Σας έχουν κλέψει ποτέ;

marathes

Member
Μηνύματα
54
Likes
86
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΑΚΤΗ
Σε ένα ταξίδι στην Ταυλάνδη, Μπανγκόγκ τελευταίος σταθμός! Μετά από παρότρυνση του άντρα μου να μην κουβαλάω το πορτοφόλι μαζί μου, βγάζω μερικά χρήματα από μέσα, τα παίρνω μαζί μου και αφήνω το πορτοφόλι στη βαλίτσα. Τελευταία μέρα, γυρνάμε από τις γύρες και δυο ώρες πριν φύγουμε, ξεκινάμε να μαζεύουμε πράματα. Διαπιστώνω ότι λείπουν 200ε από το πορτοφόλι που είχα κρυμμένο στη βαλίτσα! Κατεβαίνουμε έξαλλοι στη ρεσεψιόν και μας είπαν ότι θα το δούν από τις κάμερες! Δούλεμα κανονικό μιας και κάμερες δεν επιτρέπονται μέσα στα δωμάτια. Έπρεπε να φύγουμε για αεροδρόμιο όμως και δεν υπήρχε περίπτωση να βρούμε το δίκιο μας. Είμαι σίγουρη ότι και ο ρεσεψιονίστ ήταν στο κόλπο και τα μοιράζονταν με τις καθαρίστριες. Ατάραχος γαρ! Και επίσης είμαι σίγουρη ότι έγινε εκείνη, την τελευταία μέρα η δουλειά, για να μην υπάρχει περιθώριο αντίδρασης. Ούτε τα ξενοδοχεία λοιπόν είναι ασφαλή. Θυρίδα δε θυμάμαι αν υπήρχε, αλλά γενικά αν είναι να στη φέρουνε, ανοίγουν και θυρίδες. Πως το αποδεικνύεις; Άλλη φορά, λουκέτο στις βαλίτσες…
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
547
Likes
4.011
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Κοντα στην Ομονοια, πιο συγκεκριμενα Θεμιστοκλεους χαμηλα, νυχτα προς ξημερωμα πριν πολλα χρονια, 20-21 ετων ημουν, ενα πρεζονι με μαχαιρι, δεν το κραδαινε αλλα ανοιξε το μπουφαν του ωστε να φαινεται οτι κουβαλα μαζι του μου ζηταει απειλητικα τα λεφτα μου. Ειχα πιει αλλα μεθυσμενος δεν ημουν, (κραταγα ολο το χαρτζιλικι του μηνα μαζι μου, αρκετα λεφτα για φοιτητικα δεδομενα). Σηκωνω τα χερια παριστανοντας πως είμαι τυφλα και προσφερομαι να με ψαξει αν θελει και εντελως χαμογελαστα και ανετα του κανω "φιλαρακι χικ δεν εχω μια χικ αν με πετυχαινες πιο πριν θα εκανες την τυχη σου τωρα ομως χικ δεν εχω ουτε για ταξι, τα ηπια ολα" και του εδειξα κατι ψιλα. Οχι μονο δεν μου πηρε τα λεφτα αλλα προσφερθηκε να μου συμπληρωσει και 3 ευρω καλη του ωρα, ντραπηκα, αλλα τι να κανω τα πηρα, θα καρφωνομουν! Αμα εισαι ψηστης....! :p

Μια αλλλη φορα στην Πραγα σε ενα κλαμπ φασωνομουν με μια κοπελα, μου πηρε ολα τα λεφτα που ειχα για τις επομενες 2 ή 3 μερες. Ευτυχως ουτε ταυτοτητα ουτε καρτες ουτε τιποτα. Καπου 300 ευρω νομιζω ηταν. Οι καρτες ηταν αδειες οποτε δανειστηκα απο εναν απο τους 2 φιλους με τους οποιους ειχαμε παει μαζι σε ταξιδι που ηδη ειχα δανειστει για να το κανω. Ειχα χασει και αλλα στο καζινο την προηγουμενη μερα. Ασε αιμα με πηγε η αποπληρωμη εκεινου του ταξιδιου!


EDIT: Μερικες μερες μετα το πρωτο σκηνικο παλι νυχτα και παλι διερχομενος την Θεμιστοκλεους στο ιδιο υψος πανω κατω και βλεποντας ξανα μια υποπτη φατσα (διαφορετικος απο τον προηγουμενο προφανως) ο οποιος σκοπευε να μου ζητησει λεφτα (εκεινος ισως οχι απειλητικα, δεν ξερω δεν προλαβε να μου ζητησει), παντως εγω καλου κακου ενθυμουμενος το προηγουμενο σκηνικο και φοβουμενος μην με ληστεψει τον προλαβαινω και τον ρωταω αν εχει να μου δωσει μερικα λεφτα να παρω ταξι γιατι πιο πριν με κλεψανε, σαστισε για λιγα δευτερολεπτα μιας και ειχε σκοπο να κανει το ιδιο και εφυγε ξενερωμενος!
 
Last edited:

Dva Srca

Member
Μηνύματα
558
Likes
1.053
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία
Ταξίδι-Όνειρο
Ισραήλ, Ειρηνικός
Επειδή στην τελευταία μου απάντηση το 2010 έγραψα ότι δε με έχουν κλέψει ποτέ, έγινε κι αυτό!

Μπρατισλάβα, σε ένα καφέ στην κεντρική πλατεία, ώρα που δεν είχε καθόλου κόσμο, άραξα σε ένα καφέ και στο πίσω τραπέζι έπινε τσάι ένας ακόμα μεσήλικος πελάτης. Συνήθως προσέχω πολύ τα προσωπικά μου αντικείμενα και τα έχω εντός οπτικού πεδίου, αλλά είπα να χαλαρώσω και να απολαύσω τη σπάνια ηρεμία. Τελικά ήρθε η ώρα να πληρώσω, το πορτοφόλι άφαντο και ο κύριος το ίδιο. Η ειρωνία ήταν ότι το πορτοφόλι είχε μέσα μόνο 10 ευρώ για τον καφέ + γλυκό που παρήγγειλα και η ταυτότητα ήταν τεράστια ταλαιπωρία να ξαναβγεί - για την ακρίβεια δεν είχα ταξιδιωτικά έγγραφα για 3 εβδομάδες μέχρι που βγήκε το διαβατήριο που παρήγγειλα μέσω της πρεσβείας (βολικά τοποθετημένη μόλις δύο πόρτες από το καφέ που έγινε το περιστατικό).

Ειδική μνεία στην παροιμιώδη φιλοξενία των Σλοβάκων, η οποία θα μπορούσε να συνοψιστεί στον τρόπο που ο ιδιοκτήτης του καφέ μου είπε κοφτά ότι "λυπόμαστε για αυτό που συνέβη αλλά πρέπει να πληρώσετε" και έψαχνα στα τηλέφωνα φίλους και γνωστούς να μου φέρουν δέκα ευρώ για να πληρώσω το λογαριασμό μου.

Το Apple Pay εμφανίστηκε μόλις ένα χρόνο μετά...
 

Honey bee

Member
Μηνύματα
28
Likes
39
Γράφω κι εγώ στο θεμα μιας και με κλέψαν στη Βενετία. Ήμουν σε τουριστική πλατεία πίσω από τον Άγιο Μάρκο. Καθίσαμε σε ένα καφέ, στον εξωτερικό χώρο. Επειδή κρυωσαμε όμως μπήκαμε μέσα. Δυστυχώς ξέχασα το σακίδιο μου στην καρέκλα στο τραπέζι που καθίσαμε αρχικά. Μόλις το πήρα χαμπάρι ότι λείπει , ρώτησα το προσωπικό και μου ειπαν ότι το βρήκαν ! Χαρά εγώ! Άνοιξα πορτοφόλι και τι να δω ; Περίπου 300€ που είχα μέσα έλειπαν. Άρχισα να ρωτάω αν είδαν κάποιον περαστικό να ανοίγει τη τσάντα μου αλλά προφανώς και δεν είδαν τίποτα. Κάποιος λογικά από αυτούς τα πήρε γιατί ο περαστικός θα έπαιρνε είτε όλη την τσάντα είτε όλο το πορτοφόλι. Έκανα δήλωση και στην αστυνομία αλλά σιγά μη βρω άκρη 😕
 

andpsy

Member
Μηνύματα
272
Likes
658
Επόμενο Ταξίδι
Μαρόκο, Νορβηγία
Ταξίδι-Όνειρο
Νότια Αμερική / Ισλανδία
Δεν θυμάμαι να με εχουν κλέψει ποτέ, ενα "αστείο" περιστατικό μόνο, στην Τύνιδα, τελευταια μέρα του ταξιδιού, είχε απιστευτη υγρασία, καθισαμε σε ενα τουριστικό καφε όπου επειδη ειχαμε μπουχτίσει με την λεμονάδα που πιναμε τις προηγούμενες μέρες, πήραμε απο ενα κουτάκι coca cola όπου πρέπει να μας το χρέωσε κανα 5ευρο το καθένα, "αρπαχτηκαμε" με τον σερβιτόρο και αφου πληρώσαμε σηκωθήκαμε κακην κακώς να φυγουμε. Δεν είχαμε απομακρυνθεί πολύ και ακούμε φωνές απο το μαγαζί, γυρνάμε και κοιτάμε και βλέπουμε τον σερβιτόρο να μας κάνει νοήματα και να φωνάζει προς τα εμάς, αναρωτιόμαστε τι μπορεί να εχει συμβεί, μηπως εγινε κάποιο λάθος στην πληρωμή κτλ. παράληλα περάστικοί μας μιλούσαν, προφανώς μας έλεγαν σας θέλει ο σερβιτόρος, αλλά εμεις ουτε γαλλικά ούτε αραβικά. Αποφασίζουμε σιγά σιγα να γυρισουμε προς το μαγαζί, ταυτόχρονα ερχόταν και ο σερβιτόρος προς εμας και μολις μας πλησιάσε, μας εδωσε ενα μινι σακίδιο που ειχαμε ξεχάσει, στο οποίο ειχαμε όλα τα αναμνηστικά που ειχαμε αγοράσει. Φυσικά ήταν όλα μέσα, δεν ελειπε τίποτα, τίμιος ο σερβιτόρος (αφου μας δάγκωσε με την cola)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.334
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom