Κίμωλος Σίκινος Σικινος ή Κιμωλος??

ελκαλ

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
θα ηθελα να με βοηθησετε!!! κιμωλο? σικινο? και γιατι... θα ηθελα πληροφοριες και για τα δυο νησια .Αν ειναι ή οχι οικονομικα και αν μπορεις χωρις αυτοκινητο .Και οτι οτι πληροφορια.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.961
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Για Σίκινο μπορώ να σε ενημερώσω.
Ησυχαστήριο, πανέμορφο νησάκι με μικρές αποστάσεις όλες κοντινές.
Νορμαλ Θάλασσες, καλό φαγητό, και προτιμότερο μέρος διαμονής τα δωμάτια που είναι λίγο πιο έξω απο την Αλοπρόνοια. Δε θεωρώ απαραίτητο το αυτοκίνητο. Με τις συγκοινωνίες εξυπηρετείσαι μια χαρά. Απλά θεωρώ οτι δεν είναι για πολλές μέρες..
Για Κίμωλο δεν έχω γνώση ακόμα. Προσεχώς και με το καλό τον Αύγουστο...
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Έχω πάει και στα δυο και μάλιστα στο ίδιο καλοκαίρι.
Για να συνεχίσω τον συλλογισμό του @psilos3: Και τα δυο είναι ησυχαστήρια. Και τα δυο έχουν αξιοπρόσεκτες χώρες. Και τα δυο είναι αρκετά μη τουριστικά νησιά. Η Κίμωλος κερδίζει στις παραλίες. Η Σίκινος κερδίζει στη χαλαρότητα και είναι η λιγότερο τουριστική. Έχει και καλύτερη συγκοινωνία. (Η Σίκινος μου άρεσε περισσότερο)
Σίκινος
Διαμονή στην Αλοπρόνοια, αρκετά φθηνή. Οι συγκοινωνίες βολεύουν. Παραλίες έχει ελάχιστες. Δυο είναι προσβάσιμες με δρόμο. Η μια είναι στο λιμάνι Αλοπρόνοια και είναι ικανοποιητική. Φαγητό οκ, ιδίως στη Χώρα. Η οποία χώρα είναι άπαιχτη.
Διάβασε και τι είχα γράψει παλαιότερα εδώ http://www.travelstories.gr/community/threads/Σικινος.45885/#post-490883
Κίμωλος
Έχω γράψει σχετική ιστορία http://www.travelstories.gr/community/threads/Κίμωλος-2012.41927/ και δεν έχω να σου πω κάτι παραπάνω.
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ονειρεμένο Ταξίδι
κούβα και ινδία
για σίκινο (μιας κ κίμωλο δεν έχω πάει ακόμα): εμείς είχαμε πάει το 2011. Είχαμε μείνει 3 μερες!
ώρες από Πειραιά δεν ξέρω, είχαμε πάει από ανάφη.
Διαμονή είχαμε βρει επιτόπου, φθάνοντας δηλ. στο λιμάνι (αλοπρόνοια) στο Γαλήνη. Ωραιότατα δωμάτια, στην πιο χαμηλή τιμή που έχω χτυπήσει ποτέ σε νησί καλοκαίρι, με υπέροχη θέα θάλασσας.
Η άλλη επιλογή διαμονής είναι η χώρα, αλλά νομίζω αν δεν έχεις αυτοκίνητο -εμείς δεν είχαμε- καλύτερα να μένεις λιμάνι. Με κτελ ή καραβάκι πας όπου θες.
Από παραλίες πήγαμε άγιο γεώργιο (πάει το κτελ), διαλισκάρι (με τα πόδια από αλοπρόνοια-καμια ώρα?) και μάλτα (με το καραβάκι που πήγαινε τότε σε δυο παραλίες τη μερα).. οι δύο πρώτες μ άρεσαν περισσότερο.
Φαγητό: είναι λίγες οι επιλογές, έχεις μέρες, οπότε θα πας σε όλα λογικά. Εμείς δοκιμάσαμε τα παρακάτω:
-Στέκι γαρμπή (χώρα)=> κρεατικά
-Μελτέμι (αλοπρόνοια) => ψαρικά
Για πρωινά να δοκιμάσετε τον lucas στο λιμάνι.

Για ποτό/γλυκό στο υπέροχο "ανέμελο" στη χώρα.

Μαγαζί με εκπληκτικά χειροποίητα στη χώρα => Μελάνι σουπιάς

Η χώρα είναι πανέμορφη, αποτελείται από δύο οικισμούς, το κάστρο κ το χωριό.

Από αξιοθέατα θα πας στο μοναστήρι της Ζ. Πηγής (χώρα) και στην Επισκοπή!Από εκεί θα πας οπωσδήποτε στο Οινοποιείο Μάναλη, που είναι επισκέψιμο και έχει τέλεια θέα, για να πιείς κρασί κ να δεις δύση!

Δεν ξέρω πότε ακριβώς, αλλά κάθε ιούλη έχει το νησολόγιο - γιορτές με χορούς και τραγούδια παραδοσιακά και λοιπές εκδηλώσεις κάθε βράδυ στη χώρα.

Επίσης από τις σημειώσεις μου βρίσκω ότι το κτελ το 2011 είχε εισιτήριο 1.60/το άτομο και δρομολόγια σε καλή συχνότητα.
 

Nancoula1

Member
Μηνύματα
37
Likes
25
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μεξικό
Καλημέρα σε όλους! Μόλις γύρισα από ολιγοήμερες διακοπές στην Κίμωλο με τις καλύτερες εντυπώσεις. Δεν μπορώ βέβαια να τη συγκρίνω με τη Σίκινο, καθώς δεν έχω πάει, αλλά μπορώ να σου πω ότι μέσα σε 4 μέρες γνωρίσαμε όλο το νησί κι ήταν όλοι άνθρωποι ενδιαφέροντες και αξιαγάπητοι, έτοιμοι να σε βοηθήσουν κι όχι να σε ξεζουμίσουν. Ούτε εμείς είχαμε αυτοκίνητο (το οποίο θεωρώ ότι αν και πρόκειται για μικρό νησί, χρειάζεται), οπότε βολευτήκαμε με τη βάρκα του Βαγγέλη που μας πήγε το γύρο της Κιμώλου και το γύρο της διπλανής Πολύαιγου (το μεγαλύτερο ερημονήσι του Αιγαίου απ΄ό,τι μας πληροφόρησαν) και το ΚΤΕΛ που πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια άρχισε να σε πηγαίνει στα πανέμορφα Πράσσα. Γενικά, οι παραλίες ήταν μαγεία, λευκή άμμος, λευκά βράχια και καταγάλανα νερά, ένα beach bar (καντίνα περισσότερο) στα Πράσσα, όπου σκίστηκαν να μας εξυπηρετήσουν, να μας κεράσουν και να μας βάλουν τη μουσική που μας αρέσει (μέχρι και μπύρες για το δρόμο μας έδωσαν.. να μη βαρεθούμε στο λεωφορείο!!). Υπάρχει επίσης και ένα μοναδικό ταξί για όταν τεμπελιάσεις στην ανηφόρα από το λιμάνι (υπέροχη ταβέρνα το Κύμα, δίπλα στην άμμο για πιο χάι καταστάσεις) στο πανέμορφο Χωριό. Η απόσταση περπατιέται εύκολα βέβαια, αλλά πάντα προτιμότερο είναι να κατηφορίζεις.. Οικονομικά δωμάτια υπάρχουν, μεταξύ Χωριού και λιμανιού, μη φοβηθείτε την απόσταση, περπατιέται σχετικά άνετα όπως είπαμε! Κατά τ' άλλα το βράδυ υπάρχουν 4-5 όμορφα μπαράκια στο Χωριό, όπου όλοι θα ενδιαφερθούν να σας γνωρίσουν, η ατμόσφαιρα όμως είναι χαλαρή! Υπάρχουν επίσης και 3 παραδοσιακοί μουσικοί, που αράζουν εκεί γύρω κι αν τους ζητήσεις θα σου παίξουν ότι θέλεις μας διαβεβαίωσαν όλοι, ωστόσο όταν τους αναζητούσαμε εμείς είχαν πάει ήδη για ύπνο! Τελευταίο τιπ, η ταβέρνα του Σάμπλου στην πλατεία του Σάμπλου στο Χωριό. Δεν είχε το ωραιότερο φαγητό από όλα (αν και είχε πολύ ωραίο φαγητό), αλλά είναι σε υπέροχο σημείο κι ο ιδιοκτήτης, ο Λευτέρης, είναι ο γοητευτικότερος άνθρωπος που έχετε γνωρίσει ποτέ. Θα σας μαγέψει με ιστορίες και θα σας στείλει σε υπέροχα μονοπάτια (και θα σας τρατάρει ρακές όποτε σας πετυχαίνει μετά). Αυτά και καλές διακοπές, ό,τι κι αν επιλέξεις!!!
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.712
Likes
14.779
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία,Λουμπλιάνα,Μπλέντ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Φίτζι
σ'ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.961
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
@Nancoula1 Ιδιαίτερα χρήσιμη η τοποθέτηση σου, απο την οποία αντλούμε πολλές πληροφορίες για το νησί!
Φαίνεται ακόμα πιο δελεαστικότερο στα μάτια μου τώρα!
Προσεχώς...
 

maska_29

Member
Μηνύματα
381
Likes
788
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Να δω το Σέλας...
Έχω βρεθεί στην Κίμωλο πριν από αρκετά χρόνια κι έχω φύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Για τη Σίκινο δεν έχω άποψη.
 

svoo

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπερα σας και καλως σας βρηκα. Μια ερωτηση,οποιος γνωριζει απο Κιμωλο. Εκτος απο την Πολυαιγο ,οι αλλες παραλιες που σε παει το καραβακι, ειναι προσβασιμες με αυτοκινητο?
 

redonto

Member
Μηνύματα
36
Likes
9
Γνωρίζει κανείς τέλη Αυγούστου στην Κίμωλο, βρίσκεις εύκολα δωμάτιο ή ειναι ρίσκο να πας χωρίς να έχεις κλείσει απο πρίν?
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Γνωρίζει κανείς τέλη Αυγούστου στην Κίμωλο, βρίσκεις εύκολα δωμάτιο ή ειναι ρίσκο να πας χωρίς να έχεις κλείσει απο πρίν?
Πιστεύω ότι κάτι θα βρεις.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom