popotus
Member
- Μηνύματα
- 95
- Likes
- 799
- Επόμενο Ταξίδι
- Νότιος Αφρική
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ανταρκτική
2. 1η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΡΑΛΙΝ
Όπως πολύ καλά παρατήρησε η Λία η πρωινή άφιξη στο νησί στις 8:30 μας άφηνε πολλές ώρες αναμονής πριν το τσεκ ιν του ξενοδοχείου στο Μάχε όποτε η πρόταση να φύγουμε με το πρωινό καταμαράν για το Πραλίν στις 11:30 έγινε άμεση δεκτή. Είπαμε έλλειψη χρόνου το πρόγραμμα έπρεπε να συμπυκνωθεί χωρίς να χάσουμε το πρώτο μας πρωινό στο νησί. Να σημειώσω ότι η διαδικασία να περάσετε τον έλεγχο διαβατηρίων και να αγοράσετε μια τοπική κάρτα σιμ ( άκρως απαραίτητη για επικοινωνία με την Ελλάδα και χρήση Ίντερνετ για πλοήγηση στην οδήγηση) και να λάβετε και τις αποσκευές μπορεί να περάσει την 1-1,5 ώρα. Για να μπορείτε να κάνετε τους υπολογισμούς σας. Το τοπικό διεθνές αεροδρόμιο μικρό σχετικά, συμπαθητικό χωρίς να χρειάζεται χρόνο για να το διασχίσετε και με εύκολη πρόσβαση στην έξοδο και στο σημείο αγοράς της sim με τιμή για 10gb στα 50 ευρω η
οποία δούλεψε καλά στο μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού μας και είχαμε επικοινωνία με Ελλάδα μέσω Viber out. Οι τιμές περιαγωγής είναι άκρως απογοητευτικές.
Επιβιβαζόμαστε στο μίνι βαν και κατευθείαν στο λιμάνι. Η αίσθηση ζέστης και υγρασίας που σου έρχεται με το βγαίνεις από το αεροπλάνο είναι αρκετά ανυπόφορη ειδικά τον μήνα Μάρτιο που θεωρείται ο πιο ζεστός μήνας στην χώρα και οι γρήγορες μπόρες δίνουν μια ανάσα ανακούφισης ειδικά τις μεσημεριανές ώρες. Η άφιξη στο λιμάνι για να επιβιβαστούμε στο cat cocos ήταν ακόμα πιο τραγική. Απίστευτα αρκετά κόσμος, έντονη ζέστη και υγρασία και αναμονή για να παραλάβουν τις αποσκευές μας σε ένα μικρό γραφείο. Αρχίζει και το ψιλόβροχο και να ψάχνουμε και υπόστεγα. Η επιβίβαση δεν καθυστερεί αρκετά και η διάρκεια του δρομολογίου για Πραλίν σε 1 ώρα και 15 λεπτά ξεκινά με φαινομενικά άνεμο στα 4 μποφόρ που όμως μας δίνει και καταλαβαίνουμε μέχρι την άφιξη μας. Τα περισσότερα παιδιά με μια σακούλα στο χέρι και αρκετοί ενήλικες σαν τα κοτόπουλα και σύσταση και προτροπή να επιλέγετε τις επάνω θέσεις έξω και προς τα πίσω. Κοστίζουν λίγο παραπάνω αλλά για όσους σας πιάνει η θάλασσα είναι σίγουρα καλύτερες. Και όπως έλεγε και ο Αντώνης εδώ είναι Ινδικός και θα είμαστε μεζεδάκια για τους καρχαρίες.
Άφιξη στο Πραλίν λοιπόν και αφού παραλαμβάνουμε τις αποσκευές ήρθε η ώρα να πάρουμε και το Toyota Land Cruiser αρκετά ευρύχωρο για 4 άτομα όχι όμως και όλες τις αποσκευές μας που χωράνε τσίμα τσίμα. Αυτόματο δεξιοτίμονο ασφαλώς με κλιματισμό διαφορετικά πάρτε φορητούς ανεμιστήρες. Και καθ'οδόν για Anse Volbert για τα καταλύματα μας που ήταν σχετικά κοντά. Η συμπαθής κυρία είχε όρεξη για κουβέντα και πληροφορίες εγώ πάλι μέσα στην κούραση δεν έβλεπα την ώρα να μπω στην ντουζιέρα. Να επαναλάβω ότι οι Σεϋχέλλες βρίσκονται λίγο νοτιότερα του Ισημερινού και το κλίμα είναι καθαρά τροπικό, με αφόρητη υγρασία και ζέστη, όχι τόσα κουνούπια όσο θα περίμενε κανείς (είχαμε προμηθευτεί το κουνοποαπωθητικό jungle με συστάσεις του συναδέλφου μας Αντώνη) και με τακτικές μπόρες και τις 5 ημέρες που μείναμε εκεί τις περισσότερες φορές μικρής όμως διάρκειας. Θερμοκρασίες από 28 στους 32 βαθμούς μόνιμα όποτε δεν καταλάβαμε ποτέ αίσθημα δροσιάς. Να πάρετε μαζί σίγουρα αδιάβροχο και ομπρέλα και παπούτσια κατάλληλα. Και αφού ψευτοξεκουραζόμαστε για λίγο μεσημέρι πια, τα παιδιά έχουν ήδη βγει στην γύρα για εύρεση κάποιου εστιατορίου αφού δυστυχώς τα περισσότερα ήταν κλειστά για μεσημέρι και που στην Anse Volbert που αποτελεί το πιο πολυσύχναστο σημείο του νησιού Πραλίν. Τελικά η λύση βρέθηκε στην pizzeria du Berjaya με τοπικές λιχουδιές (ψάρι και κοτόπουλο κρεολεζ) και φυσικά πίτσα αρκετά νόστιμα όλα και με τοπική μπίρα να δροσιστούμε όσο το δυνατόν. Και με θέα την Côte d'Or beach φυσικά.Αφού αποφασίσαμε να αφήσουμε για την αυριανή μέρα Anse Lazio και Vallee de Mai τα highlight του νησιού ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε την δυτική πλευρά του νησιού και σκοπός να φτάσουμε μέχρι βορειοδυτικά σε Anse Kerlan και Anse Georgette.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επειδή η Anse Georgette αποτελεί την παραλία του ξενοδοχείου Costance Lemuria προτείνω να πάτε νωρίς εάν θέλετε να κολυμπήσετε εκεί γιατί εμείς φάγαμε πόρτα λόγω ώρας μας είπαν λίγο πριν την δύση του ηλίου ενώ μπορείτε να κάνετε εικονική κράτηση στο εστιατόριο του ξενοδοχείου για να μπείτε άνετα γιατί η εναλλακτική λύση είναι ένα μονοπάτι αρκετά δύσβατο όπως μας είπανε οι ντόπιοι. Οι παράλιες Anse Kerlan και petite Kerlan συμπαθητικές καταφέραμε και κάναμε το πρώτο μας μπάνιο στο νησί και το ηλιοβασίλεμα με τους φοίνικες κατάλληλος τρόπος να κλείσουμε την πρώτη μας μέρα στο νησί αρκετά κουρασμένοι λόγω των προηγούμενων ταξιδιών μας μέσω αέρα και θάλασσας.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο νύχτα πια για γρήγορο μπάνιο και έτοιμοι για Πραλίν by night. Αμ δε !! Τα
νησιά έχουν τα δικά τους ωράρια και όπως μας ενημερώνουν και οι συνταξιδιώτες μας το μοναδικό ανοιχτό στις 9 το βράδυ είναι το Cafes des Arts μέσα στο ξενοδοχείο Le Duc de Praslin που φάγαμε πάντως μια εξαιρετική καρμπονάρα αλά Κρεολεζ ολίγον αλμυρή και πίτσα που ήταν το σιγουράκι μας στο φαγητό με εξαιρετικό κρασί. Ψιλό άδειο το μαγαζί λόγω ώρας και γεμάτοι από την πρώτη μας ημέρα στο Πραλίν επιστρέφουμε στα καταλύματα μας.
ΥΓ1 Να αλλάξετε χρήματα στα ανταλλακτήρια στην Anse Volbert αρκετά τίμιες ισοτιμίες. (1Ε: 15 SCR)
ΥΓ2 Το νησί μετά τις 10 θυμίζει έρημη χώρα. Ούτε για να πάρετε ένα μπουκάλι νερό δεν θα βρείτε όποτε κάντε τα κουμάντα σας.
ΥΓ3 Φαγητό να υπολογίζετε 20-25 ευρώ το άτομο σε εστιατόριο εκτός και εάν προτιμήσετε τις καντίνες τους food bus με σαφώς οικονομικότερες τιμές ή σε μπουφέ εστιατορίων (ξενοδοχείων περισσότερο ) με τιμές άνω των 45 ευρώ με κρασί η κοκτείλ.
ΥΓ4 Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό
1. Το κατάλυμα στο Πραλιν 2,3. Anse Volbert 4.γιγαντιες χελώνες στην Anse Kerlan 5. Anse Kerlan 6,7. Petite Kerlan
Όπως πολύ καλά παρατήρησε η Λία η πρωινή άφιξη στο νησί στις 8:30 μας άφηνε πολλές ώρες αναμονής πριν το τσεκ ιν του ξενοδοχείου στο Μάχε όποτε η πρόταση να φύγουμε με το πρωινό καταμαράν για το Πραλίν στις 11:30 έγινε άμεση δεκτή. Είπαμε έλλειψη χρόνου το πρόγραμμα έπρεπε να συμπυκνωθεί χωρίς να χάσουμε το πρώτο μας πρωινό στο νησί. Να σημειώσω ότι η διαδικασία να περάσετε τον έλεγχο διαβατηρίων και να αγοράσετε μια τοπική κάρτα σιμ ( άκρως απαραίτητη για επικοινωνία με την Ελλάδα και χρήση Ίντερνετ για πλοήγηση στην οδήγηση) και να λάβετε και τις αποσκευές μπορεί να περάσει την 1-1,5 ώρα. Για να μπορείτε να κάνετε τους υπολογισμούς σας. Το τοπικό διεθνές αεροδρόμιο μικρό σχετικά, συμπαθητικό χωρίς να χρειάζεται χρόνο για να το διασχίσετε και με εύκολη πρόσβαση στην έξοδο και στο σημείο αγοράς της sim με τιμή για 10gb στα 50 ευρω η
οποία δούλεψε καλά στο μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού μας και είχαμε επικοινωνία με Ελλάδα μέσω Viber out. Οι τιμές περιαγωγής είναι άκρως απογοητευτικές.
Επιβιβαζόμαστε στο μίνι βαν και κατευθείαν στο λιμάνι. Η αίσθηση ζέστης και υγρασίας που σου έρχεται με το βγαίνεις από το αεροπλάνο είναι αρκετά ανυπόφορη ειδικά τον μήνα Μάρτιο που θεωρείται ο πιο ζεστός μήνας στην χώρα και οι γρήγορες μπόρες δίνουν μια ανάσα ανακούφισης ειδικά τις μεσημεριανές ώρες. Η άφιξη στο λιμάνι για να επιβιβαστούμε στο cat cocos ήταν ακόμα πιο τραγική. Απίστευτα αρκετά κόσμος, έντονη ζέστη και υγρασία και αναμονή για να παραλάβουν τις αποσκευές μας σε ένα μικρό γραφείο. Αρχίζει και το ψιλόβροχο και να ψάχνουμε και υπόστεγα. Η επιβίβαση δεν καθυστερεί αρκετά και η διάρκεια του δρομολογίου για Πραλίν σε 1 ώρα και 15 λεπτά ξεκινά με φαινομενικά άνεμο στα 4 μποφόρ που όμως μας δίνει και καταλαβαίνουμε μέχρι την άφιξη μας. Τα περισσότερα παιδιά με μια σακούλα στο χέρι και αρκετοί ενήλικες σαν τα κοτόπουλα και σύσταση και προτροπή να επιλέγετε τις επάνω θέσεις έξω και προς τα πίσω. Κοστίζουν λίγο παραπάνω αλλά για όσους σας πιάνει η θάλασσα είναι σίγουρα καλύτερες. Και όπως έλεγε και ο Αντώνης εδώ είναι Ινδικός και θα είμαστε μεζεδάκια για τους καρχαρίες.
Άφιξη στο Πραλίν λοιπόν και αφού παραλαμβάνουμε τις αποσκευές ήρθε η ώρα να πάρουμε και το Toyota Land Cruiser αρκετά ευρύχωρο για 4 άτομα όχι όμως και όλες τις αποσκευές μας που χωράνε τσίμα τσίμα. Αυτόματο δεξιοτίμονο ασφαλώς με κλιματισμό διαφορετικά πάρτε φορητούς ανεμιστήρες. Και καθ'οδόν για Anse Volbert για τα καταλύματα μας που ήταν σχετικά κοντά. Η συμπαθής κυρία είχε όρεξη για κουβέντα και πληροφορίες εγώ πάλι μέσα στην κούραση δεν έβλεπα την ώρα να μπω στην ντουζιέρα. Να επαναλάβω ότι οι Σεϋχέλλες βρίσκονται λίγο νοτιότερα του Ισημερινού και το κλίμα είναι καθαρά τροπικό, με αφόρητη υγρασία και ζέστη, όχι τόσα κουνούπια όσο θα περίμενε κανείς (είχαμε προμηθευτεί το κουνοποαπωθητικό jungle με συστάσεις του συναδέλφου μας Αντώνη) και με τακτικές μπόρες και τις 5 ημέρες που μείναμε εκεί τις περισσότερες φορές μικρής όμως διάρκειας. Θερμοκρασίες από 28 στους 32 βαθμούς μόνιμα όποτε δεν καταλάβαμε ποτέ αίσθημα δροσιάς. Να πάρετε μαζί σίγουρα αδιάβροχο και ομπρέλα και παπούτσια κατάλληλα. Και αφού ψευτοξεκουραζόμαστε για λίγο μεσημέρι πια, τα παιδιά έχουν ήδη βγει στην γύρα για εύρεση κάποιου εστιατορίου αφού δυστυχώς τα περισσότερα ήταν κλειστά για μεσημέρι και που στην Anse Volbert που αποτελεί το πιο πολυσύχναστο σημείο του νησιού Πραλίν. Τελικά η λύση βρέθηκε στην pizzeria du Berjaya με τοπικές λιχουδιές (ψάρι και κοτόπουλο κρεολεζ) και φυσικά πίτσα αρκετά νόστιμα όλα και με τοπική μπίρα να δροσιστούμε όσο το δυνατόν. Και με θέα την Côte d'Or beach φυσικά.Αφού αποφασίσαμε να αφήσουμε για την αυριανή μέρα Anse Lazio και Vallee de Mai τα highlight του νησιού ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε την δυτική πλευρά του νησιού και σκοπός να φτάσουμε μέχρι βορειοδυτικά σε Anse Kerlan και Anse Georgette.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επειδή η Anse Georgette αποτελεί την παραλία του ξενοδοχείου Costance Lemuria προτείνω να πάτε νωρίς εάν θέλετε να κολυμπήσετε εκεί γιατί εμείς φάγαμε πόρτα λόγω ώρας μας είπαν λίγο πριν την δύση του ηλίου ενώ μπορείτε να κάνετε εικονική κράτηση στο εστιατόριο του ξενοδοχείου για να μπείτε άνετα γιατί η εναλλακτική λύση είναι ένα μονοπάτι αρκετά δύσβατο όπως μας είπανε οι ντόπιοι. Οι παράλιες Anse Kerlan και petite Kerlan συμπαθητικές καταφέραμε και κάναμε το πρώτο μας μπάνιο στο νησί και το ηλιοβασίλεμα με τους φοίνικες κατάλληλος τρόπος να κλείσουμε την πρώτη μας μέρα στο νησί αρκετά κουρασμένοι λόγω των προηγούμενων ταξιδιών μας μέσω αέρα και θάλασσας.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο νύχτα πια για γρήγορο μπάνιο και έτοιμοι για Πραλίν by night. Αμ δε !! Τα
νησιά έχουν τα δικά τους ωράρια και όπως μας ενημερώνουν και οι συνταξιδιώτες μας το μοναδικό ανοιχτό στις 9 το βράδυ είναι το Cafes des Arts μέσα στο ξενοδοχείο Le Duc de Praslin που φάγαμε πάντως μια εξαιρετική καρμπονάρα αλά Κρεολεζ ολίγον αλμυρή και πίτσα που ήταν το σιγουράκι μας στο φαγητό με εξαιρετικό κρασί. Ψιλό άδειο το μαγαζί λόγω ώρας και γεμάτοι από την πρώτη μας ημέρα στο Πραλίν επιστρέφουμε στα καταλύματα μας.
ΥΓ1 Να αλλάξετε χρήματα στα ανταλλακτήρια στην Anse Volbert αρκετά τίμιες ισοτιμίες. (1Ε: 15 SCR)
ΥΓ2 Το νησί μετά τις 10 θυμίζει έρημη χώρα. Ούτε για να πάρετε ένα μπουκάλι νερό δεν θα βρείτε όποτε κάντε τα κουμάντα σας.
ΥΓ3 Φαγητό να υπολογίζετε 20-25 ευρώ το άτομο σε εστιατόριο εκτός και εάν προτιμήσετε τις καντίνες τους food bus με σαφώς οικονομικότερες τιμές ή σε μπουφέ εστιατορίων (ξενοδοχείων περισσότερο ) με τιμές άνω των 45 ευρώ με κρασί η κοκτείλ.
ΥΓ4 Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό
1. Το κατάλυμα στο Πραλιν 2,3. Anse Volbert 4.γιγαντιες χελώνες στην Anse Kerlan 5. Anse Kerlan 6,7. Petite Kerlan







Last edited: