Σιντριβάνια - Κρήνες - Καταρράκτες

Klair

Member
Μηνύματα
1.738
Likes
16.714
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Βέλγιο
Βρυξέλλες

Petit Sablon

2.jpeg1.jpeg


Ένα υψωμένο σιντριβάνι, του οποίου η κυκλική λεκάνη κυριαρχείται από τα αγάλματα των Counts Egmont και Hornes, τα οποία συμβολίζουν τον αγώνα κατά της Ισπανικής τυραννίας κατά τον 16ο αιώνα.
 

Klair

Member
Μηνύματα
1.738
Likes
16.714
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Βέλγιο
Αμβέρσα

H μνημειώδης Κρήνη Brabο μπροστά από το Δημαρχείο, εκτός λειτουργίας λόγω της εκτεταμένης χριστουγεννιάτικης αγοράς στην Grote Markt.

2.jpeg1.jpeg3.jpeg4.jpeg


Ένας θρύλος που κατά πάσα πιθανότητα δημιουργήθηκε στον μεσαίωνα, μιλάει για την ιστορία του ήρωα Brabo και για το πώς σκότωσε τον γιγαντιαίο Antigoon.

Πάνω από 2.000 χρόνια πριν, όταν η Αμβέρσα ήταν απλά ένας μικρός οικισμός στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, ο Druon Antigoon-ένας Γίγαντας-έχτισε ένα μεγάλο κάστρο κατά μήκος του ποταμού Scheldt. Ο ίδιος επέβαλε διόδια σε κάθε πλοίο που έπλεε στο ποτάμι.

Ο Γίγαντας έκοβε τα χέρια των ναυτικών που ήταν απρόθυμοι να παραδώσουν το ήμισυ του φορτίου τους και έριχνε τα χέρια στο ποτάμι. Μια μέρα ο Ρωμαίος στρατιώτης Silvius Brabo ταξίδεψε κατά μήκος του κάστρου του Γίγαντα. Αρνήθηκε να πληρώσει τα διόδια και προκάλεσε τον Γίγαντα σε μονομαχία. Ο Brabo κατόρθωσε να νικήσει τον Γίγαντα και έκοψε το κεφάλι και το χέρι του. Έριξε μάλιστα το χέρι στο ποτάμι, όπως έκανε και ο Γίγαντας με τα χέρια των ναυτικών.

Σύμφωνα με δημοφιλή ετυμολογία το όνομα της πόλης προέρχεται από την πράξη του Brabo που ρίχνει το χέρι-“handwerpen”-στη φλαμανδική γλώσσα, στο ποτάμι.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
32.382
Μηνύματα
815.389
Μέλη
37.130
Νεότερο μέλος
foliasi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom