Σεϋχέλλες Σεϋχέλλες: 10 μέρες στον παράδεισο!!!

Vaya

Member
Μηνύματα
44
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Περιεχόμενα

Λοιπόν, ξεκινάμε...
Φτάσαμε στο νησί Mahe από όπου πήραμε το αεροπλανάκι για τον πρώτο μας προορισμό το Praslin, όπου θα μέναμε 6 βράδια. Το μέγεθος του αεροπλάνου λίγο μικρότερο από λεωφορείο... και η πτήση απερίγραπτη!! Καθήσαμε ακριβώς πίσω από το πιλοτήριο (το οποίο να σημειωθεί ότι δεν είχε πόρτα) και βλέπαμε όλες τις κινήσεις. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση...



Από το μικρό και γραφικό αεροδρόμιο του Praslin πήγαμε κατευθείαν στο ξενοδοχείο μας (Paradise Sun). Μείναμε άφωνοι με την βλάστηση τριγύρω και φυσικά με την θέα από το δωμάτιό μας... (αφού κάθε βράδυ κοιμόμασταν με τα πατζούρια ανοιχτά ώστε το πρωί το πρώτο πράγμα που θα βλέπουμε όταν ανοίγουμε τα μάτια μας να είναι αυτό...)

Η καλύτερη έκπληξη όμως ήταν όταν λίγο μετά κατεβήκαμε στην παραλία του ξενοδοχείου!! Κατάλευκη αμμουδιά, φοίνικες να γέρνουν μέχρι και μέσα στο νερό...
Απέναντι ακριβώς από την παραλία μας, ένα μικρό νησάκι, το Sauve Souris, στο οποίο υπάρχουν 5 δωμάτια και 1 εστιατόριο.
Κάθε βράδυ απολαμβάναμε το δείπνο μας στο εστιατόριο που βρίσκεται πάνω στην παραλία στο φως των κεριών και πάντα με ζωντανή μουσική και διαφορετικό συγκρότημα κάθε φορά! Το δάπεδο του εστιατορίου ήταν άμμος και είχε μπουφέ με ότι μπορεί να φανταστεί κανείς...
Το πρωινό του ξενοδοχείου κάλυπτε όλα τα γούστα... (GTS, δοκίμασα και τους εξωτικούς χυμούς που είχες αναφέρει και φυσικά τους λάτρεψα!!)

Επίσης, το ξενοδοχείο συχνά διοργάνωνε happenings για τους καλεσμένους του, με το καλύτερο τον χορό Mucia. Τοπικός, παραδοσιακός χορός των σκλάβων όπου ο άντρας πλησιάζει και κάνει ότι αγγίζει την γυναίκα χωρίς όμως να την αγγίξει ούτε στιγμή (κάτι σαν ευσεβείς πόθοι του παρελθόντος). Η βραδιά αυτή διοργανώθηκε στην παραλία με μια μεγάλη φωτιά, γιατί τα όργανα που παίζουνε είναι από δέρμα και για να παράξουν αυτόν τον ήχο πρέπει να τα ζεσταίνουν συνέχεια στην φωτιά... Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι σηκώθηκα και χόρεψα κι εγώ ή τουλάχιστον προσπάθησα!! :haha::haha:




Η 1η εκδρομή που κανονίσαμε από αυτό το νησί ήταν στα 3 νησάκια τριγύρω: Cousin - Curieuse & Ste Pierre. Στην διαδρομή με το ταχύπλοο είδαμε την Anse Georgette, αλλά δυστυχώς το πρόγραμμα δεν είχε στάση εκεί.

Στο Cousin μας έκαναν την ξενάγηση του νησιού, δείχνοντάς μας τους κατοίκους του: πουλιά, σαύρες, χελώνες και φυσικά τρελή βλάστηση... (μεγάλη εντύπωση έκανε το δέντρο του Ταρζάν, του οποίου οι ρίζες μεγαλώνουν έξω από το χώμα, στο πλαί!!)

Επόμενος προορισμός το νησί Curieuse, όπου είχαν οργανώσει ένα καταπληκτικό barbecue με κρέας, ψάρι και πολλές άλλες λιχουδιές, λίγο πιο πέρα από την παραλία. Παραδίπλα βρισκόταν το σπίτι του γιατρού (που τώρα βέβαια είχε γίνει μουσείο), από την εποχή που το νησί αυτό ήταν ο τόπος απομόνωσης για τους λεπρούς. Μετά το γεύμα μας κάναμε αρκετή πεζοπορία, θαυμάζοντας τεράστια καβούρια, χιλιάδες κοχύλια, δένδρα μάνγκο, ανανιές, καθώς και τα δένδρα από τα οποία προέρχονται τα κάσιους. Στο τέλος της διαδρομής καταλήξαμε στον χώρο που έχουν τις τεράστιες χελώνες. Μας έδειξαν μωρά 6-8 εβδομάδων, 1 έτους και βέβαια ενήλικες. Το καλύτερο όμως ήταν ότι πετύχαμε ένα ζευγάρι την ώρα της... αναπαραγωγής :shock:και δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε τον ήχο που βγάζει το αρσενικό... αν μάθω ποτέ την διαδικασία για να ανεβάζουμε βίντεο θα σας το δείξω!!:bleh:

Το τελευταίο νησάκι Ste Pierre, το οποίο ουσιαστικά είναι ένα σύμπλεγμα βράχων με φοίνικες, αποτελεί ένα από τα ωραιότερα θαλάσσια πάρκα της περιοχής. Βάλαμε γρήγορα τις μάσκες μας και βουτήξαμε σε ένα "τεράστιο ενυδρείο":shock:... Αφού χαζέψαμε για πολύ ώρα τον βυθό, (και απογοητευτήκαμε για τον φτωχό βυθό που έχει η χώρα μας) αποφασίσαμε να γυρίσουμε στο σκάφος, αφού είχαμε μείνει τελευταίοι!! Από το σκάφος πέταγαν ψωμί στα ψάρια και μας έδωσαν και εμάς που ήμασταν ακόμα μέσα στο νερό... τα ψάρια ερχόντουσαν και έτρωγαν από το χέρι σου, και όχι μόνο... μόλις άπλωνες το χέρι σου (σαν να έχεις τροφή, όπως ακριβώς θα έκανες στην Ελλάδα σε μια γάτα) τα ψάρια ερχόντουσαν κατευθείαν καταπάνω σου και εκεί φυσικά είχες την ευκαιρία να τα χαϊδέψεις!!! Αν δεν το ζούσα, δεν θα το πίστευα...


Η 2η εκδρομή ήταν: Vallee de Mai και Anse Lazio.
Το Vallee de Mai είναι ουσιαστικά ένα τεράστιο τροπικό δάσος, όπου ακόμα κι όταν βρέχει οι σταγόνες δεν καταφέρνουν να φτάσουν στο έδαφος... Αν το επισκεφτεί κανείς χωρίς ξεναγό χάνει πολλά ουσιώδη πράγματα... το πιο σημαντικό εκ των οποίων είναι τα δέντρα "coco de mer". Το δένδρο αυτό έχει αρσενικό και θηλυκό και φαίνεται μόνο από τους καρπούς του... στη φωτό παρακάτω σας δείχνω και τα δύο δίπλα-δίπλα. Αφήνω στην φαντασία σας πιο είναι το κάθε φύλλο...:)

Λοιπόν οι καρποί αυτών των δένδρων όχι μόνο έχουν το σχήμα των ανθρώπινων γεννητικών οργάνων :p αλλά το θηλυκό για να αναπτύξει το τελικό μέγεθος του κάθε καρπού χρειάζεται 9 μήνες!!!

Η Anse Lazio είναι μακράν η ωραιότερη παραλία που έχω δει και κολυμπήσει στην ζωή μου, χωρίς υπερβολή!!! Κατάλευκη άμμος, πεντακάθαρα νερά, και πολλά καβούρια... τα οποία μάλλον είναι μετεμψυχωμένα σκυλιά γιατί όταν τους πέταγες κάτι έτρεχαν να το μυρίσουν...


Αυτά ήταν τα σημαντικότερα πράγματα από το νησί Praslin.

Έπεται και συνέχεια...
 

Attachments

GTS

Member
Μηνύματα
6.783
Likes
18.174
Στα ίδια μέρη ήμουν κι εγώ ενάμιση χρόνο πριν....μου φαίνεται απίστευτο Βάγια!!! Φοβερό το Paradise Sun και σε φοβερή αμμουδιά-τοποθεσία.....!
 

Vaya

Member
Μηνύματα
44
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Στα ίδια μέρη ήμουν κι εγώ ενάμιση χρόνο πριν....μου φαίνεται απίστευτο Βάγια!!! Φοβερό το Paradise Sun και σε φοβερή αμμουδιά-τοποθεσία.....!

μα από την δική σου περιγραφή κόλλησα!!!;)
πραγματικά φοβερό πάντως σε όλα του!!!ειλικρινά αν περιέγραφα όσα ήθελα δεν θα τελείωνα ποτέ.
είχαν σκεφτεί μέχρι και την απογευματινή λιγούρα και πρόσφεραν καφέ/τσάι με γλυκίσματα...:D
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
ωραία !!!! εκτός απο μπανάκι και ξάπλες και φαγάκια τι άλλο κάνατε ? ειχε εκδρομούλες ή καμιά αλλη δραστηριότητα ? ενοώ πώς γεμίσατε τις 10 μέρες εκεί ??
 

Vaya

Member
Μηνύματα
44
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
ωραία !!!! εκτός απο μπανάκι και ξάπλες και φαγάκια τι άλλο κάνατε ? ειχε εκδρομούλες ή καμιά αλλη δραστηριότητα ? ενοώ πώς γεμίσατε τις 10 μέρες εκεί ??
κάτσε καλέ μη βιάζεσαι, αφού έγραψα ότι έρχεται και η συνέχεια με πολύ Island hoping... απλά δυστυχώς πρέπει και να δουλέψω λίγο!!! :(
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.966
Likes
9.373
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ομορφες φωτο vaya :) φαινεται να περασατε φοβερα!
Περιμενω island hopping:clap:
 

Vaya

Member
Μηνύματα
44
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Ζητώ χίλια συγνώμη για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της ταξιδιωτικής ιστορίας, αλλά είχα πήξει με την δουλειά και σήμερα φεύγουμε διακοπές για 1 βδομάδα:clap::clap:.
Οπότε θα επανέλθω με την συνέχεια αρχές Σεπτέμβρη...:cool:
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.783
Likes
18.174
Είδα τώρα τις φωτό που έχεις ανεβάσει Βάγια και έπαθα ζημιά....

Οι Σεϋχέλλες είναι α-πί-θα-νο μέρος και μία επίσκεψη είναι must για τους λάτρεις των εξωτικών χωρών και της φύσης...
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Όντως οι φωτογραφίες είναι υπέροχες, αλλά η συνέχεια που μας είχαες τάξει τι έγινε;
 

Markos

Member
Μηνύματα
132
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Ταϊλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Τανζανία - Ζανζιβάρη
Έλα ντε και εμείς περιμένουμε...
 

Vaya

Member
Μηνύματα
44
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Συνέχεια της ιστορίας έστω και πολύ καθυστερημένα...ζητώ χίλια συγγνώμη

Την Τρίτη 17/6 το πρωί ξυπνήσαμε νωρίς και μετά το υπέροχο πρωινό μας στο Paradise Sun αποχαιρετίσαμε το καταπληκτικό αυτό νησί για να πάμε στο επόμενο.

La Digue

Όσα κι αν είχαμε ακούσει για αυτό το νησάκι και όσες φωτό κι αν είχαμε δει στο ίντερνετ, τίποτα δεν μας είχε προετοιμάσει για αυτό που είδαμε στην πραγματικότητα.
Αν ο δρόμος μας κάποια στιγμή μας ξαναβγάλει στις Σεϋχέλλες θα είναι σίγουρα το μόνο νησί που θα μείνουμε!!! Εδώ θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω θερμά τους GTS & GotoBeachπου επέμειναν ότι θα έπρεπε να μείνουμε λίγο και σε αυτό το νησί αντί να το επισκεφτούμε σε 1 μέρα…

Μόλις φτάσαμε στο γραφικό μικροσκοπικό λιμανάκι του νησιού

πήραμε ένα «ταξί»

για να μας πάει στο ξενοδοχείο. Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι όλα κι όλα τα αυτοκίνητα στο νησί ήταν καμιά δεκαριά κι αυτά μικρά φορτηγάκια με καρότσα για μεταφορές πραγμάτων. Όλοι οι κάτοικοι και οι τουρίστες κυκλοφορούσαν με ποδήλατα και οι αποστάσεις ήταν εξωφρενικά μικρές.

Η κατοικία μας για αυτές τις μέρες ήταν το SelfCateringBungalows “VillaCreole”

πρόκειται για μικρά σπιτάκια πλήρως εξοπλισμένα, πανέμορφα, ολοκαίνουρια και πεντακάθαρα. Βρίσκονται πάνω στον δρόμο που οδηγεί από το λιμάνι προς το AnseSourced’argent.
Νοικιάσαμε κατευθείαν ποδήλατα (για ενημέρωσή σας 5? την ημέρα) και ξεκινήσαμε την περιήγησή μας στο νησί.

Κατευθυνθήκαμε βόρια, περάσαμε το λιμάνι και εξερευνήσαμε όλη την βόρια πλευρά του νησιού ή τουλάχιστον ως εκεί που πήγαινε το ποδήλατο γιατί κάποια στιγμή ο δρόμος κοβόταν.
Είδαμε την παραλία AnseSevere, αλλά δυστυχώς ήταν πολύ φουρτουνιασμένη για να κολυμπήσουμε και γυρίσαμε πάλι προς τα πίσω παίρνοντας αυτήν την φορά τον δρόμο προς το νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού. Φτάσαμε στην GrandAnse όπου είχε ένα υπέροχο υπαίθριο εστιατόριο όλο ξύλινο αλλά η κουζίνα είχε κλείσει αφού φτάσαμε στις 4 το απόγευμα. Ήπιαμε μια μπύρα και παρακολουθήσαμε τους ντόπιους να παίζουν ποδόσφαιρο ξυπόλυτοι στην άμμο. Η παραλία από πίσω ήταν τόσο άγρια που πραγματικά και μόνο που την έβλεπες τρόμαζες. Ούτε λόγος για να πλησιάσεις και βέβαια δεν υπήρχε ψυχή!
Εκ των υστέρων μάθαμε ότι με τα πόδια από εκεί πας σε μια παραλία την AnseCocos η οποία είναι πιο απάνεμη και μπορείς να κολυμπήσεις αλλά δυστυχώς δεν προλάβαμε να ξανά-επισκεφτούμε το μέρος αυτό αφού μας έμεναν 2 μέρες μόνο και εκτός αυτού μας είχε τρομοκρατήσει ένας πράκτορας ο οποίος μας είπε να μην κολυμπήσουμε στις 3 παραλίες που υπήρχαν εκεί γιατί είχε πολλά ρεύματα και ήταν επικίνδυνο.

Γυρίσαμε στο σπιτάκι μας όταν πλέον κόντευε να νυχτώσει (δηλαδή γύρω στις 5:30 το απόγευμα!). Κάναμε το μπανάκι μας και βγήκαμε με τα πόδια αυτήν την φορά για βραδινή βολτίτσα. Προς μεγάλη μας έκπληξη ανακαλύψαμε ότι στο λιμάνι είχε γιορτή ή μάλλον για να ακριβολογούμε ήταν κάτι σαν πανηγύρι (η επόμενη μέρα ήταν εθνική εορτή για τις Σεϋχέλλες). Είχαν στήσει ολόκληρο συγκρότημα έξω από το λιμεναρχείο που έπαιζε και τραγούδαγε μια καταπληκτική και πολύ ξεσηκωτική μουσική και οι ντόπιοι είχαν στήσει πάγκους με τις σπεσιαλιτέ τους. Η όλη ατμόσφαιρα ήταν πολύ γιορτινή και ζεστή.

Την επόμενη μέρα (μιας και ήταν όλα κλειστά) αποφασίσαμε να επισκεφτούμε την παραλία AnseSourced’argent.

Το τοπίο ήταν καταπληκτικό και δεν επρόκειτο για μια παραλία αλλά πολλές, μικρές και μεγάλες δίπλα-δίπλα που χώριζαν μεταξύ τους από βράχια και βλάστηση. Εδώ βέβαια πρέπει να πω ότι το κολύμπι δεν ήταν ότι καλύτερο γιατί σε όλες αυτές τις παραλιούλες τα κοράλλια έφταναν μέχρι έξω, οπότε το να μπεις μέσα ήταν λίγο δύσκολο. Όταν άρχισε να βρέχει αποφασίσαμε να αράξουμε λίγο στο μικρό και γραφικό εστιατόριο που βρισκόταν στην αρχή των παραλιών για να τσιμπήσουμε κάτι.

Εκεί γνωρίσαμε άλλο ένα ζευγάρι και περάσαμε αρκετές ώρες πίνοντας μπύρες και συζητώντας μιας και η βροχή μας δεν μας επέτρεπε να πάμε ξανά στην παραλία. Κάποια στιγμή βγήκε και πάλι ο ήλιος και πήγαμε για την τελευταία μας βουτιά. Το βράδυ βγήκαμε με τα ποδήλατά μας αυτήν την φορά (αν και ήταν αρκετά δύσκολο μιας και ήταν θεοσκότεινα) για φαγητό σε ένα εστιατόριο κοντά στο λιμάνι. Τα κλασσικά πιάτα του νησιού ήταν φυσικά ψάρι και για μένα που δεν είμαι και πολύ φανατική η μόνη μου επιλογή ήταν κοτόπουλο με κάρυ.

Για την τελευταία μας μέρα στο νησί, είχαμε κανονίσει IslandHoping. Ξεκινήσαμε με το νησί Felicite όπου κάναμε πολύ snorkeling και θαυμάσαμε για μια ακόμα φορά τον καταπληκτικό αυτόν βυθό. Εκεί κολυμπήσαμε δίπλα σε θαλάσσιες χελώνες και είδαμε ένα σαλάχι που σε μέγεθος ξεπέρναγε το λάστιχο ενός αυτοκινήτου! Στην συνέχεια μας μετέφεραν στο SisterIsland για barbecue. Μέχρι όμως να ετοιμάσουν τα φαγητά είχαμε στην διάθεσή μας περίπου μισή ώρα για να κολυμπήσουμε στην καταπληκτική παραλία που υπήρχε στο πίσω μέρος του μικρού αυτού νησιού.

Μετά το φαγητό μας πήγαν στο καταπληκτικό θαλάσσιο πάρκο του CocoIsland για περισσότερο snorkeling. Εκεί που χαζεύαμε αμέριμνοι και ετοιμαζόμασταν να επιστρέψουμε στο σκάφος μας αφού είχαμε κάτσει μέσα αρκετά στα 4-5 μέτρα απόσταση, είδαμε έναν καρχαρία γύρω στο 1,5μέτρο!!!
Μείναμε σαν χαζοί να τον θαυμάζουμε, νομίζαμε ότι ήμασταν μπροστά σε μια τηλεόραση και βλέπουμε ντοκιμαντέρ. Φαινόταν τόσο άγριος στην όψη, είχε ένα σώμα τόσο σφιχτό και γυμνασμένο, πραγματικός κυνηγός! Όταν συνήλθαμε από το σοκ ανεβήκαμε στο σκάφος και είπαμε στον καπετάνιο μας ότι είδαμε καρχαρία!! Η απάντηση ήταν: περίπου 1-2 μέτρα? Ναι το ξέρω γυρίζει γύρω από εκείνον τον βράχο…!!!

Την Παρασκευή 20/6 αποχαιρετίσαμε με λύπη το υπέροχο αυτό νησί για να πάμε στον τελευταίο μας προορισμό το Mahe. Το ταξίδι με το καταμαράν ήταν αρκετά δύσκολο αφού η θάλασσα ήταν πραγματικά πολύ ταραγμένη!

Όταν φτάσαμε στο λιμάνι και ξεκινήσαμε για το ξενοδοχείο περάσαμε μέσα από την πρωτεύουσα του νησιού την Βικτώρια. Εκεί είδαμε πολιτισμό! Φανάρια, κίνηση, μαγαζιά, κτίρια μεγάλα… και μας φάνηκε τόσο περίεργο και τόσο αταίριαστο με τις εικόνες που είχαμε μαζέψει τις τελευταίες 10 μέρες… για να είμαι ειλικρινείς απογοητευτήκαμε.
Κατευθυνθήκαμε στην παραλία BeauVallonόπου βρισκόταν το ξενοδοχείο SunResort που είχαμε κλείσει. Το ξενοδοχείο ήταν απλά απαράδεκτο! Τέτοια βρώμα δεν έχω ξαναδεί ποτέ όπου κι αν έχω πάει!! Γενικά βέβαια εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι τα ξενοδοχεία σε αυτό το νησί είναι πιο παλιά και όχι σε τόσο καλή κατάσταση συγκριτικά με τα άλλα νησάκια. Τέλος πάντων, εκεί που κάναμε βόλτα στην παραλία απελπισμένοι (είχα και τα γενέθλιά μου και τα είχα βάψει μαύρα) είδαμε κάτι σαν καφετέρια και σκεφτήκαμε πάμε τουλάχιστον να πιούμε έναν καφέ να δούμε τι θα κάνουμε. Τελικά όμως αυτή η «καφετέρια» αποδείχτηκε ένα μικρό και ζεστό ξενοδοχείο το AugerineGuesthouse. Ρωτήσαμε κατευθείαν αν έχουν δωμάτιο διαθέσιμο και κανονίσαμε με τον πράκτορά μας την μεταφορά μας εκεί!! Γνωρίσαμε άλλο ένα ζευγάρι, συναντήσαμε και τους γείτονές μας από το προηγούμενο νησί και το βράδυ ο καλός μου κανόνισε να μου κάνουν έκπληξη με τούρτα. Είχαμε κάτσει όλοι μαζί για δείπνο στο υπέροχο υπαίθριο εστιατόριο και την ώρα που περιμέναμε το γλυκό ήρθε το προσωπικό του εστιατορίου με μια τούρτα (βασικά ήταν κέικ) με ένα κεράκι πάνω και τραγουδώντας μου το “Happybirthday” στα κρεολέζικα!!
Την επόμενη ήρθε και το ζευγάρι που είχαμε κάνει παρέα στο LaDigueκαι γίναμε μια μεγάλη χαρούμενη παρέα, αλλά δεν κουνηθήκαμε από την παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο (BeauVallon) παρά μόνο για να πάμε για δείπνο σε ένα εστιατόριο λίγο πιο πέρα…

Τα ξημερώματα αποχαιρετήσαμε τον καταπληκτικό αυτόν τόπο και ξεκινήσαμε το ταξίδι της επιστροφής γεμάτοι εικόνες και μοναδικές εμπειρίες.

Highlight:
Ταίζοντας τα "περιστέρια"...

Η σαύρα που με κουτσούλισε!!

Parking στο La Digue :D
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εξαιρετικο φαινεται το ταξιδι σας! Παντα σε τετοια παραδεισενια μερη να περνατε τις διακοπες σας.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.191
Μηνύματα
883.457
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom