σουβλάκια και σαντουιτς από το να σκάμε 50ευρα κάθε μέρα. Αλλά η Σαντορίνη δεν είναι τα εστιατόρια ή τα καφέ. Περπάτησα από τα Φυρά στην Οία, από το μονοπάτι που βρίσκεται δίπλα στο γκρεμό. Νοίκιασα (20ευρώ) γουρούνα και γύρισα σε μια μέρα όλο το νησί. Πήγα στην παραλία Κάθαρος, υπέροχη. Και όταν έφτασα στην Κόκκινη παραλία, αποφάσισα να πληρώσω τα 5 ευρώ στον βαρκάρη και μας πήγε στην Άσπρη παραλία..που είναι πολύ πιο ωραία από την Κόκκινη και δεν πάνε και πολλοί τουρίστες. Αυτά....σε όποιο μέρος του κόσμου και να πας, είναι θέμα χαρακτήρα και θέμα παρέας το πόσα θα ξοδέψεις.
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
greekbastard αν το,παρεις ετσι υπαρχει και η φτηνοτερη λυση.
Παιρνεις 1 πακετο πατατακια, στηνεσαι στο youtube ψαχνοντας ολα τα βιντεακια για σαντορινη, ζητας απο φιλους και βλεπεις μερικες φωτογραφιες και το ειδες το νησι. Τελος για την αισθηση του τζακουζι μπαινεις στη μπανιερα σου τη γεμιζεις νερο και αναβεις το μιξερακι του φραπε (καλο ειναι να ριξεις και λιγη σοδα για να κανει αφρο). Συνολικο κοστος 2 ευρω τα πατατακια και αλλο 1 το ρευμα και το νερο που θα ξοδεψεις, αντε βαλε και ενα ουισκακι ενω τα βλεπεις και οκ η σαντορινη με 5 ευρω.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Ρε παιδιά τι λέτε??? εσύ sokrati με κούφανες !!! μιλάς σοβαρά?? :shock:
αυτό θα κάνω....
τα πατατάκια τι μάρκα να είναι? raffles?:bleh:
 

xelidoni

Member
Μηνύματα
158
Likes
39
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλια
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή-Ισλανδία
χαχα πολύ γέλασα όταν διάβασα πως άφησε 2 τουριστες ο καραβοκύρης και έφυγε από το ηφαίστειο! ε και γω ξέμεινα , αλλά ως γνήσια ελληνίδα, δεν αγχώθηκα καθόλου...μπήκα σε ένα από τα υπόλοιπα καραβάκια που ήταν παραταγμένα στη σειρά...(άλλωστε θυμόμουν νομίζετε ποιό ήταν το δικό μου???)
εχω επισκεφθεί 2 φορές το μοναδικό αυτό νησί και παρόλα τα αρνητικά , το λατρεύω !!! φυσικά και θα ξαναπάω και ας μην έχω κατάλυμα με θέα στην καλδέρα (γιατι μάλλον δε θα είμαι σε θέση σύντομα να διαθέσω τοσο μεγάλο ποσο).
αντε τα υπολοιπα στην ιστορία μου!
 

e-xotiko

Member
Μηνύματα
20
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
..αγνωστο..
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινη
Οια= must seen in a lifetime.
τελος.το μερος απλα δεν υπαρχει...
 

jose

Member
Μηνύματα
701
Likes
210
Ταξίδι-Όνειρο
Tokio
παιδιά σκεφτόμαστε να νοικιάσουμε μια γουρούνα για 3 μέρες στην σαντορίνη... λέτε να μας παιδέψει? δεν έχω οδηγήσει ξανά γουρούνα... είναι καλο μέσο για τo νησί??

thx
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.784
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom