Ηνωμένο Βασίλειο Σκωτία. Σχεδιασμός και πληροφορίες.

nasos1

Member
Μηνύματα
30
Likes
0
Καλημέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα!
Σχεδιάζω ένα ταξιδάκι στη Σκωτία για τον Μάρτιο.
Θα είναι για καμία εβδομάδα και θέλω να επισκεφτώ τα highlands.
Θα ήθελα λοιπόν κάποια ενημέρωση από κάποιον που έχει πάει ή έστω που γνωρίζει κάποια πράγματα για εκείνα τα μέρη.
Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος...
Για τα highlands θα χρησιμοποιήσω αυτοκίνητο (ενοικιαζόμενο).
Οι πρώτες μου απορίες είναι οι εξής:
1. Τι καιρό έχει εκείνη την εποχή στα highlands συνήθως; (δεν θα ήθελα να πάω και να βρω χιόνια και να μην μπορώ να μετακινούμε οδικώς)
2. Τι γίνεται με τα βενζινάδικα; Εννοώ αν υπάρχουν σε αρκετά σημεία και αν είναι self service με πιστωτική κάρτα ή είναι όπως εδώ που έρχεται ο υπάλληλος και πληρώνεις με μετρητά;
3. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω με την ασφάλιση του αυτοκινήτου; (φοβάμαι μήπως γίνει καμία μικροζημιά γιατί έχω ακούσει ότι υπάρχει και έντονη χαλαζόπτωση εκεί. Μην τα βάλω και από την τσέπη μου για φθορές!)
4. Υπάρχει καμιά προτεινόμενη περιοχή στα highlands για να την χρησιμοποιήσω σαν ορμητήριο και να ξεκινάω από εκεί τις βόλτες μου καθημερινά; (έχω διαβάσει ότι είναι καλύτερα να μην κλείσω κάποιο κατάλυμα από τώρα και να κοιτάω για κανένα b&b κάθε βράδυ ανάλογα με το που βρίσκομαι. Θα ήθελα όμως να είμαι σίγουρος και να μην βρεθώ προ απροόπτου)

Υπάρχουν και άλλα που θέλω να ρωτήσω αλλά δεν τα θυμάμαι τώρα και θα σας τα παραθέτω σταδιακά!
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.710
Likes
11.219
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Για την διαμονή σου φαντάζομαι ότι το Inverness είναι το "αυτονόητο", ώστε να μπορείς να βγεις το βράδυ, να φας σαν άνθρωπος, να δεις λίγο κόσμο. Ο καιρός τον Μάρτιο παίζει να μην είναι καλός. Πολύ πιθανώς να είναι άθλιος δηλ. Δε νομίζω ότι είναι η καλύτερη εποχή για Highlands, αλλά αν δεν βολεύει να πας σε άλλη φάση μπορείς να το ρισκάρεις. Άλλωστε και η κακοκαιρία έχει την γοητεία της στα βουνά.

Όσον αφορά βενζινάδικα, όσο έχω ταξιδέψει Σκωτία δεν είχα ποτέ δυσκολία να βρω, παρόλα αυτά επειδή Highlands είχα πάει με βανάκι μονοήμερη και δεν το είχα ψάξει το ζήτημα, μην σε πάρω και στον λαιμό μου. Αλλά με το Inverness σαν ορμητήριο δεν θα αντιμετωπίσεις δυσκολία φαντάζομαι.
 

nasos1

Member
Μηνύματα
30
Likes
0
Eυχαριστω για την απαντηση. (κατι επαθε το πληκτρο που βαζει τον τονο στο πληκτρολογιο)
Δυστυχως μονο εκεινη την εποχη με βολευει. Το πολυ πολυ να παιρνει μια αναβολη μεχρι αρχες-μεσα Απριλη. Δεν με ενοχλει να συναντησω βροχη. Τα χιονια ειναι που δεν θελω οταν θα ειμαι εκει. Αλλα αυτο δεν το καθοριζουμε εμεις. Αν ειναι να χιονιζει δεν μπορω να το σταματησω! :p
Τωρα οσον αφορα το διπλωμα οδηγησης εχω το γνωστο ροζ. Δεν εχει λατινικους χαρακτηρες πανω αλλα μου εχουν πει καποιοι γνωστοι οτι μπορω να το χρησιμοποιησω κανονικα. Για να ειμαι σιγουρος παντως θα παω να το κανω και διεθνες στην ΕΛΠΑ.
Κανενα site για να κλεισω αυτοκινητο ξερετε; H europcar ειναι αξιοπιστη;
 

Zacharoula

Member
Μηνύματα
228
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
Καλημέρα Νάσο.
Η Europcar είναι πολύ αξιόπιστη και στο λέω γιατί όταν είχα πάει Σκωτία πριν 2 χρόνια, το αυτοκίνητο που είχαμε για τις μετακινήσεις μας, είχε νοικιαστεί μέσω Εuropcar.
Μας περίμενε στο πάρκινγκ του αεροδρομίου, πήραμε τα κλειδιά και τα σχετικά και όλα πήγαν μιά χαρά. Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Στο συνιστώ ανεπιφύλακτα. Όσο για τα βενζινάδικα, μην αγχώνεσαι καθόλου καθώς υπάρχουν πολλά και είναι όλα self service, τουλάχιστον αυτά που συναντήσαμε εμείς.
Δεν το συζητώ πως δεν πρέπει να κλείσεις ξενοδοχεία... Η Σκωτία είναι γεμάτη b&b που σύμφωνα με την εμπειρία μου, ήταν πολύ καλύτερα απο άποψη καθαριότητας, φιλικότητας και τιμής, απο κάθε ξενοδοχέιο που έμεινα και που είχα κλείσει μέσω ίντερνετ. Σου προτείνω να μην κλείσεις τίποτα γιατί πραγματικά εκεί θα βρέις ό, τι χρειάζεσαι χωρίς κανένα πρόβλημα.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.710
Likes
11.219
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Δεν το συζητώ πως δεν πρέπει να κλείσεις ξενοδοχεία... Η Σκωτία είναι γεμάτη b&b που σύμφωνα με την εμπειρία μου, ήταν πολύ καλύτερα απο άποψη καθαριότητας, φιλικότητας και τιμής, απο κάθε ξενοδοχέιο που έμεινα και που είχα κλείσει μέσω ίντερνετ. Σου προτείνω να μην κλείσεις τίποτα γιατί πραγματικά εκεί θα βρέις ό, τι χρειάζεσαι χωρίς κανένα πρόβλημα.
Εν γένει ναι, με την προϋπόθεση να μην συμβαίνει κάποιο event, αθλητικό συνήθως (όταν έμενα Σκωτία γινόντουσαν όλη την ώρα) και τότε πραγματικά δεν βρίσκεις πουθενά. Θυμάμαι πέρυσι ξεκινήσαμε για Aberdeen μες την χαρά "Σιγά μην ψάχνουμε για δωμάτια", και φάγαμε όλο το απόγευμα να ψάχνουμε σε ξενοδοχεία και B and B και να μην υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ. Και με τα πολλά βρήκαμε σε κάποιο ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο :)mad:), στο οποίο μας περίμεναν άλλες περιπέτειες. Και να ήταν κανένα φοβερό event παγκόσμιου βεληνεκούς να πω να πάει στα κομμάτια, ήταν κάτι τελειώς άκυρο που ούτε θυμάμαι. :D

Βέβαια αν βρει κάποιο ξέμπαρκο B and B σε κανά χωριό των Highlands κι εγώ δε νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα. Πάντως σαν άνθρωπος, και πείτε με ξενέρωτη ή μη περιπετειώδη, πάντα κλείνω δωμάτια προκαταβολικά εκτός κι αν πρόκειται για road-trip (ή όταν με παρασύρουν στον βούρκο της ανοργανωσιάς, βλέπε Aberdeen :p). Τα Highlands νομίζω μπορούν να γυριστούν με συγκεκριμένη αφετηρία, ή το πολύ με 2 διαφορετικές.
 

nasos1

Member
Μηνύματα
30
Likes
0
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες παιδιά! Να 'στε καλά!
Αν μπορείτε μιας και βλέπω ότι έχετε γυρίσει τα μέρη, θα ήθελα να μου προτείνετε και κάποια μέρη - χωριά που αξίζει να επισκεπτώ, να απολαύσω την διαδρομή και να διανυχτερεύσω. Ξέρω ότι το αυτό βέβαια είναι υποκειμενικό ανάλογα με τα γούστα του καθενός. Αλλά θα με βόλευε να ξέρω κάποια μέρη ώστε να μπορέσω να προγραμματίσω κάποιες διαδρομές και να δω και τα μέρη από φωτογραφίες στο ιντερνετ.
 

andreaskarass

Member
Μηνύματα
7
Likes
1
Μόλις πριν μια εβδομάδα γυρίσαμε (4 ζευγάρια)με δυο αυτοκίνητα από την Σκωτία
Κάναμε 8 διανυκτερεύσεις σε διάφορες πόλεις .
Το να μείνετε στην Γλασκόβη και να προσπαθήσετε να γυρίσετε την Σκωτία είναι λίγο δύσκολο.Το μόνο που θα μπορέσετε είναι να δείτε κοντινά σημεία και συνεχώς θα πηγαινοέρχεστε χάνοντας πολύτιμο χρόνο από το ταξίδι σας.
Όσο για ύπνο τα B&B είναι πάρα πολύ συμπαθητικά μόνο που ενώ είχαμε υπολογίσει να πληρώνουμε με κάρτες ορισμένα θέλανε πληρωμή τις μετρητής.
Οι τιμές σε αυτά κυμαίνονται από 25 -35 λίρες το άτομο με πρωινό.
Γεύμα από 10 λίρες έως 18 χωρίς ποτό. Καφέδες συνήθως καπουτσίνο τιμή από 2,5 λίρες Νερό το μπουκαλάκι γύρο στη 1,5 λίρα Τα αξιοθέατα όλα από 7, 8 λίρες και πάνω. Βενζίνη κοντά στο 1,5 ευρώ το λίτρο.
Το ταξίδι στην Σκωτία ξεκίνησε από Εδιμβούργο και αφού ανεβήκαμε βόρεια φτάνοντας έως Invernes κατεβήκαμε από τις λίμνες για να καταλήξουμε στην Γλασκόβη.
Αυτά για την ώρα για ότι θέλεις να ρωτήσεις στην διάθεση σου.
Το ταξίδι μας ξεκίνησε από Ελλάδα και αφού διασχίσαμε λίγο Ιταλία ,Ελβετία ,Γαλλία και Αγγλία φτάσαμε Σκωτία. Όπου ήταν και ο τελικός στόχος μας.
καλησπερα!! τα B&B που λες ( και ολοι γενικα) , επειδη δεν μπορω να ξερω ακριβως απο τωρα ποσο θα κατσω σε καποια πολη η" χωριο , μπορεις να μου πεις που τα βρισκεις??
ειναι κατι σαν πανσιον??
γραφουν pansion ???
υπαρχουν σε ολα τα χωρια??
σορυ για τις πολλες ερωτησεις!!!
 

andreaskarass

Member
Μηνύματα
7
Likes
1
Το μηνυμα που ειδες,ειναι απο το 2008(και το μελος δεν εχει ποσταρει τιποτα αλλο απο τοτε).Η ερωτηση σου,βεβαια,μπορει να απαντηθει απο οποιον εχει παει...
το ειχα δει οτι ειναι παλιο,απλα πιστευα οτι καποια στιγμη θα μπει στο προφιλ του και θα το δει!!σ'ευχαριστω παντως..
 

Zacharoula

Member
Μηνύματα
228
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
Αυτό το θέμα δημιουργήθηκε πριν κάνω το ταξίδι οπότε πάγωσε όταν έγραψα την αντίστοιχη ταξιδιωτική ιστορία. Μπορείς να διαβάσεις την ''road trip Scotland'' ώστε να πάρεις ό, τι πληροφορίες θέλεις.
Τα B&B είναι σαν οικογενειακή πανσιόν και όλα φέρουν την αντίστοιχη επιγραφή. Υπάρχουν σε κάθε πόλη και χωριό και μπορείς να κλείσεις δωμάτιο χωρίς προηγούμενη κράτηση.

http://www.visitscotland.com/accommodation/bandbs/
http://www.tripadvisor.it/Hotels-g186485-c2-Scotland-Hotels.html

Ρίξε μια ματιά .ωστε να πάρεις μια ιδέα.
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.187
Likes
4.046
Έχουμε καμία πρόταση για σχετικά οικονομική διαμονή στο Ινβερνές ή εκεί τριγύρω;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.739
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom