Σε ποια πολη θα ταξιδευατε μονο για φαγητο??

julie140809

New Member
Παιδιά αν είστε θεσσαλονίκη να πάτε όπως διποτε πλατεία Αθωνος στην μικροταβέρνα κατσαμακα να παραγγείλετε πολίτικα σουτζουκακια και οτι διποτε φάτε πολυ καθαρά και νόστιμα. Μετά μπορείτε επίσης να φάτε ωραία στο tre marie στην π.π. γερμανου. Πουγκια γεμιστά με αχλαδακι και μια σως γκοργκονζολα να γλυφεις τα δάχτυλα σου. Και last but not least το μαγαζί Βήτα κάτω στην παραλία στο βυζαντινό μουσείο. Ριζοτο με τρουφα και πολλές άλλες νόστιμιες.

Pel

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Και πού δεν θέλω;
Νομίζω το θέμα αρχίζει να γίνεται cult...

Υ.Γ. Βρυξέλλες.
Κάποια άχαστη πρόταση για φαγητό Βρυξέλλες ή και αλλού εντός Βελγίου;

ΥΓ: Μόλις είδα ότι ανέσυρα θέμα του 2012. Μα γιατί τέτοιο μείζον θέμα δεν έχει κινηθεί 14 χρόνια;;;

varioAthens

Member
Μέγας Συγγραφέας
Το μόνο που μπορώ να εικάσω είναι πως δεν έχεις ιδέα από το τι κουζίνες παίζουν στην Ισπανία, ή έχεις μείνει στα τουριστάδικα της Μαδριτοβαρκελώνης με παέγια και gazpacho τύπου play bouzouki eat souvlaki, καμ γουιθ μι για να τη βρεις, της δεκαετίας του '60. Ξύπνα, Σαμίωνα, πέθανε ο Φράνκο, στις ταυρομαχίες πάνε μόνο τουρίστες και με τις πίτσες των Ιταλών μεταναστών ακόμη γελούν στην Ισπανία...

Η Ισπανία είναι μπροστά από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο στην molecular κουζίνα, που απαιτεί γνώσεις χημείας και φυσικής, σε 10-20 χρόνια θα μάθουν και οι άλλοι τι είναι... Προς το παρόν, ο πιο ακριβοπληρωμένος σεφ στον κόσμο έκλεισε το εστιατόριό του διότι θέλει να αφιερωθεί στην έρευνα σε κάτι που θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο με τον οποίο τρώμε. Μιλάμε για ένα νέο χάρτη ανάλυσης του ποιο υλικό σε ποια θερμοκρασία δεμένο με ποιο άλλο προκαλεί ποια χημική αντίδραση που επιφέρει συγκεκριμένη γευστική εμπειρία στον ουρανίσκο. H μοριακή αποδόμηση του Φεράν Αντριά ή του Arzak είναι επιστήμη, όχι μαγειρική και μιλάμε για τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στη σύγχρονη κουζίνα, με εργαστήρια δεκάδων επιστημόνων να συνοδεύουν τη γαστριμαργική έρευνα. Και στην Ιταλία ακόμη τρώνε μακαρόνια, σαλάτες με τυρί μπούφαλου και πίτσες... Πολύ καλά όλα, κι εμένα μου αρέσουν, αλλά όχι και να προκαλεί σε μονό ο Μπακατσιάς τον Κόμπι...

Για τη Γαλικία, για την οποία μιλούσαμε, το experimental fusion είναι μια μαγική μίξη ανάμεσα στην Κέλτικη γαλιθιάνικη κουζίνα (φαντάζομαι δεν το έχεις φάει) και την περουβιάνικη και τη γιαπωνέζικη, εκμεταλλευόμενη το ότι έχει από τα καλύτερα ψαρικά υλικά στον κόσμο. Απίστευτα πράγματα τρώει κανείς και μάλιστα σε τιμές για σουβλάκι, σε ατμοσφαιρικά κτίρια με αιώνες ιστορίας και σε ποσότητες...ποσοτητάρες, όχι αυτά τα μυγοφτύματα που σερβίρουν κάτι δήθεν γκουρμέ. Δεν νομίζω να υπάρχει πόλη στην Ευρώπη που να τρως τόσο ενδιαφέροντα πράγματα σε μονοψήφια μενού σε ευρώ. Το α λα καρτ (που ανεβάζει το λογαριασμό στα αστρονομικά ύψη των 15-20?) δεν στο συστήνω, διότι μπορεί να θες να μείνεις για πάντα.

Για τους Βάσκους τι να λέμε, επιστήμονες του φαγητού, περφεξιονιστές σε σημείο σχιζοφρένειας, οι άνθρωποι απλά διδάσκουν ακόμη και σε απλές ταβέρνες, με μια γκάμα ανεπανάληπτη, από απλό γουρουνόπουλο με δαμάσκηνα μέχρι pinxos με φύκια και βότανα από τις Άλπεις (πάλι σε γελοίες τιμές). Από τη Χώρα των Βάσκων μέχρι την Γαλικία βρίσκεται το καλύτερο γαστρονομικό ταξίδι στον κόσμο, για μένα, με μπόνους τη στάση στην Αστούρια. Το ότι κοστίζει και το 1/10 από τα (καλά όντως) πανάκριβα Λονδρινέζικα είναι από τα θαύματα της Ισπανίας.
Τελικα @Yorgos ησουν πολυ μπροστα!! Σου βγαζω το καπελο!

Και για να απαντησω στην ερωτηση: δυο μερη ειχα στο μυαλο μου ως τοπ γαστρονομικους προορισμους παγκοσμίως και ηθελα να επισκεφθω:
(1) τη Λιμα και
(2) το Σαν Σεμπαστιαν

paefstra

Member
Συγγραφέας
Κάποια άχαστη πρόταση για φαγητό Βρυξέλλες ή και αλλού εντός Βελγίου;

ΥΓ: Μόλις είδα ότι ανέσυρα θέμα του 2012. Μα γιατί τέτοιο μείζον θέμα δεν έχει κινηθεί 14 χρόνια;;;
Οι τηγανητές πατάτες με ο,τι πιο παράξενη σάλτσα και οι βαφλες αξίζουν φουλ. Στα υπόλοιπα ο,τι προτεινε το the fork θυμαμαι οτι ηταν οκ, ουτε κρύο ουτε ζέστη.

• Like
Reactions: Pel

nickostraveller

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Νo1Ελλαδα παντου οποιαδηποτε πολη,νησι,χωριο.
Οπου και να παω δεν γινεται να μην βρω να φαω καπου πολυ καλα.Οχι γκουρμε ,οχι κυριλε. Απο ταβερνακια πανω στην θαλασσα,μεζεδες με κρασακι /ουζακι,θες κρεατικα,θες θαλασσινα ,θες βουτες σε χωριατικες ,θες αγριογουρουνα με δαμασκηνα στα Καλαβρυτα,γαριδομακαροναδες,θες μαγειρευτα και χωριατικες πιτες που θυμιζει γιαγια ,θες καλη παρεα?Οπου και να εχω ταξιδεψει ΄΄το πω καλα φαγαμε'' πριν το λογαριασμο της ελληνικης ταβερνας /εστιατοριο πουθενα.
Top για μενα Κρητη Χανια (ιδιαιτερα στα χωρια) ,Πηλιο ,Τηνος (Θεσσαλονικη και Ναξο εαν και εχω χρονια να παω θα ταξιδευα και για το φαγητο)

Νο2 Κωνσταντινουπολη
Τα ανατολιτικα φαγητα τους ισκεντερ κεμπαπ ,ali nazik ,adana kebapθελω να ξαναπαω για φαγητο, για τα γλυκα τους και βολτες.Ηδη βραδιατικα λιγουρευτηκα ενα κιουνεφε .

3.Ανδαλουσια .Ταπας , cerveza και tinto verano οταν θελω να δροσιστω.Σεβιλλη,Κορδοβα ακομα και Μαρμπεγια που πηγα καθε μερα ελεγα τι τρωω Θεε μου και καθε μερα σε καθε μαγαζι ετρωγα και διαφορετικα tapas

4.Dubai.Στο Dubai τιμησαμε ολα τα αραβομεσανατολιτικα τους.Ειδικα σε ιρανικο που εφαγα ή το λιβανεζικο στο Abu Dhabi (Mosaic λεγεται οποιον ενδιαφερει),ηταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!Ακομα και στο μπουφε στην ερημο που φαγαμε ,ηταν εφαμιλλο 5στερου ξενοδοχειου ,καθως ειχε φαγητα απο ολα τα αραβικα κρατη αιγυπτο,ιορδανια ακομα και μαροκινο ταζιν.Επισης για πιο προχειρα ειχε τρομερα πακιστανικα και φοβερο ινδικο biryani ρυζι .Οποτε εαν θελω να φαω μαζεμενο οτι μεσανατολιτικο υπαρχει στο Dubai εφαγα καλα.

5.Πραγα.Για καποιους ειναι βαρετη κουζινα ,αλλα εγω θα ξαναεπεστρεφα να μπω με το κρυο σε ενα παραδοσιακο εστιατοριο με ξυλινο τραπεζι ,να παρω μια γευστικοτατη μπιρα ,να παραγγειλω μια ωραιοτατη γκουλας τσεχικη βερσιον,Ειχα φαει καλα στην Τσεχια.Κυριως ομως θα γυρναγα για τις μπιρες που ηδη νοσταλγω.

Τελος αδικησα λιγο την Ιταλια ,καθως ειναι η αγαπημενη μου κουζινα ,αλλα Βενετια ηθελε πολυ ψαξιμο μην φαω καπου πολυ τουριστικα και εαν εβρισκα κατι καλο και να μην ειναι 50 ευρω το ατομο.Μιλανο εφαγα καλυτερα απο Βενετια αλλα οκ.Δεν εχω παει σε γαστρονομικους γιγαντες Φλωρεντια-Τοσκανη,Ναπολη,Σικελια οποτε θα της δωσω σιγουρα ευκαιρια και ειμαι σιγουρος θα ανεβει στις πρωτες θεσεις.Ακομα και Ρωμη ειχα παει μικρος με γονεις ,δεν την εζησα γευστικα οπως θα κανα τωρα ,οποτε θα ξαναεπιστρεψω για food tourism στα καλυτερα μερη για αυθεντικο φαγητο.

Last edited:

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
.Δεν εχω παει σε γαστρονομικους γιγαντες Φλωρεντια-Τοσκανη,Ναπολη,Σικελια οποτε θα της δωσω σιγουρα ευκαιρια και ειμαι σιγουρος θα ανεβει στις πρωτες θεσεις.
Βάλε μέσα φιλε μου και τη Μπολόνια και γενικότερα όλη την Εμιλια- Ρομανα. Το ιταλικό φαγητό ειναι σε άλλο level εκεί πραγματικά. Στο πρόσφατο ταξίδι μου στην περιοχή έφαγα καλύτερα από κάθε άλλη φορά στην Ιταλία

panpan

Member
Αφηγητής
Μα γιατί τέτοιο μείζον θέμα δεν έχει κινηθεί 14 χρόνια;;;
Τελικα @Yorgos ησουν πολυ μπροστα!! Σου βγαζω το καπελο!
Κάθησα και διάβασα από την αρχή όλα τα μηνύματα.
Όταν κάποιος εξηγεί όπως ο Γιώργος αναλυτικά για διάφορες πόλεις της Ισπανίας, φυσικά με την προσωπική του άποψη και παίρνει απάντηση από μέλος, του στυλ σιγά την κουζίνα η Ιταλική είναι καλύτερη γιατί η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη είναι γεμάτη από πιτσαρίες, Ε κάποια στιγμή τα παρατάς.
Και για να είμαι εντός θέματος.
Σύντομα θα πάω στην πόλη La Ràpita. Έχει πλωτές πλατφόρμες στην θάλασσα, είναι προσβάσιμο μόνο με σκάφος και τέλειο για στρείδια, μύδια, θαλασσινά.
Το όνομα είναι Musclarium

paefstra

Member
Συγγραφέας
Κάθησα και διάβασα από την αρχή όλα τα μηνύματα.
Όταν κάποιος εξηγεί όπως ο Γιώργος αναλυτικά για διάφορες πόλεις της Ισπανίας, φυσικά με την προσωπική του άποψη και παίρνει απάντηση από μέλος, του στυλ σιγά την κουζίνα η Ιταλική είναι καλύτερη γιατί η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη είναι γεμάτη από πιτσαρίες, Ε κάποια στιγμή τα παρατάς.
Το ισπανικό φαγητό ειναι μάπα.
Εγω παλι διάβασα να λενε άσχετο απο ποτα τον @maltakias που τελικα άνοιξε καβα και οτι ο @tripakias πριν 15 χρονια γράφτηκε σε σχολή μαγειρικής και οινοποιία για να κανει καριερα.
Το τοπικ did not age well

panpan

Member
Αφηγητής
Το ισπανικό φαγητό ειναι μάπα.
Είναι προσωπική σου άποψη και είναι σεβαστή
Στα υπόλοιπα ο,τι προτεινε το the fork θυμαμαι οτι ηταν οκ,
Προσωπικά δεν έχω σε εκτίμηση τέτοιες εφαρμογές. Αλλά αυτό είναι προσωπικό θέμα.

alma

Member
Μέγας Συγγραφέας
Νo1Ελλαδα παντου οποιαδηποτε πολη,νησι,χωριο.
Οπου και να παω δεν γινεται να μην βρω να φαω καπου πολυ καλα.Οχι γκουρμε ,οχι κυριλε. Απο ταβερνακια πανω στην θαλασσα,μεζεδες με κρασακι /ουζακι,θες κρεατικα,θες θαλασσινα ,θες βουτες σε χωριατικες ,θες αγριογουρουνα με δαμασκηνα στα Καλαβρυτα,γαριδομακαροναδες,θες μαγειρευτα και χωριατικες πιτες που θυμιζει γιαγια ,θες καλη παρεα?Οπου και να εχω ταξιδεψει ΄΄το πω καλα φαγαμε'' πριν το λογαριασμο της ελληνικης ταβερνας /εστιατοριο πουθενα.
Top για μενα Κρητη Χανια (ιδιαιτερα στα χωρια) ,Πηλιο ,Τηνος (Θεσσαλονικη και Ναξο εαν και εχω χρονια να παω θα ταξιδευα και για το φαγητο)
Συμφωνώ και θα πρόσθετα Χίο,για μαγειρευτά, ψαρικά,ντόπια τυριά, κρεατικά, ακόμα και γλυκά( από μασουράκια, τα οποία έχουν εξελίξει και βρίσκεις πια με γεύση φιστίκι, μαστίχα κλπ ως παγωτά).

Πολύ καλό κυνήγι πχ αγριογούρουνο με διάφορους συνδυασμούς έχει σε αρκετά μέρη ορεινής Πελοπονησσου.

Για εξωτερικό τώρα...Εκεί που εξεπλάγην ευχάριστα, ήταν η Ρωσία από την πάπια ως το μπιφτέκι αρκούδας σε σιβηριανό εστιατόρια της Μόσχας,πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Και πολύ ανοδικά κινείται η Πορτογαλία, με απίστευτους συνδυασμούς θαλασσινών, ειδικά Αζόρες τι να λέμε...Μας πρότειναν καβούρι για ρεβεγιόν την παραμονή πρωτοχρονιάς και λέμε τι θα φάμε 2 άτομα...τελικά ήταν ένα θηριώδες που μέσα είχε από αυγά μέχρι αβοκάντο και σαλάτες...
Αναπάντεχο άλλα νόστιμο.

underwater

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Πολύ ενδιαφέρον θέμα!
Είχα ξεχάσει την ύπαρξή του, τώρα που του έριξα μια ματιά θυμήθηκα τις απαντήσεις!
Από το 2012 που είχα σχολιάσει κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, οπότε σίγουρα θα είναι τροποποιημένη η απάντησή μου.

Αν λοιπόν μπορούσα να ταξιδέψω μόνο για φαγητό σε κάποιες από τις πόλεις που ήδη έχω πάει και μου άρεσε η κουζίνα τους θα επέλεγα μάλλον τις εξής:

Κωνσταντινούπολη (για ευνόητους λόγους)
Βυρηττό (θεωρώ τη λιβανέζικη κουζίνα απίστευτη και στη συγκεκριμένη πόλη τρως νοστιμότατα από το πιο καλό εστιατόριο μέχρι την πιο ταπεινή ταβέρνα)
Μπανγκόκ (για pad thai και λοιπά αγαπημένα πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας, μέχρι random smoothies με μάνγκο σε μικρά καφέ, υπέροχες γεύσεις)
Τιφλίδα (απλά λατρεύω τη γεωργιανή κουζίνα, την θεωρώ αυτό που λέμε comfort food και αγαπώ το ότι έχει τόσες χορτοφαγικές επιλογές)
Μπιλμπάο και Σαν Σεμπαστιάν (όσα λένε για την κουζίνα των Βάσκων είναι αλήθεια)
Νίκαια (η γαλλική κουζίνα στη μεσογειακή, πιο ελαφριά βερσιόν της, συν πολύ ωραίες έθνικ επιλογές)
Παλέρμο (λάτρεψα τη σισιλιάνικη κουζίνα, την προτιμώ σε σχέση με εκείνη της βόρειας Ιταλίας. Ελαφρύτερη, χωρίς πολύ κρέας κλπ)
Λονδίνο και Ντουμπάι (όχι για τις τοπικές τους κουζίνες, αλλά για το ότι βρίσκεις νοστιμότατες γεύσεις από όλο τον κόσμο άψογα εκτελεσμένες).

Ελληνικά νησιά: γενικά. Δε νομίζω ότι υπάρχει νησί που δεν τρως καλά, αλήθεια. Ίσως στα Επτάνησα να μην τρελάθηκα (σε όσα έχω πάει εν πάση περιπτώσει), αλλά γενικά πάντα χαίρομαι το φαγητό στα νησιά, είτε μιλάμε για την Κρήτη, είτε για κατι πιο "υποβαθμισμένο" στη συλλογική συνείδηση οπως η Σαλαμίνα ξέρω εγώ.

mariath

Member
Επόμενο Ταξίδι
Napule
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Πού θα επέστρεφα για το φαγητό λοιπόν:
- Τόκιο, λάτρεψα γιαπωνέζικη κουζίνα, την θεωρώ ίσως την καλύτερη που έχω δοκιμάσει ως τώρα συνολικά, από πολύ καλά εστιατόρια μέχρι σουσάδικα που περνάνε τα σούσι από μπροστά σου σε ιμάντα, μέχρι μικρά μαγαζάκια των πέντε ατόμων με σουβλάκια ή άλλα που ψήνεις το οκονομιγιάκι εσύ στο τραπέζι σου, δεν θυμάμαι κάτι που να μην ήταν εξαιρετικό.
- Κωνσταντινούπολη, γεύσεις αγαπημένες και μέχρι πρόσφατα και πολύ οικονομικές.
- Μπανγκόκ, ακόμα θυμάμαι το φαγητό στις νυχτερινές αγορές, όλα ολόφρεσκα και πεντανόστιμα. Και μαζί τεράστια ποικιλία σε φρούτα και χυμούς με πραγματική γεύση και άρωμα.
- Σαν Σεμπαστιάν, τα θαλασσινά όπως δεν τα έχεις ξαναφάει.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.326
Μέλη
40.301
Νεότερο μέλος
nickost

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom