Ινδονησία Σιγκαπούρη Σιγκαπούρη - Μπαλί και ένα ονειρεμένο γαμήλιο έγινε πράξη!!

Smaragda53

Member
Μηνύματα
985
Likes
2.068
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολυνησία
Να ζήσετε και καλά ταξίδια! ΄Εχω μια αμυδρή εντύπωση ότι η νύφη θέλει Ολλανδία! ;)
 

Efi.k

Member
Μηνύματα
11
Likes
35
Να ζήσετε! Η παραλία στη nusa dua ήταν κατάλληλη για κολύμπι ; Ή κλασσικά ωκεανός κύματα κλπ ;
 

spyros91

Member
Μηνύματα
869
Likes
789
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ντουμπαι
Να ζήσετε!!! Βάλτε βρε και καμιά φωτογραφία από το γάμο να σας καμαρώσουμε :)

Πολύ...φύση το Μπαλί! Το θέλω και γω πολύ, για να δούμε....
Είχε φοβερά τοπία και πολύ πράσινο!! Να το κανονίσετε!!
 

spyros91

Member
Μηνύματα
869
Likes
789
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ντουμπαι
Πολύ ωραία ιστορία με όμορφες φωτογραφίες κι ακόμα πιο ωραίες πουκαμισάρες!
Εύχομαι κι εγώ τα καλύτερα με υγεία, κυρίως καινούριες τέτοιες εκδρομές. :)
Ευχαριστούμε!!! Εεε Μπαλί ήταν αυτό ,τα πουκάμισα ήταν προβλεπόμενα!!!
 

spyros91

Member
Μηνύματα
869
Likes
789
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ντουμπαι

spyros91

Member
Μηνύματα
869
Likes
789
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ντουμπαι
Να ζήσετε και καλά ταξίδια! ΄Εχω μια αμυδρή εντύπωση ότι η νύφη θέλει Ολλανδία! ;)
Χαχχαχ η νύφη θέλει φουλ Ολλανδία!! Είναι ο μεθεπόμενος προορισμος :cool:
 

spyros91

Member
Μηνύματα
869
Likes
789
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ντουμπαι
Να ζήσετε! Η παραλία στη nusa dua ήταν κατάλληλη για κολύμπι ; Ή κλασσικά ωκεανός κύματα κλπ ;
Ευχαριστούμε!! Αρχικά να σου πω ότι εγώ φοβάμαι τα ψάρια κλπ, οπότε ποτέ δεν πήγα στα βαθιά.. είχε κύμα αλλά είχε και άπνοια. Απλά κανένας δεν κολυμπούσε στα βαθιά, οπότε ίσως δεν είναι..
 

gogoignat

Member
Μηνύματα
8
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπαι
Ονειρεμένο Ταξίδι
καραιβικι
Καλησπέρα σας!
Ήρθε και η σειρά μου να εξιστορίσω τις εμπειρίες από το ταξίδι που κάναμε με την γυναίκα μου σε Μπαλί Σιγκαπούρη..
Μετά από μια αναβολή (covid) ήρθε η ώρα του γάμου! και τι σημαντικότερο σε έναν γάμο ? Προφανώς το γαμήλιο ταξίδι (not :haha::haha:, μην το μάθει η γυναίκα μου δεν με βλέπω καλά!!! )

Την περίοδο αναζήτησης προορισμού (τέλη Απριλίου) ,παρόλο που το Μπαλί ήταν ο επιθυμητός προορισμός(για εμένα) μαζί με Μαλδίβες (για την γυναίκα μου), είμασταν στην αναμονή διότι υπήρχαν αρκετοί περιορισμοί. Για καλή μας τύχη , μια εβδομάδα μετά ξεκαθάρισε το τοπίο και το Μπαλί άνοιξε, και για ακόμα καλύτερη μας τύχη λίγο αργότερα, καταργήθηκε και η προυποθεση εισοδου με pcr test. Οι Μαλδίβες ξεχάστηκαν λόγω κακής εποχής .Το ψηστήρι έγινε στην γυναίκα μου , διότι ζήταγε relax πιο πολυ :surf1: ,λόγω της κούρασης απο τις προετοιμασίες του γάμου . Ενημερώθηκε πως relax στην Σιγκαπούρη δεν θα πολυέχει 😬, στο Μπαλί όμως,πέρα από κάποιες εκδρομές , θα έχουμε αρκετή χαλάρωση! Οπότε βουρ στην αναζήτηση , παρόλο που είχαμε πάει αρχικά σε ταξιδιωτικά γραφεία ,αποφασίσαμε να κλείσουμε μόνοι μας το ταξίδι , μια πολύ σοφή επιλογή θεωρώ καθώς δεν αντιμετωπίσαμε κάποια δυσκολία! Μετά από ερωτήσεις και συμβουλες απο συμφορουμίτες αποφασίστηκε και η διάρκεια. 21/7- 6/8/2022 . Επίσης το πρόγραμμα φτιάχτηκε μετά από πολύ ψάξιμο στις ιστορίες και μετά από συζητήσεις με άτομα του φόρουμ που είχαν ήδη πάει στο Μπαλί. Κλείσαμε και μια ταξιδιωτική ασφάλεια για κάθε ενδεχόμενο.

Σιγκαπούρη 22-25/7 , Μπαλί 25-5/8/2022 , με πτήσεις της scoot από Αθήνα Σιγκαπούρη και από Μπαλί Αθήνα (μέσω Σιγκαπούρης) και με jetstar απο Σιγκαπούρη Μπαλί.Από τις αεροπορικές ,ειδικά από την scoot για την οποία είχα αμφιβολίες, μείναμε ΑΠΟΛΥΤΑ ικανοποιημένοι. Από Αθήνα φύγαμε 21/7 στις 13.30 με μια ώρα καθυστέρηση , και φτάσαμε Σιγκαπούρη μετά απο 11 ώρες , στις 05.30 τοπική ώρα!


ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ 1η ΗΜΕΡΑ


Το check-in στο ξενοδοχείο ήταν στις 14.00 , η κλασική ενημέρωση-προειδοποίηση για honeymoon ειχε δοθεί στο ξενοδοχείο για check-in στις 10.00 αλλά πήρα την κλασσική απάντηση , εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα, όμως μπορείτε να αφήσετε τις βαλίτσες σας.
Οπότε είμασταν χαλαροί στο αεροδρόμιο , περάσαμε τους ελέγχους με αργούς ρυθμούς και χωρίς άγχος , πήραμε το τρένο απο αεροδρόμιο και φτάσαμε στο ξενοδοχείο στις 09.00 . Το ξενοδοχείο ηταν το hotel boss , μας εντυπωσίασε ο χώρος της υποδοχής, είχε πάρα πολύ κοσμο. Το δωμάτιο δεν μας τρέλανε και τοσο . Γενικά όμως θα το έλεγα πολύ καλό ξενοδοχείο. Και έγινε ακόμα καλύτερο γιατι κάναμε το check in εκείνη την ώρα!! Και μιας και μας έκαναν την χάρη, την κάναμε και εμείς στον εαυτό μας και κοιμηθήκαμε 2 ώρες να γεμίσουν οι μπαταρίες.

Κατά τις 11.30 ξεκινήσαμε , με κατεύθυνση προς το Sultan Mosque. Ένα πολύ ωραίο τζαμί, με αρκετό κόσμο μιας και είχε λειτουργία εκείνη την ώρα, η οποία ακουγόταν σε όλη την περιοχή.

View attachment 402417
View attachment 402415

Αφου κάναμε μια βόλτα τριγύρω και στον δρόμο haji ln και arab street , κατευθυνθήκαμε μέσω της victoria street ,πρός το Εθνικό μουσείο Σιγκαπούρης και το πάρκο fort canning. Ο καιρός ( υγρασία , ζέστη με καταρρακτώδες... ψιλόβροχο ) μας ανάγκασε να μπούμε στο bugis street, να χαζέψουμε ρούχα και σουβενίρ. Η βροχή σταμάτησε ,οπότε συνεχίσαμε την βόλτα μας ! Το πάρκο ήταν ωραίο, αλλα δεν είχε ψυχη! ακριβώς από κάτω είδαμε και το κοινοβούλιο της Σιγκαπούρης , με φόντο τους ουρανοξύστες.. πολυ ωραίο το μέρος και γενικά η περιοχή..Βγάλαμε και τις απαραίτητες φωτογραφίες με φόντο ποτάμι και ουρανοξύστες.
View attachment 402416

Στην συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς chinatown μιας και έκανε την εμφάνιση της η πείνα! Φάγαμε στο βραβευμένο με αστέρι michelen , liao fan hawker chan. Οικονομικό αλλά νόστιμο φαγητό (soya sauce chicken rice-το βραβευμένο- και pork rib noodle), μέτριες σε μέγεθος μερίδες, το περιμέναμε βέβαια πιο πολυ ως εστιατόριο, αλλά ηταν φάση fast food.
View attachment 402418
Αφού καλύψαμε την πείνα μας, συνεχίσαμε την βόλτα μας στην chinatown , βλέποντας την ωραία αγορά τους, τους ναούς mariamman temple(οσό μπορέσαμε διότι ήταν σε φαση συντήρησης) και buddha tooth relic temple καθώς και δυο food market . Το maxwell food centre το οποίο ΟΠΤΙΚΑ δεν μας άρεσε καθόλου οπότε δεν κάτσαμε γενικά καμία μέρα για φαγητό , και το lau pa sat το οποίο φαινόταν πολύ καλύτερο και πιο καθαρό. Και στο οποίο ο δίπλα ακριβώς δρόμος μας θύμισε ελληνικό πανηγύρι , φουλ στην κάπνα και στον κόσμο και ψήνανε διάφορα καλαμάκια!!


View attachment 402419
View attachment 402422
View attachment 402420
View attachment 402421


Κάναμε την απαραίτητη στάση να φάμε καλαμάκια με γαρίδα τα οποία ηταν τέλεια. Η κούραση έιχε κάνει την εμφάνιση της , αλλά συνεχίσαμε ώστε να πάρουμε μια πρώτη γεύση απο το marina bay sands , στο οποίο φτάσαμε μέσω της bayfront avenue. Τι να πείς για αυτό το κτίριο.. ανεπανάληπτο, επιβλητικό , υπέροχο!!Kαι εσωτερικά ήταν φανταστικό , είχε κανάλι εσωτερικά και έκαναν βαρκάδα. Άτιμη φτώχια! Η ώρα έιχε πάει 20.40 οπότε ανεβήκαμε σε ένα ύψωμα (marina bay overpass viewing point) ώστε να δούμε το σόου με τα φωτα στα supertrees!

View attachment 402353
View attachment 402352
View attachment 402423
View attachment 402424

Ξαναεπιστρέψαμε στο marina bay ,και φάγαμε ενα φθηνό παγωτάκι απο venchi ! Εντυπωσιαστήκαμε από την πρώτη γνωριμία με την Σιγκαπούρη, αλλά ήρθε η ώρα για επιστροφή στο ξενοδοχείο, και ξεκούραση στην πισίνα , η οποία για καλή μας τύχη παρόλο που είχε πινακίδα που ενημέρωνε πως κλείνει στις 22.00 , έιχε κόσμο και έως τις 12 που κάτσαμε δεν είχε κλείσει! Και τι πιο φυσικό μετά απο μπάνιο στις 12 το βράδυ? η λιγούρα :xalara: . Οπότε πήγαμε για φαγητό κοντά στο ξενοδοχείο (δεν συγκράτησα ονομα διότι δεν τρελαθήκαμε) . Μετά απο κοτόπουλο , χοιρινα παιδακια, γαρίδες ,παγωτό που φάγαμε νωρίτερα είπαμε να φάμε και πάπια να δέσει το γλυκο!!


ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ 2η ΗΜΕΡΑ

Το πρόγραμμα έχει επίσκεψη στο νησί sentosa . Φάγαμε το πρωινο μας, κάναμε μια βόλτα στην ινδική συνοικία , είδαμε τους ναούς sri vadapathira, sakya muni buddha , sri srinivasa (μπήκαμε και στο city square mall για να δροσιστουμε) , sri Veeramakaliamman και το πολύχρωμο κτίριο Tan Teng Niah .


View attachment 402432
View attachment 402428
View attachment 402427

View attachment 402434
View attachment 402433

View attachment 402435
View attachment 402436

View attachment 402440

View attachment 402437

View attachment 402439
View attachment 402438

Από εκεί ,πήραμε το μετρό απο την στάση little india για harbourfront και από εκεί με τα πόδια μέσω της πολύ ωραίας διαδρομής sentosa boardwalk , φτάσαμε στο νησί sentosa. Ο καιρός ήταν βροχερός ,αλλά δεν μας επηρέασε..

View attachment 402445
View attachment 402444
View attachment 402443
View attachment 402442
Η πρώτη επαφή με το μέρος δεν ήταν καλή, ήταν σαν να είναι εγκαταλελειμμένο . Βέβαια μετά από λίγα μέτρα εμφανίστηκαν τα universal studios και το ενυδρείο s.e.a aquarium τα οποία δεν τα επισκεφτήκαμε (για το ενυδρείο μόνο το ψιλομετάνιωσα) .

View attachment 402446
Λίγα μέτρα από εκεί ,είχε στάση το sentosa express, το οποίο το πήραμε και ύστερα απο δύο στάσεις κατεβήκαμε στις παραλίες. Πρώτη παραλία η palawan. Σαν τοπίο ήταν πολύ ωραία, με φοίνικες, ωραία άμμο , το έλεγες και εξωτικό σαν μέρος. Η θάλασσα ήταν απαίσια χωρίς υπερβολή, απορώ με τα ελάχιστα άτομα που έκαναν μπάνιο, τα πόδια μου έβαλα μέσα και φοβόμουν μην πάθω τίποτα . Απλώσαμε πετσέτες και απολαύσαμε το υπέροχο τοπίο, και μια ντόπια παρέα που έπαιζε κάτι σαν βόλει!!
View attachment 402447
View attachment 402449
View attachment 402450

Είχε και μια μικρή γέφυρα που την διέσχιζες και έφτανες σε ένα νησάκι , το οποίο ειναι το νοτιότερο σημείο της ηπειρωτικής Ασίας!!

View attachment 402441 View attachment 402448
View attachment 402451
Μετά από καμία ωρίτσα , πήγαμε στην έτερη παραλία του νησιού , την Siloso. Μια από τα ίδια και εκεί, φοίνικες, ωραίο τοπίο, άθλια θαλασσα!! Η μόνη διαφορά ήταν πως είχε πολύ κόσμο, καθώς είχε αρκετά beach bar. Η ώρα έχει πάει 18.00 οπότε ήρθε η ώρα για επιστροφή στο ξενοδοχείο μέσω sentosa express και μετρό .

View attachment 402453
Στις 21.15 είχαμε κλείσει τραπέζι για το ce la vi από την προηγούμενη μέρα , οπότε ετοιμαστήκαμε και πήγαμε. Δεν εντυπωσιαστήκαμε, ούτε από τα κοκτέιλ ούτε από την θέα για να είμαι ειλικρινής. Φάγαμε και μια ξενέρα, διότι είχε παρατηρητήριο , το οποίο στις 10 έκλεισε, οπότε δεν προλάβαμε όταν φύγαμε να δούμε την θέα καλύτερα. Επιστροφή για ξεκούραση και ύπνο!!
View attachment 402454
View attachment 402455



ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ 3η ΗΜΕΡΑ



Η ημέρα την οποία περιμέναμε από την στιγμή που κλείσαμε το ταξίδι. Μιας και είμαστε λάτρεις των ζωολογικών, τι καλύτερο από μια επίσκεψη σε έναν εκ των κορυφαίων ζωολογικών στον κόσμο. Πήραμε το μετρό έως την στάση khatib και από εκεί έχει shuttle bus o ζωολογικός. Οι προσδοκίες μας δεν εκπληρώθηκαν στο επίπεδο που περιμέναμε!! Μεγάλη έκταση, στο φυσικό χώρο τους όλα τα ζώα, σαν ένα δάσος ήταν ο κήπος.. Το ταισμα στους ελεφαντες ηταν παρα πολύ ωραία εμπειρία, αλλά συνολικά δεν μπορω να πω οτι εντυπωσιαστήκαμε. Ζώα είδαμε ελάχιστα, χάρτη δεν είχαν , μόνο στο κινητό τον κατέβαζες το οποίο με δυσκόλεψε, μιας και ειχε πολλες διασταυρώσεις !!! Το μόνο καλό (για εμάς ) ήταν πως δεν έβρεξε, μέχρι την στιγμή που μπήκαμε στο λεωφορείο για να φύγουμε, όπου έβρεχε καταρρακτωδως !! Στον κήπο διαθέσαμε 5 ώρες (10.00-15.00) Επίσης θα πρότεινα να πάρετε μαγιό μαζί σας :cool::cool:!! Είχε ένα διαδραστικό μέρος να το πώ έτσι ,με νερά ,λιγο παιδικό , αλλά άνετα έμπαινα !!!
View attachment 402457
View attachment 402458
View attachment 402456
View attachment 402461
View attachment 402459
View attachment 402462
View attachment 402460
Ήταν η τελευταία μας μέρα οπότε πιεστήκαμε (χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία βέβαια) και χωρέσαμε στο πρόγραμμα και τους κήπους gardens by the bay . Είδαμε τους δωρεάν κήπους και πήραμε εισιτήριο (28 sgd) για το flower dome και το cloud forest. Το flower dome ηταν ενα φανταστικό θερμοκήπιο με αμέτρητα λουλούδια, διαφόρων χρωμάτων . Το cloud forest επίσης ήταν πολύ ωραίο, με highlight τον καταρράκτη εντός του θερμοκηπίου!!

View attachment 402344
View attachment 402350
View attachment 402345
View attachment 402342 View attachment 402341
View attachment 402346
View attachment 402347
View attachment 402351
Στην έξοδο μας είδαμε και από κοντά το σόου με τα φώτα στα supertrees! Συνολικά στους κήπους κάτσαμε περίπου 3 ώρες. Για να κλείσει φανταστικά αυτή η τελευταία μέρα τι καλύτερο από το σόου με τα φώτα και τα νερά (spectra show) έξω από το marina bay!!
View attachment 402339
View attachment 402354
View attachment 402343
View attachment 402348



ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ 4η ΗΜΕΡΑ

Η πτήση για Μπαλί ήταν στις 15.50 , οπότε έιχαμε αρκετό χρόνο για μια τελευταία βόλτα. Με το μετρό πήγαμε στον δρόμο orchard στον οποίο μπορείς να δείς βιτρίνες από ολες τις ακριβές μάρκες, καθώς και το πολυκατάστημα ion orchard. Στην συνέχεια με το μετρό κατευθείαν για merlion park. Πολύ ωραία περιοχή , με την καλύτερη θέα πρός το marina bay sands και τους ουρανοξύστες. Άφου βγάλαμε άπειρες φώτο με θέα το marina bay αλλά και το merlion , κάναμε μια βόλτα παραποτάμια,είδαμε το fullerton hotel και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για αναχώρηση ...
View attachment 402365
View attachment 402366
View attachment 402368
View attachment 402367
View attachment 402364

View attachment 402363

View attachment 402359



ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ : Η Σιγκαπούρη , εφόσον θες πραγματικά να την δείς και να την χαρείς χρειάζεται 4-5 μέρες . Εμείς δεν προλάβαμε πχ να πάμε στον βοτανικό κήπο που πρέπει να είναι φανταστικός, δεν πήγαμε στο ενυδρείο , και γενικά είμασταν λίγο στο τρέξιμο! Το φαγητό μου άρεσε, ο κόσμος δεν με εντυπωσίασε, οι τιμές είναι αρκετά τσιμπημένες. Και 2 mini tips : σουβενίρ είχε πολλά και στις καλύτερες τιμές στο mustafa centre, και στα ΜΜΜ δεν υπάρχουν μεμονωμένα εισιτήρια, οι μπάρες ανοίγουν είτε με φυσική κάρτα είτε με ψηφιακή (ΠΑΝΤΑ ξεχωριστή ανά άτομο) είτε με κάρτες διαδρομών 3-4-5 ημερών.


Στο αεροδρόμιο φτάσαμε περίπου 2 ώρες πρίν, check in κάναμε εκεί μέσα σε 10 λεπτά ( το boarding pass βγαίνει από ειδικά μηχανήματα) . Το τεράστιο άγχος μας ήταν το βάρος των χειραποσκευών!! Στην Αθήνα που τις ζυγίσαμε μόνοι μας(η scoot δεν τις ζύγισε) βγηκαν 9 κιλά η καθεμία .Με την jetstar επιτρεπόταν 7 κιλά ,οπότε φουλάραμε καλού κακού τις παραδοτέες και ψιλογεμίσαμε μια τσάντα θαλάσσης που είχαμε και ο θεός βοηθός 🙏 !! Και πρίν φτάσουμε στο gate , είχε ζυγαριές και υπαλλήλους 🥶🥶. Μας κάνουν νόημα, εγώ τώρα με τσάντα θαλάσσης στον ώμο και μια χειραποσκευή και η γυναίκα μου με τσάντα πλάτης μικρή και χειραποσκευή... ανεβάζω την χειραποσκευή καιιιιι 7.2 κιλά 🎉🎉!!! ανεβάζει η γυναίκα μου την δική της 6.8 .. η αντίδραση μας ήταν ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ :xalara::xalara:! και για να δέσει το γλυκό , μας λέει ο υπάλληλος το θεικό : έχετε άλλες τσάντες ? εε λέω από μέσα μου δεν βλέπει μας κοροιδεύει? ας τον κοροιδέψω και εγώ.. οπότε του είπα με εναν φυσικό τρόπο όχι. Και μας άφησε και περάσαμε!! Οπότε όλα καλά! η πτήση διήρκεσε περίπου 2.30 ώρες..


ΜΠΑΛΙ 1η ΗΜΕΡΑ

Στο Μπαλί φτάσαμε κατά τις 18.30 , και μέσα σε 20 λεπτά είχαμε τελειώσει με έλεγχο πιστοποιητικων εμβολιασμου, διαβατηρίων και είχαμε βγάλει και την visa , (31 ευρώ και την πληρώνεις και σε ευρώ ) . Έιχαμε συνενοηθεί απο Αθήνα με τον Gede από το family bali tours και είχε έρθει να μας παραλάβει ώστε να μας αφήσει στο ξενοδοχείο! Ο οδηγός λεγόταν Made και μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι συνολικά! Στο ξενοδοχείο το οποίο λεγόταν desak putu puttera cottages , φτάσαμε στις 9.30 περίπου, όπου μας περίμεναν με το χαμόγελo στα χείλη ( τρομερά ευχάριστοι οι Μπαλινέζοι) . Μας είχαν ετοιμάσει και την βίλα με πινελιές honeymoon!! Δεν βγήκαμε γιατι δεν υπήρχε ψυχή , οπότε ξεκουραστήκαμε.
View attachment 402539



ΜΠΑΛΙ 2η ΗΜΕΡΑ


Σήμερα το πρόγραμμα δεν είχε κάποια εκδρομή , διότι πήγαμε στα κοντινά. Ο καιρός όταν ξυπνήσαμε ήταν βροχερός ,οπότε περιμέναμε ώστε να βγούμε. Δεν άργησε να σταματήσει η βροχή, βέβαια δεν είχε ηλιοφάνεια.

Ξεκινήσαμε για το monkey forest . Σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το κέντρο του Ubud. Πληρώσαμε το εισιτήριο (6 ευρώ) και μόλις μπήκαμε είχαμε την πρώτη μας εμπειρία! Μια μαιμού πήδηξε πάνω στην γυναίκα μου, η οποία τρομοκρατήθηκε ! Για καλή της τύχη (της μαιμους :haha::haha:) κατέβηκε κατευθείαν και συνέχισε την βόλτα της. Γενικά υπήρχαν 4-5 μαιμούδες οι οποίες ήταν λίγο επιθετικές. Τις προσέλκυαν οι τσάντες και τα πλαστικά μπουκάλια. Ειδικά με τις τσάντες είχαν χοντρό θέμα!! Βέβαια σε 2-3 κεντρικά σημεία υπήρχαν άνθρωποι του πάρκου, οι οποίοι ανέβαζαν τις μαιμουδες πανω σου και τις ταιζαν (επί πληρωμή ) , και πρόσεχαν όσον αφορά την επιθετικότητα τους. Ήταν ένα δάσος με αρκετές μαιμούδες,σήμα κατατεθέν στο Ubud, στο οποίο διαθέσαμε δύο ώρες!
View attachment 402384
View attachment 402383
View attachment 402385
View attachment 402382
View attachment 402379

Ύστερα μέσω του δρόμου monkey forest, πήγαμε στο ubud market , μια ανοιχτή αγορά με όλα τα είδη των σουβενίρ σε καλές τιμές.. Παζάρια οπωσδήποτε, στην αρχική τιμή που λένε, 70% κάτω τα παίρνεις!

View attachment 402380

Ακριβώς από πάνω , είναι ο κεντρικός δρόμος , ο raya ubud στον οποίον είδαμε το Ubud water palace, και το ubud palace .

View attachment 402464
View attachment 402465

Kαι πήραμε μια πρώτη ιδέα απο αυτό που ήδη ξέραμε.. Στους δρόμους γινόταν πανζουρλισμός , επρεπέ να έχεις τα μάτια σου 14 👀👀👁, τα μηχανάκια δεν καταλάβαιναν τίποτα . Κατευθυνθήκαμε για ξεκούραση στην υπέροχη πισίνα του ξενοδοχείου, καθώς και να βγάλουμε τις απαραίτητες φωτογραφίες ,μιας και το πρωι δεν μπορέσαμε λόγω βροχής!! Για φαγητό κάτσαμε στο Gedong Sisi Warung , ωραίο φαγητό ,οικονομικό και ωραίος χώρος! Μετά ενα παγωτό (MUST) στο tukies coconut shop .. και για να κλείσει χαλαρωτικά πήγαμε για μασάζ στο ubud traditional spa. Σε παραλαμβάνουν και σε αφήνουν με δικό τους όχημα όπου θες , ο χώρος ήταν τέλειος, και το μασαζ καταπληκτικό!!!
Γυρίσαμε ξενοδοχείο έτοιμοι για ύπνο!


ΜΠΑΛΙ 3η ΗΜΕΡΑ

Η πρώτη εκδρομή είναι γεγονός! Είχαμε ήδη συνεννοηθεί για το πρόγραμμα από Αθήνα, βέβαια κάναμε οτι αλλαγές θέλαμε όποτε χρειαστήκαμε. Ο οδηγός μας περίμενε στις 08.30 έξω από το ξενοδοχείο. Στις 10.00 φτάσαμε στον ναο besakih mother temple. Με το που φτάσαμε μας παρέλαβε ( ετσιθελικά είναι η αλήθεια) ένας ντόπιος ο οποίος μας ξενάγησε στον ναό , μας την έπεσαν και άλλοι ντόπιοι να μας πουλήσουν διάφορα, τους αποφύγαμε διακριτικά. Στο τέλος της ξενάγησης μας ζήτησε το μεροκάματο του , λέγοντας μας ο ανεκδιηγητος οτι συνήθως του δινουν 20 ευρώ 😂😂! Του δώσαμε ένα ποσό (70Κ ρουπιες) και φύγαμε κατά τις 11.15 .
View attachment 402470
View attachment 402469
View attachment 402468
View attachment 402466
Στις 13.00 φτάσαμε στον ναό lempuyang . Υπάρχει parking , και από εκεί παίρνεις ενα shuttle bus (2 ευρώ περίπου) το οποίο σε αφήνει στον ναό . Πληρώνεις το εισιτήριο (όπως και σε ΟΛΟΥΣ τους ναούς) και σου δίνουν ένα νουμερακιιι... Ο ναός φημίζεται για την πύλη εισόδου, στην οποία αντιστοιχεί το νουμεράκι. Το οποίο είναι η σειρά σου για να βγάλεις φωτογραφία.Υπάρχουν ντόπιοι οι οποίοι σε βγάζουν φωτογραφία, με ενα μικρό tip. Το νούμερο ήταν στο 150 και εμείς είχαμε το 280. Μετά από 15 λεπτά και αφού βγάλαμε ορισμένες φωτογραφίες τριγύρω, η ουρά είχε φτάσει στο... 153 !! οπότε χωρίς δεύτερη σκέψη αποχωρήσαμε! αφού βέβαια μας έβγαλε ο οδηγός μια μουλωχτή φωτογραφία όσο περνάγαμε την θύρα 🤪🤪.. βέβαια και από την πίσω μεριά μια χαρά φωτογραφίες βγάζεις (χειρότερες βέβαια από την μπροστινή μεριά) . Κατά την έξοδο, είχε ένα πολύ ωραίο μέρος με 3 spot για φωτογραφίες.
View attachment 402476
View attachment 402475
(Η ΜΟΥΛΩΧΤΗ)
View attachment 402474
(ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΜΕΡΙΑ)
View attachment 402473
View attachment 402477
View attachment 402478

Μετά απο 20 λεπτά , φτάσαμε στο ωραιότερο μέρος που είδαμε στο Μπαλί . Στο πρώην βασιλικό παλάτι tirta gangga. Διαθέτει ένα λαβύρινθο από πισίνες, λίμνες και σιντριβάνια και περιβάλλεται από καταπράσινους κήπους, πέτρινα γλυπτά και περίτεχνα αγάλματα. Μπορείς να κάνεις βαρκάδα, να κολυμπήσεις στην πισίνα. Το highlight εδώ, είναι τα πέτρινα σκαλοπατάκια (ας τα πώ έτσι) μέσα στην λίμνη ! Μπορείς να αγοράσεις και τροφή για τα ψάρια, τα οποία είναι αμέτρητα μέσα στις λίμνες . Γενικά όλο το μέρος ήταν καταπληκτικό , δεν θέλαμε να φύγουμε. Διαθέσαμε κάπου στις 2 ώρες , και θεωρώ είναι το ωραιότερο αξιοθέατο.
View attachment 402486
View attachment 402481
View attachment 402480
View attachment 402479

Πήραμε τον δρόμο της επιστροφής , αφού πρώτα είδαμε τον καταρράκτη tukad cepung (1 ώρα απόσταση απο tirta gangga) . Πολύ ωραίος καταρράκτης , ο οποίος ξεπροβάλλει μέσα από μια σπηλιά . Εκεί χρειάστηκαν σαγιονάρες , διότι το έδαφος ήταν λιγο απότομο.

View attachment 402490
View attachment 402487

Μετά απο 1 ώρα (κατά τις 18.30) επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο.
Ηταν μια πάρα πολύ καλή εκδρομή , στην οποία θα άλλαζα μόνο την ωρα της επίσκεψης στο lempuyang , θα το έκανα φουλ πρωινό ή καθόλου. Το βράδυ κύλησε κλασσικά ,φαγητό -επιλέξαμε Ιταλικό- στο Mozarella και βόλτα στο Ubud .


ΜΠΑΛΙ 4η ΗΜΕΡΑ

Ραντεβού με τον οδηγό στις 08.30 για την δεύτερη εκδρομή . Σε κοντινή απόσταση βρισκόταν το πάρκο alas harum. Καταπράσινο, με άπειρα spot για φωτογραφία , κούνιες ,διάφορες δραστηριότητες και γενικά ένα υπέροχο μέρος. Και υπάρχει ένα υπεροχο cafe restaurant με πισίνες μέσα στο δάσος, το cretya ubud, στο οποίο όμως δεν πήγαμε (αν είμασταν με δικό μας αμάξι σίγουρα θα ξαναπηγαίναμε ) .

View attachment 402497
View attachment 402496
View attachment 402493
View attachment 402492

Επόμενη στάση τα ricefields tegallalang , μια όαση πράσινου, γεμάτη με φοίνικες, δεντρα και φυτείες ρυζιού. Είχε και εκεί κούνιες, δραστηριότητες και διάφορα spots για φωτογραφίες. Είχε βέβαια αρκετό περπάτημα για το γυρίσεις . Συνολικά διαθέσαμε για alas harum και tegallalang 3 ώρες ..
View attachment 402502
View attachment 402501
View attachment 402500

Μετά απο 20 λεπτά φτάσαμε στον ναό tirta empul, ο οποίος είχε αρκετό κόσμο, εκ των οποίων οι περισσότεροι βρίσκονταν στις ιερές πηγές για προσευχή και εξαγνισμό. Επειδή πρέπει να ξέρουμε και κάτι για τα μέρη όπου βλέπουμε, ο οδηγός μας είπε την ιστορία των πηγών.
Η δημιουργία του Tirta Empul περιλαμβάνει τον μύθο μιας επικής μάχης μεταξύ ενός ισχυρού αλλά κακού βασιλιά που ονομάζεται Mayadenawa και ενός Θεού, του Bhatara Indra . Ο βασιλιάς που δεν πίστευε στον Θεό ,ήταν αρκετά επικίνδυνος.
Είχε μια πνευματική δύναμη, αλλά ήταν πολύ μεθυσμένος από αυτή και τη χρησιμοποιούσε για μαύρη μαγεία. Βλέποντας τι γινόταν , ένας ιερέας προσευχήθηκε στον Bhatara Indra να βάλει τέλος στον κακό βασιλιά. Έτσι ο Bhatara Indra και οι πολεμιστές του επιτέθηκαν στον Mayadenawa και τον εκθρόνισαν. Ο Mayadenawa και τα στρατεύματά του κατέφυγαν στα βόρεια ενός χωριού . Το βράδυ, όταν ο στρατός του Bhatara Indra κοιμόταν βαθιά, ο Mayadenawa μπήκε κρυφά στο στρατόπεδό τους και δημιούργησε μια όμορφη αλλά δηλητηριώδη πηγή από την οποία θα έπινε ο στρατός μόλις ξυπνούσε. Το πρωί, ο Bhatara Indra ξύπνησε και διαπίστωσε ότι οι άνδρες του είχαν δηλητηριαστεί μέχρι θανάτου. Τότε με τη δύναμή του ως Θεος , τρύπησε το έδαφος με το ραβδί του, δημιουργώντας μια ιερή ιαματική πηγή αγιασμού. Το νερό ψεκάστηκε στους νεκρούς στρατιώτες και ξαναζωντάνεψαν. Αυτή η πηγή νερού που πιστεύεται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες και πηγή ζωής έγινε γνωστή ως Tirta Empul!!!

View attachment 402503

Αφού μάθαμε και κάτι , κατευθυνθήκαμε πρός το χωριό penglipuran, στο οποιο φτάσαμε μετά απο 30' . Αρχικά να αναφέρω οτι το χωριό κλείνει για τους τουρίστες στις 18.00 . Το χωριό ήταν ωραίο, περιποιημένο , πεντακάθαρο. Μια ευθεία ήταν ουσιαστικά με σπίτια αριστερά δεξια, τα οποία αξιοποιούσαν ως τουριστικά μαγαζιά.
View attachment 402507
View attachment 402504
Επόμενος και τελευταίος προορισμός ο καταρρακτης tegenungan . Βρίσκεται περίπου μια ώρα από το χωριό. Είναι ωραιότερος και μεγαλύτερος απο τον tukad cepung. Είχε αρκετό κόσμο, μέσα στο νερό βέβαια δεν είχε πολλούς.
View attachment 402512
View attachment 402511
View attachment 402510
View attachment 402509

Διαθέσαμε και εκεί μια ωρίτσα περίπου, στον δρόμο της επιστροφής κάναμε μια στάση στο goa gajah ή αλλιώς elephant cave , και στις 18.00 περίπου είμασαταν πίσω στο ξενοδοχείο.
View attachment 402513

Μια ακόμα γεμάτη εκδρομή έφτασε στο τέλος, όλα τα μέρη που είδαμε άξιζαν . Κλασσικά το βράδυ κάναμε την βόλτα μας , και φάγαμε ινδονησιακό , ωραίο και οικονομικό φαγητό ,αλλα ο χώρος δεν έλεγε ,στο warung biah biah .

ΜΠΑΛΙ 5η ΗΜΕΡΑ

Τρίτη και πιο μακρινή εκδρομή.
Ξεκινήσαμε στις 9 από το ξενοδοχείο, και μετά απο 40 λεπτά φτάσαμε στον ναό taman ayun. Ωραίος ναός , με τα κλασσικά κλιμακωτά ιερά στον οποίο διαθέσαμε 30 λεπτά περίπου.
View attachment 402515
View attachment 402514

Επόμενο μέρος που θα βλέπαμε, ένα επίσης καταπληκτικό μέρος. Μετά απο διαδρομή μιας ώρας, φτάσαμε στον ναο Ulun Danu. Ο οποίος βρίσκεται στην λίμνη beratan. Ένα υπέροχο τοπίο , καταπράσινο, με λουλούδια, το βουνό να φαίνεται από πίσω ,και τα ιερά να δεσπόζουν μέσα στην λίμνη. Δίπλα ακριβώς υπήρχε και μια είσοδος στην οποία υπήρχαν πέτρινα νούφαρα εντός της λίμνης στα οποία περπάταγες επάνω, βγάλαμε και εκεί πολύ ωραίες φωτογραφίες!! Υπήρχε και η επιλογή βαρκάδας μέσα στην λίμνη .
View attachment 402516
View attachment 402519
View attachment 402518
View attachment 402517

Πολύ κοντά βρισκόταν και η handara gate. Δεν θέλω να φανώ υπερβολικός (απλά είδαμε να χτίζουν και άλλες θύρες) , απλά εκμεταλλεύονται τα πάντα. Πληρώσαμε και εδώ το εισιτήριο μας, περιμέναμε σε μια μικρή ευτυχώς ουρά , και βγάλαμε τις κλασσικές φωτογραφίες ανάμεσα στην θύρα!! H θύρα , είναι η είσοδος σε ενα golf club ουσιαστικά, και απλά επειδή είναι ωραία, πληρώνεις για να βγάλεις φωτογραφίες ...
View attachment 402520

Η ώρα είχε φτάσει 13.00 οπότε είμασταν πολύ καλά σε θέμα χρόνου , διότι είχε μείνει μονο ο ναος tanah lot, στον οποιον θέλαμε να φτάσουμε με το ηλιοβασίλεμα! Οπότε ο οδηγός μας πρότεινε ένα πολύ ωραίο πάρκο που βρίσκοταν πολύ κοντά στο οποίο και πήγαμε. To blooms garden. Ένα μεγάλο πάρκο, με φουλ λουλούδια και πράσινο, με ανεμόμυλους, αντίγραφο του marina bay της Σιγκαπούρης, και διάφορα ωραία spots για φωτογραφίες.
View attachment 402525
View attachment 402524
View attachment 402522
View attachment 402521

Κάτσαμε και φάγαμε, ξεκουραστήκαμε, και στις 16.00 ξεκινήσαμε για tanah lot. Στην διαδρομή εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα 😰😰( ηλίασης? bali belly? ) . Κατά τις 17.30 φτάσαμε στον tanah lot. Είναι ένας ναός ο οποίος είναι απο τους πιο γνωστούς, και βρίσκεται πάνω σε έναν βράχο στην θάλασσα. Παρότι σε φωτογραφίες φαίνεται οτι η θάλασσα περικλείει τον βράχο, όταν εμείς πήγαμε, τον προσεγγίσαμε χωρίς να υπάρχει καθόλου νερό λόγω της στάθμης της θάλασσας. Δεν επιτρέπεται στους τουρίστες να ανέβουν στον βράχο, απλά πηγαίνουν μέχρι ενός σημείου. Το τοπίο ήταν φανταστικό , είδαμε και θάλασσα μετά απο μέρες και εντυπωσιαστήκαμε. Είδαμε και το ηλιοβασίλεμα, (η γυναίκα μου πιο πολύ , εγω είχα αρχίσει να μην υπάρχω) .
View attachment 402530
View attachment 402529
View attachment 402528

Αφου έκατσα εκεί σε έναν βράχο , χλώμιασα , ίδρωσα, ο οδηγος μας ψιλοφρίκαρε .. έπρεπε όμως να πάρω την απόφαση να σηκωθώ ώστε να επιστρέψουμε.

Ενημερωτικά να αναφερθώ στην ίωση μου: κράτησε δύο μέρες , πήρα αντιβίωση, ηλεκτρολύτες και χάπια για το στομάχι (οχι imodium) . Τις βόλτες μου μια χαρά τις έκανα, απλά τα βράδια στο ξενοδοχείο πέθαινα! Έπρεπε να αλλάζω σίγουρα αρκετές μπλουζες ανά βράδυ από τον ιδρώτα(πυρετός), και να περνάω αρκετή ώρα στο μπάνιο. Ευτυχώς το ταξίδι μας δεν επηρεάστηκε πολύ.

Κατά τις 19.30 επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο. Έσφιξα τα δόντια μου και πήγαμε μια μικρή βόλτα και φαγητό -επιλέξαμε γιαπωνέζικο στο toro sushi cafe ,το οποίο ήταν καταπληκτικό !!


ΜΠΑΛΙ 6η ΗΜΕΡΑ


Για καλή μου τύχη , δεν είχαμε κάποια εκδρομή , οπότε κατάφερα και ξεκουράστηκα. Ξυπνήσαμε , φάγαμε πρωινό στην πισίνα, γενικά χαρήκαμε την πισίνα διότι δεν είχαμε παέι σχεδόν καθόλου τις προηγούμενες ημέρες. Κάναμε μια βόλτα στο κέντρο, πήραμε οτι σουβενίρ μας είχε απομείνει, φάγαμε στο warung makan bu rus - ωραία αυλή ,τρομερά οικονομικό φαγητό, όχι τόσο μεγάλη ποικιλία στις επιλογές- . Κάναμε και μια βόλτα πρός το μονοπάτι campuhan, το οποίο όσο το προχωρήσαμε ήταν πολύ ωραίο ,απλά έμεινα από δυνάμεις και γυρίσαμε ξανά στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και για να φτιάξουμε βαλίτσες.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ UBUD : Υπήρχε φτώχια, οι δρόμοι ήταν πήχτρα , και οι οδηγοί (μηχανακίων και αμαξιών ) ήταν λίγο επικίνδυνοι. Ο δικός μας πχ. δεν άφησε μηχανάκι που να μην κόρναρε, γενικά ήταν πολυ βιαστικοί και ανυπόμονοι θα έλεγα. Το φαγητό εδώ είναι πολύ οικονομικό και ωραίο, νυχτερινή ζωή δεν υπάρχει καθώς στις 10.00 έκλειναν τα περισσοτερα μαγαζιά. Θεωρώ πως 6 νύχτες είναι αρκετές , ώστε να δείς αρκετά μέρη ,καθώς για τις εξορμήσεις βολεύει να μένεις στο Ubud.



ΜΠΑΛΙ 7η ΗΜΕΡΑ


Στις 10.00 μας περίμενε ο οδηγός μας, φορτώσαμε βαλίτσες και φύγαμε . Αρχικά στα πλάνα μας ήταν να πάμε Nusa Penida , και στην επιστροφη να διανυκτερεύαμε Σανουρ. Αλλά λόγω πιθανής αδυναμίας μου, αποφασίσαμε να το ακυρώσουμε. Οπότε βάλαμε διανυκτέρευση στην Κουτα για μια βραδιά. Στις 11.30 φτάσαμε στην παραλία Padang padang, για να μπείς πληρώνεις εισιτήριο 😒😒. Η παραλία είχε αρκετό κόσμο, ενα μικρό beach bar . Τα νερά της θάλασσας πολύ ωραία, το τοπίο ιδανικό ΑΛΛΑ η θάλασσα ήταν βρώμικη. Μέσα σε όλα, ακριβώς μπροστα από εκεί που απλώσαμε πετσέτες, ήρθαν 6-7 πιστοί , και έκαναν κάτι σαν τελετή. Ράντισαν με κάτι τον υποψήφιο, του έριξαν ρύζι στο κεφάλι, έβαλαν μια χήνα να φάει το ρύζι, είχαν και τις κλασσικές προσφορές προς τον θεό (ένα μπαμπού δισκο με μπισκότα και λουλούδια) . Και όλα αυτά που τα έριξαν ⁉? Στην θάλασσα βεβαίως. Και την χήνα !! την οποία την περισυλλεξαν κάτι τουρίστες.
View attachment 402536
View attachment 402531
View attachment 402532

Αφού κάναμε το μπάνιο μας σε σημείο που να μπορείς να χαρείς λίγο το νερό, κάναμε λίγο την ηλιοθεραπεία μας και πήγαμε στην πολυαναμενόμενη καταβρόχθιση αστακού :clap::clap:! Ξέραμε ήδη , οτι στην περιοχή Jimbaran, η οποία φημίζεται για τις ψαροταβέρνες , θα μας δινόταν η ευκαιρία να φάμε αστακό σε πολύ καλή τιμη. Έτσι κάτσαμε στο ganesha το οποίο μας πρότεινε ο οδηγός. Είχε τραπεζάκια στην αμμουδιά , χύμα μην φανταστείτε κυριλέ. Μας πήγαν στα ενυδρεία , επιλέξαμε αστακό τον άρπαξαν, τον ζύγισαν 800gr , ζητήσαμε και καλαμάρι (400gr) μας τα έψησαν και μας τα σέρβιραν με μια γαβάθα ρύζι . Όλα ήταν υπέροχα, γευστικά και χορταστικά . Το γεύμα αυτό κόστισε 50 ευρώ! Θεωρητικά σε αυτήν την εκδρομή , πρώτα θα πηγαίναμε στο Uluwatu και μετά για φαγητό ώστε να τρώμε και με ηλιοβασίλεμα. Αλλά ενημερωθήκαμε πως στο Uluwatu έχει αρκετές μαιμούδες , πιο επιθετικες απο οτι στο Ubud, οπότε δεν πήγαμε. Κατά τις 3.30 ξεκινήσαμε για Κούτα, όπου απόσταση 25 λεπτων την κάναμε σε μια ώρα λόγω κίνησης.... Η Κούτα δεν είχε πολύ κόσμο. Κάναμε μια βόλτα στην θάλασσα, μπήκαμε στο εμπορικό beachwalk shopping center, κάναμε μια βόλτα και επιστρέψαμε .
View attachment 402538
View attachment 402537


ΜΠΑΛΙ 8η-9η-10η-11η ΗΜΕΡΑ


Έφτασε η ώρα της χαλάρωσης , της ξεκούρασης και της πολυτέλειας . Το resort στο οποίο μείναμε ήταν το merusaka , το οποίο μας ικανοποίησε πλήρως. Ηταν τρομερά καθαρό, το κρεβάτι φανταστικό, το πρωινό ήταν απίστευτο, η θάλασσα μπροστά ήταν σχετικά καλή, αλλά με άμμο.
View attachment 402541
View attachment 402540

Και οι πισίνες ήταν πάρα πολύ ωραίες. Εδώ δεν είχαμε πολλές επιλογές, το πρόγραμμα μας ήταν το ίδιο κάθε μέρα. Πρωί κατά τις 09.00 στην θάλασσα για μια ώρα, μετά πρωινό μέχρι σκασμού (το κρατούσαν ως τις 11.00) , έως τις 13.00 βόλτες τριγύρω ώστε να χωνέψουμε. Μετά κανά 3 ώρο στην θάλασσα, μπάνιο , ξαπλώστρα, ηλιοθεραπεία. Και μετά πισίνα μέχρι να πέσει ο ήλιος! Και μετά βραδινό φαγητό στον δρόμο jl.pantai mengiat (5 λεπτά με τα πόδια απο το resort) . Φάγαμε στο tropical (τέλεια πίτσα) , στο nyoman's 2 φορές (ότι φάγαμε ήταν τέλειο) , και στο kenja (ψάρια αρκετά ωραία) . Εναλλακτικά κάποιος θα μπορούσε να παει εκδρομή στις παραλίες melasti , green bowl , pandawa , εμείς προτιμήσαμε να μην κάνουμε κάποια εκδρομή.

🆘🆘 Σε όλο το Μπαλί , τα pos τους δεν υποστήριζαν πληρωμές με ψηφιακή κάρτα (μέσω κινητού δηλαδή).
Δυστυχώς 😭😭, έφτασε και η ώρα της επιστροφής , από Μπαλί προς Αθήνα , με ανταπόκριση στην Σιγκαπούρη. Βαλίτσες δεν μας ζύγισαν, και οι παραδοτέες παραλήφθησαν κατευθείαν στην Αθήνα!!!

Οπότε ένα υπέροχο ταξίδι έφτασε στο τέλος του.. είναι μια εμπειρία ζωής θα έλεγα, ένα ταξίδι που μας άφησε με τέλεια συναισθήματα! 😍😍
Καλησπέρα. Να ζήσετε και να είστε πάντα ερωτευμένοι.
Σκοπεύω να πάω Μπαλί σε 1 μήνα. Θα σου ήταν εύκολο να μου δώσεις κάποιες πληροφορίες για το family bali tour? Πχ 1)πόσο κοστίζει ο οδηγός για τα Day tour πού κάνατε?
2) Το πλάνο των εκδρομών σας το φτιάξανε αυτοί?
3) Μπορούμε να πάμε με μηχανάκι στα μέρη που πήγατε?. Της 5 πρώτες μέρες, θα μείνουμε Ubud.
 

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.773
Likes
1.097
Επόμενο Ταξίδι
paris- japan
Ονειρεμένο Ταξίδι
japan
Πολύ ωραίο το ταξίδι σας , προλάβαμε και το κάναμε με τον ιδιο συνδυασμό λίγο πριν την πανδημία, ο οδηγός μας λέγόταν επίσης Μαντι, εντύπωση μου έκανε το ξενοδοχείο στην σιγκαπούρη που στα πολύ γρήγορα φαίνεται αστραφτερό και τρως ένα σοκ που στο booking έχει βαθμολογία 6,8 (πολύ σπάνια συναντάς σε μπάνικο ξενοδοχείο τόσο χαμηλή βαθμολογία σίγουρα κάτι δεν κάνουν καθόλου καλά) εύχομαι πάντα να ταξιδεύετε και να περνάτε καλά!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.110
Μηνύματα
880.635
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom