Σερενγκέτι, το Αφρικανικό Πάρκο

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Photography trip
Εχοντας μόλις επιστρέψει από Τανζανία δεν μπορώ παρά να πω το εξής: Το Σερενγκέτι είναι ακριβώς ότι και το όνομά του στα Σουαχίλι και το είδαμε πολύχρωμο και καταπράσινο! Η υπόσχεση που δώσαμε είναι ότι θα ξαναπάμε σε κάποια χρόνια κατά μήνα Αύγουστο όμως για να δούμε και την ξηρή περίοδο, όπου έχει περισσότερη δράση και διαφορετικές εικόνες...
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Νέα έκκληση κατά του αυτοκινητόδρομου στο διάσημο Σερενγκέτι της Τανζανίας

astatic.doldigital.net_webstatic_97FF1699232790AFF4E04D70A2601D57.jpg

Εκατομμύρια ζέβρες, γκου και άλλα ζώα περνούν από το Σερενγκέτι για την ετήσια μετανάστευση (Φωτογραφία: Associated PressCopyright 2010

Ναϊρόμπι, Κένυα
Μια αφρικανική περιβαλλοντική οργάνωση προστίθεται στις φωνές που ζητούν από την Τανζανία να ακυρώσει την κατασκευή αυτοκινητόδρομου στο πάρκο Σερενγκέτι, από το οποίο περνά η μεγαλύτερη μετανάστευση άγριων ζώων στον πλανήτη.

Όπως αναφέρει την Πέμπτη το AFP, το Αφρικανικό Δίκτυο για την Ευημερία της Άγριας Ζωής (ANAW) θα καταφύγει στο Δικαστήριο της Ανατολικής Αφρικής υποστηρίζοντας ότι η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου παραβιάζει διατάξεις της Κοινότητας Χωρών της Ανατολικής Αφρικής.

Η οργάνωση ανησυχεί ότι ο δρόμος θα εμπόδιζε δύο εκατομμύρια ζέβρες και γκνου να φτάσουν στους νερόλακκους από τους οποίους εξαρτώνται την ξηρή περίοδο. Ακόμα, πολλά ζώα θα σκοτώνονταν από τα διερχόμενα οχήματα και ο αέρας θα επιβαρυνόταν με μεγάλες ποσότητες σκόνης.

Από την πλευρά της, κυβέρνηση της Τανζανίας επιμένει ότι ο δρόμος χρειάζεται για να συνδέσει απομονωμένες κοινότητες, και υποστηρίζει ότι τα μέτρα για την προστασία της φύσης δεν μπορούν να εμποδίζουν την ανάπτυξη της χώρας.

Οι επικριτές του σχεδίου αντιτείνουν ότι ο δρόμος θα επιδείνωνε την οικονομία της περιοχής καταστρέφοντας έναν σημαντικό πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Εκτός από την ANAW, εκκλήσεις κατά του δρόμου έχουν απευθύνει στην Τανζανία η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN), η Ζωολογική Εταιρεία της Φρανκφούρτης και το Ίδρυμα για την Αφρικανική Άγρια ζωή.

πηγή : in.gr - Νέα έκκληση κατά του αυτοκινητόδρομου στο διάσημο Σερενγκέτι της Τανζανίας - Ειδήσεις - Επιστήμη-Τεχνολογία
 
Last edited by a moderator:

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Παρέμβαση της Παγκόσμιας Τράπεζας για να σωθεί το Πάρκο Σερενγκέτι

Εναλλακτική λύση προσφέρει στην Τανζανία η Παγκόσμια Τράπεζα, για να σταματήσει τα έργα κατασκευής αυτοκινητόδρομου στο Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι.

Σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, ο σχεδιαζόμενος αυτοκινητόδρομος, που θα διασχίζει το βόρειο τμήμα του Πάρκου, θα δημιουργήσει προβλήματα στην ετήσια μετανάστευση περίπου δυο εκατομμυρίων άγριων ζώων.

Μετά την έκταση που έλαβε το θέμα και λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι προτίθεται να παράσχει χρηματοδοτική βοήθεια στην Τανζανία για την κατασκευή ενός αυτοκινητόδρομου που δεν θα περνά μέσα από το Πάρκο Σερενγκέτι.

η συνέχεια του άρθρου Παρέμβαση της Παγκόσμιας Τράπεζας για να σωθεί το Πάρκο Σερενγκέτι | EcoNews.gr
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.615
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom