Σεϋχέλλες Σευχελλες: Πραλεν ή Λα Ντιγκ?

Kitten25

Member
Μηνύματα
167
Likes
48
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία
Καλημερα σε ολους, σκεφτομαστε Σευχελλες για Πασχα και ειμαστε σε διλημμα σχετικα με το νησι που θα μενουμε (συνολικα θα μεινουμε 5 βραδια, παραπανω δε μπορουμε λογω και αδειας). Αποφασισαμε οτι το Μαχε δεν αξιζει τοσο σε σχεση με τα αλλα δυο οποτε κοιταμε για Πραλεν ή Λα Ντιγκ. Απο οσα εχω διαβασει εδω, εχω καταλαβει οτι το Λα Ντιγκ θελει ποδηλατο σε μεγαλο ποσοστο. Τα δεδομενα μας ειναι τα εξης 1) εγω δεν ξερω ποδηλατο ( no kidding) και το Λα Ντιγκ ισως θελει παραπανω ποδηλατο απο το Πραλεν 2) στο Πραλεν εχουμε δει καποιες δραστηριοτητες που μπορουμε να κανουμε πλην snorkelling φυσικα, οπως το δασος, το παρκο με τις χελωνες και καποιες ημερησιες. Επισης μας αρεσει και το ξενοδοχειο που μας βρηκε το πρακτορειο (θα παμε ατομικο με το ταξιδι κλεισμενο απο πρακτορειο) και γενικα ακουμε οτι εχεις περισσοτερα πραγματα να κανεις στο Πραλεν. Ολα αυτα φυσικα απο 4-5 ιστοριες που διαβασαμε εδω, δεν ξερουμε καποιον αλλο γνωστο. Επισης, το τελευταιο μας δεδομενο ειναι οτι θελουμε να υπαρχουν καποιες διευκολυνσεις, πχ να ξερουμε οτι θα βρουμε ενα ταξι αμα το χρειαστουμε, ή λεωφορειο, καθως δε θα νοικιασουμε αμαξι. Εννοειται πως θα παμε στο Λα Ντιγκ ημερησια απλως δεν ξερουμε αν τελικα αξιζει να μεινουμε εκει 5 βραδια... Εσεις τι λετε?
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.780
Likes
18.171
Και στα δύο! Το Λα Ντιγκ είναι μικρούτσικο αλλά κουκλίστικο, θα ήθελα οπωσδήποτε να μείνω εκεί τουλάχιστον ένα βράδυ.
 

DELIDEB

Member
Μηνύματα
70
Likes
102
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία
Μάλλον το Pralin σας ταιριάζει περισσότερο με τα δεδομένα αυτά, έχει και συγκοινωνίες αλλά δεν τις χρησιμοποιήσαμε ιδιαίτερα γιατί κάποιες μέρες είχαμε αυτοκίνητο. Εκεί πάντως έχει 2-3 πολύ ωραιες παραλίες αλλά δεν είμαι σίγουρη αν φτάνεις σε όλες με λεωφορείο.
Στο La Digue όλοι κυκλοφορούν με ένα ποδήλατο και είναι πολύ μικρό. Μπορείς να περπατήσεις προς κάποιες παραλίες αλλά είναι και κάποιες πιο απομακρυσμένες. Επίσης μια εκδρομή με σκάφος που κάναμε ήταν πανάκριβη και δεν έλεγε και πολλά.
Πάντως μια εκδρομή στο La Digue αξίζει τον κόπο.
 

Kitten25

Member
Μηνύματα
167
Likes
48
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία
Μάλλον το Pralin σας ταιριάζει περισσότερο με τα δεδομένα αυτά, έχει και συγκοινωνίες αλλά δεν τις χρησιμοποιήσαμε ιδιαίτερα γιατί κάποιες μέρες είχαμε αυτοκίνητο. Εκεί πάντως έχει 2-3 πολύ ωραιες παραλίες αλλά δεν είμαι σίγουρη αν φτάνεις σε όλες με λεωφορείο. Στο La Digue όλοι κυκλοφορούν με ένα ποδήλατο και είναι πολύ μικρό. Μπορείς να περπατήσεις προς κάποιες παραλίες αλλά είναι και κάποιες πιο απομακρυσμένες. Επίσης μια εκδρομή με σκάφος που κάναμε ήταν πανάκριβη και δεν έλεγε και πολλά. Πάντως μια εκδρομή στο La Digue αξίζει τον κόπο.
ευχαριστω πολυ!! Να ρωτησω μονο, επειδη τελικα θα μενουμε στο Coco De Mer στο Πραλεν που ειναι δυστυχως ΠΟΛΥ μακρια απο ο,τιδηποτε στο Πραλεν θα χρειαστουμε αυτοκινητο. Οι δρομοι για καποιες καλες παραλιες πώς ειναι? Εχω διαβασει οτι ειναι steep και εχω σκιαχτει λιγο. Δε θα νοικιασουμε απο τωρα γιατι πρωτα θελουμε να τσεκαρουμε τους δρομους απο κοντα, αλλα θελουμε να εχουμε ενα πλανο στο μυαλο μας για να κανουμε αντιστοιχο προγραμματισμο (αν εχουμε αμαξι, αλλαζει ο προγραμματισμος μας). Η φιλη μου που οδηγει ειναι πολυ καλη οδηγος και εχει οδηγησει και σε βουνα κλπ αλλα σιγουρα δεν ειναι το καλυτερο μας να καρδιοχτυπαμε πηγαινοντας προς μια παραλια. Επισης, το παρκιγνκ κοντα σε παραλιες ειανι ελευθερο ή πληρωνεις καπου?

Και στα δύο! Το Λα Ντιγκ είναι μικρούτσικο αλλά κουκλίστικο, θα ήθελα οπωσδήποτε να μείνω εκεί τουλάχιστον ένα βράδυ.
Ευχαριστω πολυ!! Το πιστευω, ειναι πανεμορφο! Απλως για λογους διευκολυνσης δε θελουμε να διανυκτερευσουμε εκει, οποτε θα παμε απλως για μονοημερη τελικα.
 
Last edited by a moderator:

DELIDEB

Member
Μηνύματα
70
Likes
102
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία
Οι δρόμοι είναι σε κάποια σημεία στενοί και απότομοι αλλά σε γενικές γραμμές είναι οκ. Προσωπικά δεν ένιωσα καθόλου φόβο όσο κινούμασταν με το αυτοκίνητο. Πάρκιν δεν πληρώσαμε πουθενά. Μόνο στην Anse Georgette η πρόσβαση στην οποία γίνεται μέσα από ενα υπερπολυτελές ξενοδοχείο "αναγκαστήκαμε" να δώσουμε ένα γερό φιλοδώρημα στον φύλακα στην είσοδο του ξενοδοχείου, ο οποίος επέμενε ότι ήταν φουλ και δεν μπορούσε να μας αφήσει να περάσουμε χωρίς κράτηση (αν και υποτίθεται μας είχαν εξασφαλίσει είσοδο από το ξενοδοχείο μας). Πείτε στο ξενοδοχείο σας να σας κάνουν κράτηση γιατί η παραλία, όπως και η διαδρομή μέσα από το ξενοδοχείο, απλά δεν χάνεται!
Α! το φιλοδώρημα το δώσαμε για να μπούμε εμείς... το αυτοκίνητο το παρκάραμε εκτός του ξενοδοχείου χωρίς χρέωση.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.162
Μηνύματα
882.493
Μέλη
38.878
Νεότερο μέλος
pennykk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom